varokaa satoa ja luteita ja valehtelua!

varokaaluteitajasatoa

Hei!

Tässä pitkä tarina Satosta, luteista ja vuokralaisista.

Vuokrasimme tyttöystäväni kanssa asuntoa Etelä-Haagasta, Vanhalta Viertotieltä (6 B 16). Kesäkuun puolivälissä postilaatikkoon kolahti lappu, jossa kerrottiin lutikkakoiran kiertävän asunnot läpi 'tuhoeläinhavainnon' vuoksi. Koira kävi, eikä asunnostamme löytynyt tuhoeläimiä.

Kolme viikkoa myöhemmin, heinäkuun kahdeksannen aamuna, löysimme jaloistamme luteenpuremia. Käänsimme sängyn ympäri ja puurakenteet tutkittuamme löysimme syyllisen: luteen. Soitimme Satolle, jossa tilannetta pahoiteltiin ja viesti luvattiin välittää tuholaistorjuntaan josta meille soitettaisiin.

Pakkasimme välttämättömimmät vaatteet, jotka tiesimme olevan puhtaita luteista tai luteenmunista, ja aloimme metsästää yösijaa.

Seuraavan viikon tiistaina, 12.7, soitimme Satolle kysyäksemme joko tuholaistorjunta on asunnossa käynyt. Asiakaspalvelussa ei osattu vastata kysymykseen, vaan kehotettiin soittamaan suoraan tuholaistorjuntayritys Anticimexille. Anticimexillä sanottiin, että "mahdollisesti tällä viikolla, mutta varmaksi ei osaa sanoa."

Tämän jälkeen irtisanoimme vuokrasopimuksen.

Seuraavalla viikolla puhelin ei soinut, elimme evakossa ja pakkasimme kuumeisesti tavaroita. Perjantaina 22.7. soitin Satolle kysyäkseni tuholaistorjunnasta ja ilmaistakseni mielipiteeni asian venymisestä. Kerroin, että aiomme pyytää vuokrahyvitystä, sillä kahden opiskelijan budjettiin ei sovi maksaa viikosta vuokraa 1036€.

Asiakaspalvelu kehotti soittamaan vuokrahyvityksestä isännöitsijäfirmalle Realia Managementiin. Isännöitsijä sanoi, ettei hänellä ole valtuuksia päättää vuokrahyvityksistä, vaan Satolla päätetään. Seurasi tovi kinastelua luteista ja tavoista päästä niistä eroon. Empiirinen tutkimukseni myrkytyksen tehottomuudesta ei tehnyt vaikutusta. Seuraavaksi soitin Satolle, jossa aluepäällikkö kertoi isännöitsijän tekevän päätökset vuokrahyvityksistä. Asiaan luvattiin palata. Tässä vaiheessa, asuttamassamme jätesäkeillä vuoratussa tilapäisyksiössä, koin uupumusta.

Maanantaina 25.7 Anticimex kävi asunnolla, löysi "jälkiä tuholaisista" ja myrkytti makuuhuoneemme. Myrkytys ei varsinaisesti ollut myrkytys, vaan funktiona on pitää luteet seinärakenteissa. Lohdullista.

Tässä välissä muutimme vanhempieni luo Porvooseen. Edestakainen matka opiskelukaupunkiimme Helsinkiin on päivässä n. 110km.

Vuokrahyvityksistä meihin ei otettu yhteyttä, soitin asiasta Satolle torstaina 4.8. Aluepäällikkö kertoi, että asiasta on keskusteltu isännöitsijän kanssa ja häneltä saamme lisätietoja. Isännöitsijä kehoitti laittamaan sähköpostilla päivät, joilta haemme hyvitystä.
Miksi isännöitsijä pyysi lähettämään sähköpostia vasta nyt? Olimme ottaneet ensimmäisen kerran yhteyttä jo vajaa kuukausi sitten.

Maanantaina 8.8. saimme viimein isännöitsijältä sähköpostia:
"Pidämme kohtuullisena vuokrahyvityksenä aiheutuneesta haitasta 8. - 31.7.2016 väliseltä ajalta 250€."

Soitin Satolle kysyäkseni päätöksen perusteista. Aluepäällikkö kertoi, että isännöitsijä päättää. Soitin isännöitsijälle, joka sanoi, että tämä on Saton kanssa päätetty näin. Tätä luuppia en ollut onnistunut rikkomaan jo kuukauden kestäneen ludehässäkän aikana, joten päätimme siirtää asian internettin.

SATOLLE:

1) Asutusta viikosta (1.7. - 8.7.) maksoimme 1036€. Teidän mielestänne kohtuullinen vuokrahyvitys kolmelta viikolta on 250€.

2) Kohtuullista ei ole, että aikaa päivittäiseen koulu- ja työmatkaamme tuli 2h lisää.

3) Kohtuullista ei ole, että ludehässäkkä vaikuttaa tukiimme: opinto- ja asumistukea ei saa samoin perustein asuessaa vanhempien luona.

4) Kohtuullista ei ole, että joudumme pesemään ja saunottamaan koko irtaimistomme. 300€ sänky lähti kaatopaikalle.

5) Kohtuullista ei ole pitää asumisen kulujen kipurajoilla kamppailevia ihmisiä epätietoisuudessa.

Viimeisenä, ja tämä on tärkeä.

6) KOHTUULLISTA EI OLE LAITTAA KYSEISTÄ ASUNTOA VUOKRALLE 1.8. ALKAEN STATUKSELLA 'HETI VAPAA' - KOROTETULLA VUOKRALLA!

alkuperäinen kirjoittaja amir amokrane facebookissa saton sivuille. jakaa tätä jotta saadaan sato vastuuseen!!

15

5550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gabrilekikkeli

      Arvoisa vuokralainen kiitos palautteestanne
      Vastaukset
      1) Asutusta viikosta (1.7. - 8.7.) maksoimme 1036€. Teidän mielestänne kohtuullinen vuokrahyvitys kolmelta viikolta on 250€.
      Vastaus Eihän vuokraa makseta per päivä vaan kuukausi ( luteet maksaaa myös koko kk)

      2) Kohtuullista ei ole, että aikaa päivittäiseen koulu- ja työmatkaamme tuli 2h lisää.
      Vastaus talkkarin akka kertoi että olette ko viikot pinnanneet koulusta ja asunnosta on kuulunut läiskettä ? ilmeisesti olette pelanneet korttia?

      3) Kohtuullista ei ole, että ludehässäkkä vaikuttaa tukiimme: opinto- ja asumistukea ei saa samoin perustein asuessaa vanhempien luona.
      Vastaus kohtuullista olisi että olette yhdeydessä presidentiin ja kelaan asian tiimoilta

      4) Kohtuullista ei ole, että joudumme pesemään ja saunottamaan koko irtaimistomme. 300€ sänky lähti kaatopaikalle.
      Vastaus Vaateet kuuluu pestä ja se sänky oli aivan loppuun nuss**tu,tahrainen ja jouset poikki , luteetkin kierivät sen kaukaa! Sängyn oikea arvo 3e

      5) Kohtuullista ei ole pitää asumisen kulujen kipurajoilla kamppailevia ihmisiä epätietoisuudessa.
      Vastaus istut "pankkisi" päällä käytä "markkinarakoasi" tai miehen osalta luukkua!

      6) KOHTUULLISTA EI OLE LAITTAA KYSEISTÄ ASUNTOA VUOKRALLE 1.8. ALKAEN STATUKSELLA 'HETI VAPAA' - KOROTETULLA VUOKRALLA!
      Vastaus esim Afrikassa luteet ovat hyvä ravintolisä ja tärkeä proteiinilähde, itseasiassa mogadishub asuntomarkkinoilla luteet ovat vain iso , olette rasisteja sekä sopeutumattomia!

    • vvomyös

      Vvo ratamotie 6 on myös pitkäaikainen lude ongelma. Ihmisiä muuttanut pois paljon sen takia.

    • Ikävä tapaus mutta asiahan on niin että VVO:ta ja Satoa ei kiinnosta mikään muu kuin maksimituotto asunnoista.

    • kuluttaja-asiamies

      Huom. kuluttaja lue nämä läpi ennenkuin allekirjoitat mitään Saton sopimusta. Kun olet lukenut kaiken tämän ymmärrät että sinun ei kannata sitoutua mihinkään Saton kanssa eikä allekirjoittaa mitään heidän kanssaan. Saton pettämiä on jo liian monta.

      http://sato-asunto.blogspot.fi/

      "Vuokrasopimus Saton kanssa on Saton laatima sopimusansa!!!
      "Kokemuksia Satosta:

      "Ei asuta enää (onneksi) Satolla, mutta ymmärrän hyvin kypsymisen.... Järkyttävä vuokrataso mitä ei kyllä palveluntaso vastannut ollenkaan. Asunnon tasosta puhumattakaan!"

      "Järkyttävän kalliit vuokrat, jotka nousee joka vuosi. Ei mitään järkeä! En suosittele."

      "Kuvassa yksi Saton myyntipisteistä osoitteeessa Mikonkatu 7 Helsinki, tässä pisteessä kuluttajaa syljetään käytännössä silmille.

      Lisää kokemuksia Saton pettämiltä asiakkailta:

      "Ylihinnoiteltuja asuntoja törkeää asiakaspalvelua,hometta ja ikäviä naapureita. Välttäkää satoa kuin ruttoa Saton kanssa nimittäin Saton vuokrasopimus on sopimusansa"

      "Saton vuokrahinnat lähentelevät jo kiskontaa joissain tapauksissa onkin sitä jo itse. Sato käyttää hyväksi ihmisen oman kodin perustarvetta, ja vaatii sellaisesta lainvastaisia kiskurihintoja"

      "Saton henkilökunnan asenne on että kaikki vuokralaiset ovat roskaväkeä. Ja kohta ovat oikeassakin, ei kukaan halua käyttää heidän palveluitaan ja pikkuhiljaa kukaan ei myös halua asua heidän ylihinnoitelluissa asunnoissa."

      "Odoteltiin puoli vuotta pahan kosteusvaurion korjausta ja kun mitään ei tapahtunu ja oltiin muuttamassa pois, sama nainen jonka nimi löytyi kuittauspaperista, kävi toteamassa ettei ollut saanut ilmoitusta vauriosta. valehteleva firma, kierot työntekijät."

      "Sato markkinoi nyt "takuuvuokra 250,00" euroa haha ja mannekiineiksi on valittu Saton omia työntekijöitä tiedättekö missä piilee jutun ydin varoittavia tapauksia on missä perheelliset ovat sairastumisen takia missä vuokranmaksuihin tullut laiminlyöntejä menettäneet Saton asunnon ja Saton lakimiehet ovat ryövänneet jopa perheen lapsien leikkikalutkin toisin sanoen jos Saton uhrina haluaa saada oikeutta niin oikeusprosessi Saton kanssa on hidasta ja kallista. Nopeaa se on silloin kun Sato järjestää häädön.

      Todistettuja tapauksia on että Sato on vaihdattanut asuntoon lukotkin paljon ennen kuin edes häätö oli edes käynyt tuomarilla tai saanut lainvoiman.

      Älkää edes harkitko Satoa, tutustukaa painavaan sanaan täältä:
      Fiksu vuokraa suoraan omistajalta ilman satomaista ylimääräisiä lisijä ja kiskontaa maksaa rehdit takuut lain mukaan max 2-3 kuukauden vuokraa käsittävä summan ja järjellisen vuokran missä ei ole kiskonnan tunnusmerkistöjä, ja saa rahansa aikaana takaisin kun muuttaa ja kaikki on kondiksessa"

      http://sato-asunto.blogspot.fi/

    • valistunutkuluttaja

      Kuluttaja-asiamieskin varoittaa jo Satosta

      "Vuokrasopimus Saton kanssa on Saton laatima sopimusansa!!!
      Varokaa Saton kanssa sopimuksia petettyjä ja pettyneitä on jo pilvin pimein. Kiskontaa hometta epäasiallista asiakaspalvelua asiat ei vaan toimi Saton kanssa."
      Sato käyttää hyväksi ihmisen perusturvaan kuuluvaa oikeutta omaan kotiin, harjoittaa kiskontaa ja altistaa asiakkaat terveysriskeihin, asioita joissa täyttyy jo rikosoikeudellinenkin arviointi. Sato reagoi terveys riskien eliminointiin ja ehkäisyyn vasta silloin kun asukas on jo sairaalassa. Poliisiakin kiinnostaa jo Saton 600.00 euron viikkovuokravaatimuksen yksiöstä, tuollainen pyyntö kun täyttää reippasti kiskonnan tunnusmerkistöt.

      Älkää edes harkitko Satoa, tutustukaa painavaan sanaan täältä:
      http://sato-asunto.blogspot.fi/

    • Korvaustako

      Onko talossanne Radonia? Mitenkä Sato suhtautunut jos itse mitannut yli 900.

    • HäpeäSato

      Käytiin katsomassa joku vuosi sitten Saton tarjoamaa vuokra-asuntoa Helsingissä. Vuokra kaksiosta melkein tonnin, tyhjillään ollut kämppä oli aivan JÄRKYTTÄVÄ. En olisi ikipäivänä vuokrannut tuollaista asuntoa, miten kehtaavat noita lääviä tuohon hintaan tai ylipäätään edes kaupitella. Alakerran asukastaulusta päätellen talossa asuikin lähinnä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Jotain rotia näihin vuokrakusetusfirmoihin pitäis saada. Uusista vuokra-asunnoista pyydetään aivan päättömiä vuokria ja silti vanhoista asunnoista ei pidetä minkäänlaista huolta. Joku vaan käärii taskuihinsa isot rahat tästä pisneksestä.

    • luteetontosijees

      Satolla on ilmeisesti tarjottavana Anticimexin myrkytystä ja Luteiden Torjunta Helteen lämpötorjuntaa. Asiakas saa kait itse valita mikä kiinnostaa. Suosittelen lämpötorjuntaa. Kannattaa käydä tsekkaamassa lisätietoa - http://luteidentorjuntahelle.fi/

    • maaltamuuttaja

      Kylmiä kokemuksia Saton asunnoissa asuneilta ohjesääntö karta Satoa ja kaukaa

      Kuluttaja tiesitkö tämän Satosta osa 16

      http://aromonicasato.blogspot.fi

      Tämä mies on vastuussa tuhansista Saton homeella myrkyttämistä asukkaista, Saton epäasiallisesta asiakaspalvelusta, Saton aiheuttamista terveysriskeistä asukkaille sekä kiskonnasta.

      Sato Oyj eli SATO on Suomessa ja Venäjällä toimiva rikollinen asuntosijoitusyhtiö, jonka enimmäisosuuden omistaa ruotsalainen kiinteistökonserni Fastighets AB Balder. Hän on vaiti myös siitä että näin ollen olisi kohtuullista vaatia SATO vaihtamaan nimensä sillä alkuperäisen Sosiaalisen asuntotuotannon idea on päässyt hukkumaan bisneksen tieltä

      Kuluttaja jos olet erehtynyt Saton asuntoon irrottaudu sopimuksesta niin pian kuin mahdollista. Kierrä kaukaa Sato äläkä mene halpaan vaikka tarjous olisi miten tahansa houkutteleva.

      Vuokraa asuntosi suoraan sen omistajalta fyysiseltä yksityishenkilöltä jolloin sinulla on myös oikeusturva.

      Saton kanssa joudut hankaluuksiin ne sellaiset hankaluudet vie sinulta yöunet,rahat ja terveyden.

      Lue täältä Satosta lisää

      http://aromonicasato.blogspot.fi/2017/05/kuluttaja-tieda-nama-satosta.html

    • varoitustavalehtelusta

      Me luultiin, että onni ja autuus repeää, kun päästiin pois VVO:lta. Asunnot myytiin M2 kodeille. Sanonpahan, että erehdyimme pahemman kerran!!! Aivan kamalaa luettavaa se hurskastelu mitä nämä mainostavat. Vuokrat eivät nouseet vanhoilla asukkailla tänä vuonna, mutta uusi asukas maksaa senkin edestä. Ja asuntojen kunnot!!! Asukkaalla yritetään maksattaa korjauskuluja, huoltomiehen käyntejä ym. Kosteusvaurioita ei edes kukaan tule katsomaan, maalit tippuvat kylppärin seinistä. Ei auta vaikka mittarilla todetaan kylppärissä kosteuden nousua. Huolto lakkasi käymästä kohta vuosi sitten. Tätä listaa voisi siis jatkaa aivan loputtomiin. Ihan yhtä hyvin voisi julkisuuteen nostaa näistä ihan vastaavan jutun. Kohtuuhintaista asumista tosiaan......... Näkis vaan. Harmi vaan koska muuten tämä paikka olisi kuin maan päällinen paratiisi, jos paikat olisivat kunnossa ja huolto toimisi.

    • 147kju

      itselläni on huonoja kokemuksia kymmenen vuoden takaa .
      asunnossa oli homeongelma ja olen nyt todella herkistynyt sille. asiaa vähäteltiin ...
      Julkisivuremontti aloitettiin kertomalla asukkaille kolmea päivää aikaisemmin,olin sairaalassa kun sato vei aiheettomasti asunto-oikeuteen ,mutta maksoi viulut itse ! Hah! varo satoa!

    • kaikkikusee

      Vanha ketju, mutta kommentoin silti. Ei se ole herkkua olla vuokralla yksityiselläkään. Vuokra kolmiosta Vantaalla 1300€/kk. Ihana rauhallinen taloyhtiö, ja mukavat naapurit. Asunto viimeisen päälle rempattu ja luksus kunnossa. Suurin osa naapureista osakkeen omistajia. Tästä syystä kyseinen talo ei ole millään tavalla ulkopuolisten silmissä "leimaantunut", että tuossa on taas joku kunnan vuokratalo, vaan talolla on hyvä ja arvostettu maine.

      Vaan...Kylmä on talvella, kuin pakastimessa. Tästä lukuisia valituksia tehty, ei mitään vaikutusta. Kun joutuu olohuoneessa istuessa olemaan toppatakki päällä telkkaria katsoessa, ja yöllä pitämään ylimääräisiä peittoja päällä, niin tuntuuhan se kamalalta, että siitä joutuu maksamaan järkyttävät summat kuussa. Vastaavasti voi myös pitää itse hankittua lämpöpuhallinta/patteria päällä, mutta sen jatkuva käyttö näkyy sähkölaskussa. Taloyhtiö on vaihtanut huoltofirmaa lukuisia kertoja, ja aina vain pahenee. Tällä hetkellä lunta parkkipaikalla niin, ettei autoja pääse pysäköimään omalle maksulliselle paikalle. Näin on ollut jo kaksi päivää. Naapurissa VAV: n vuokratalo, missä piha aurattu asianmukaisesti. Rappukäytävät epäsiistit, siivooja käy, jos käy, ja ei tee työtään kunnolla. Asunto vuokrattu yksityiseltä silloin, kun oli vielä töitä. Nyt vasten tahtoa työttömänä, ei mitään mahdollisuutta asuntolainaan. Tässä sitä ollaan "vankina".

    • sairas_asunto

      Onko kukaan pyytänyt, vaatinut, saanut korvausta terveyshaitoista esim, Satolta tai VVO.lta

    • ammattitorjuja

      Häätäkää ensiksi nämä ulkomaalaiset, luteiden ja täiden lähteet talosta ja sitten vasta torjunta niin on jotain toivoa päästä eroon.

      • pakahun

        Sossupummi keksi vitsin:))))))))))))))))


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe