Alkkis ja alkimpi

Metrimaria

Olen juoppo. Tilanteeni ei ole niin paha kuin monilla, kännit juon ehkä kerran viikossa ja pystyn myös juomaan yhden kaksi terassilla sen enempää himoitsematta. Niin juomiseeni kuin juomattomuuteeni on kuitenkin tuskallinen syy. Mieheni.

Yritän pysyä juomatta samalla, kun puolisoni ryyppää päivät pitkät. Hän herää aamuvarhain juomaan edellisen päivän tähteitä, ja kun lähibaari aukeaa, on siellä totta kai pysähdyttävä matkalla ruokakauppaan, kuin myös paluumatkalla. Ruokakaupastakaan harvemmin ruokaa haetaan. Kahden kuukauden vuokrat on törsätty muiden rahojen muassa. Kun asumistuki tuli hänen tililleen, siirsimme osan omalleni hätävaraksi - ja hän otti pankkikorttini. Menetin opiskelupaikkani, koska eihän minulla ollut varaa bussikorttiin.

Kun hän saavuttaa tietyn humalan pisteen änkyrän ja sammumisen välillä, hän sekoaa täysin. Joinakin iltoina hän itkee surkeaa elämäänsä olkaani vasten, useimpina hän käskee minun painua vittuun. Hän on pitänyt puukkoa kaulallani, hän on työntänyt minua ulos ovesta ja uhannut soittaa poliisit. Sama rumba käydään läpi nelisen kertaa viikossa. En uskalla huomauttaa hänelle mistään asiasta, sillä pelkään laukaisevani kohtauksen. Tosin se ei ole minun käsissäni, kerran hän oli häätämässä minua, koska EN suostunut lyömään häntä hänen niin vaatiessaan. Seuraavana aamuna kaikki kuitataan lauseella "ei maha mitään et oon niin paska jätkä".

Lisäksi hän on äärimmäisen mustasukkainen. Jouduin poistamaan Facebookini, samaan aikaan kun hän tiedottaa siellä olevansa sinkku ja on pyydellyt naisia baariin. Jos erehdyn osallistumaan hänen ja muiden baariasiakkaiden keskusteluun, olen iskemässä jokaista miestä. Olen ollut saada lähtöpassit, koska halusin sateella mennä koppiin tupakalle. (Luonnollisestihan minua on terassilla odottamassa toinen mies, jota en halua hänen näkevän.)

Minulla ei saa olla miespuolisia kavereita tai edes tuttavia. Niinpä, tuttavapiirini laadusta johtuen, minulla on vain yksi kaveri johon saan olla yhteydessä. Silloinkin mies lukee tekstiviestini, jotten puhu pahaa hänestä.

Mustasukkaisuus ja omistushalu sinänsä eivät olisi ylitsepääsemättömiä ongelmia, mutta känninen räyhääminen, omien tulevaisuudensuunnitelmieni pilaantuminen.. Enhän minä pääse karkuunkaan, sillä minulla ei ole ketään auttajaa. I am in this too deep. Ja kun joskus kuitenkin on niitä hyviä hetkiä, niihin on niin helppo tarrautua ja toivoa ja uskoa ja sitten taas pettyä.. Mitä oikein tehdä? Voisiko vaikka A-klinikka auttaa, tai sossu tai jokin?

6

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskallusta.sinulle

      Jos keskustelu esim. seurakunnan perheneuvonnassa auttaisi? Että pääset alkuun. Ensin yksin ja jospa myöhemmin saat miehesi mukaan. Aika paljon kannattaa tehdä ennen eroa. Kyllä tuo aika ahdistavalta vaikuttaa.
      Itse kärsin henkisestä väkivallasta 20 vuotta, aina vain toivoin että huomenna mies huomaa kuinka hyvä vaimo ja äiti olen ja rakastaa minua. Sitä ei tapahtunut, joten lähdin melkein viimeisillä voimillani. Olen toipunut ja nyt kovin iloinen erosta ja siitä että jaksoin yrittää ja uskoa, etten lähtenyt heti. Ei tartte katua mitään. Myös meillä on hyviä hetkiä, joten ei elämäni loputtoman synkkää ollut.
      Sinulla on alkoholi vielä hyvin hallussa, mutta (äitivainaani sanoin) sano minun sanoneen... ei tuolla menolla pitkään.

    • 6000-päivää

      Ennuste lähiajoille on huono. Viinan maistumisesta, uhmakkuudesta ja muusta käyttäytymisestä päätellen miehelläsi on vielä paljon juomatonta viinaa jäljellä. Ennen kuin toipuminen juomisesta voi alkaa, alkoholisti pitää saada tajuamaan tilanteensa, haluamaan juomisen lopettamista - ja lopettamaan juominen. Tällä viimeisellä tarkoitan putken poikkaisemista; en vielä lopullista eroa alkoholista; satunnaisilla retkahduksilla ei ole niinkään merkitystä.

      Toinen tapa jolla juominen voi loppua on jokin katastrofi, terveyden pettäminen, onnettomuus tms. joille juopot ovat hyvinkin alttiita.

      Ensimmäiseksi siis kysymys elämäntavan tuhoisuuden tiedostamisesta, jotta avun etsiminen ylipäätään voi alkaa. Päihdelinkissä on useita osastoja ja ryhmiä joista saattaisi olla apua.

      http://www.paihdelinkki.fi/fi/mista-apua/vertaistukiryhmat

      Kerrot olevasi aivan yksin, joten omasta piiristä ei taida tukea löytyä. Voit kuitenkin yrittää yksin. Kun miehesi on krapulassa ja ehkä itsekin huolissaan juomisestaan, voit ottaa asian puheeksi - kertoa hänelle miltä hänen juopottelunsa s i n u s t a tuntuu. Että se tuntuu pahalta, että olet ahdistunut, huolissasi ja peloissasi. Kuvaile hänelle miltä hän sinusta humalassa näyttää, kuuluu ja millainen hän humalassa on muiden ihmisten silmissä. Pointti on, että pysyt tiukasti o m a s s a näkökulmassasi, niin että hänelle ei tule tilaisuutta puolustaa juomistaan omilla perusteluillaan. Tällaisestakin saattaa tulla herättävä kipinä josta tervehdyttävä prosessi lähtee liikkeelle.

      Mahdollisuudet hänen jättämisekseen lienet käynyt läpi perusteellisesti.

      Toivon Sinulle hyvää syyskesää!

    • kasikkona

      Omalla tavallasi olet ihana puoliso juopolle miehelle. Ajattele, miten hän pärjäisi ilman sinua. Joutuisi varmaan lopettamaan juomisen ja menemään töihin, jos on alle 65-vuotias ja terve. Mutta kyllä sossun rahat voisivat riittää ja hän voisi jatkaa juoppona elämistään.

    • ex-juoppo

      Hyvä Metrimaria,
      entisenä juoppona minä jaksan vieläkin ihmetellä, että mikä teitä läheisiä pitää niin tiukasti kiinni kertomasi kaltaisessa parisuhteessa. Onko se sitä läheisriippuvuutta?
      Mies joka uhkailee puukolla, jakelee lähtöpasseja, vie perheen rahat ja jopa puolison pankkikortin, lukee yksityiset tekstiviestit ja on sairaalloisen mustasukkainen. Ja mies on luultavasti vielä väkivaltainenkin ja todennäköisesti saa seksinsäkin uhkailemalla tai kiristämällä..?
      Ja kun tällainen mies juo päivittäin, niin ei ole odotettavissa mitään muutosta parempaan päin, ei tässä elämässä.

      Todennäköisesti sinä toimit yhtenä juomisen mahdollistajana.
      Jokainen juoppo tarvitsee ympärilleen mahdollistajia, ja ilman heitä juominen saattaisi muuttua vaikeaksi. Mahdollistajat kuskaavat juoppoa, hakevat juotavaa, rahoittavat juomista, selittelevät ja valehtelevat juopon puolesta työnantajalle/sukulaisille/ystäville, ruokkivat, pyykkäävät, siivoavat jäljet, pitävät yllä perhekulissia ja toimivat vielä terapeuttinakin aina kun juoppo tarvitsee kuuntelijaa.
      Jos kaikki erilaiset mahdollistajat vietäisiin juopolta pois, niin juoppohan saattaisi törmätä todellisuuteen, oman juomisensa todellisiin seuraksiin ja hän saattaisi joutua lopettamaan juomisensa.

      Olen sitä mieltä, että ellet saa miestä hakemaan apua itselleen ja lähtemään hoitoon, niin sinä joudut jättämään miehen. Se kannattaa tehdä siinä vaiheessa kun itselläsi on vielä voimia aloittaa uusi elämä ilman sitä tuttua juoppoa. Sitten kun alat olemaan henkisesti loppu miehen juomisen takia, niin et enää pääsekään hänestä irti.

    • formann

      Miehesi juopottelu ei ole sinun syysi, eikä sinun juomisesi ole miehesi syy!!!!

      Pilaa vaan elämäsi juopottelemalla. Siis känni kerran viikossa ja sitten sen päälle vielä terassikäynnit ilman perskänniä. Ei hyvältä kuulosta! Itsepä päätät.

      Vai ei ole miehesi mustasukkaisuus sinäänsä mikään ongelma???? Silti hän pystyy rajoittamaan tekemisiäsi ja vahtii sinua ja puhelintasi!!! Sekö ei sitten kuitenkaan sinua haittaakaan???? Onko se hienokin juttu mielestäsi???? Onko sairaalloinen mustasukkaisuus mairittelevaa ja ehkä jopa rakkautta sinun mielestäsi??? Sitähän se ei ole!!!
      Mustasukkaisuus ei tuolla meiningillä parane. Se pahenee mitä suurimmalla todennäköisyydellä ja voi tuhota sinut totaalisesti. Koskapa vaikutat alistumiseen taipuvaiselta, määräiltävältä ja suoraan sanottuna tyhmältä, en hyvää sinulle pysty povaamaan vaikka tahtoisinkin.
      Tulevaisuuden suunnitelmasikin hän on pilannut ja provosoi sinua miten tahtoo. Äläpä lyö! Sitä hän haluaa jotta hänkin voisi sinua syyllistää (ehkä lyödä) ja tehdä sinusta huonomaineisen vähien tuttavienne piirissä. Jotain sillä yritetään tavoittaa! Ja ainakin hänellä olisi taas muka lisää aihetta ryypätä. Ehkä hän haluaa että lähdet! Jospa hän vielä pienessä osassa aivojaan tajuaa, ettei teidän kannata olla toistenne auringon edessä seisomassa. Mustasukkaisen ja noin alistavan ihmisen luota vaan pitää osata luikkia vähin äänin ja turvata jo etukäteen oma reitti ja rauha.
      Tilanteesi on juuri niin paha kuin niillä monilla on ollut ennen kuin tilanne vielä aste asteelta paheni. Eivät hekään ole aina semmoisia juoppoja olleet!!! Katsopa nyt oikein tarkasti minne olet menossa!!! Tee valintoja ITSE! Tee uudet tulevaisuuden suunnitelmat! Kanna itsestäsi vastuu! Jos päätät siihen jäädä, sekin on sinun päätöksesi!

      Voisko joku kertoa maan, maanosan ja mikä aikakausi ja vuosiluku on nyt menossa. Uskomatonta juttua näinä päivinä.
      Nainen! Älä oo nynny. Seiso omilla jaloillasi ja katsokin missä rapakossa seisot ja rähmit! Lopeta se dokaaminen nyt kun vielä pystyt!

    • kuglkh

      Koitapa olla juomatta ihan kokonaan vaikkapa kuukausi-kaksi-kolme... niin näet himosi ja himottomuutesi. Mene pois niistä piireistä!
      Jokainen juoppo vähättelee juomisiaan ja leuhkii pystyvänsä olemaan ilmankin! Oletko sinä semmoinen jo? Mieti asiaa ja vastaa itsellesi totuudenmukaisesti.
      Tilanteesi ei lisää alkoholisoitumalla parane ja taatusti kadut, jos et nyt saa itseäsi kuriin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe