Tallelokeron vuokrauksesta

HolvinKautta

Useissa hotelleissa Budapestissa on tallelokero huoneessa. Suosittelen itse majoittumista hotelliin, jossa sellainen on, sillä rahan ja arvoesineiden jättäminen huoneeseen tai kantaminen mukana kaupungilla ei ole tuskin järkevää, jos vaihtoehtoja on.

Mutta toisinaan sinulla ei ole vaihtoehtoja, ehkä siksi, että et huomannut varata hotellista jossa olisi tallelokero. Sitten huomaat olevasi ison käteismäärän tai arvoesinekasan seurassa lokerottomassa huoneessa. Katastrofi? No onneksi pystyt vuokraamaan tallelokeron myös kaupungilta.

Useat pankit vuokraavat tallelokeroita. Sellaiset kuin esimerkiksi OTP. Nämä ovatkin ihan hyviä säilytyspaikkoja, mutta pulmana voi monelle tulla se, että ne usein edellyttävät pankkitiliä luonaan.

Jos et halua/voi avata pankkitiliä Budapestissa niin ilokseni voin kertoa, että sinulle on vaihtoehto. Siis muukin kuin jättää rahat huoneeseen rahapulassa olevan siivoojan tms moraalin testaamiseksi. Ainakin yksi firma kaupungilla vuokraa tallelokeroita kohtuullista korvausta vastaan ilman velvoitetta pankkitilin avaamisesta. Tämän firman nimi on Szefbank.

Szefbank sijaitsee osoitteessa Joszef Nandor Ter 10. Kyseinen aukio on aivan Vörösmarty Terin ja Iso-Britannian suurlähetystön vieressä. Siis todella lähellä keskustaa.

Huomasin itse tuolla asioidessani, että henkilökunnalle tuotti jonkin verran vaikeuksia ymmärtää englantia, mutta asian sai kuitenkin hoidettua joten kieliongelmiin lokeron vuokraus ei kaatune jos osaa edes englantia. Hieman itse vuokrausprosessista.

Kun vuokraat lokeron, sopimus jatkuu toistaiseksi, joten sinun on itse katkaistava se ennen kaupungista lähtöäsi. Sopimusteksti oli hieman monimutkainen ja henkilökunnalla oli vaikeuksia ymmärtää minua, mutta lopulta sain selville, että sopimus vuokraamisesta tehdään vähintään kuukaudeksi. Siten jos lähdet kahdessa viikossa, maksat kuitenkin kuukaudesta. Lisäksi jos otat pienimmän talletusboksin (tavallinen säilytyslaatikko) sinun tulee maksaa siitä reilut 4 000 forinttia. Kuukausivuokran kanssa hinnaksi tulee koko hommalle noin 6 000 forinttia (plus tietenkin reilu tuhat ft kuukaudelta jos olet useamman kuukauden). Boksin saa tosin omakseen ja viedä mukanaan kun lähtee ja jos palaa joskus takaisin sitä ei tarvitse ostaa uudelleen jos se on tallella ja mukana.

Sopimuksen teon yhteydessä sinulta otetaan sormenjäljet, sillä kulku säilytystiloihin aukeaa sormenjälkiskannerilla. Säilytystiloissa sinun tulee kirjata joka kerta käydessäsi nimesi vieraskirjaan minkä jälkeen voit mennä siellä olevaan pieneen huoneeseen, jossa on pöytä ja tuoli, täyttämään/tyhjentämään boksiasi. Kun olet valmis, virkailija antaa sinulle tarran, joka kiinnitetään boksiin niin, että sitä ei voi avata ilman jälkiä. Kirjoitat tarraan nimesi jotta näet että tarraa ei ole vaihdettu ja sitten se suljetaan holviin.

Isompiakin lokeroita näytti olevan saatavilla ja ne tietenkin maksavat enemmän, mutta pärjäät pienimmällä boksilla jos sinulla ei ole kuin käteistä ja ehkä pari korua.

Jos Budapestissa on toisia firmoja, jotka vuokraavat lokeroita ilman pankkitilivelvoitetta kuten Szefbank, niin en tiedä niistä. Kokemus tästä firmasta kuitenkin oli hyvä ja voin suositella.

7

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voevoe12

      On teillä perkele murheet.
      Mikä on sun mielestä keskustaa jos lokero osoite on lähellä keskustaa?

    • xcnxgn

      Hotellin tallelokero on turvattomin paikka rahoillesi. Silloin hotellin epärehelliset tietävät satavarmasti, missä omaisuutesi sijaitsee.

      • enminäainakaan

        Ja kuka kantaa kasapäin arvotavaraa mukanaan?


      • cvbzb
        enminäainakaan kirjoitti:

        Ja kuka kantaa kasapäin arvotavaraa mukanaan?

        Ei kai kukaan, mutta jos olet kuukaudenkin matkoilla, on oltava käteistä ja/tai maksukortti mukana ja molemmat voidaan pölliä.


    • voihelvetti1

      On paras pysyä kotona, jos kaikkia pelkää. Lähde nyt jotain tallelokeroja vuokraamaan kaupungilta , Voi helvetti . Siihen se aika sitten tuhraantuu, juostessa lokerolla

    • zdfzg

      Olen matkustanut päätoimisesti viisikymmentä vuotta ja asunut sadoissa hotelleissa eikä koskaan ole mitään pöllitty huoneesta vaikka siellä on vieraitakin käynyt viihdyttämässä. Nyt tietysti voi käydä niin, että aina tulevaisuudessa pöllitään.

    • ettäsilleen

      Ne arvoesineet ja rahat voidaan pölliä jo matkalla tallelokerolle. Kun tunnetusti Suomalainen maatuska ei ole nopein kintuistaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe