Yhteisnäyttely, sukupuolijako

stopus

Helsingin keskeisellä paikalla on suomalaisten keskeisten kuuluisien taiteilijoiten yhteisnäyttely. Yhteensä on 24 taiteilijaa, julisteen perusteella kerrottuna, josta VAIN KAKSI MIESTÄ. Keskustan hautausmaan vieressä.

Kertoo naisvoittoisesta kuvataiteesta.

Eräässä toisessa seurassa noin 15 taiteilijaa, josta kaksi miehiä. Kertoo naisvoittoisesta kuvataiteesta.

Tai

Oppilaitoksessa kuvanveistäjä opettaja mies, piirustuksen opettaja mies, maalauksen opettaja nainen, toinen maalauksen ope on nainen, grafiikan ope nainen, videonnin ja valokuvauksen ope on nainen, laitoksen johtaja on nainen, jolla sihteeri mies, sivariharjoittelija on mies, taidemalli on vuoroin mies ja nainen, opiskelijoilla on sukupuolikiintiö, siivoaja on nainen, talonmies on mies, OPO on nainen...plus oheisaineiden opettajat melkein naisia kaikki, joukossa korkeasti oppinut mies.

8

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lamuuur

      Dennispizzerian kadun varrella galleria Helsingissä Bulevardia ja Uudenmaankatua yhdistävällä kadulla galleriassa on kolmen sukupolven eestiläiset maalarit. Ukki hentoa neuvostolaista oppikoulua. Taidokas, mutta ei tarmokas, kuvattu naisia kokemuksella. Tytär Viron taidekoulun opettaja, metsäisiä maisemia, jossa valokuvan päälle tiputettu väriä isoille kangaspohjille, niin kuin lukiodiplomin tekijä ja tyttären tytär, nuori tekijä, jolla pyrkimystä abstraktiin ajatteluun. Nuori maalaa ihmisen figuuria, mutta minne katosi ammattitaito, että figuuri on muovinen ja harrastelijan tasolla. Teokset ovat isoja, filosofisia Risto Suomen tyyliin, mutta alkutasolla.

      Kysymys vahdille:

      - Miten he selviytyvät taloudellisesti?

      Galleristi ei osanut vastata, kertoi, että Eestin kulttuuriinstituutti toimitti näyttelyn, että ukilla on oma museo Virossa.

      Esittelyssä mainittiin, että tytär on taidekoulun opettaja.
      Ja nuori tytär opiskelee/valmistui taideoppilaitoksesta kanssa.

      Mietin:

      Pieni maa, niin oppilasketjua voi hallita.
      Kun tytär pääsi kouluun, niin ehkä kolmas sukupolvi kanssa.

      Muistan että nuorempi tytär olisi ollut muun kuin ukin opettaja tyttären tytär, mutta polvessa kolmas sukulainen.

      • stopus

        En pääse vanhasta ajatuksesta, että kuka helkkaria taidetta tekee. Kun katselee Tennispalatsin elokuvajulisteita, niin hämmästyy realistisille otteelle, mutta kun menee galleriaan, niin ajattelee, että "vieläkö paskaa tehdään..siis taidetta yleisesti". Toisaalta on sellaisia päiviä, että taide tuo iloa. Missä vika? Minussa, sinussa, heissä, meissä?


    • postus

      Oopperatalon puistossa kävelytien varrella on pitkähkö käärmeveistos, joka on toteutettu modernilla keinolla, jolla luodaan seiniä eri paikkoihin: rautalankalaatikkoiden sisällä on kiviä. Laatikoita kasataan yhteen. Käärme oli uutta teknologiaa, että laatikko muodon sijasta olisi ollut neliömäinen pitkähkö käärme, jossa kiviä sisällä.

      Muuten sprayarit oivalsivat, että kun suihkuttaa, niin tulee kaunista jälkiä häkeistä, erillisistä kivistä, ristikoista ym, että ei niitä ehkä jaksaa poistaa kun reikiä täynnä ovat, mutta jälki näkyy.

