Remonttien sisällyttäminen myyntihintaan pakko?

pakkorakosessa

Olisi myytävä osake pian, koska asutaan jo muualla, eikä ole varaa maksaa lisäksi vanhan asunnon yhtiövastiketta ja korkeaa remonttivastiketta. Kiinteistötoimisto väittää, että on laadittu uusi laki, joka vaatii ilmoitettuun myyntihintaan sisällytettäväksi koko remonttisumman. Eli ostajan olisi pakko maksaa se kymmenien tuhansien remontti oston yhteydessä. Onko tämä totta, tietääkö teistä joku? Ostajana mieluummin vähentäisin remontin osuuden hinnasta ja makselisin remontit tulevina vuosina remonttivastikkeena. Eikö laki enää tätä sallikaan? Miksi ei?? Nopea kauppa olisi meidän etu, pankki saisi rahansa, kiinteistötoimisto palkkionsa, ja uusi omistaja asunnon edullisesti. Vain kiinteistöyhtiölle lainan myöntänyt pankki hyötyisi tästä 'uudesta laista', koska sehän saisi asunnon lainaosuuden maksetuksi nopeasti. Menettäisi kyllä korkotuloakin, ja se voi olla isokin menetys, jos korot alkavat nousta; korkoja kiskomallahan pankit vaurastuvat ja kansa ja valtiot ja yritykset köyhtyvät.

Ja toinen kysymys, joka sivuaa edellistä. Jos rakennusfirma ei saa laskuaan remontista valmisteltua ajallaa, eikä isännöitsijä suostu/siis voi kirjoittaa ajanmukaista isännöitsijätodistusta, ja sen vuoksi ostaja vetäytyy pois (hänen pankkinsa ei myönnä lainaa tietämättä lopullista myyntisummaa), kuka on velvollinen korvaamaan kaupan menemisen sivu suun?

3

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhkjkjh

      Maksa remonttilaina ja myy sitten.
      Päätä toimeksianto nykyisen kiinteistövälittäjän kanssa,
      kun ei osaa selittää ymmärrettävästi tilannetta.
      Vuokraa asunto halvalla?

    • NickNailer

      On aika typillistä, että taloyhtiöt vedätetään remontoimaan"piikki auki". Haööituksissa istuu rakennusalaa ymmärtämättömiä. Rakentajille taas osakkaiden lompsa on auki, joten niihin kaivaudutaan oikein tarmolla.

      Ilmeisesti isännöitsijällä ei ole hajuakaan lopullissita kustannuksista, joten hän ei voi myöskään antaa summasta kirjallisat tietoa, koska olisi sen jälkeen itse vastuussa, mikäli arvio olisi alakanttiin.

      Remontoitavaa asuntoa ei kannata myydä remontin aikana, koska juuri kukaan ei osta sikaa säkissä. Suosittelen odottamaan "tuomiopäivää". Kukaan ei ole vielä kehunut sitä, että "putkiremontti" olisi ollut halpa tai edullinen.

      Keskituloisenkin kannattaa olla maksamatta lainaa heti, sillä on mahdollista, että "remontivastikkeeseen" saa asumistukea.


      Joten: sinnittele siihen asti, että remontin hinta on tiedossa ja myy sen jälkeen tai tee ehdollinen asuntokauppa.

    • azunto

      En ole tuommoisesta kuullutkaan. Myynti-ilmoon laitetaan myyntihinta ja sitten velaton hinta. Velaton hinta tarkoittaa asunnon myyntihintaa ja osakkeen korjausvelkaosuutta. Itse ostaisin velattomana riippuen tietty vähän siitä paljon sitä remppavelkaa on. Onko teillä kenties tilanne että yhtiössä on hanke päällä eikä loppukustannuksista ole selkeää tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe