Aihe

Protuleiri levitti valheita

PidäVarasi

Protuleirejä järjestää Prometheus-leirin tuki ry. Se on vanhojen änkyräateistien (vapaa-ajattelijoiden) perustama yhdistys, joka yrittää jollain leireillä saada nuoria haaviin.

Nyt tuo yhdistys on antanut tiedotteen siitä, miten loistavasti leirit menee. Kuulemma leiriläisistä 98,3 prosenttia sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen, ja miten Protulle annettujen kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,6.

Kuulostaapa loistavalta, kunnes...

Kyselyyn on vastannut 357 leiriläistä. Leiriläisten määräksi ilmoitetaan 858. Alle puolet edes vaivautuu vastaamaan. Intoa ei näytä olevan. Kun koko revohka otetaan huomioon, keskiarvo laskee jonkin verran päälle 6.

Ei siis mene hyvin. Mutta tässä on isompiakin ongelmia...

Miten leiriläisistä 98,3 % on sanonut voivansa suositella leiriä ystävilleen, jos kyselyyn on vastannut alle 50 % leiriläistä?

Laskuoppi on kuin Pohjois-Koreasta. Siellähän Johtajan kannatusluvut heiluvat aina lähellä sataa.

Eli näihin protuleirin lukuihin ei kannata luottaa. En luottaisi protuleireihin yleensäkään.

14

163

  Vastaukset

  • Onneks en menny protulle.

  • "Kyselyyn on vastannut 357 leiriläistä. Leiriläisten määräksi ilmoitetaan 858. Alle puolet edes vaivautuu vastaamaan. Intoa ei näytä olevan. Kun koko revohka otetaan huomioon, keskiarvo laskee jonkin verran päälle 6."

   Tai nousee kymppiin laskutavasta riippuen. Kyselyyn ovat selvästi vastanneet he, jotka pitivät leiriään loistavana ja he, jotka eivät tykänneet leiristään lainkaan. Näillä kahdella ryhmällä on ollut suurin motivaatio vastata kyselyyn. Vastaamatta on jättänyt "ihan sama, ei välii"-ryhmä. Tuskin he olisivat nelosta leirille antaneet, pikemminkin kasin. Näin todellinen keskiarvo nousee lähelle ysiä. Sekin olisi todella hyvin pääosin vapaaehtoisvoimin toteutetuista leireistä.

   Ketjun otsikoksi sopisi paremmin "Levitän valheita protuleiristä". Valheiden tielle nimittäin lähdetään jo heti ensimmäisessä kappaleessa. Prometheus-leirin tuki ry on elämänkatsomustiedon opettajien ja opiskelijoiden perustama yhdistys. Osa aktiiveista yhdistyksen alkutaipaleella oli myös vapaa-ajattelijoita, mutta Protu ei ole koskaan ollut Vapaa-ajattelijain Liiton alayhdistys tai jatke, vaan oma, itsenäinen yhdistyksensä.

   On totta, että tiedotteessa (linkki jäljempänä) olisi voitu tähdentää, että "Kyselyyn vastanneista leiriläisistä 98,3% sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen" sen sijaan että puhuttiin yleisesti leiriläisistä, mutta samassa kappaleessa kerrotaan kyselyyn vastanneiden lukumäärä. Protuleireillä opetetaan suhtautumaan kriittisesti tarjottavaan tietoon ja samaa kriittisyyttä voi harjoittaa tätäkin tiedotetta lukiessaan. Vertaaminen Pohjois-Korean tiedotuskäytäntöön on kuitenkin silkkaa panettelemista ja asiattomuutta - aivan kuten patologisen valehtelijan kirjoittamasta tekstistä voi odottaakin. Pohjois-Koreassa ei tiedottajien tarvitse piitata todellisista kannatusluvuista, vaan he voivat tiedottaa mitä lystäävät. Protussa sen sijaan tiedottaminen perustuu leiriläiskyselyiden vastauksiin, jotka on annettu vapaaehtoisesti vailla pelkoa vankileirituomiosta "väärin" vastanneille ja heidän omaisilleen.

   Linkki tiedotteeseen: https://www.protu.fi/uutiset/2016-08-15/kesan-prometheus-aikuistumisleireilla-858-osallistujaa-leireille-kiitettavaa

   • Vapaa-ajattelija Jappervokk harhauttaa sanomalla: "Osa aktiiveista yhdistyksen alkutaipaleella oli myös vapaa-ajattelijoita"

    Tästä jää mielikuva, että vapaa-ajattelijoiden osallistuminen on menneisyyttä. Jää vain sanomatta, että esim. Jappervokk itse on vapaa-ajattelija ja nykyinen protuaktiivi. Jää myös kertomatta, että Vapaa-ajattelijain Liitto on Prometheus-leirin tuki ry:n taustayhteisö.

    Jappervokk: "Protussa sen sijaan tiedottaminen perustuu leiriläiskyselyiden vastauksiin"

    Ei perustu kyselyyn väittää, että "leiriläisistä 98,3% sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen".

    Jappervokk kirjoittaa: "Protuleireillä opetetaan suhtautumaan kriittisesti tarjottavaan tietoon ja samaa kriittisyyttä voi harjoittaa tätäkin tiedotetta lukiessaan."

    No sehän olisi hyvä. Sitten protuleiriläiset ymmärtäisivät, että Jappervokk ja protutiedote valehtelee. Mihin Protu ja Jappervokk oikein pyrkivät tällä jatkuvalla valehtelulla?

    Valheiden paljastamiseen reagoidaan aggressiivisesti. Ei anna kovin hyvää kuvaa.


   • Vain itse valehtelemiseen ja vääristelemiseen tottunut voi väittää minua harhauttajaksi. Siitä, että yhdistyksen alkutaipaleella osa aktiiveista oli vapaa-ajattelijoita, ei loogisesti seuraa se, että nykyään vapaa-ajattelijoita ei aktiiveista olisi enää yhtään. Vapaa-ajattelijoiden suhteellinen osuus aktiiveista vain on selvästi laskenut. Kun yhdistys oli vielä pieni ja aktiiveja vähän, vapaa-ajattelijoiden merkitys oli paljon huomattavampi kuin nykyään. Esimerkiksi Eino "Eikka" Huotarin vaikutus Protuun oli suuri ja hän on vapaa-ajattelija. Samoin Vapaa-ajattelijain Liiton taloudellinen tuki oli merkittävä nuorelle yhdistykselle. Nämä ajat ovat kuitenkin jo historiaa ja Liitto on Protun taustayhteisö vain siinä merkityksessä, että se maksaa yhteisöjäsenmaksua. Meitä yksittäisiä vapaa-ajattelijoita toimii Protussa aktiiveina, mutta siitä ei ole meille etua; pikemminkin voisi sanoa, että vapaa-ajattelustamme ei ole meille haittaa, sillä protut ovat suvaitsevaista väkeä. Taustalla ei ole väliä, vaan pelkästään halusta ja kyvystä toimia Protun tavoitteiden eteen Protun arvoja kunnioittaen.

    Otannasta 98,3% sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen. Kiistätkö tämän? Hyväksytkö ainoastaan ne tutkimukset reliaabeleiksi, joissa otanta on 100%?

    Valehtelija näkee pelkkiä valheita ympärillään. Onneksi meitä totuudenpuhujiakin on. Protu ja minä.


   • Jappervokk kirjoitti:

    Vain itse valehtelemiseen ja vääristelemiseen tottunut voi väittää minua harhauttajaksi. Siitä, että yhdistyksen alkutaipaleella osa aktiiveista oli vapaa-ajattelijoita, ei loogisesti seuraa se, että nykyään vapaa-ajattelijoita ei aktiiveista olisi enää yhtään. Vapaa-ajattelijoiden suhteellinen osuus aktiiveista vain on selvästi laskenut. Kun yhdistys oli vielä pieni ja aktiiveja vähän, vapaa-ajattelijoiden merkitys oli paljon huomattavampi kuin nykyään. Esimerkiksi Eino "Eikka" Huotarin vaikutus Protuun oli suuri ja hän on vapaa-ajattelija. Samoin Vapaa-ajattelijain Liiton taloudellinen tuki oli merkittävä nuorelle yhdistykselle. Nämä ajat ovat kuitenkin jo historiaa ja Liitto on Protun taustayhteisö vain siinä merkityksessä, että se maksaa yhteisöjäsenmaksua. Meitä yksittäisiä vapaa-ajattelijoita toimii Protussa aktiiveina, mutta siitä ei ole meille etua; pikemminkin voisi sanoa, että vapaa-ajattelustamme ei ole meille haittaa, sillä protut ovat suvaitsevaista väkeä. Taustalla ei ole väliä, vaan pelkästään halusta ja kyvystä toimia Protun tavoitteiden eteen Protun arvoja kunnioittaen.