      Käärmeveistos on käytännöllistaide, jota toteuttaa pääurakoitsija rakennusmies, kenties. Rakennusmiesten taidetta sain ihailla Seinäjoella rappukäytävässä, jossa oli vapaita säännöllisiä tylsiä siveltimien vetoja horisonttitasolla kaikki kolme kerrosta. Seinäjoella on militanttien aika käytännöllinen tykkimuistoveistos, jossa betonipalkkeja, joita jäi yli, asetettiin kehään vinoon makaavaan asentoon pienten maakivien päälle, joita on jäähdytetty betonilla mottiin. Suomessakin elää sellainen itsetekoinen kolkko kommunismi ja se elää Suomen sydämessä. Rakennusmies taide elää Suomessa vahvasti. Kansa kirkusi taidetta, niin yhden prosentin periaate, kanske, oivalsi, että rakennusmies osaa tehdä taidetta! Käärmeveistos oli uutta, koska ON vaikeampaa luoda tasainen aaltoliike.

      Ketkä muuten spreyauksia poistavat? Näköhavaintoni mukaan nuori mies ja nuorehko nainen myöhään illalla.

      • postus

        Kai Tapper oli vitsikäs, luulen, että ikonisoi laatikkoa. (spekuloin perinteellä). Laatikko on arkinen, perinteinen, yleispätevää, sopii poliisille, mutta vähemmän poliitikolle. Taidekouluunkin se sopii. Missä korkea taidesielu löysi puisen laatikon, niin siellä rakennusmies pääurakoitsija löysi jotakin laatikosta poikkeavaa, esimerkiksi Seinäjoen tykkimotin.


      • postus
        postus kirjoitti:

        Kai Tapper oli vitsikäs, luulen, että ikonisoi laatikkoa. (spekuloin perinteellä). Laatikko on arkinen, perinteinen, yleispätevää, sopii poliisille, mutta vähemmän poliitikolle. Taidekouluunkin se sopii. Missä korkea taidesielu löysi puisen laatikon, niin siellä rakennusmies pääurakoitsija löysi jotakin laatikosta poikkeavaa, esimerkiksi Seinäjoen tykkimotin.

        https://www.google.fi/search?q=kai tapper&biw=1280&bih=622&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjXk76A1KzOAhVDQpoKHavTB0YQ_AUIBigB#imgrc=a4TFuqx3pualrM:

        kai tapper työkuva


      • postus

        galleristi on nainen, koska mies ei jaksa istua sisätiloissa ja nousta tietokoneruudulta. Nuorempi mies ei jaksa viikkoa galleriassa. Kaikki miehet eivät jaksaa vastata puhelimeen, vaikka aika moni puhelinmyyjä on mies (vahva parfyymi tuoksu ja tuore runkkaus takanapäin). Eri kastia kuin taidemies. Missä ovat taidemiehet tuotanykyään? Kiasmassa voisi olla joku. Vartija yleisesti on mies. Vahtimestarin virkaa on valloittamassa nainen. Joku nuori taideaktivisti on mies, joka miettii asemaansa. Jani Leinonen on mies. Sitten se maalausaktiivi on mies. Omaan rajallisen ystäväpiirin. Olen mies, viljelen palstaa, jota pilaa viimeaikainen valvomo. Jonkun myyntigallerian yrittäjä on mies. Ja kehystäjä on mies eikä nainen. Museon johto ovat naisia. Nuori ilmainen valvoja on mies. Ulkomaalainen vierailevaa tähti on mies. :-)


      • postus

        Ammattitaiteilijoiden riesana on nuori spreijari, joka tahtoo paljon tuhota jotakin itseään suurempaa, vaikka varttunut spreijari olisi kieltämässä tekemästä niin.

        Ja sitten avulias Suomen valtio, että spreijatkaa rakennustyömaan puulevyaitoja, joita me viemme sitten pois.


      • postus
        postus kirjoitti:

        Ammattitaiteilijoiden riesana on nuori spreijari, joka tahtoo paljon tuhota jotakin itseään suurempaa, vaikka varttunut spreijari olisi kieltämässä tekemästä niin.

        Ja sitten avulias Suomen valtio, että spreijatkaa rakennustyömaan puulevyaitoja, joita me viemme sitten pois.

        taide katoaa, märässä, kylmässä Suomessa..harmaantuu, haalistuu, unohtuu....näkyvät vain kivet, taas vihreät puut, lumi, marjat kasvavat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe