Onko puulämmityskin jo ympäristörikos?

egonoomi

Onko puulämmityskin jo ympäristörikos? Näin asiaa käsiteltiin 2010..2011
Suomessa on noin 2,2 miljoonaa tulisijaa. Suurin osa niistä ei täytä tulevia rajoja. Noilla perusteilla koko EU:n aluella oleva maaseutu tyhjenee/kylmenee lopullisesti. Voidaan teoreettisesti laskea montako ihmistä kuolee puunpolton mikrohiukkasiin. Yhtälailla voitaisiin laskea paljonko ihmistä kuolee EU:n/Suomen byrokraattien aikaan saamaan vitutukseen?
Tämän "The ilmastonmuutoksen" nimissä kouhotetaan vaikka mitä, todellisuudessa 5-miljoonaisen kansakunnan päästöt ovat hyttysen pieru valtameressä. Ilmasto on jatkuvassa muutoksessa, joka prosessi on tapahtunut ilman ihmispopulaatiota tai sen kanssa. Toki puhdas energiantuotto ja käyttö ei ole pahasta, mutta tässäkin tapauksessa järjenkäyttö ei ole pahasta. Fakta on aina se, että byrokraatit päättää kansa/kuluttajat maksaa ja suurpankit kerää rahat.

http://www.tekniikkatalous.fi/arkisto/2010-05-19/EU-direktiivillä-takkatulien-päästöt-kuriin-3289600.html
Brysselin/Suomen "aivopieremö" tuottaa paskaa, jolla ei ole kosketusta elävän elämän reaalitteetteihin. Ajatus on tietysti hieno, mutta ihmisiltä aukeaa perse jo ihan tavallisissa elämän tarpeissa. Jos kaikki EU:n aivopierut laitetaan käytäntöön, niiden kustannukset ovat moninverroin suuremmat kun II-maailman sodan jälkeinen jälleenrakennus Euroopassa.
http://www.tulisijat.tv/tietoa/sivuti.htm#merkitys
http://www.tiede.fi/keskustelu/50726/ketju/onko_puulammityskin_jo_ymparistorikos

4

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettekö.tajuu

      Huuhaa juttuja riittää. Niitä ei kannata ottaa vakavasti. Kyllä helvetti jäätyy ennenkuin suomalainen lopettaa puun polton.
      Lisäksi vaikka jotain direktiivejä tulisikin niin voisi ottaa mallia välimeren maista. Siellä naureskellaan: hyvä direktiivi, oikein hyvä direktiivi. Sen jälkeen tehdään juuri niinkuin ennenkin eikä koira perään hauku. Täällä meillä ensin valitetaan: onpa taas hirveä määräys. Sen jälkeen ollaan mallioppilaita koulussa ja noudatetaa pilkun tarkasti kaikkia mitä hulluimpia määräyksiä.

      • jälkeenjäänyt_takapajula

        Siinä taas essonvaarin turinaa. Suomessa on aikoinaan kehitetty ihan fiksut systeemit. Kaakeliuuni on paljon parempi kuin avotakka. Keskuslämmitys on parempi kuin poltella hiiltä/koksia joka talossa. Mutta sitten on kehitys pysähtynyt... kovin vähän on mitään tapahtunut viimeisen 50 vuoden aikana. Entisestä mallioppilaasta on tullut takapajula, jolle uudet ideat ja määräykset tulevat kaikki ikävinä yllätyksinä. Sen sijaan, että olisimme itse kehitystä ohjaamassa & saisimme ulkomaisia kilpailijoita kampitettua aikaiseksi vientiin kelpaavia tuotteita!

        Edelleen löytyy vajukkeja, jotka hoitaa lämmitystä jollain kaksoiskattilalla ja vetoa kuristamalla = kitupolttamalla, kun ei ole varaajaa. Edelleen myydään vallan surkeita takkoja yms ... eli jos haluaa puhtaasti polttavan, pitää ostaa ulkomainen tuote?

        Tai vähintäänkin poltetaan mitä sattuu ja miten sattuu. Moisesta seuraa, että pientaloalueilla on usein huonompi ilmanlaatu kuin kaupunkien keskustoissa. Eikä tämä ole vitsi. Viimeisimpänä on silmään osunut sekin tieto, että Helsingissä ovat viranomaiset alkaneet suhtautua erittäin nuivasti takkoihin kerrostaloasunnoissa. Onhan siellä vielä kaakeliuuneja vanhoissa kivitaloissa ullakkorakentamisessa tai palautettaessa vanhoja taloja toimistosta takaisin asumiskäyttöön saatetaan asuntoihin myös rakentaa uusia tulisijoja. Koristeitahan ne nykyään on, mutta niiden käytöstä on tullut savuhaittoja...


    • jäikö.kansakoulu.kesken

      Sinullakaan ei ole mitään asiaa. Pelkkiä itsestään selvyyksiä jolkotellaan että on olevinaan niiin tietävää.

    • paljon-turhaa-sotkemista

      Lentomatkustus ennemmin kieltoon tai edes verolle, niin eihän sitä voi kieltää kun vihreiden pitää päästä maailmaa pelastamaan ja samalla sotkemaan ilmastoa !!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe