Aihe

Olympialaiste

optimistinen_harrastaja

No nyt on Rion kisat käyty ja siellä oli paljon hyviä otteluita, olisi kiva nähdä seuraavissa Olympialaisissa Suomalainen mitalleilla, ketä on meidän seuraava mitalli toivo ?

25

655

  Vastaukset

  • Tietsti jaakko alli ja laura jauhiainen. varmat mitalistit. on kataa treenattu nyt tikkurilan judosa niin paljon että kyllä lähtee

  • Kaikilla Maajoukkue Judokoilla on mahdollisuus päästä kisoihin. 4 vuodessa kerkiää kehittymään todella paljon jos on valmis panostamaan 100 prosenttisesti. Ei koulua ei töitä vaan pelkästään ammattimaista harjoittelua koko olympiadin ajan. Mutta Kellä kestää Kantti, paikat ja rahat.. Saas nähdä kuinka käy..

  • Oskari Mäkinen ja Emilia Kanerva ainaki hyvin mahdollisisa

  • Täytyisköhän niiden olla ensin aikuisten sarjassa. Jopa jo siinä vaiheessa kun karsintakisat alkaa eli 2 vuoden päästä.

   • No oli Riossakin u21 ikäluokan ottelijoita, Suomessa vaan ihme juttu että ei saisi nuoremmat otella (ja voittaa) vanhempia.


   • Kai ne nuoretkin saa osallistua, jos läpäisevät valinnat. Minä veikkaisin kyllä jotain kokeneempaa urheilijaa kuten vaikkapa Katri Kakkoa.


   • eivät vaan saa vaikka voittaisivat Suomen mestaruuden aikuisissa.


  • Jos ajattelee olympiakarsinnan hintaa urheilijalle (riittääkö 20 000-30 000 e, ottamatta huomioon välillisiä kuluja kuten menetykset mahdollisesta ansiotyöstä), kannattaisko tuo satsaus ajastaa siihen ajankohtaan kun urheilija on parhaimmillaan. Judokan paras ikä sanotaan olevan noin 26-28 vuotta. Eri asia tietysti jos on rahaakin siihen malliin, ettei tarvitse sitä miettiä. Kalliita kiertueita harjoitusmielessä kierrellä. Terveisin Suomijudo ja realismi.

   • Jos 30 000e jakaa 4 se on 7500 e per vuosi. Toi summa menee jo u21 vuosina. Tosissaan olympialaisiin pyrkivän vuosibudjetti taitaa olla jo lähempänä 20 000e vuodelta. Yhden otc-leirinkin hinta on jo 1000e.

    Eli fygyy täytyy olla.


  • Viron naispainin 75 kilon olympiaedustaja Epp Mäe on voittanut myös maan mestaruuden judossa aiemmin. Hän taisi hävitä ekan ottelunsa kiinalaiselle....

  • Olympiakarsintaa ei kannata alkaa kiertää jos ei ole tarpeeksi hyvä. Jos sun tavoitteet on vaan päästä olympialaisiin niin joudat hankkimaan rahoituksesta pääosan ihan itse. Jos sulla on menestyksen mahkut itse kisoissa, kyllä fyrkat löytyy. Näissä karsinnoissa ainoastaan Jaana oli sillä tasolla, paitsi että putosi siltä tasolta vikana vuonna.

   Aika paljon näkee suoranaista rahantuhlausta nykypäivänä. Pannaan rahaa kalliisiin kisoihin ja leireihin vaikka selvästikin kotiläksyt on jäänyt osin tekemättä. Koskee muutakin kuin olympiakarsintaa.

   • Hyvin puhuttu Degerbyy.


  • Ei se kyllä noinkaa mene. Sundbergin parhaimmalle tasolle päästäkseen täytyy kiertää KV -kisoja ja leirejä useita vuosia . Ei se menestys pelkästään kotimaassa harjoitellen voi millään tulla.

  • Onneksi rahat Ei ole degerbyyn pussista pois. Nuoret (ja aikuiset) kiertää itse hankituilla rahoilla. Poislukien ne huiput jotka saa urheilija-apurahaa. Sekään ehtii ole degerbyyltä pois.

  • Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon ulkomaan leireillä käytiin siihen aikaan kun Pupu Salonen. Myllylä, Hyvärinen , Metsola, Fagu, Saari, Ronkainen.. Korhonen ,ym kovia tuloksia tehneet Judokat tekivät aikoinaan. Voin olla väärässä mutta jotenkin tuntuu että nyt jo Nuorissa käydään paljon enemmän ulkomaan kisoja ja leirejä.. Käydäänkö jo niitä turhankin raakileina nykyään.. Tuleeko rahoitus nykyään jo liiankin helpolla että pystytään kiertämään kisoja yksi ottelu ja suihkuun asenteella ja käydään vähän nähtävyyksiä katselemassa..

   • Maailman on muuttunut 25 vuodessa aika paljon. Silloin ei kiertänyt suomalaiset eikä muutkaan niin paljoa. Kisojakin oli paljon vähemmän. Nykyään pitää kiertää ijf judosirkusta jos tahtoo kv-tasolle.

    Samallalailla kaikki muutkin joutuu kiertää. Svedujen aikuisten joukkue oli pari viime vuotta maailmalla jatkuvasti liikkeellä. Ja ovat tehneet sitä nuoresta asti. Kotimaan harjoitusten taso ei vaan pelkästään riitä.


