Olympialaiste

optimistinen_harrastaja

No nyt on Rion kisat käyty ja siellä oli paljon hyviä otteluita, olisi kiva nähdä seuraavissa Olympialaisissa Suomalainen mitalleilla, ketä on meidän seuraava mitalli toivo ?

25

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asdfghert

      Tietsti jaakko alli ja laura jauhiainen. varmat mitalistit. on kataa treenattu nyt tikkurilan judosa niin paljon että kyllä lähtee

    • Männ

      Kaikilla Maajoukkue Judokoilla on mahdollisuus päästä kisoihin. 4 vuodessa kerkiää kehittymään todella paljon jos on valmis panostamaan 100 prosenttisesti. Ei koulua ei töitä vaan pelkästään ammattimaista harjoittelua koko olympiadin ajan. Mutta Kellä kestää Kantti, paikat ja rahat.. Saas nähdä kuinka käy..

    • Jopsis

      Oskari Mäkinen ja Emilia Kanerva ainaki hyvin mahdollisisa

    • HoldYourHorses

      Täytyisköhän niiden olla ensin aikuisten sarjassa. Jopa jo siinä vaiheessa kun karsintakisat alkaa eli 2 vuoden päästä.

      • Nuorillemahdollisuus

        No oli Riossakin u21 ikäluokan ottelijoita, Suomessa vaan ihme juttu että ei saisi nuoremmat otella (ja voittaa) vanhempia.


      • Ulkopm

        Kai ne nuoretkin saa osallistua, jos läpäisevät valinnat. Minä veikkaisin kyllä jotain kokeneempaa urheilijaa kuten vaikkapa Katri Kakkoa.


      • Ihmemenoa

        eivät vaan saa vaikka voittaisivat Suomen mestaruuden aikuisissa.


    • moneytalks_

      Jos ajattelee olympiakarsinnan hintaa urheilijalle (riittääkö 20 000-30 000 e, ottamatta huomioon välillisiä kuluja kuten menetykset mahdollisesta ansiotyöstä), kannattaisko tuo satsaus ajastaa siihen ajankohtaan kun urheilija on parhaimmillaan. Judokan paras ikä sanotaan olevan noin 26-28 vuotta. Eri asia tietysti jos on rahaakin siihen malliin, ettei tarvitse sitä miettiä. Kalliita kiertueita harjoitusmielessä kierrellä. Terveisin Suomijudo ja realismi.

      • Eiriitä

        Jos 30 000e jakaa 4 se on 7500 e per vuosi. Toi summa menee jo u21 vuosina. Tosissaan olympialaisiin pyrkivän vuosibudjetti taitaa olla jo lähempänä 20 000e vuodelta. Yhden otc-leirinkin hinta on jo 1000e.

        Eli fygyy täytyy olla.


    • riosh

      Viron naispainin 75 kilon olympiaedustaja Epp Mäe on voittanut myös maan mestaruuden judossa aiemmin. Hän taisi hävitä ekan ottelunsa kiinalaiselle....

    • degerbyy

      Olympiakarsintaa ei kannata alkaa kiertää jos ei ole tarpeeksi hyvä. Jos sun tavoitteet on vaan päästä olympialaisiin niin joudat hankkimaan rahoituksesta pääosan ihan itse. Jos sulla on menestyksen mahkut itse kisoissa, kyllä fyrkat löytyy. Näissä karsinnoissa ainoastaan Jaana oli sillä tasolla, paitsi että putosi siltä tasolta vikana vuonna.

      Aika paljon näkee suoranaista rahantuhlausta nykypäivänä. Pannaan rahaa kalliisiin kisoihin ja leireihin vaikka selvästikin kotiläksyt on jäänyt osin tekemättä. Koskee muutakin kuin olympiakarsintaa.

      • PyyPivossa

        Hyvin puhuttu Degerbyy.


    • Amatöörit

      Ei se kyllä noinkaa mene. Sundbergin parhaimmalle tasolle päästäkseen täytyy kiertää KV -kisoja ja leirejä useita vuosia . Ei se menestys pelkästään kotimaassa harjoitellen voi millään tulla.

    • Basilomotto

      Onneksi rahat Ei ole degerbyyn pussista pois. Nuoret (ja aikuiset) kiertää itse hankituilla rahoilla. Poislukien ne huiput jotka saa urheilija-apurahaa. Sekään ehtii ole degerbyyltä pois.

    • Kumikata

      Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon ulkomaan leireillä käytiin siihen aikaan kun Pupu Salonen. Myllylä, Hyvärinen , Metsola, Fagu, Saari, Ronkainen.. Korhonen ,ym kovia tuloksia tehneet Judokat tekivät aikoinaan. Voin olla väärässä mutta jotenkin tuntuu että nyt jo Nuorissa käydään paljon enemmän ulkomaan kisoja ja leirejä.. Käydäänkö jo niitä turhankin raakileina nykyään.. Tuleeko rahoitus nykyään jo liiankin helpolla että pystytään kiertämään kisoja yksi ottelu ja suihkuun asenteella ja käydään vähän nähtävyyksiä katselemassa..

      • Hkgg

        Maailman on muuttunut 25 vuodessa aika paljon. Silloin ei kiertänyt suomalaiset eikä muutkaan niin paljoa. Kisojakin oli paljon vähemmän. Nykyään pitää kiertää ijf judosirkusta jos tahtoo kv-tasolle.

        Samallalailla kaikki muutkin joutuu kiertää. Svedujen aikuisten joukkue oli pari viime vuotta maailmalla jatkuvasti liikkeellä. Ja ovat tehneet sitä nuoresta asti. Kotimaan harjoitusten taso ei vaan pelkästään riitä.


