Muistatteko "Pressin veljekset"?

Näin olympialaisten aikaan, muistuu mieleen kaikenlaista.

Kun Neuvostoliitto astui urheluareenoille II maailmansodan jälkeen, oli näillä ilmiselvä tarve osoittaa kommunismin paremmuus. Edellisen toteuttamiseksi käytettiin hyvin mihekkäitä naisia edustajina. Erityisen hyvin muistan Psessin veljekset, joista Tamara työnsi kuulaa, "veljen" nimeä en muista, mutta tuloksekas oli hänkin.
Aivan julkisesti ihmeteltiin sitä, mitä "kruununkalleusia" saattaisi löytyä jos tutkittaisiin mitä vaatteiden alta löytyisi.

Tuon sukupuolidopingin tilalle tuli aito doping, etenkin DDR:ssä.

Kuitenkin hyvin myöhään löysivät tsekit menestyksekkään mailerin, jonka ennätykset kestävät vielä Kastor Seremenkankin rynnistyksen.

Tsekki oli Jarmila Kratosvilova, ilkeiden keskuudessa Jarmo vaan. Tuo Etelä-Afrikan Kastor S. on nykyään tunnustettu naiseksi.

Näitä tuli mieleen valvoessani öitä olympialaisia seuraten.

Rio on muuten Rio de Janeiro, eli Tammikuun Joki.

Oitis päädyin muuttamaan Turkua Huhtikuun Auraksi ja Helsinkiä vaikka Lokakuun Vantaaksi.

6

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ramoona_

      En juurikaan vartavasten katsele telkkarista urheilua muutamaa kaunista lajia, kuten taitoluistelua, lukuunottamatta. Eilen tuli seurattua hetki pyöräilyä lähinnä upeiden maisemien takia, kauhistutti kyllä ne tien poskesta ojennetut kädet pyöräilijäsumaa kohti. Purjehduksia varmaankin katselen myös, toivottavasti ei meressä oleva romu ja saasta pahasti häiritse suorituksia. Päivärytmiäni kisat eivät muuta, ehdin kuulla tulokset seuraavan päivän uutisista ja kertauksista. Sentit, millit ja sekunnintuhannesosat eivät ihmeempiä intohimoja minussa herätä, varsinkin kun kemia, monenlainen korruptio , mahtailu ja vehkeily himmentää jaloa olympialaista aatetta. Toki välillä tempaudun katsomaan , jos tunnelma vie mukanaan, en vaan jaksa hirveästi suomalaisten puolesta jännittää . Katseluseurakin vaikuttaa, jalkapalloa pelaavat tyttärenpojat valistavat mummiaan ja pitävät fiilistä yllä, mieheni seurana istun ainakin hetken kotikatsomossa ja mitalikakkukahvitkin järjestän. Urheilumyönteinen olen, mutta huono seuraamaan kisoja.

      Riosta on paljon muutakin muistettavaa kuin nämä kisat, tärkeänä esimerkkinä YK:n konferenssi Rio de Janeirossa 1992, jossa hyväksyttiin mittava ohjelma maapallon kestävän kehityksen puolesta. Maapallon ylikulutuspäivä on aikaistunut vuosi vuodelta . Tänään maanantaina 8. elokuuta ihmiset ovat käyttäneet loppuun maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat. Suomessa päivä oli jo huhtikuussa. Maapalloparka on kertakaikkiaan liian pieni ja ylikuormitettu kaikin tavoin tälle väestömäärälle .

      Joki on monen asutuksen kehto, eipä ihme että kaupunkien nimissä se yleisesti esiintyy. Onpa kiva, että suomensit meille olympiakaupungin nimen, ja kurkistin googleen : tammikuussa 1502 portugalilaiset löytöretkeilijät alueen löysivät. Hauskoja nuo vastineesi Helsingille ja Turulle ! Moni suomalaispaikkakunta kantaa ruotsalaisjokea nimessään : Porvoo, Espoo, Sipoo, Inkoo. Mutta miksi eräs jokikaupunki on suomeksi Itämuurahainen ?

      • Miesten ja naistenkin uinti tuli ihan vahingossa katsottua aamuaikaisessa aukaistessani TV:n Minä kun en yksin pöydän äärellä kahvittele tai aterioi.

        Ihan hyvät maailmanennätykset siinä tuli seurattua, selostaja vaan käytti samaa adjektiiviä, "syöksyvät kuin junat" lujaan menoon.
        Siinä ne katselut osaltani ihanan värikkäitä avajaisia lukuunottamatta toistaiseen olikin, laitoin kiinni ja mietin, ei kyllä pitkät junat vauhtiin heti pääse, ammus pikemminkin:D


    • kuukkelikuuu

      Ikinä mistään Itämuurahaisesta kuullutkaan. Siispä kuukeloin. Olipa yllätys, ei olis uskonut.


      • Äsh, tää heitti edellisen tallenteen.

        Löytyy ruotsi-suomi sanakirjasta
        myr = räme


    • Ruotsissa on ilmeisesti paikkakunta nimeltä Myra.

      Laulun mukaan, jonka muistan sieltä

      Tre små flickor de skulle gå en gång,
      till marknaden uti Myra.
      Vi skall ha roligt, sa flickorna de små,
      vi skall ha roligt det kan ni väl förstå!
      Åka karusell, och ätä karamell,
      och fröjdas hela dagen uti Myra! 😊🙂😛

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      11
      1885
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      180
      1710
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      121
      1557
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1551
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      121
      1306
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      311
      1116
    7. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1063
    8. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      166
      1028
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1014
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      95
      995
    Aihe