Pintasotilaat. Kukaan lukenut/arvosteluita?

Kirjamato

27

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tontonn

      Facebookin mainoksen uhri minäkin. Tilasin kirjan pari viikkoa sitten kustantajan sivuilta pienen harkinnan jälkeen (sain nimikirjotuksen kera!! :D ja halvemmalla kuin tuolta, tuo on aika kallis). Sain luettua viikonloppuna loppuun ja pidin kovin! Tuntuu että ei kovinkaan paljoa tuollasia post-apocalyptisia kirjoja suomalaisilta kirjailijoilta tule, eli ehdottomasti mukava ja erilainen lisä suomalaisten teoksien joukkoon. Jos on lukenut metro 2033 ja pelannut vaikka Fallouttia, niin tämä on jotain niitten sekoitusta, mutta kuitenkin oma mielenkiintoinen tarinansa.

    • PidinThorista

      Moi.

      Luin kirjan. Tarinan alku on vähän sekava. Ekat 20 sivua kun pureskelee, niin sitten lähtee lentoon, ja sekava alkukin nivoutuu hyvin lopun myötä. Toisaalta myös enemmän ja tarkemmin olisi minun mielestäni voinut kirjoissa olevia mutaatio-olentoja kuvailla, sillä pidän itse spesifeistä faktoista. Silti, tämä suomalaisen kirjoittajan Sam Daneksen (pseudonyymi?) esikoisteoksen ei tarvitse häpeillä yhtään kansainvälisillä post-apocalyptisissä ja dystopisella kirjarintamalla itseään, vaikka muutama kulma kirjasta onkin selkeästi hiomatta (mm. Muutama kirjoitusvirhe) :)

    • Hh11

      Tuli luettua ”Pintasotilaat”-niminen teos ja yllätyin todella positiivisesti. Tällaiset maailmanlopun jälkeiset tarinat ei yleensä kiinnosta niin kynnys oli kova aloittaa. Alussa tulee suhteellisen paljon asiaa, nimiä ja muita yksityiskohtia, joihin joutuu keskittymään että on kartalla tarinan edetessä.

      Mutta kun pääsee juonenpäästä kiinni niin ei viitsinyt kyllä kappaleita kesken jättää. Teksti ja kerronta on elokuvamaista ja hyvin kuvaavaa. Ei mitään Ilkka Remestä (ja siis positiivisessä mielessä, eikä Neuvostoliitto-salajuonista ole jo tarpeeksi kirjoitettu). Tilannekuvat ovat realistisia, mutta ei mitään mässäilyä ja teksti sisältää todella paljon yksityiskohtia ja tieteellistä asiatietoa (ja faktat on jopa oikein).

      Kirjan parhautta on ehdottomasti juoni, henkilöhahmot sekä yleisen maiseman kuvaukset. Juoni tiivistyy loppua kohti ja sulkeutuu mukavasti (joten kannattaa lukea se alku tarkkaan). Arvosana 5/5. Jatko-osaa odotellessa...

    • Kommentoijaa

      Aloitin lukemaan ko. kirjaa ja ihan hyvältä vaikuttaa. Lukua häiritsee vähän se että luen montaa kirjaa yhtäaikaa. Selvästi vaatii vähän keskittymistä, ei siis ihan mitään hömppäpokkarilaatua.

    • Ihabn

      Kirjahan on ihan täyttä PARHAUTTA!

    • ddddddddddddd

      Mistä tän saisi ostettua? Onko pokkariversiona tarjolla vai pelkästään kovakantisena?

    • bLCK

      Kyllähän tämän kirjan parissa aika meni nopeaa. Vaikka teksti aluksi vaikutti raskaalta luettavalta niin yllättävän helppolukuista se sitten olikin. Ne edellämainitut yksityiskohdat ja tieteelliset termit ei oikeastaan häiritse koska niitä ei vauhdikkaimissa kohdissa paljoa ole. Taas ne hiljaiset välijaksot on täytetty noilla kuvaikuilla.

      Kouluarvosana kirjalle 9 .

    • Roomankesiari

      Ostin, luin, pidin.

    • Messualennuksella

      Tarttui mukaan Turust. Ensiksi kiinnitin huomiota kannen näyttävyyteen. Sitten päätin ostaa tuotoksen hetken pohdinnan jälkeen. Teos oli lähes yhtä hyvä, kuin kansikuva antaa ymmärtää. Jää kirjahyllyyn. Kiva, että suomalaisetkin osaavat kirjoittaa hyvää ja erilaista kirjallisuutta. Nimimerkillä dekkareihin kyllästynyt.

    • tonttunen15

      just hyva!

    • Hahhahoho

      Ahkerat pikku yritykset ovat juuri parhaita. Katsokaa tämä pre-episodi/video "Pintasotilaat" kirjasta;

      https://www.youtube.com/watch?v=7L_fDDItnEk

      Ei ole WSOY tai Otava yms lähteneet kulkemaan tämänlaista tietä. Mielenkiintoista toimintaa, hyvässä ja pahassa. Innovatiivista nyt ainakin, ellei muuta.

