Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuuluko mennä synttäreille

Pakkopatsasko

Kummityttö juhlii synttäreitään viikonloppuna. Meillä on ollut erittäin paljon hänen äitinsä kanssa erimielisyyksiä vuosien aikana lähes aiheesta kuin aiheesta.
Nyt myös tämä tyttö on ollut suuttunut minulle ja miehelleni jo pitkään, kun emme kerran antaneet hänen pelatta kännykkänsä kanssa meillä ollessaan. Lopputulos: tyttö soitti äitinsä hakemaan, kun meillä oli niin tylsää ym. Äiti haki tyttärensä ja oli ymmärtävinään kantamme. Tuli kesäloma ja tyttö olisi halunnut kansaamme lomareissulle. Keskustelimme jälleen kännykänkäytöstä jo etukäteen välttääksemme riidan matkalla. Lopputulos: tyttö ei halunnut lähteä ja äiti hyökkäsi meitä vastaan. Ja homma käännettiin niin että se olisi mun vika, että neiti ei päässyt reissuun kanssamme.
Mieheni puolusti minua ja totesi päätöksen olleen yhteinen, ja että neidille annettiin oikeasti mahdollisuus vaihtoehtoihin. Hauskinta tässä on että tytön äiti ( mieheni veljen vaimo) itkee ja viuraa kaikesta aina miehelleni, mutta mulle ei saa suoraan sanottua mitään.

Synttäreillemenosta tai menemättäjättämisistä olen saanu paskaa niskaan kaikin tavoin ennenkin. Syyllinen olen, jos en töiden vuoksi ole juyri järjestettynä juhlapäivänä päässyt sinne tai tullut vasta myöhempään. Ei ole mitään huomiota annettu sille, että olen oikeasti vienyt kummityttöäni joko etukäteen tai jäljeenpäin retkille ja oikeasti viettänyt hänen kanssaan aikaa. Äidille tärkeintä on kuitenkin, että kaikki kehuvat jokaista sorttia pöydässä ja juhliin on heillä aina ihan tip top kaikki laitettu. Saapa vaan martyyriksi ruveta kaikesta syystä.

Tälkainen siis tilanne nyt. Eli mitäs mieltä olette synttäreillemenosta kun koko perhe aiheuttaa vain pahaa mieltä tällä hetkellä? En haluaisi vaikuttaa itsekkäältä ja lapsille esimerkkiä tällaisesta, mutta osallistuminen olisi vain tekohymyilyä ja patsastelua.

5

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menisinkuitenki

      tytön takia edes pikaisesti..

    • Näin.tekisin

      Annat lahjan ja kortin. Eiköhän se siitä. (Ei mitään kallista).

    • Se.nyt.vain.niin.on

      Lapset nyt haluavat pelata kännykällään. Niinhän aikuisetkin tekevät.
      Tyttö tuntee, että kohtelette häntä alentuvasti.

      Harmittaahan se kännykän näpyttely jokaista, ihmisethän eivät enää kommunikoi keskenään vaan naputtavat kännyjään ravintoloissakin ateriansa yli.
      Sovi vastaisuudessa joku hetki, jolloin kännyä EI napsutella: ateriat, juttelutuokiot, tv-ohjelmat jne. Muuna aikana senkun tuhlaa elämäänsä kännyynsä. Sinä et ole siitä vastuussa.

      Jos sinulla on omia lapsia, miten olet menetellyt?

    • Patsastelemaanko

      Oma lapseni vasta pieni, joten tätä ongelmaa ei vielä ole. Toki olemme opettaneet myös häntä siihen, että kun ollaan yhdessä jotain tekemässä esim. Syödään, keskustellaan, puuhataan puistoissa ym. emme ole itsekään kiinni kännyköissä ja hänkin koittaa keskittyä syömisiin ilman lelujaan, ja jos on kavereita kylässä, jätetään filmit tauolle ja leikitään kaverien kanssa. Ja tästä oli kyse myös kummitytön kanssa. Oltiin menossa yhdessä hänen ja meidän 4-v kanssa urheilemaan halliin, jätimme itsekin kännyt kotiin, toivoimme häneltä samaa, ei suostunut vaan vaati meitä ottamaan filmiä kaikesta mitä hän teki, jotta saisi ne heti jakoon kavereille. Emme suostuneet, koska se kaikki aika olisi ollut pois siitä yhdessätekemisestä, isäksi hän kuvasi meitä kotonakin koko ajan ja hänen mielestään se oli ihan ok jakaa niitä netissä heti. Tästä kävimme kovan keskustelun, että lupa pitää kysyä jos jotain jakaa.
      Ymmärrän kyllä, että nykyään kaikki on netissä kaikkialla ja aina, mutta jos ei suostu edes keskustelemaan säännöistä, milloin saa ja ei saa kännyä käyttää, on mielestäni raja vedettävä silläkin uhalla että teini loukkaantuu.

    • Oletkaikenansainnut

      Olen sitä mieltä että riitaan tarvitaan aina kaksi. Mieti, avaaja omalta osaltasi miten voisit parantaa välejä. Tuntuu että olet kateellinen siitä, että miehesi sisko jaksaa esim. panostaa synttäreiden tarjoiluihin. Miten on oma jaksamisesi? Oletko kontrollifriikki? Sinun tehtäväsi ei ole kummina puuttua lapsen kännykänkäyttöön, jollei vanhemmat sitä nimenomaan sinulta vaadi. Snaijaaks sä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe