Törk. raiskauksen oikeudenkäynti

kuumottaa

Otsikossa aika hyvin oleellinen - eli mitä tapahtuu törkeän raiskauksen oikeudenkäynnissä? Olen itse teon uhri, eli eniten haluaisin tietää, mitä minun pitää tehdä. Kokemuksia olisi ihana kuulla.
Onko syytetty samassa tilassa kanssani?

3

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaukzent

      " Onko syytetty samassa tilassa kanssani?"

      On, mutta mikäli tunnet sen liian raskaaksi (eli et pysty kertomaan asioista hänen läsnäollessaan), on mahdollista tehdä ns. pelkäävän todistajan järjestelyjä esimerkiksi sermien avulla niin, ettei sinun tarvitse häntä nähdä eikä hän näe sinua. Keskustele asiasta avustajasi kanssa (onhan sinulle määrätty oikeudenkäyntiavustaja?) ja hän sitten pyytää käräjäoikeutta tekemään tarvittavat järjestelyt. Toki, voi olla terapeuttista kohdata vastaaja ns. silmästä silmään, mutta on täysin ymmärrettävää, jos se tuntuu liian vaikealta.

      "Olen itse teon uhri, eli eniten haluaisin tietää, mitä minun pitää tehdä"

      Varsinaisesti, kuuluu avustajasi tehtäviin, mutta esittää rangaistus- ja korvausvaatimukset. Yleensä menee siis niin, että asianomistaja (=uhri) yhtyy syyttäjän rangaistusvaatimukseen ja vaatii vahingonkorvauksia tekijältä. Avustajasi hoitaa tämän.

      Sinun tärkein tehtäväsi on tulla todistelutarkoituksessa kuultavaksi, eli kertoa omin sanoin, mitä on tapahtunut. Se on varmasti raskasta, mutta se on tärkeää, sillä asia ratkaistaan sen perusteella, mitä oikeudenkäynnissä kerrotaan. Sinulta tullaan kyselemään ikäviä yksityiskohtia, ja kyselemään myös samoja asioita moneen kertaan. Asioista saa ja pitääkin kertoa niiden oikeilla nimillään, vaikka voi olla vaikea sanoa ääneen mitä on tehty (mikä elin on työnnetty minne). Varsinkin syytetyn puolustaja yrittää horjuttaa kertomuksesi uskottavuutta, eli etsiä siitä epäjohdonmukaisuuksia jne ja se on hänen oikeutensa. Eli, siksi tentataan erilaisia yksityiskohtia. Jotkut kysymykset voivat tuntua sinua syyllistäviltä. Onneksi nykyään ovat asenteet muuttuneet niin, että naisen pukeutumisella ("oli liian lyhyt hame") tai muulla seksuaalisella käyttäytymisellä ei ole merkitystä eikä niihin liittyviä kysymyksiä sallita. Sillä onhan se niin, että vaikka naisella ei olisi housuja tai hametta ollenkaan, ja vaikka hän aiemmin olisi maannut vaikkapa sadan henkilön kanssa, ei häntä silti saa raiskata.

      Kun saat tiedoksi kutsun oikeudenkäyntiin, siinä on mukana ohjeita. Ohjeissa on muun muassa lyhyesti selostettu oikeudenkäynnin käsittelyjärjestys. Tarkemmin oikeudenkäynnin kulusta kertoo sinulle avustajasi.

      • vastaukzent

        Kommentoin vielä itse, että tein edellisessä vastauksessa sen oletuksen, että uhri on nainen ja vastaaja mies. Näinhän se ei toki aina ole. Oletukset ovat vaarallisia ja myönnän virheen.


      • kuumottaa

        Kiitos vastauksesta!
        Pitää tosiaan järjestää asia mahdollisuuksien mukaan niin, etten näe tekijää - ennen tapahtunutta tunsin hänet melko hyvin ja niinpä hänen 'kohtaaminen' uudelleen tapahtuneen jälkeen tuntuu erittäin raskaalta.
        Mutta ihanaa, että kerroit asiallisesti ja yksityiskohtaisesti oikeudenkäynnin kulusta! Minua on myös mietityttänyt, mikä määrä todisteita 'pitäisi' olla, jotta tuomio olisi todennäköinen? Teolla ei ollut todistajia eikä minuun jäänyt tapahtumaan liittyneestä väkivallasta muita jälkiä kuin muutamia mustelmia. Raiskaustutkimuksen tuloksia en ole saanut, eli en tiedä onko hänen eritteitään/DNA:ta tmstms löydetty minusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe