Mitä kaloja lehtikalojen kanssa?

*tietämätön*

Minkälaisten kalojen kanssa lehtikalaa voi pitää? Minulla on akvaariossani kuparimonnisia,täpläimumonneja,puropleko,
keltabarbeja,taistelukaloja ja neontetroja. Olen kuullut että barbeja ja tetroja ei kannata olla lehtikalojen kanssa, koska se syö ne. Itselläni barbit ovat hyvin suurikokoisia, joten tuskin ne tulisivat syödyksi, mutta tulisiko sitten nyppimisongelma? Ja tetroista.. Ystävälläni on kardinaalitetroja ja neontetroja samassa altaassa lehtikalan kanssa, eikä niitä ole syöty. Olen myös nähnyt akvaariokaupoissa tetroja,barbeja ja lehtikaloja samassa altaassa! Mutta imumonnini ovat kyllä aika pikkuisia.. Mutta jos ostaisin pari ihan pientä lehtikalaa?

15

4725

  Vastaukset

  • neontetrat on luonnossa lehtikalan ravintoa.

  • Minkä kokoinen allas sulla on?

  • altaassasi tuntuu jo olevan väkeä aika paljon. Joko karsit kalastoasi tai luovut lehtikaloista.

   Lehtikala vaatisi yli 300 litraa vettä ja korkeutta akvaariolla pitäisi olla vähintään 50 cm.

   Lisäksi tetrat tosiaan kuuluvat usein lehtikalojen ruokavaliolle :(

   • Eivät ne lehtikalat ole niin tärkeitä, että luopuisin muista kaloistani. Ne vaan ovat niin nättejä kaloja :) Ja tuntuu, että aina kun joltain kysyy, niin kaikki väittää aina toista! Esim. sillä tutullani on lehtikala 40 litran altaassa!


   • *tietämätön* kirjoitti:

    Eivät ne lehtikalat ole niin tärkeitä, että luopuisin muista kaloistani. Ne vaan ovat niin nättejä kaloja :) Ja tuntuu, että aina kun joltain kysyy, niin kaikki väittää aina toista! Esim. sillä tutullani on lehtikala 40 litran altaassa!

    Kyllä semmonen on jo säälittävää puuhaa jos niin pieneen pyttyyn änkee niin komean kalan kuin lehtarin... Hyvä jos mahtuu kääntymään sellasessa...


  • Oleellisempi kysymys omassa otsikossani. Lehtarit kun on niin kauniita että niitä haluaa ottaa vaikkei ole tarjota kunnon elintilaa niille. Nimimerkillä "kokemusta omaava".

   Kauppojen akvat ei ole tarkoitettu kalojen pitkäaikaista säilytystä varten. Toki pienten lehtikalojen kanssa voi pitää neoneita, mutta kun suu on tarpeeksi suuri niin kato käy. Nimimerkillä "7 kalan parven neoneita hävittänyt".

   Keltabarbeja minulla oli lehtareiden kanssa ja tulivat toimeen ok. Tosin suositus kai on että lehtareille rauhallisia seuralaisia, ja keltsu ei ole rauhallinen.

   "Mutta jos ostaisin pari ihan pientä lehtikalaa?"

   Ihan sama mitä kaloja ostaa niin kannattaa ajatella alkua pidemmälle. Mahtuvatko suunnittelemasi kalat aikuisena elämään "hyvää elämää" luonasi? Osta ja kierrätä kun kyllästyt-ajattelu ei kuulu minun arvoihin.

   • Mulla on kaksi lehtikalaa 100 litrasessa altaassa. Ne on vielä ihan vauvoja, joten ainakin nyt niillä on vähän liikaakin tilaa.

    Käytiin kyselemässä lemmikkikaupasta kannattaako pitää niin pienessä akvaariossa lehtikalaa, niin sanottiin ettei kannata, joten luovuttiin heti ajatuksesta. Toisesta kaupassa kuitenkin sanottiin, että ihan hyvin voi pitää, koska lehtikalat ovat rauhallisia eivätkä ne vaadi esim. pitkää uimisrataa (vai mikskä niitä sanotaan?). Päätin sitten ottaa kalat, vaikkakin vähän epäillen. Onneks mulla on varapaikka kaloille, jos niistä tulee liian isoja:)

    Tää ei sitten ollut mikään vastaus edelliseen, kunhan vain mainitsin, että mulla on sata litrasessa kaksi lehtistä. Mun mielestä 40 litrasessa ei kannata pitää (edes sitä yhtä), se menee jo liian pieneks.


   • lehtisten omistaja kirjoitti:

    Mulla on kaksi lehtikalaa 100 litrasessa altaassa. Ne on vielä ihan vauvoja, joten ainakin nyt niillä on vähän liikaakin tilaa.

    Käytiin kyselemässä lemmikkikaupasta kannattaako pitää niin pienessä akvaariossa lehtikalaa, niin sanottiin ettei kannata, joten luovuttiin heti ajatuksesta. Toisesta kaupassa kuitenkin sanottiin, että ihan hyvin voi pitää, koska lehtikalat ovat rauhallisia eivätkä ne vaadi esim. pitkää uimisrataa (vai mikskä niitä sanotaan?). Päätin sitten ottaa kalat, vaikkakin vähän epäillen. Onneks mulla on varapaikka kaloille, jos niistä tulee liian isoja:)

    Tää ei sitten ollut mikään vastaus edelliseen, kunhan vain mainitsin, että mulla on sata litrasessa kaksi lehtistä. Mun mielestä 40 litrasessa ei kannata pitää (edes sitä yhtä), se menee jo liian pieneks.

    100 litrasee en ottais ainuttakaan lehtikalaa. Akvassasi tuskin riittää korkeus edes. Mulla oli aikanaan 1 kpl, musta lehtari 180 litrasessa.
    Nyt on hieman järeempi allas jo, 160*50*55, ja siellä 6 kpl lehtareita muu väki:

    - 17 kpl kongontetraa
    - 5 kpl keltabarbii
    - 5 kpl tiikerinuoliaisii
    - 5 kpl leväbarbii
    - 3 kpl partista
    - 4 kpl helmimonnista
    - 1 kpl kultalevänuoliainen
    - 2 kpl sinirihmaa
    - 1 kpl pusukala/tuli evakkoon

    Ja kunnon suodatin tekniikka:
    JBL-Cristal Profi 1500 ulkosuodatin (1500/litraa tunnissa)
    Eheim 2252 sisäsuodatin (1200/litraa tunnissa), kerääs roskii ja kierrättääs vettä.


  • lehtikala tarvitsee vain 150 litrasen altaan.. käykään akvaarioliikkeessä katsomassa!!!!! eikä mitään 300 litrasta..

   • Niin ja akvaarioliikehän on se luotettavin lähde... Käy itse katsomassa hyvässä liikkeessä, sieltä löydät oikeat ohjeet. Huonoissa nyt myisivät mummonsakin 40 litraiseen. Akvaristin perussääntö: älä luota sokeasti kauppiaaseen.


   • Kinastelette kuin kakarat altaiden koosta.kala ui siellä missä vettä on.kun allas hoidettu ja muuten OK.ei väliä 40v kaloja kasvattanut.t:Simo Florida man


  • No lehtiksen kanssa ei litroilla ole välttämättä paskaakaan väliä, jos allas on väärän mallinen. Ihan sama, onko allas 100 litraa vai 1000 litraa, jos korkeus on 30cm. Korkeus ratkaisee, sen tulisi olla yli 50cm, mutta mistään 150 litraisista ei tällaista korkeutta löydä ainakaan inhimillisellä pituudella.

   Ei ole mitään sääntöä "x litraa per kala". 100 litraan ei lehtistä voi laittaa, se nyt selviää nähdessään aikuisen lehtiksen 100 litrassa. Lehtikselle se 200-300 litraa on sopiva, mutta korkeutta pitää olla se 50cm. Lehiksestähän tulee miehen kämmenen kokoinen jötkäle, korkea ja kookas, mutta rauhallinen. Oma järki sen verran käyttöön, kyllä sen nyt silmälläkin sen verran näkee.

   Ohjaan taas paremmalle foorumille ihmisiä, etteivät täältä lue kaikkea kakkaa: http://www.aqua-web.fi/forum/

  • meidän kouluun on tulossa 2lehtikalaa,keltabarbeja,joitakin monneja ja vielä jotaki

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Testaa tietosi Putous Allstars -tähdistä! Ketkä kaksi näyttelijää ovat voittaneet kahdesti sketsihahmokisan? Missä ohjelmassa Pilvi Hämäläinen tuomaroi?
  • Kohukaunottarella uusi rakas! Näin Martina Aitolehti kommentoi suhdettaan mystiseen ruotsalaismiljonääriin!
  • Johanna Tukiaisen kihlaus oli mennä pahasti pieleen – ei ymmärtänyt Paul-rakastaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Missä aloitus Martinan uudesta miehestä?

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.
   110
   6969
  2. THL: Suomen tautitilanteesta huonoja uutisia - epidemia lähellä kiihtymisvaihetta - Kiitos Lintilä!

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvio
   Maailman menoa
   89
   2621
  3. Martinan uus äijä, turkkilainen miljonääri

   Joka asuu nyt Ruotsissa. 7 pvää. Aivan holtitonta toi meno. Ei kestä olla ilman äijää, ei kestä arkea, ei kestä olla pienten lastensa kanssa, tääkin
   140
   1626