LOIMAAN 750kWp aurinkovoimalan tuottotila!

1__Markkinat

103

1187

  Vastaukset

  • No ei oo vielä paljoakaan tuottanut jos nimellisteho on toi huimat 750 kWp.
   Tulee varsin kallis mainoskulu tuosta laitteistosta.

  • Tässä nähdään P-tyypin piiaurinkopaneelien epäherkkyys pilvikelissä! Loimaalla on käytössä vanhanaikaiset P-tyypin piikennoista valmistetut aurinkopaneelit.
   SunPower N-pii ylivoimaisuuden erot tulee esille erityisesti huonoissa olosuhteissa.
   Tuplatuotto N-PIILLÄ.

  • Tänään voidaan Loimaalla saavuttaa nimellisteho. Edellyttää navakkaa viileää tuulta ja täyttä aurinkoa.

  • Säteilyteho jää 900W neliölle ja paneelilämmöt 30astetta. Voimalan teho nousee 600 kilowattiin.

  • Tänään päästiin 600kW tuottoon. Paneelit pysyy viileinä! Tuotto nousee.
   Maaliskuun pakkasilla auringossa 750kW ylittyy heposti.

   • Täällä tulee 250w voimalasta pwm-494 säätimellä 168w et aika hyvin, kwh mittaria odotellessa.


   • eipäkipinöi kirjoitti:

    Täällä tulee 250w voimalasta pwm-494 säätimellä 168w et aika hyvin, kwh mittaria odotellessa.

    Totta, on se niin hyvin että uskooko.  • Tänään päästiin 500 kilowattiin klo13.

  • Pitäisikö antaa aplodit ??

  • Mikä oli puiston rakkennuskustannus?

   Vuonna 2017 tuotto 708 922 kWh. Tukkusähkön hinta vähän alle 4senttiä / kWh. Vuodessa tuotto alle 30 000 euroa. Tästä pois verot ja huoltokustannukset. Tulisiko 20 000 euroa vuotta kohden tuottoa?

   Kennoja kentässä 2400kpl, telineet paaluineen, aitaus, sähköverkko, invertterit sekä maa-ala. Olisikohan kyseessä miljoonan euron projekti.

   Takaisinmaksuaika lähemmäs 50 vuotta.

   Paneelivuokraus 4,6 euroa/kk eli 55 euroa vuodessa. Paneeleista 2400 x 55 euroa = 132 000 euroa vuodessa. Kentän takaisinmaksuaika kun ääliöt vuokraavat oman paneelin voin 10 vuotta.

   Eli aurinkosähköä ei kannata tuottaa. Paneeleita sitävastoin kannattaa vuorkrata ääliöille.

   • Noilla faktoilla huipun käyttöajaksi saadaan 945 h vuonna 2017 eli käyttöasteeksi 0,107 tai prosentteina 10,7%. Parempaan ei Suomessa kiinteillä paneeleilla kyetä. Helen Kivikko yms jäävät alle 10%.


  • Eivät sentään ääliötä ole vaan liika viisaita!

   • Minusta on itsensä pettämistä vuokrata oma aurinkopaneeli, jotta voi hyvällä omallatunnolla kuluttaa sähköä. Maailma ei pelastu vaan päinvastoin tuhoutuu yhden paneelikentän verran. On hienoa luulla tekevänsä jotain ekologista.

    Sähköyhtiöt ovat siirtyneet myymään puhdasta omaatuntoa sähkön sijaan. Mielikuvalla on parempi tuotto.


  • Uudessa Kymppivoima-yhtiöiden asiakaslehdessä on omantunnon puhdistamista sähköautoilusta kokonainen aukeama ja aurinkopaneelistakin sivun verran.

  • Varmaan myös talvisin

  • Tänään huiput 590kW..

  • Aplodit 1___-Markkinoille joka pitää meidät ajantasalla Sallilan mahtavista tuotoista!!!

  • polttakaa kämpässänne huonekaluja jos lämpöhuippuja haluatte, aivan yhtä viisasta, ennätysten hakua.
   Helsingin viikissä on hsy katolla melkoinen armeija paneleita, koko rivi ollut koko talven valkoisen peiton alla, siinä teille tuottoja, jos joku kävisi ilmatteeksi putsaamassa ja herättämässä panelit joka aamu voisi tuotto olla jotakin jolla saataisiin maksettua osa tämän herättäjän palkasta.
   tosin jos herättäjä kävelee "unissaan " katolla voi tuho olla melkoinen kun paneleita "putsataan " kirveellä tai vasaralla, eihän nämä tule katomies mukana katola, ystävät muita työkaluja tunne.
   nämä panelit on näiden firmojensa optioita nauttivien Spedejen päivä harrastus, ajelevat teslalla markettiin hakemaan päivisin jää skrapoja ja iltaisin laskevat saavutettuja voittoja, kustannuksista ei puhuta mitään, onhan kyseessä harrastus.
   loppuaika viisastellaan maalämpökaivojen porauskustannusten naurettavia hintoja.............pihalla höyryää todennäköisesti palju 247 jonka energia sähkö ostetaan 100% puhtaana heleniltä, joka tekee omat sähköntarpeensa kiinan kivihiilestä pitkin kaupunkia. kaikkein puhtaimmat ajatukset , tulee saastuneista aivoista.

  • mahtava idea tämä katolle panelien laitto, peität siis katon panelilla joka ottaa lämpöenergian talteen huonolla 20% hyötysuhteella, et siis saa sitä 80% energiasta jonka peität , siis korvaat tämän lämmittämällä 5 kertaisella panelien pinta alalla jotta päästään 0 tulokseen. arvatkaapa miksi nämä esimerkkipanelit ovat voimalan pihalla , eivät katolla kuten muiden Spedejen.. varsinkin Helsingissä on todella taloudellista ja älykästä ostaa muutema tuhat neliötä ( 500 000e-900 000e ). maata , paneliviidakoksi, tai sitten tämä katolle laitto, merilokkien iloksi jotka paskaavat panelit valkoiseksi muutamassa vuodessa,
   tai se koivu kusee panelit vihreäksi, ja kukas ne puunoksat sieltä katolta käy keräämässä,lehdet, hädässä olevat itä huoltomiehet....harrastus.

   • Eihän ne raaski putsata siellä katoilla lumia niiden päältä, kun se on niin kallista nyky työturvamääräyksillä. Ne hankitaan vain ja ainoastaan viherpesun takia eli ympäristö mielikuvien parantamiseen.


   • Mitä puiston rakentaminen maksoi?
    Ei ne huiput paljon paina, jos tuottoa ei suhteuta rakennuskustannuksiin.
    Tuo voimala tuskin koskaan maksaa itsensä takaisin tukkusähkön hinnalla.   • Aurinkopaneelien hintaromahdus tuo väistämättä aurinkopaneelit pian kaikkialle.

    Hyvin pian kaikissa marketeissa on aurinkopaneelit katolla. Kesäkulutus ja paneelien maksimituotto kuolettaa aurinkopaneelien hankintakustannukset nopeasti.

    Tuo myös aineetonta lisäarvoa.


   • 1___-Markkinat kirjoitti:

    Aurinkopaneelien hintaromahdus tuo väistämättä aurinkopaneelit pian kaikkialle.

    Hyvin pian kaikissa marketeissa on aurinkopaneelit katolla. Kesäkulutus ja paneelien maksimituotto kuolettaa aurinkopaneelien hankintakustannukset nopeasti.

    Tuo myös aineetonta lisäarvoa.

    Jos marketin katolle tehdään 30kW järjestelmä, niin se maksaa asennettuna 35000-40000 euroa hihasta laskien. Vuodessa tuotto on noin 2500kWh. Eli ilman huoltokuluja hankintakustannukset saadaan takaisin nopeasti 15 vuodessa. Aika nopeaa.


   • hitaanopea kirjoitti:

    Jos marketin katolle tehdään 30kW järjestelmä, niin se maksaa asennettuna 35000-40000 euroa hihasta laskien. Vuodessa tuotto on noin 2500kWh. Eli ilman huoltokuluja hankintakustannukset saadaan takaisin nopeasti 15 vuodessa. Aika nopeaa.

    KWh:n hinnaksi laskin 1,0667 Euroa. ( 40000€/2500KWh/15v)
    Kallista sähköä jos aikoo saada 15v:n kuoletuksen ilman huoltokuluja. jos lasktaan 6c/KWh:n mukaan, on sijoituksen takaisinmaksuaika 1067/6*15v = 267 vuotta.
    Ja lisäksi paneelien tulee kestää takaisinmaksuaika ja toimia kuin uutena.

    Valmistus, Myynti ja Asennus kannattaa, Osto ei kannata muita kuin myyjien lompakoita.


   • juha.e.heikkinen kirjoitti:

    KWh:n hinnaksi laskin 1,0667 Euroa. ( 40000€/2500KWh/15v)
    Kallista sähköä jos aikoo saada 15v:n kuoletuksen ilman huoltokuluja. jos lasktaan 6c/KWh:n mukaan, on sijoituksen takaisinmaksuaika 1067/6*15v = 267 vuotta.
    Ja lisäksi paneelien tulee kestää takaisinmaksuaika ja toimia kuin uutena.

    Valmistus, Myynti ja Asennus kannattaa, Osto ei kannata muita kuin myyjien lompakoita.

    Pilkun saatte itse laittaa kohdalleen.


  • huomenna kenties vielä vähemmän ja taas syyspuoleen vähenee.

   • Saadaanko Sallilan kentän rakennuskustannukset koskaan katettua sähkön pörssihinnalla?


  • Saadaan, koska paneeliwatti on halpaa.

   • No paljonko se Sallilan paneelivatti maksoi? Turha väittää menevän eron/watti. Todennäköisesti 2-3 kertainen hinta.


  • Haminan Mäkelänkankaan aurinkokennojen (yhteensä 2772 paneelia ja 724 kW) vuosituotanto 6/2016 - 6/2017 oli vain 0,59 gigawattituntia. Tekee käyttökertoimeksi vaivaiset 9,4 %.
   Suvilahden kennot (yht. 340 kW ja 1194 paneelia) tuottivat 4/2015 - 3/2016 säälittävät 0,25 gigawattituntia eli 8,6 % kertoimella.

   Suomen kaikki 700 tuulirusettia (700 kpl) tuottivat vuonna 2017 yhteensä 4802 gigawattituntia.
   Ja vielä rautalankaa:
   Pelkästään Loviisan ydinvoimala (2 reaktoria) tuotti viime vuonna 8160 gigawattituntia.

   Miten huikea olikaan Loimaan aurinkokennojen vuosituotanto 2017?
   Sivun https://www.sallila.fi/palvelut/aurinkoenergia/aurinkopuisto-live/ mukaan
   Loimaan kennojen tuotanto on ollut 28.7.2016 alkaen 0,958 gigawattituntia eli siis tähän päivään mennessä 588 vuorokaudessa.
   Loimaan peilien tuotanto ei ole ylittänyt vielä edes tuhatta gigawattituntia yhdessä vuodessa ja seitsemässä kuukaudessa.
   Vuoden 2017 tuotannoksi Sallilla ilmoittaa itse 0,709 gigawattituntia. Onhan se tietysti ruhtinaallisesti 1,2 kertaa Haminan peilien vuosituotanto, mutta käyttökerroin jää kehnoon 10,8 prosenttiin. Se on vain noin kolmannes suomalaisten tuulirusettien käyttökertoimista.
   Summasummarum:
   Aurinkopeilit ovat sähköntuottajina vielä kolmin kerroin kehnompia LILLUKAN VARSIA kuin rusetit.

   • Tuotannon määrä ei ole ratkaiseva asia. Ratkaisevaa on kannattavuus. Eli kentän rakentamis- ja ylläpitokustannukset suhteessa siitä saatavaan sähkön myyntihintaan.

    Mitä Sallilan kentän rakentaminen maksoi? Vasta tämän jälkeen voidaan ilakoida tuottojen määrällä.

    ps. Tuuivoima ei ole Suomessa kannattavaa ilman subventointia.


  • Paljonko tänään tuli tuottoa? Pilvisen päivän tuotto ei paljon tuo rahaa kassaan. Ei riitä edes paneeleitten putsaamiseen lumesta.

  • Pikkutarkennus:
   Loimaan peilikokoelma ei ole vielä yli puolessatoista vuodessa (tänään 591 vrk:ssa) tuottanut siis edes YHTÄ (1 !!!) gigawattituntia eli tuhatta (1000) megawattituntia. Tuotantolukema heinäkuun 2016 lopusta tähän päivään 11.3.2018 ilmoitetaan sähköfirman kotisivulla tietenkin kilowattitunteina 959 998 kWh, jotta saataisiin viherpipertäjiltä edes haarakiila lämpimäksi komean kuusinumeroisen luvun takia.

   Vertaus: Viime vuonna kaikki Suomen tuulirusetit (vuoden 2017 lopussa 700 KPL) tuottivat siis 4802 GWh.
   Pelkästään Loviisan voimalan kaksi (2 KPL) ydinreaktoria tuottivat 8160 gigawattituntia lähes 93 % käyttökertoimilla!
   Jotta aurinkopeilien ihailijat repikää siitä huumoria.

   Loimaan kunnan sähkönkulutus vuonna 2016 oli 175 gigawattituntia eli holotna tulisi pelkän aurinkosähkön varassa, vaikka Loimaa olikin Suomen kuntien sähkönkulutustilastossa vasta 80. sijalla.
   Laskeskelin, että Loimaan peilikokoelma tuottaisi tuon 175 GWh tasaisen vauhdin taulukon mukaan noin 296 vuodessa.

   • Tuotantolukema heinäkuun 2016 lopusta tähän päivään 11.3.2018 ilmoitetaan sähköfirman kotisivulla tietenkin kilowattitunteina 959 998 kWh, jotta saataisiin viherpipertäjiltä edes haarakiila lämpimäksi komean kuusinumeroisen luvun takia.........

    Kun oikeen haluaa tuotot mollata niin ilmoittaa juuri näin ettei ole kun reilun vuoden tuotot,mutta ajassa lähes kaksi vuotta.


  • Aurinkopeilien sähkön tuotantoa voi verrata suoraan hölmöläissatuun. Siinähän hölmölän väki ryhtyi innoissaan kantamaan päivänvaloa säkeillään pimeää iltaa varten pirttiinsä.
   Pikkulapsia satu varmaan naurattaakin, mutta iän karttuessa heidän hymynsä hyytynee, kun he ymmärtävät, että nyky-Suomessahan tuo on täyttä totta. Ainakin osa ihmisistä jopa maksaisi sähkölaskussaan nuo säkit hölmöläisille mielellään ellei peräti tuntipalkkaakin.

   JK. 591 vrk on desimaaleina vain 1,6 vuotta.

  • Kipinämiehen 260w paneeli ei varmaan ole tuottanut juuri mitään viimeisen 180 päivän aikana.Ainakin niin vähän että menee 50 vuotta paneelin hinnan kuoletukseen ellei enempi,silti hän saa hinnan takaisin noin kymmenessä vuodessa. Näin siis jos ei oteta koko vuotta huomioon vaan sovitetaan laskelmaan enempi talvikuukausia.

   • 682kW:n tehosta ei ole mitään hyötyä, jos tuotto ei koskaan maksa puiston perustamis- ja käyttökustannuksia.


   • Suurempien aurinkovoimaloiden rakentaminen Suomeen ei ole nykyisin kannattavaa siten, että sähkö myydään sähköpörssiin, vaikka investointiin saisi TEM:n energiatuen. Vuonna 2016 sähkön keskimääräinen pörssihinta oli vain 32,45 eur/MWh. (finnsolar)


  • Kopionikin näkemys.
   Kaupoissa ja laitoksissa, joissa omakulutus nousee kesällä. AURINKOPANEELIKATTO TUO VARMAA TUOTTOA.

   Sallilan aurinkovoimala on kannattava. Lisäksi imagohyöty.

   • Ympäri vuoden toimivissa kaupoissa ja laitoksissa omakulutus ei voi Suomen oloissa koskaan nousta kesällä talvea korkeammaksi. Vain kesällä aukioleva kyläkauppa on poikkeus. :))

    Energian tekeminen tuo yleensä "varmaa tuottoa", mutta se ei ole aina talodellisesti KANNATTAVAA.

    Jos Sallila on kannattava, niin avaatko hieman kustannusrakennetta? Sallila kustannukset ovat lähellä miljoonaa ja tuotto pörssisähköksi muutettuna 20-30 tuhatta vuodessa. Ei kannata ikinä sähköntuottajana. Tuotto saadaan vuokraamalla paneeleja ääliöille.


  • Voi hellan lettas tentää!
   Loimaan peilit ovat lykänneet sähköä 28.7.2016 - 17.3.2018 eli 597 vuorokaudessa vaivaiset 974,6 megawattituntia eli säälittävästi 0,97 gigawattituntia. Siis 1,6 VUODESSA VAIN VAJAA YKSI GIGAWATTITUNTI. En uskoisi ellei sähköfirma ihan itse sitä todeksi ilmoittaisi!!!
   Se on vain ja ainoastaan 1,63 megawattituntia jokaista vuorokautta kohti.
   Rivarikaksioni vuosikulutus on noin 2,7 megawattituntia vuorokautta kohti, mikä on alle tuhat MWh vuodessa.

  • Voisko "1.____Markkinat" spämmääjä liittää tuottoviesteihinsä myös tuotettujen kWh/ GWh -hinnankin?

  • Sorry, rivarikaksioni vuorokausikulutus on keskimäärin tietenkin noin 2,7 k i l owattituntia eli vuodessa vajaat tuhat k i l owattituntia eli alle y k s i m e g awattitunti vuodessa.
   Hatunnosto kaikille heille, joilla sähkönkulutus on vielä tuota pienempi rivariasunnossa.

   • Vaatii varmaan jo puuhellan,tai kaasulieden


  • Ei voi polttaa puuta eikä kaasua, koska rivarissa ei ole hormejakaan.

   • No jos lämmitys ja lämmin käyttövesi tulee taloyhtiön puolesta niin eipä sitä sitten paljon sähköä tarvi


   • 2000a kirjoitti:

    No jos lämmitys ja lämmin käyttövesi tulee taloyhtiön puolesta niin eipä sitä sitten paljon sähköä tarvi

    Minulla on kakkosasunto pääasiassa tyhjänä koko ajan. Jääkaappi/pakastin ja television ym elektroniikan valmius vie noin 1,5kWh vuorokaudessa.
    Tuon kaverin elämisen kulutus on 1,2kWh/vrk. Aika vähän. Todennäköisesti syö vain mikroruokia ja katsoo telkkaria läppäristä.


   • miten_ihmeessä kirjoitti:

    Minulla on kakkosasunto pääasiassa tyhjänä koko ajan. Jääkaappi/pakastin ja television ym elektroniikan valmius vie noin 1,5kWh vuorokaudessa.
    Tuon kaverin elämisen kulutus on 1,2kWh/vrk. Aika vähän. Todennäköisesti syö vain mikroruokia ja katsoo telkkaria läppäristä.

    Voi olla että on vain jääpakastinkaappi joku a++ niin kulutus 0.4kwh/vrk ja muu elektroniikka pois valmiustilasta ellei käytä.


   • 2000a kirjoitti:

    Voi olla että on vain jääpakastinkaappi joku a++ niin kulutus 0.4kwh/vrk ja muu elektroniikka pois valmiustilasta ellei käytä.

    Eli kyllä tuo mahdollista on jos ei montaa asukasta. Perunat kypsyy ehkä alle 0.4kwh,ainakin jos ottaa kuuman veten ensin hanasta. Muutama led valo ja jos ei tartte autoa lämmittää tai lohkolämppäri on reilun tunnin päällä,onhan se pakkasjakso kuitenkin lyhyt.


  • Kerroppa kaveri tarkemmin miten säästät? Kuuma pesuvesi pyykkikoneeseen jne... vai

  • Yhden ihmisen sähkösaunattomassa pienessä kaukolämpöhuushollissa tuollainen 900-1000 kWh vuodessa eli 2,5 - 2,7 kWh keskimäärin vuorokautta kohti ei ole vielä edes tavattoman pieni kulutus. Sähköuunin ja -levyjen käyttöä pitää välttää ja korvata ne mikroaaltouunilla. TV (32'') ja jenkkijääkaappi ovat 2010-luvun "pieniruokaisimpia" malleja. Kämppää valaisee yleensä vain 2-3 säästölampun valo. Siinä se. Kylmävesiliitäntä on 2010-luvun pyykkikoneessa, johon pyörimään vain täysiä koneellisia eikä turhan kuumaa ohjelmaa.

  • Jaahas. Loimaan peilikokoelma se peilaa, mutta kehnosti. Tänään 21.3.2018 tuli 601 vrk täyteen ja koko tuon ajan tuotanto on ainoastaan 981 079 kilowattituntia.
   Ei siis vieläkään edes tuhatta megawattituntia eli YHTÄ (1) gigawattituntia.
   601 vrk on desimaalilukuna 1,6 vuotta.

   Ja jotta totuus ei unohtuisi:
   Loviisan ydinvoimalan viime vuoden 2017 tuotanto oli 8160 gigawattituntia.

   • Odotas kun tulee 730vrk täyteen niin on jo 1.4 Gwh


   • Eihän tuolla tuottomäärällä ole itse asiassa mitään merkitystä yksistään. Ydinvoimala tuottaa tuhansia gigawatteja mutta maksaa 8 miljardia euroa. Aurinkovoimala on tuottanut alle gigavatin, mutta kustannuksetkin ovat aivan marginaaliset verrattuna ydinvoimalaan.

    Kustannus suhteessa tuottoon ja sijoitetun pääoman tuotto ja kuoletus ovat ainoa asia mikä merkitsee. Yhden aurinkopaneelin asentaminen on todennäköisesti paljon kannattavampi investointi kuin ydinvoimalan rakentaminen vaikka paneelin tuotoa ei voi mienkään verrata ydinvoimalaan.


   • pääomantuotto kirjoitti:

    Eihän tuolla tuottomäärällä ole itse asiassa mitään merkitystä yksistään. Ydinvoimala tuottaa tuhansia gigawatteja mutta maksaa 8 miljardia euroa. Aurinkovoimala on tuottanut alle gigavatin, mutta kustannuksetkin ovat aivan marginaaliset verrattuna ydinvoimalaan.

    Kustannus suhteessa tuottoon ja sijoitetun pääoman tuotto ja kuoletus ovat ainoa asia mikä merkitsee. Yhden aurinkopaneelin asentaminen on todennäköisesti paljon kannattavampi investointi kuin ydinvoimalan rakentaminen vaikka paneelin tuotoa ei voi mienkään verrata ydinvoimalaan.

    No onpas sitten ydinvoimalan rakentajat tyhmiä.


   • äå0pö9ol kirjoitti:

    No onpas sitten ydinvoimalan rakentajat tyhmiä.

    Ajatteletko lankaan?

    Ydinvoimala voi olla kannattava, mutta yksi aurinkopaneeli on kannattavampi. Toisaalta yhdellä paneelilla ei tuoteta sähköä Suomen tarpeisiin, muta ydinvoimalalla niin tehdään. Joten kokonaisuutena katsoen ydinvoimalla on kannattavaa tehdä sähköä Suomen tarpeisiin vaikka yksi aurinkopaneli pienessä mitakaavassa on kannattavampi.

    Ymmärsitkö?

    ps. Jos et ymmärtänyt, niin mieti miten kannatavasati aurinkopaneeli tuottaa sähköä yöaikaan, jolloin myös tarvitaan sähköä, jonka tekeminen ydinvoimalla on silloin paljon kannattavampaa kuin paneelilla.


  • Edellä joku pitää 900-1000 kilowattitunnin vuosikulutusta saunattomassa rivarikaksiossa kovin pienenä, mutta sitähän se ei ole.
   Se on täysin normaalikulutus esim. 30 neliömetrin saunattomassa kerrostaloyksiössä, jossa asuu yksi ihminen.
   Aivan samoille lukemille pääsee kuka tahansa yksin asuva saunattomassa rivarikaksiossakin, jossa ei tietenkään ole kaikenmaailman sähkölämmityksiä esim. lattioissa.
   Ainakin Vattenfallin kulutuslaskurin mukaan.

   • Tyhjän asunnon kulutus on kylmälaitteilla ja elektroniikan valmiustilassa 1,5kW vuorokaudessa.
    Jos katsotaan tavallista lätty televisiota viisi tuntia illassa, se tekee vähintään 500W. Todennäköisesti 1000W.
    Tavallinen ruuanlaitto ja kahvin keitto vie helposti 1000W päivässä.
    Astianpesukone ja pyykinpesu kerran pari viikossa nielasee päivää kohden laskettuma pari kolme sataa vattia.
    Valaistus muutan kymmenen wattia.

    Nosrmaali kulutus taitaa olla pikemminkin lähempänä 1500kWh/vuosi. Entäs sitten saunominen? Vaikka omaa saunaa ei olisi kerrostalossa, niin aika monella on saunavuoro. Vaikka sitä ei omassa laskussa näkysikään, niin saunamaksu pitää laskea sähkönkulutukseksi eli lähestytään paria tuhatta kilowattituntia.


   • ohkohan kirjoitti:

    Tyhjän asunnon kulutus on kylmälaitteilla ja elektroniikan valmiustilassa 1,5kW vuorokaudessa.
    Jos katsotaan tavallista lätty televisiota viisi tuntia illassa, se tekee vähintään 500W. Todennäköisesti 1000W.
    Tavallinen ruuanlaitto ja kahvin keitto vie helposti 1000W päivässä.
    Astianpesukone ja pyykinpesu kerran pari viikossa nielasee päivää kohden laskettuma pari kolme sataa vattia.
    Valaistus muutan kymmenen wattia.

    Nosrmaali kulutus taitaa olla pikemminkin lähempänä 1500kWh/vuosi. Entäs sitten saunominen? Vaikka omaa saunaa ei olisi kerrostalossa, niin aika monella on saunavuoro. Vaikka sitä ei omassa laskussa näkysikään, niin saunamaksu pitää laskea sähkönkulutukseksi eli lähestytään paria tuhatta kilowattituntia.

    Sitten pitää laskea moni muukin jos noin lasketaan. Jos keskusilmastointi tai autopaikka tms niin se on vuokrassa tai yhtiövastikkeessa. Vesikään ei tule ilman sähköä.


   • ohkohan kirjoitti:

    Tyhjän asunnon kulutus on kylmälaitteilla ja elektroniikan valmiustilassa 1,5kW vuorokaudessa.
    Jos katsotaan tavallista lätty televisiota viisi tuntia illassa, se tekee vähintään 500W. Todennäköisesti 1000W.
    Tavallinen ruuanlaitto ja kahvin keitto vie helposti 1000W päivässä.
    Astianpesukone ja pyykinpesu kerran pari viikossa nielasee päivää kohden laskettuma pari kolme sataa vattia.
    Valaistus muutan kymmenen wattia.

    Nosrmaali kulutus taitaa olla pikemminkin lähempänä 1500kWh/vuosi. Entäs sitten saunominen? Vaikka omaa saunaa ei olisi kerrostalossa, niin aika monella on saunavuoro. Vaikka sitä ei omassa laskussa näkysikään, niin saunamaksu pitää laskea sähkönkulutukseksi eli lähestytään paria tuhatta kilowattituntia.

    Tavallinen ruuanlaitto ja kahvin keitto vie helposti 1000W päivässä........

    Tuo kaveri on yksin ja käyttää myös microa niinkuin kertoi. Perunat kolmeksi päiväksi ja kuuma vesi hanasta=0.25Kwh,kastikkeen valmistus suunnilleen sama. Micron käyttö vaikka 10min/vrk=0,2Kwh. Neljä mukillista kahvia =0,2Kwh. Nämä päivää kohden n 0.6kwh. Tiskit tiskataan vuokran tai yhtiövastikkeen piikkiin altaassa. Koneellinen pyykkiä viikossa tekee reilu 1 Kwh. Näin se homma etenee


   • 2000a kirjoitti:

    Tavallinen ruuanlaitto ja kahvin keitto vie helposti 1000W päivässä........

    Tuo kaveri on yksin ja käyttää myös microa niinkuin kertoi. Perunat kolmeksi päiväksi ja kuuma vesi hanasta=0.25Kwh,kastikkeen valmistus suunnilleen sama. Micron käyttö vaikka 10min/vrk=0,2Kwh. Neljä mukillista kahvia =0,2Kwh. Nämä päivää kohden n 0.6kwh. Tiskit tiskataan vuokran tai yhtiövastikkeen piikkiin altaassa. Koneellinen pyykkiä viikossa tekee reilu 1 Kwh. Näin se homma etenee

    Mikroakaan ei tarvitse käyttää, jos syö valmisruokaa ja lämmittää sitä hanasta saatavalla kuumalla vedellä vesihauteessa. Samoin kahvinkin voi tehdä pikakahvilla kuumaan hanaveteen. Jos tiskaa käsin, niin nyrkkipyykki menee siinä samassa. Periaatteessa jääkaappikin on turha, jos käy hakemassa vain päivän ruuat kaupasta. Elektroniikkaa ei tarvita kun älykännykästä saa musiikit ja tv-ohjelmat ja latailee powerpakin töissä tms paikassa. Valotkin on turhia, kun ladattavalla otsalampulla pärjää hyvin ja sen voi ladata työpaikalla. Eli loppujen lopuksi tosi säästäväinen ei tarvitse sähkösopimusta lainkaan.


  • Kas kun jenkkijääkaappini sähkönkulutus on keskimäärin 0,622 kilowattituntia (= 622 wattituntia) vuorokaudessa (Valmistajan ilmoituksen mukaan se kuluttaa 227 kWh vuodessa.)
   Lättytelevisioni kulutus on tyyppikilven mukaan 30 wattia eli kuuden tunnin vuorokausikatselulla kulutus on 180 wattituntia vuorokaudessa eli vain vajaat 66 kilowattituntia vuodessa.
   Oman kulutukseni olen voinut edistyksellisen sähköyhtiön (so. etäluentayhtiön) nettisivulla voinut helposti käydä lukemassa vuosittain, kuukausittain, päivittäin ja vaikka tunneittain jo monta vuotta. Kannattaa kattoo.
   TV:n ja jenkkikaapin yhteinen vuosikulutus on vain vajaat 300 kilowattituntia vuodessa

  • Taivahan talikynttilät. Nyt skumppapöhnä päälle. Tonni käteen ja känni toteen. Loimaan peilit ovat saaneet peräti yhden (1) gigawattitunnin tehdyksi eikä aikaakaan siihen mennyt kuin 607 vuorokautta, siis 1,66 vuotta.
   Tosin Loviisa tuotti tasan vuodessa 8160 gigawattituntia. (viime vuonna)

  • No onpas tehopiikkien piikki, joka kannattaa tökätä ehkä vain ensimmäisen viherpeilipipertäjän pe-seeseen. Mihin aioit tuon ruhtinaallisen piikin tuoman tuotannon tuhlata?? Tuo luku 700 on sikäli oikein tuttu, koska viime vuoden lopussa Suomessa oli just tuo 700 tuulirusettia, siis 700 kpl.
   Ero on toki vain siinä, että viime vuonna Suomen tuulivoimatuotanto oli sekin vain 4802 gigawattituntia eli 13 156 megawattituntia päivää kohti.
   Sen sijaan Loimaan peilit tuottivat vain noin 1007 megawattituntia 1 vuodessa ja 8 kuukaudessa vaivaisella 9,2 % käyttökertoimella. Se on yhtä vaivaiset 1,6 megawattituntia päivää kohti.

  • Eikös Raumalle pitänyt tulla jo aikoja sitten Suomen suurin (8,7 MW) aurinkovoimala? Mihin se on vuosien varrella jäänyt? Samoin Nakkilaan piti tulla jonkinlainen peilikokoelma. Ei oo näkynyt - ja tiedän syynkin. Ainakin Nakkilan hölmöläishankkeelta pantiin tukiaisrahan hana kiinni.
   Ainakin aurinkoagitaattorit yrittivät kaikkensa: ne ennustivat, että Rauman peilien vuosituotanto olisi huikeat 10,5 gigawattituntia!! Käyttökerroin olisi silloin 13,7 %!!!
   Tuossa vaiheessa alkoi pissa karkailla liian nauramisen takia.

  • Yhteiskunnan tukirahan jakajat aurinkopeileille ovat varmaankin lukeneet esimerkiksi tammi-helmikuun sähkötilastoa - ja ehkä jopa ymmärtäneet lukemansa.
   Tämän vuoden 2018 alusta lähtien on aurinkovoiman tuotantoa ollut tilaston mukaan vaivainen 1 (yksi) gigawattitunti. Sen sijaan kokonaiskulutus on ollut samana aikana 17 028 GWh, mutta kokonaistuotantomme vain 13 490 GWh. Sähkön nettotuontia on ollut tammi-helmikuussa 3538 GWh.
   Auringon polttamat viherpipertäjät repikööt huumoria noista luvuista ja varsinkin huolestuttavasta riippuvuudesta sähköntuonnista (pääosin Ruotsista ja Venäjältä).

   https://energia.fi/files/1409/a_pikatilasto_helmikuu.pdf

  • Paneelien lämmöt nousi 54.9 asteeseen. Tuotto ei noussut yli 600kW...

   • Paneeleiden käyttöikä putoaa puoleen aina kun ympäristön lämpötila noussee liiaksi? Vertaa ledien käyttöikä. Onko aurinkopaneeleiden käyttöikä lyhyempi kuin luvattu?


   • Kopionikki kirjoitti potaskaa... Objektiivisuus puutuu..


  • kannattasko noi paneeli käydä putsaamassa ?

  • kukaan ei käy eikä kukaan välitä, se on suomalaisuutta se !

   tuotto näkyy olevan nollan pinnassa tällä hetkellä, eli valoa on mutta missä aurinko, olisko paneelien takana.

   • No eikä ole vielä vanhuuttaan huonoja


  • 30. 5 huiput kävi 721 kilowatissa.

   "markkinat"

   • Oho!
    Markkinat ottaa kantaa tekniikkaan eli toteamalla paneleiden kuumuuden
    Laskevan tehoa. Oikeassa olet. Paneleiden lämpenemisellä on suurikin merkitys paneleiden tehontuottoon.

    Vai onko tässä kyseessä valemarkkinat?


   • Tänään huiput 712kW.

    "markkinat"


   • Paneelin vuokraus kunnattaa sillä noin 50e vuosimaksulla saa 15 eurolla hyvitettävää sähköä.


  • Tuottodataa ei tule nyt Loimaalta.

   "markkinat"

  • Eilen kun vilkaisin niin yli 900w 700w paneeleista suoraan vastukseen niin että RÄVÄHTÄÄ

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   167
   5159
  2. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   142
   2693
  3. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1695
  4. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   261
   830