      Mielenkiinnolla jään seuraamaan tätä kustantamoa ja sen seuraavia arvuutuksia. Blogitkin on omituisella tavalla mielenkiintoisia.

    • scifisti

      Iha ookoo kirja. Keskitasoa, ei mitenkään mullistava, muttei huonokaan. Vastaavista, lajityypissään kliseisistä, lähtökohdista on kirjoitettu parempaakin. Ei huono suomalaiseksi. 3/5 tähteä multa.

    • mR.aK47

      Olen aina ollut huono lukemaan, mutta mielestäni tämä oli selkeä ja mukaansa tempaava. Vertailupohjaa ei oikein ole, mutta kys. Genre kiinnostaa. Olisiko muita lajityypiltään samankaltaista kirjallisuutta tarjolla (ehdotuksia?), mistä ei vielä olisi mieluusti vielä tehty elokuvaa (esim. The Road)?

    • gOOglO

      Aloita vaikka Metro 2033. Googlaa Dmitri Gluhovski. Googlaamalla pääsee elämässä pitkälle.

    • Sveni

      Mietin ostoa. Osa kehuu, osa tyrmää. Esmes aavetaajuuden blogi ei paljoa lupaile;
      http://aavetaajuus.fi/blog/pintasotilaat/

      Turku on pieni paikka, ja tunnen kys. "kriitikon". Kys.kriitikon silmä on todella kriittinen. Jopa turhan kriittinen, jos minulta kysytään. Kärjistettynä, mutta ymmärrätte varmaan. Lienee silti jotain totuutta takana, kun muitakin arvosteluita lukee. Toisia haittaa, toisia ei, itse olen aika tarkka niin jäänee hyllyyn ellei kirjastosta löydy.

      • paha_pettymys

        Jaksoin lukea muutaman sivun. Syyt siihen, miksi kirja jäi kesken löytyvät oikeastaan tuolta linkittämästäsi kritiikistä. Ei kannata sijoittaa omia rahojaan, mutta jos saa kirjastosta niin ainahan voi yrittää lukea.


      • Surfffsurfff
        paha_pettymys kirjoitti:

        Jaksoin lukea muutaman sivun. Syyt siihen, miksi kirja jäi kesken löytyvät oikeastaan tuolta linkittämästäsi kritiikistä. Ei kannata sijoittaa omia rahojaan, mutta jos saa kirjastosta niin ainahan voi yrittää lukea.

        Emt luin vklopun aikana. Must oli ihan jees.


      • Nyymin

        Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että kirjassa on useita kielioppivirheitä. Tarinana _mielestäni_ (en voi painottaa sanaa tarpeeksi) mielenkiintoinen ja hahmot toimivat. Tarina etenee hyvin pitäen koko paketin kasassa. Ei ole kuolematon klassikko, mutta kesäajan kirjaksi sopiva nyyminille.


    • ölloll

      Saako kirjaa jostain pk-seudulta vai pitääkö tilata netistä?

    • Arvuuttelija

      Kirjakaupoista voi saada. Netistä viimeistään. Tai sitten painos on myyty loppuun.

    • Häkävaroitin

      Uppoaa kuin häkä! 5/5.

    • Yksisubjektiivinenajatus

      Laitoimpa lukien tuon arvostelun aavetaajuudelta. Kriitikko vaikuttaa autistiselta vaikka onnistuikin hyvin kuvaamaan kirjan ominnaisia rakenteellisia virheitä. Siihen se sitten jäikin. Suurin osa on subjektiivista ja jossain alhaisessa masentuneisuuden laaksossa tuo henkilö asuu. Kirja oli OK. Pidin sen lukemisesta.

      • Roope2005

        Mä luen vaan aku ankkaa. Roope setä on ykkönen. Musta tulee isona Roope. Ehkä setäkin. Setä-Roope. o_O


    • NapKING

      Laitoin tilaukseen. Joulua odotellessa.

    • Heikotkaatuu

      Kova!

    • Anonyymi

      Luin myös teoksen. Mikäli post-apokalyptinen, eritoten ydinsodan jälkeinen, uusi ja villi maailma kiehtoo, niin suosittelen ostamaan. Tässä Danesin luomassa todellisuudessa ihminen on aika heikoilla, mutta sisukas piru kun on, niin if there is a will, there is a way.

      Hahmot oli kirjoitettu hyvin, käyttäytyivät loogisesti (verrattaen missä maailmassa he elivät) ja myös olioiden kehitykseen ja historiaan oli otettu hyvin kantaa ilman, että epäjohdonnmukaisuuksia olisi syntynyt. Varmasti niitä olisi, jos olisi syvemmin alkanut ruotimaan jokaista asiaa, mutta viihdyttävä teos tämä Pintasotilaat kaiken kaikkiaan.

      Jos jatko-osa tosiaan tulee, niin kyllä kirjahyllyyn se tien löytää. Ehkä tällä kertaa painetaan teos jopa oikein. ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2013
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1660
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe