Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten pois ampiaispesä pöllipinosta

MummonMökki

Liiterin vieressä pöllipinon keskellä on ilmeisesti ampiaispesä. Iso määrä ampiaisia lentelee kolmesta pöllivälistä sinne pinon sisälle ja ulos. Kaksi pistoakin on jo tullut, ja liiteriä emme uskalla nyt käyttää. Siirappilientä ja tiskiainetta sizältävä pulloansa on pinon lähettyvillä, turhaan.
Miten hävittää tuo pesä?

12

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mnnmnmnm

      Tässä jotain tietoa:
      Ampiaispesän hävittäminen

      Yksittäiset sisätiloihin eksyneet ampiaiset voi hävittää torjunta-aerosoleilla. Joskus ampiaispesä on niin hankalassa paikassa, että se on pakko tuhota.

      Näin tuhoat ampiaispesän

      Ryhdy tuhoamaan ampiaispesää illalla, jolloin ampiaiset ovat lopettaneet lentonsa ja kerääntyneet sisälle pesään. Suojaa itsesi joka puolelta huolellisesti, sillä vihainen ampiainen löytää helposti suojaamattoman ihoalueen ja pistää siihen salamannopeasti. Kasvot voi suojata hyttyshatulla tai esimerkiksi pari kertaa pään ympäri kierretyllä hyttysverkkokaistaleella. Vedä huppu pään suojaksi ja kiristä hupun naru. Pesän voi leikata irti suoraan pussiin ja hävittää. Toinen vaihtoehto on sumuttaa pesä täyteen torjunta-aerosolia (Baygon-aerosoli ja Raid Super) sen alaosassa sijaitsevasta suuaukosta. Varo pökertyneitä ampiaisia! Hyvällä onnella koko yhteisö kuolee kerralla. Siltä varalta, että kaikki asukkaat eivät olleet pesässä, uusi käsittely seuraavana iltana. Kun irrotat pesän, kannattaa edelleen suojautua varmuuden vuoksi.

      ja

      Jos pesä hävitetään, se on suunniteltava huolellisesti. Ilman suojavarustusta projektiin ei kannata ryhtyä, lisäksi on hyvä varmistaa pakoreitti, jos yritys epäonnistuu.
      Jos pesä on suuri tai hankalassa paikassa, operaatio on parempi jättää ammattilaisille. Lisäksi suureksi kasvanut pesä kannattaa jättää rauhaan. Jos siitä ei ole haittaa, ympäristölle hyödyllistä ampiaispesää ei saa tuhota.

      Näin Allergia- ja astmaliitto neuvoo ampiaispesän hävittämisestä:

      - Ajoituksen kanssa voi tehdä pahimman virheen: Ampiaispesän hävittäminen pihapiiristä onnistuu helpoiten alkukesästä, kun kuningatar hoitaa pesää vielä yksin. Loppukesällä pesässä voi olla satoja ampiaisia, jolloin sen hävittäminen on vaarallista.

      - Turvallisinta pesä on hävittää yöllä, jolloin ampiaiset eivät lennä herhiläisiä lukuun ottamatta.

      - Pesän läheisyydessä tulee olla varovainen.

      - Ensin suihkutetaan hyönteismyrkkyä ja sitten pesä irrotetaan pussiin ja hävitetään

      - Ampiaiset pistävät vain puolustautuessaan. Siksi niitä ei kannata huitoa. Pistossa vapautuva myrkky sisältää feromoneja, jotka saavat kaikki lähistön ampiaiset puolustuskannalle.

      Lähteet:
      http://www.hyonteismaailma.fi/torjunta/ampiaispesan-havittaminen/

      http://www.iltalehti.fi/asuminen/2014060318365586_an.shtml

    • MummonMökki

      Kiitokset vinkeistä. Liiteriin meno amppareitten viuhahdellessa ohi melkein poskia kutittaen ei nyt innosta. Menevät useasta pinon aukosta sisään ja ulos, siksi pesän tarkka sijainti epävarma. Taidan väsätä lisää juoma-ansoja toistaiseksi. Toivottavasti kesällä syntyneet uudet kuningattaret menevät niihin, muu porukkahan kuolee tulossa oleviin pakkasiin

      • luonnon.puolesta

        Itsekään en mielelläni myrkkyjä käytä - missään enkä edes tapa ampiaisia kuin ihan pakosta (kun menevät mm. hihaan tai kellonhihnan väliin. Silloin pistosriski on liian suuri). Herhiläiset on aktiivisia yölläkin, joten yö ei auta herhiläisiä vastaan. Puremia olen saanut elämässäni vain kaksi kertaa (kumpikin kerta pesän läheisyydessä. Toinen kerta pesää tuhotessa ja kerran vahingossa). Muuten annan ampiaisten kävellä ihollani ja tehdä mitä huvittaa. Sisältäkin aina nämä ötökät hengissä heitän ulos.

        Minä itse asiassa noukin aina ampiaiset ja kimalaiset turvaan vesisaaveistakin.

        Ampiaiset on periaatteessa hyödyllisiä, mutta niiden pesänrakentelu pitäisi estää keväällä pihapiirin tärkeissä paikoissa. Pitää olla silmät auki keväällä ja hätistää kuningattaret muualle. Ampiaiset tappavat paljon tuhohyönteisiä pihapiiristä, pölyttävät kukkia ja marjoja/hedelmiä.


      • MummonMökki

        Niin edellisenä kesänä meille ei tullut harmeja pihapiirin kahdesta ampiaispesästä. Keväällä pihassa on paljon kukkia ja vähän pölyttäjiä, eikä tee mieli häätää omenapuun kukissa hääriviä ampiaisia ja kimalaisia.


    • 658fngh56

      Ilman myrkkyjäkin syksy ja pakkaset hoitaa ongelman pois.

      • MummonMökki

        Niin talvehtimaan jäävät uudet kuningattaret tekevät sitten ensi kesänä pesät jonnekin lähelle. Muun porukan hoitaa kylmyys.


    • siitässaivat

      sateella revi pino auki, esim just ny!

      • MummonMökki

        Kiitos tuo vaatii hermoa! Saatan kokeilla, jos tulee kova sade. Täällä vaihtui jo auringonpaisteeseen.


    • ilkimys9

      Itse olen sulkenut aina pesän tiiviiseen isoon muovikassiin ja nopeasti sulkenut suun ja jeesusteippiä suun ympärille. Siellähän pörräävät ja yrittävät pistellä kassin läpi. Mitään suojavarusteita en ole käyttänyt kun homman tekee nopeasti ja kun ovat pesässä eivät ehdi tehdä mitään.

      • Mökkihupia

        Vaikeinta taitaa ollakin päästä pinossa olevaan pesään käsiksi. Kun viereinen pinopuu liikahtaa ja pesä tärähtää, on sata amatsoonia hetkessä valvomassa lähiseutua. Ja voi sitä, joka on paikalla ilman suojavarusteita.

        Näkyvällä paikalla olevan pesän voi tuhota ampumallakin. Ilmakiväärillä pesää voi tulittaa 10 - 15 metrin päästä täysin turvallisesti. Joka laukauksella syntyy reikä ja paljon liikettä. Tarpeeksi reikiä, niin pesä lopulta repeää ja putoaa. Jos on sopiva paikka, haulikko tekee saman kerralla.


    • tyrjhnytjjjjj

      Savua, 5-10 litran peltipurkki jostain ja kasaa sinne savuttavaa tavaraa kuten käpyjä sun muuta ja laita savuttamaan, sitten vie se sinne viereen ja tuuli pitää huolen että saavat nautiskella savuisista oloista :)

    • voitullakalliiksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe