laukku matkustamoon ?

kluivertti

Olen pitkästä aikaa lähdössä lennolle ja toivoisin vastausta kysymykseen, että onko nykyisin tavallisempaa vielä laukku mukana matkustamoon vai jättää ruumaan ? Kyse siis laukusta joka mittojen ja painon puolesta voidaan viedä koneeseen. Onko laukku parempi laittaa hyllylle vai penkin alle ?

14

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odottavanaika

      Yleensä hyllyyn ja ei tarvitse sitten odotella sitä hihnalta rusikoituna.
      Jos et ole pitkä voi laittaa penkin allekkin ellei ole mm. 1.rivin tai exit-paikka.

    • ksksddkd

      Matkustamoon tietenkin. Ei tarvi odotella määränpäässä tuleeko laukku vai ei. Muista että osalla lentoyhtiöistä on laukun koon ja painon suhteen tiukka kontrolli.

      • Rimsas

        Ei niitä laukkuja niin kovin kauan tarvii odotella. Itse taas teen oloni helpommaksi kun on mahdollisimman vähän roudattavaa.


    • kluivertti

      Mahtuuko rinkka penkin alle?

      • Kotavuopio

        Lapin eräkämpillä mahtuu, mutta lentomakonheesta mie en tiiä.


    • laukuton_matkustaja

      Syy seuraus (l. kausaalisuus, tieteen filosofiassa):
      Laukku viedään mukana matkustamoon => Laukkua halutaan ottaa mukaan, ulos matkustamosta.

      Oma kokemukseni:
      Olin jatkolennolla joka saapui määränpäähänsä, kone rullasi portille ja sitten vanhin stuertti antoi kuulutuksen: "käsky poistua pikavauhtia (lyhintä tietä) ulos matkustamosta". Ovia tässä pienessä koneessa vain yksi edessä auki, joten ulosvirtaus oli koneen kulkusuuntaan nähden eteenpäin. Käytävällä ei saanut pysähtyä tekemään mitään, vaan matkustamohenkilökunta ohjeisti "kädestä pitäen" jättämään laukut taakse. Käsimatkatavaran sai hakea myöhemmin koneesta, kun terminaalirakennuksessa saimme lopulta kuulla, että "vaara ohi".

      Syytä ei käskyn keskelle kerrottu matkustajille, mutta ilmeisesti jonkin palaneen haju oli käynnistänyt kys. varotoimenpiteen. Yleensä tuollaisissa matkustajien ohajustilanteisssa Ihmisillä on taipumus kuvitteelisiin havaintoihin (mm. koneen ulkopuolelta, terminaalissa puheensorina kävi siitä, kuinka koneen rungon alapuolla palava valo oli iltahämärässä näyttänyt pieneltä kipinältä, että "tuo on varmaankin se palopesäke?") on hyvin herkässä, kun heidät on käsketty ulos koneesta, eikä kerrottu kovin tarkkaa syytä. Syyksi sanottiin muistaakseni, että laskeutumisen aikana oli havaittu henkilökunan tottumuksista vieras palaneen käry matkustamotilassa. Kahvi&teen keittäminen ja ruoan lämmitys tuo omat tutummat hajut, jotka yleisesti tunnistetaan.

    • ruumaantaialas

      Laukut mahdollisuuksien mukaan ruumaan.
      Laukut penkin alle matkustajan eteen. Miksi? Haluatko itse liki kahdeksan (8) kilon matkalaukun niskaasi? Minä en. Tätä ohjetta noudatetaan ja valvotaan aivan liian vähän. Ylähyllyjen sulkimet ovat aivan liian kovilla, kun tulee turbulenssia.

      • Höpö_höpö

        Liki 800 lennon kokemuksella ei mulle ole vielä sellaista turbulenssia tullut vastaan että ylähyllyjen luukut olisivat itsekseen avautunut.


    • ilmojenhalki

      Jos mukaan on tulossa vaan käsimatkatavaralaukku niin itse kyllä en laittaisi ruumaan, vaikka voisikin. Nopeuttaa omaa toimintaa niin lentälle mennessä kuin sieltä tullessa. Kyllä sen pitää penkin alle mahtua mutta turhaan sitä sinne laittaa, ellei jostain syystä lentoemot niin käske. (Ollut tapauksia, missä koneen ylähyllyt on todella pienet ja jo portilla siitä varoiteltiin, eikä ylähyllylle saanut laittaa juuri mitään... kun ei mahtunut.) Mutta mukavin itselle se on, jos ylähyllylle laittaa, ei vie jalkatilaa. Kunhan huolehtii sitten siitä, että siitä matkalaukusta ei tarvitse heti noukkia erinäistä tavaraa kun lentokone on päässyt ilmaan.

    • ainamenossamyös

      Helppoa kun ottaa matkustamoon. Ei laukkujonotuksia mennessä eikä tullessa. Pääsee nopeasti liikkeelle. Pääsääntöisesti matkustan sellaisilla lennoilla, joissa ruumaanmenevästä laukusta veloitetaan 20e/suunta/laukku. Olen oppinut pakkaamaan oikein. Hyvin pärjään 10 kg käsimatkatavaroilla vaikka 2 viikonkin lomilla.

    • Ovimies

      Et ole lentänyt 800 kertaa kuin räkäisen lähikuppilan ovesta ulos.

    • Höpö_höpö

      Totta. Mistä tiesit?

    • 789_lentoa

      Hauska mies tuo "Ovimies" kun keskustelee itsensä kanssa täällä. Tapanani ei ole käydä räkäsissä lähiökuppiloissa. Tänään olisit löytänyt mut aiemmin Kämp hotellin terassilta tai Teerenpelistä. Tiistaina voin tarjota Ovimiehelle oluet Aspire loungessa jos ilmaannut lentolipun kanssa lentoasemalle. Tervetuloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe