Pitäisikö kääntyä islamiin?

uskonnollistakotiavailla

Olen jo jonkin aikaa pohtinut islamiin kääntymistä (tai palaamista, kuten muslimit sanovat). En ole mikään nk. tosiuskovainen, mutta jollain tavalla olen aina uskonut jumalan olemassaoloon. Kristinusko ei kuitenkaan tunnu "omalta" uskonnolta, vaikka perusluterilainen olenkin. Islam vaikuttaa paljon luonnollisemmalta uskonnolta, sen perusteella mitä olen siitä lukenut. Haluaisin nyt kuulla kommenttejanne, mitä tehdä, kannattaako käydä moskeijassa tms.?

22

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jumalaton

      hienoa ,muista että pitää ensin hommata aseita ja pommeja että saat rauhanuskontoa jakaa muillekkin:)) vittu ääliö eihän mitään jumalaa ole olemassa .
      miten voi jotku uskoa johonkin jumaliin .. uskokaan itseenne ja maapalloon sillä se on ainut mikä huolehtii sinusta ei mitkään jumalat voi sitä tehdä

    • 5e67iytj

      Sinuna menisin psykologille ensin juttelemaan, koska olet noin saatanan sekaisin :p

    • 7-18
    • MuhammadNur

      uskonnollistakotiavailla:
      Tunnetko viehtymystä kiduttamiseen ja tappamiseen. Entä viehättääkö sinua eläinten rääkkääminen? Jos näin on, niin tervetuloa uskonveljiesi joukkoon.

    • Nuo kaksiko muka ovat ainoat vaihtoehdot? Voihan sitä uskoa Jumalaan ylipäätään ja lähteä siitä ajatuksesta, että elää kunnolla omantuntonsa mukaan ja katsoo mihin se riittää. Tarkka veikkaus suuntaan tai toiseen kun on kuitenkin todennäköisesti väärä. Oikea Jumala tuskin kaipaa jatkuvaa palvomistakaan, kun Hän ei varmasti ole psykopaatti.

    • alfa123om22

      Islamissa on tai tulee olemaan 72 lahkoa joista 71 menee helvettiin. Yleisesti ottaen katsotaan, että umma pelastuu. Eräs umman tuntomerkeistä on, että se on tiiviisti samaa mieltä kalifin kanssa ja tukee kalifia.

      Islamin varsinainen kalifikaatti kesti niin kauan kuin 12 valtiosta vähintään 3 oli Aus heimon hallinnassa. Mutta kun ehto ei enää toteutunut kalifikaatti 1920-luvulla päättyi. Sen jälkeen on ollut useita kalifikaatin uudelleen henkiin herättämistoimia. On syntynyt monia kalifikaatteja, joista ei aina tiedä ovatko ne aitoja ja oikeita vai eivät? Esim. viimeisimpänä ISIS islamilainen valtio ja kalifikaatti.

      Monet odottavat Imaami Mahdia tulevaksi ja kukistavan ISISKSEN sekä ryhtyvän kalfiksi. Merkkejä hänen tulostaan on ollut vuoden 2011 syyskuusta lähtien. Jos tahdot islamiin liittyä niin sanotaan, että kun Mahdi tulee pitää hänen luokseen mennä vaikka jäätyneen meren ylitse. Se voi olla vaikeaa sillä islamissa lienee nykyisin jonkin verran rasismia ja uusia tulokkaita ei ehkä katsota hyvällä.

      Alkuun rittää varmasti kun voi lausua islalmin uskontunnustuksen: Ei ole muuta Jumalaa kuin Jumala ja Muhammed on hänen lähettiläänsä. Siran mukaan monet tulivat Profeetan (SAAS) luokse vain lausuakseen tämän uskontunnustuksen ja sen jälkeen lähtivät takaisin kotiinsa ja heistä todettiin vain: Eräiden heistä islam osottautui hyväksi ja eräiden heistä islam osottautui pahaksi.

    • kylläonkomeeeeeeeta

      Ajattele saisit valehdella vääräuskosille ummet ja lammet , alaikäisiä vaimoja hellan ja nyrkin välissä . Ikinä ei tarvis tehä mitään , joikua ja ramanadin menot aina päällä . Nää perkeleen suvakit antais vielä sääli ?????? jos jaksais enää . Joku uskaltais morkata , huutais niin maan perkeleesti että Rasisti ja rasismia. Sipilä ostas vielä talonkin verorahoilla missä huntupäät palvois perkele yötäpäivää . Vittu että olis hienoo . Siihen asti kun Rannanjärvi ja vallesmanni tulis ja ampuu aivot paratiisiin .

    • Normisälli

      Mitä jos vaan kääntyisit Rakkauteen ja toteutat sitä elämässäsi etkä mieti mihinkä uskontoon kuulut -> Rakkaus on ainoa oikea tie ja tapa elää ja se kattaa kaiken.

    • Xenofon

      Vastaus kysymykseesi on: ei missään nimessä! Islam on fasistinen ideologia, jolla aivopestään ihmisiä pahan puolelle. Lue Raamattua, rukoile ja pyydä Jeesusta ilmoittamaan itsensä sinulle.
      Siunausta elämääsi.

    • Atte_itte

      Aloitus on trolli ;) Älkää kompastelko.

    • 34t3t4gtrf

      Vastaavalla tavalla ajattelevia on oikeastikin, oli aloitus trolli tai ei.

      Eksotiikan ja identiteetin nälkähän tuohon sekoiluun vie. Vielä kun muuttaisivat eksotiikkansa perässä sinne muslimimaihin niin tajuaisivat millaista paskaa ovat alkaneet suosimaan ja millaiset seuraamukset sillä voi olla yhteiskunnalle, ihmisoikeuksille, tasa-arvolle ja suurin piirtein kaikille ihmiselämän vapauksille.. :pp

    • Jumala.rakastaa
    • jknokjoij

      Koraani onkin alusta loppuun saakka haaskaa, johon ei kannatakaan hukata yhtään sekuntiakaan. Parasta mitä koraanilla voi tehdä, on käyttää sitä saunan pesän sytykkeenä tai ulkohuussissa.

      Seuraavassa verrataan Muhammedin ja Jeesuksen elämänvaiheita.

      Muhammedin syntymään ei liity ihmeitä. Jeesuksen syntymä oli ihme, Hän syntyi neitseestä, Suura 3:41 - 46; 66:12.

      Ensimmäisten ilmestysten jälkeen Muhammed oli niin ahdistunut, että harkitsi itsemurhaa. Jeesus oli varma asemastaan jo lapsena, Luuk. 2:49.

      Jeesus ei langennut sielunvihollisen kiusauksiin erämaassa. Muhammed sanoo Koraanissa langenneensa paholaisen kiusaukseen kirjoittamalla ns. ”saatanalliset säkeet”, joissa Muhammed hyväksyy kaksi epäjumalaa, Suura 53:19 – 22; 22:52 - 53.

      Jeesus ei ollut avioliitossa. Muhammedilla oli kuusi yhtäaikaista vaimoa, joista nuorin, Aisha, oli vain 9-vuotias. Muhammed avioitui myös oman adoptiopoikansa vaimon, Zainabin, kanssa vielä adoptiopojan eläessä. Kaiken kaikkiaan Muhammedilla oli 12 vaimoa elämänsä aikana.

      Jeesus ei tehnyt syntiä, Suura 3:35. Muhammed joutui pyytämään syntejään anteeksi kuten muutkin ihmiset, Suura 40:55.

      Jeesus vei sanomaansa eteenpäin parantamalla sairaita, herättämällä kuolleita ja saarnaamalla sanaa. Muhammed keskittyi myös toimintansa alkupuolella julistamiseen, mutta hänen toiminnassaan tapahtui jyrkkä muutos hänen muutettuaan 622 jKr Mekasta Medinnaan, hidzra. Muuton jälkeen Muhammed alkoi joukkoineen käyttää miekkaa ja väkivaltaa sanomansa levittämiseen. Muhammed ei parantanut yhtään sairasta eikä herättänyt ketään kuolleista.

      Jeesuksen ja Muhammedin suhde väkivaltaan oli hyvin erilainen. Jeesus käski rakastamaan lähimmäisiään ja jopa vihollisiaan. Muhammed käski tuhoamaan viholliset ja antoi seuraajilleen vallan käydä sotia tehdäkseen kansakuntia islamille alamaiseksi. Jeesus antoi seuraajilleen vallan julistaa evankeliumia ja parantaa sairaita. Jeesus kielsi seuraajiltaan väkivallan käytön sanoman julistuksessa.

      Jeesuksen ensimmäiset seuraajat julistivat Jeesuksen sanomaa ja elivät usein vainottuina. Muutos kristinuskossa tapahtui kun kristillisyys muuttui valtion uskonnoksi 400 jKr. Tämän jälkeen vallanpitäjät alkoivat käyttää enemmän tai vähemmän kristinuskoa valtansa välineenä. Ensimmäisen 400 vuoden aikana (600 - 1000 jKr.) Muhammedin seuraajat olivat valloittaneet islamille sodalla Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja osan Etelä-Eurooppaa.

      Muhammed ei ole luvannut seuraajilleen pelastusvarmuutta. Muhammed oli hadithien mukaan epävarma myös omasta paikastaan paratiisissa. Islamin mukaan ainoastaan kuolema jihadissa eli ”pyhässä sodassa” tuo muslimille pelastusvarmuuden. Jeesus lupasi iankaikkisen elämän jokaiselle joka uskoo Häneen.

      Kumpi näistä henkilöistä mielestäsi kykenee varmemmin näyttämään tien iankaikkiseen elämään?

    • al-ghazali
    • luonnotontatouhua

      Luonnolliselta? Ihan hatusta vedetty uskonto se on, pakkoineen kaikkineen.

    • Paikkasi

      Ei ole avohoidossa, vaan suljetulla osastolla kahleissa!

    • alfa123om22

      On totta, että Profeetta Muhammedin (SAAS) asema on islamissa näkökulmiltaan vajaa. 1800 luvun tummaihoinen Mujaddid ehdokas aikoi tuoda kaiken mahdollisen tiedon siitä kuinka Profeettaa (SAAS) olisi rakastettava, mutta islam torjui hänet ja hänen sanomansa ja valitsi Wahabbilaisen konservatismin.

      Se siis tiedetään Profeetasta (SAAS), että hänen oli tarkoitus olla se TOINEN PUOLUSTAJA, jonka Kristus lupasi edeltäkäsin ja jonka oli tarkoitus näyttää synti, tuoda täysi tieto sekä kertoa tulevat. Se tiedetään myös, että Korkeassa Veisussa hänet mainitaan nimellä RAKASTETTU, BELOVED, LOVING KINDNESS. Sekä myös tiedetään, että esim. TAO DE JING teoksessa Jeshua on TAO eli tie, mutta Profeetta (SAAS) on DE eli HYVE. Hän näyttää esiintyvän usein Kristukseen rinnastettavana voimaltaan.

      Ongelman muodostaa lähinnä Ilmestykseen liittyvä KARITSA TEOLOGIA. Tuon kirjan mukaan taivaassa, maan päällä tai edes maan alla ei ole ketään toista, joka olisi KARITSAN veroinen. Tuo KARITSA voittaa siis Jeshuan, Muhammedin (SAAS) ja kenet tahansa mennen tullen. Karitsasta ei tiedetä paljoa, mutta voidaan päätellä historian merkeistä, että hän kerää Jumalalle pappeja ja kuninkaita kaikista ihmisryhmistä maapallon laajuisesti. Tuollaisia keräyksiä on ollut alkaen Ranskan Vallankumouksesta 1789 lähtien ja esim. sosialistit voidaan lukea yhdeksi kaikkiin ihmisryhmiin kuuluvien ihmisten kerääjäksi.

      Islam ei kerää kaikista ihmisryhmistä, vaan erottelee hyviin ja pahoihin liikaa. Mutta koska Vallankumous keräsi Porvariston ja Sosialismi Työväestön nimissä niin voihan olla, että Islamin pitäisi kerätä yhden viidestä luokasta nimissä nimittäin Papiston tai Aateliston nimissä KAIKENLAISIA ihmisiä, mutta kykeneekö se ahdasmielisyyden ja tuomitsevan silmän takia siihen??? Sen tietää yksin Imaami Mahdi.

    • Samaa_Miettiny

      Itse olen myös harkinnut muslimiksi kääntymistä vain, koska muuten en koskaan tule eläessäni naista saamaan. Olen kohta nelikymppinen enkä koskaan edes puhunut naisen kanssa muuten kuin "välttämättömät asiat" ujouteni takia. Muslimina minulla olisi täydellinen valta naisiin ja saisin valita itse kenet otan, eikä niin kuin nyt, eli nainen valitsee. Miksi en kääntyisi?!

      • kikkeliskokkelista

        no ei muuta kuin kikkelin leikkuuseen sitten.... tekee varmaan gutaa...


    • varovasti

      Liity vain, mutta älä nuku pommiin.

    • Kaikkeapaskaa

      Mitäs jos vaan kääntyisit jonkun mielenterveysauttajan puoleen ennemmin?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      4156
    2. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      79
      2337
    3. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1811
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      173
      1697
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    6. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1291
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    10. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1093
    Aihe