    Otannasta 98,3% sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen. Kiistätkö tämän? Hyväksytkö ainoastaan ne tutkimukset reliaabeleiksi, joissa otanta on 100%?

    Valehtelija näkee pelkkiä valheita ympärillään. Onneksi meitä totuudenpuhujiakin on. Protu ja minä.

    "Siitä, että yhdistyksen alkutaipaleella osa aktiiveista oli vapaa-ajattelijoita, ei loogisesti seuraa se, että nykyään vapaa-ajattelijoita ei aktiiveista olisi enää yhtään."

    Nimenomaan, mutta jätit täysin mainitsematta, miten selvästi vapaa-ajattelijat ovat edelleen mukana. Sanoinhan: "Tästä jää mielikuva, että vapaa-ajattelijoiden osallistuminen on menneisyyttä."

    Miksiköhän yrität jättää tällaisen todellisuudesta poikkeavan mielikuvan? Riippuu valehtelun määritelmästä, sijoittuuko sanasi valehteluksi. Ainakin lähellä ollaan. Voisi puhua harhaanjohtamisesta.

    Miksi tiedotteessa selitettiin, että leiriläisistä 98,3% sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen, vaikka niin moni ei ollut edes vastannut kysymykseen? Tämä on jo matemaattinen mahdottomuus ja ilmeinen valhe.

    Kun nämä kyseenalaistaa, protuaktiivi ja vapaa-ajattelija Jappervokk vastaa aggressiivisesti syyttämällä valehtelusta. Se on minua mustamaalaava valhe.

    Suosittelisin sinua pysymään totuudessa. Jos protulla on todella opittu kriittisyyttä, jokainen protun käynyt havaitsee nyt, että Jappervokkiin ja leiritiedotteisiin ei oikein voi luottaa.


   • "Nykyään leirejä järjestetään vuosittain lähes seitsemänkymmentä ja yhdistyksellä on paljon muutakin toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa satojen vapaaehtoisten työpanosta vuoden ympäri, kun leiripaikat varataan, ohjaajat ja apuohjaajat rekrytoidaan ja koulutetaan, leiriesite toimitetaan jne. Lisäksi joka kevät ja kesä yli 400 vapaaehtoista ohjaajaa ja apuohjaajaa suunnittelee ja tekee leireistä totta."
    Lähde: https://www.protu.fi/yhdistys

    Näistä sadoista vapaaehtoisista vain muutama on vapaa-ajattelija, vaikka tarkkaa määrää ei olekaan selvitetty. Alle tusina joka tapauksessa. Niin "selvästi" vapaa-ajattelijat ovat edelleen mukana. Kuten sanottua, vapaa-ajattelijoiden merkitys Protussa on menneisiin aikoihin verrattuna vähäinen. Toivottavasti tämä nyt tuli kertakaikkisen selväksi ja ymmärretyksi. Käsityötaitoni ovat niin vaatimattomia, etten millään haluaisi vääntää samaa rautalangasta.

    Et ole vielä selittänyt aloitusviestin väitettä "Kun koko revohka otetaan huomioon, keskiarvo laskee jonkin verran päälle 6." Oletatko, että kaikki vastaamatta jättäneet olisivat antaneet kouluarvosanaksi nelosen? Millä perusteilla? Joudutko myöntämään valehtelleesi tai ainakin ymmärtäneesi laskuopin päin honkia?


  • Ripari on niille jotka haluaa kuunnella satuja.

  • Niin... ja rippikoulu leireillä on rehelliseksi koulutettuja kuoluttajineen vai?

   Kuulut ilmeisesti ihmisyydestä luopuneiden rikoksista JUMALAA JA IHMISIÄ SYYTTÄVIEN OMAVANHURSKAIDEN RIKOLLISUUDEN EDUSTAJIIN:

   http://keskustelu.suomi24.fi/t/14373787/pirkko-pappi----#comment-85573787
   #kuunteleva_kirkko
   20.7.2016 17:30

   Hei.
   Täällä on oikein 9 päivää sitten aloitettu ketju minulle. Ja ihmetelty miksi en tule vastaamaan asiallisiin kysymyksiin. Voi sentään, olen tehnyt muita asioita tässä välissä, onneksi nyt huomasin tämän suuren kunnian :) Asiallisia kysymyksiä en löytänyt kuin kaksi, mutta onneksi ne sentään löysin.

   Millainen on Jumala, Jeesus, joka ei suojele uskovaistenkaan lapsia erilaisilta kauheuksilta, kysyttiin. Esitän vastakysymyksen; ihminen on vastuussa omista teoistaan, ei Jumala ole ketjun aloittajan tai kenenkään muunkaan ratkaisuista tai tekemisistä vastuussa. Ihmetyttää kuinka Jumalaa syytetään ihmisten kauheuksista.

   Onko papit vapautettu kirkollisverosta, kysyttiin. Ei ole, tietenkään, miksi olisi. Me maksamme kirkollisveroa iloiten, ihan kuin muutkin seurakunnan jäsenet."

   JA TOTTAKAI TUOLLAISEN RIKOLLISUUDEN RAHOITTAJANA OIKEIN NAUTTII KUN SAA OLLA SAURAKUNTANSA RAHOILLA MAKSAMASSA KIRKOLLISBEROJA RAHOITTAEN RIKOLLISENA RIKOLLISUUTTA:
   "Me maksamme kirkollisveroa iloiten, ihan kuin muutkin seurakunnan jäsenet."

   Lainattua tekstiä:
   "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

   TÄMÄKIN USKONTUNNUSTUKSEN KALTAISUUDESTA SAATANALLISUUS YLPEILEE....
   Kristitty ei ole Jumalaa ja Jeesusta palveleva kristillinen.
   http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
   'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

  • Sentään paremmat kuin riparilla nuo suositukset

  • Kuinka monta nuorta omia uskovaisia, pikku lapsiakin tappanut, tapattanut, raiskannut jne rikollisuus on saanut haaviinsa valehtelemalla?
   Olet selvyydellä yksi sellainen aivopesty jolle ei ihmisyyden Lait ja ihmisyyden sosiaalisuus riitä vaan joka kumartuu murha-aseen eteen ja pyllistää persuksensa kirkkoväelle omaa järjettömyyttään osoittaen aivopesu uhrina!
   luterilainen EI saa palvella Jumalaa ja Jeesusta!!!
   herra Luder/Lutherin katekismus; epäjumalan ensimmäinen käsky:
   "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."

   herra epäjumalanne rikollisilleen antama käsky:
   Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
   "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."
   ja
   tuota saatanallisuuden herra jumalan käskyä noudattaneet ovat historiallaan todelliseksi herrakseen saatanan epäjumalineen todistaneet...
   Lainattua tekstiä:
   "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

   Joten rikollisuuden hengellisen raiskauksen uhri olet ja pidä tämä selvyys mielessä ettei pahempaa tapahdu sinulle ja et tartuta toisiin, tulevaisuudessa omiin lapsiis saatanallisuuden kyykäärmeen myrkyä jonka olet jo osakset saanut.

  • Varokaa protua. Erittäin huonoja kokemuksia...

   • ... joista kukaan ei kerro missään. Myönteisistä kokemuksista sen sijaan kuka tahansa googlaustaitoinen pystyy helposti lukemaan. Viime vuonna se meni näin:
    "Leirien palautekyselyyn kesällä 2018 vastanneista 662 leiriläisestä 98,4 % sanoi voivansa suositella leiriä. Protulle annettujen kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,45. Kyselyyn vastanneista 443:sta leiriläisen huoltajasta Protua sanoi voivansa suositella 99,1 %."

    Luvuissa on hieman laskua edellisvuodesta. Se luultavasti johtuu siitä, että leiriläismäärän lisääntyessä (yli tuhat viime ja tänä vuonna!) lisääntyy myös leirille "pakotettujen" määrä - kaikilla ei motivaatio olekaan kohdallaan, toisin kuin takavuosina, jolloin melkein kaikki halusivat itse mennä leirille. Rippileiriläisten vastahakoisuus on vanha tuttu juttu, joka on nyt leviämässä protuleirienkin puolelle. Rippileireille annettu kouluarvosana taisi olla ysi miikka, protuleireille ysi puoli.


  • Riparilaisista tulee aikanaan rikollisia.

  • Aloittaja on täysi dorka.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504