  • Vanhemmat tykkää maksaa. Näyttää hyvältä kun oma lapsi on kv-judoka. Sorry, vähän kärjistäen, mutta money talks.

  • Se on totta, money talks urheilussa. Ei kannata muistella Mylvin tai Tapio Rautavaaran aikoja jolloin tukkimetsästä mentiin kisoihin. Britit satsasi Rioon 350 miljoonaa ja tulosta tulee. Judoon ei Suomessa sponsseja paljon saa, joten vanhemmat on merkittävässä roolissa. Ei sitä kannata halveksia tai kadehtia. Näytöt haetaan omalla rahalla ja apurahoille pääsee sitten aikanaan parhaat. Näyttökuntoon pääsee vain kiertämällä ulkomailla, se on fakta. Kaikilla ei siihen ole mahkuja, mutta ei se elämä muutenkaan tasa-arvoinen ole. Ei siitä kannata katkera olla, että jotkut satsaa jälkikasvunsa urheiluun ja jättää bemarin ostamatta. Joku toinen tekee toisinpäin. Jollain on mahkuja molempiin. Joku voi naureskella, että vanhemmat maksaa liian raakiletta ulkomaille ja samaan aikaan naureskellessaan miettii seuraavaa osarierää joka bemusta lankeaa. Näyttää hyvältä, kun on Bemari vaikka ei oikein rahkeita olisikaan. Mene ja tiedä kumpi fiksummin toimii.

  • Suomi konttasi Olympialaisissa joka lajissa. Ainoastaan naisten nyrkkeilyssä mitali.. Kaikkien aikojen huonoin tulos.. 54 Urheilijaa josta 50 Urheilijaa ei omalle tasolle päässeet. Päättäjille kengää heti. Ihmeellistä on jos Kojonkoski ym saa jatkaa. Judossa Suomi kontannut jo kauan.. Toivotaan että suunta muuttuu.. Toivottavasti päävalmentajana ja muilla päättäjillä on muutoksia mielessä. Nyt olisi aika tehdä rohkeita muutoksia. Eikä missään nimessä pelätä epäonnistumista koska huonommin ei vaan voi yksinkertaisesti mennä.

  • Ensin kai tarvittaisiin päävalmentaja. Nykyinen lienee enemmänkin "virkamieshallitus" eli väkiaikaisratkaisu kunnes keksitään mitä tehdään. Ja se tekeminen on seuroissa. Ei aikuisesta judokasta yhden Olympiadin aikana tehdä ihmeitä, se on mitä se on. Eli se meidän iso massa jossa opetellaan ja treenataan ja kehitytään, sen toiminnan pitää muuttua.

  • Hyvä Suomen nuoret tulokkaat.!!
   Tokiossa tavataan..Oli mielenkiintoiset kisat kun meikäläiset oli nin monessa lajissa mukana.
   Häpeäpilkku dopingshow nin niile jotka ilmiantavat kuin heille jotka dopingia käyttävät.
   Keihäskilpailu mielestäni surkea, tasapainoton ja ihmeellinen.. siis kaikilta kilpailijoita. tv tpimittajille plussaa.

  • Jos huippu-urheilun rahoitusta keskitetään Suomessa niihin lajeihin joissa katsotaan olevan mahdollisuuksia menestyä, niin onko judo yksi niistä lajeista?
   Keskitytään varmaaankin uusiin lajeihin, joita ei vielä harrasteta itäblogin maissa eikä Afrikassa.

  • "Ihmettetelen ja surkuttelen sitä, että eikö Suomesta enään löydy vasttuun-tuntoista urheilu.valmentajaa joka pystyisi arvioimaan valmennettavansa kuntoa niin, että urheilijalla olisi edes jonkinlainen mahdollisuus sijoittua: ehkä edes 10,parhaan joukkoon edes? No tosin - olihan siellä jokunen urheilija, mutta surkea kuva jäi Suomen menestyksestä Olympialaisissa. Huh huh; kyllä on "maan-rakoon vajonnut SUomen Yleisurheilu kuten kaikki muukin urheilu mukaan luettuna!!

  • Lähtölaukaus Tokioon on kuultu: minun kannattaa lopettaa, koska menestystä ei tule ilman ammattimaisuutta ja se järjestyy Ruotsissa tai Virossa mutta ei Suomessa. Täällä artisti maksaa ja tarve on löytää noin 40.000 euroa per vuosi noin kahden Olympiadin ajan. Sorry, ei minulla sitä summaa ole. Kesätöistä sain noin 6.000 kasaan ja osalla jo ostin koulukirjoja.

   • 40.000 euroa / vuosi voi olla yläkanttiin, mutta hintoihinsa kansainväliselle huipulle pyrkiminen tulee. Suomi on tyly maa urheilijalle. Apurahoja saa ja sponsoreita löytyy vasta kun on jo saavuttanut isoja voittoja. Kaikki riskit ovat urheilijalle. Jos menestystä nykyistä enemmän halutaan, on tukijoiden tultava aikaisemmin ja avokätisemmin urheilijan avuksi. Myös muita kannustimia on oltava tarjolla, esim. erityisjärjestelyillä taatut opiskelupaikat ja niissä räätälöidyt aikataulut opinnoille, tai erityisjärjestelyillä taatut työpaikat. Paljon voidaan tehdä, jos halutaan. Kilpailu maailmalla on kovaa, ja panostus pitää olla sen mukainen. Omasta kukkarosta löytyvillä roposilla ei olympimitaleista kilpailla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9169
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7183
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4841
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3149
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2686