    • Hevosellapääsee

      Vanhemmat tykkää maksaa. Näyttää hyvältä kun oma lapsi on kv-judoka. Sorry, vähän kärjistäen, mutta money talks.

    • Ojudo

      Se on totta, money talks urheilussa. Ei kannata muistella Mylvin tai Tapio Rautavaaran aikoja jolloin tukkimetsästä mentiin kisoihin. Britit satsasi Rioon 350 miljoonaa ja tulosta tulee. Judoon ei Suomessa sponsseja paljon saa, joten vanhemmat on merkittävässä roolissa. Ei sitä kannata halveksia tai kadehtia. Näytöt haetaan omalla rahalla ja apurahoille pääsee sitten aikanaan parhaat. Näyttökuntoon pääsee vain kiertämällä ulkomailla, se on fakta. Kaikilla ei siihen ole mahkuja, mutta ei se elämä muutenkaan tasa-arvoinen ole. Ei siitä kannata katkera olla, että jotkut satsaa jälkikasvunsa urheiluun ja jättää bemarin ostamatta. Joku toinen tekee toisinpäin. Jollain on mahkuja molempiin. Joku voi naureskella, että vanhemmat maksaa liian raakiletta ulkomaille ja samaan aikaan naureskellessaan miettii seuraavaa osarierää joka bemusta lankeaa. Näyttää hyvältä, kun on Bemari vaikka ei oikein rahkeita olisikaan. Mene ja tiedä kumpi fiksummin toimii.

    • Gold2020

      Suomi konttasi Olympialaisissa joka lajissa. Ainoastaan naisten nyrkkeilyssä mitali.. Kaikkien aikojen huonoin tulos.. 54 Urheilijaa josta 50 Urheilijaa ei omalle tasolle päässeet. Päättäjille kengää heti. Ihmeellistä on jos Kojonkoski ym saa jatkaa. Judossa Suomi kontannut jo kauan.. Toivotaan että suunta muuttuu.. Toivottavasti päävalmentajana ja muilla päättäjillä on muutoksia mielessä. Nyt olisi aika tehdä rohkeita muutoksia. Eikä missään nimessä pelätä epäonnistumista koska huonommin ei vaan voi yksinkertaisesti mennä.

    • Yliolympiadinajan

      Ensin kai tarvittaisiin päävalmentaja. Nykyinen lienee enemmänkin "virkamieshallitus" eli väkiaikaisratkaisu kunnes keksitään mitä tehdään. Ja se tekeminen on seuroissa. Ei aikuisesta judokasta yhden Olympiadin aikana tehdä ihmeitä, se on mitä se on. Eli se meidän iso massa jossa opetellaan ja treenataan ja kehitytään, sen toiminnan pitää muuttua.

    • olypia

      Hyvä Suomen nuoret tulokkaat.!!
      Tokiossa tavataan..Oli mielenkiintoiset kisat kun meikäläiset oli nin monessa lajissa mukana.
      Häpeäpilkku dopingshow nin niile jotka ilmiantavat kuin heille jotka dopingia käyttävät.
      Keihäskilpailu mielestäni surkea, tasapainoton ja ihmeellinen.. siis kaikilta kilpailijoita. tv tpimittajille plussaa.

    • Pulkkamaki

      Jos huippu-urheilun rahoitusta keskitetään Suomessa niihin lajeihin joissa katsotaan olevan mahdollisuuksia menestyä, niin onko judo yksi niistä lajeista?
      Keskitytään varmaaankin uusiin lajeihin, joita ei vielä harrasteta itäblogin maissa eikä Afrikassa.

    • sie32

      "Ihmettetelen ja surkuttelen sitä, että eikö Suomesta enään löydy vasttuun-tuntoista urheilu.valmentajaa joka pystyisi arvioimaan valmennettavansa kuntoa niin, että urheilijalla olisi edes jonkinlainen mahdollisuus sijoittua: ehkä edes 10,parhaan joukkoon edes? No tosin - olihan siellä jokunen urheilija, mutta surkea kuva jäi Suomen menestyksestä Olympialaisissa. Huh huh; kyllä on "maan-rakoon vajonnut SUomen Yleisurheilu kuten kaikki muukin urheilu mukaan luettuna!!

    • Köyhäartisti

      Lähtölaukaus Tokioon on kuultu: minun kannattaa lopettaa, koska menestystä ei tule ilman ammattimaisuutta ja se järjestyy Ruotsissa tai Virossa mutta ei Suomessa. Täällä artisti maksaa ja tarve on löytää noin 40.000 euroa per vuosi noin kahden Olympiadin ajan. Sorry, ei minulla sitä summaa ole. Kesätöistä sain noin 6.000 kasaan ja osalla jo ostin koulukirjoja.

      • mitähalutaan

        40.000 euroa / vuosi voi olla yläkanttiin, mutta hintoihinsa kansainväliselle huipulle pyrkiminen tulee. Suomi on tyly maa urheilijalle. Apurahoja saa ja sponsoreita löytyy vasta kun on jo saavuttanut isoja voittoja. Kaikki riskit ovat urheilijalle. Jos menestystä nykyistä enemmän halutaan, on tukijoiden tultava aikaisemmin ja avokätisemmin urheilijan avuksi. Myös muita kannustimia on oltava tarjolla, esim. erityisjärjestelyillä taatut opiskelupaikat ja niissä räätälöidyt aikataulut opinnoille, tai erityisjärjestelyillä taatut työpaikat. Paljon voidaan tehdä, jos halutaan. Kilpailu maailmalla on kovaa, ja panostus pitää olla sen mukainen. Omasta kukkarosta löytyvillä roposilla ei olympimitaleista kilpailla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe