Miksi Suomen kivijalkakaupat ovat 50% kalliimpia?

Jeppesen

Miksi Gigantissa maksaa täsmälleen sama kone 1400€, jonka saa Microcenteristä 890€? Tuskin ne vuokrat D.C:n alueella nyt niin paljon edullisempia on?

http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/ACNHG7RED008/acer-nitro-vn7-592g-signature-edition-15-6-kannettava

http://www.microcenter.com/product/453488/Aspire_V15_Nitro_Black_Edition_VN7-592G-70EN_156_Gaming_Laptop_Computer

5

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taalattaskusta

      Taalahinnasta päätellen Microcenter on jenkkilässä jolloin maksat lisäksi tullia ja Alvtä.

    • Markkinatalouden_faktaa

      - USA:n kaupoilla "hieman" isommat myyntimäärät - vähemmän niitä vuokria, palkkoja ja muita kiinteitä kuluja / myyty kone.

      - Sisäänostohinta voi erota aikapaljon, USA:n liikkeet myyvät paljon enemmän joten valmistaja saattaa myydä koneet paljonkin halvemmalla USA:n liikkeille.

      Ihan normaalia että pienillä markkinilla hinnat ovat korkeammat, Suomen markkinat ovat aika marginaalisia esim. USA:n markkinoihin verrattuna.

      Lisäksi Suomen tullit ja verot ovat aika korkeita moniin muihin maihin verrattuna, tuokin nostaa useiden tuotteiden hintaa vähän.

    • 5.17

      Mitä valitat? Osta se kone sieltä USA:sta! Tulee sinulle todennäköisesti järkyttävän kalliiksi, mutta eihän tarvitse ostaa "kallista konetta" Suomesta.

      Tokihan huomasit, että hinnoista puuttuu sikäläinen versio alv:stä, eli Sales Tax. Se lasketaan tuon hinnan päälle, riippuen ostajan osavaltiosta, Sales Tax vaihtelee siinä 6-12% haarukassa. Tämä kuluttajahintojen ilmaiseminen "nollaverollisina" antaa helposti turhan ruusuisen kuvan hinnoista.

      Yhdysvalloissa on mahdollista myydä esim. Asuksen koneita, joista puuttuu Asuksen oma takuu. Myyjäliike saa koneet Asukselta silloin halvemmalla. Ostajan saama takuu tulee sitten myyjäliikkeeltä. Tämänkin firman takuuehdot ovat aivan jotain muuta, kuin mihin Suomessa on totuttu.

    • markkinointiaehkä

      Hinnan kalleutta voi aiheuttaa myös se, että Gigantti saattaa olla laittamassa kyseisä konetta kampanjaan, jolloin ruksihintana voidaan käyttää hintaa jolla kukaan täysjärkinen ei konetta ostaisi, mutta se näyttää mainoksessa hyvältä. Suomessahan ei saa normaalihinnaksi tarjouskampanjassa ilmoittaa OVH-hintaa, vaan ainoastaan hinnan joka on ollut välittömästi ennen kampanjaa, silloin se "normaali" hinta tietysti näkyy esim. viikon ajan Gigantin nettisivuillakin ennen kuin se tiputetaan näyttävästi kampanjan aikana alas, sinne markkinahinnan tuntumaan tai etusivun tuotteissa vähän sen allekin.
      Näin se markkinointi toimii tietysti kuluttajaviranomaisten hyväksyvien silmien alla monen muunkin firman kohdalla ja monella kaupanalalla.
      Mutta jos ei olla tarkkana, voi käydä näin: Yhdessä kauppaketjussa näin kahvinkeittimen olevan tarjouksessa 99€, ruksihinta hintajulisteessa tuotteen vieressä oli 159€ joka myös lehti-ilmoituksessa normaalihinnaksi ilmoitettiin. Hieman hämmennystä aiheutti se, että varsinaisessa hyllyssä jossa tuotteet olivat, oli pieni hintalappu 129€ kyseiselle tuotteelle...oops.

    • siinäpä-syytä

      Hinnaat ilmoitettu ilman veroja.
      http://www.microcenter.com/site/customer-support/terms-conditions-sale.aspx
      "Taxes
      Unless otherwise stated on the face hereof, stated prices do not include any customs duties, sales, use, value added, excise, federal, state, local or other taxes. All such duties or taxes shall be paid by customer, or, in lieu thereof, customer shall provide Seller with an appropriate tax exemption certificate."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe