Yhdistysten hankalat henkilöt

Drelle

Olen miettinyt kuinka yleistä on, että vapaaehtoisuuteen perustuvassa yhdistystoiminnassa päätyvät jyräämään "hankalat" henkilöt, jotka lopulta lakastuttavat koko toiminnan? Meillä on ollut niin mukava porukka, mutta nyt yksi henkilö saa aikaan lannistavan ilmapiirin omalla aggressiivisella toimintatyylillään. Mitäpä tällaisessa tilanteessa voi tehdä? Porukasta on jo tippunut ihmisiä pois tilanteen takia :(

6

548

  Vastaukset

  • Onko vapaaehtoisuuteen perustuvassa yhdistyksessä Tasa-arvoa kunnioitavaa vetäjää.Yleensä siellä joo-joo väki äneestää omansa valtaan.Nyky yhdistyksissä
   valta pyrkii olemaan yrittäjä pohjainen,pyrkien keräämään pieniä ryhmiä puolelleen.Yhdistyksissä valtaa pitää valittu puheenjohtaja ja Joo-Joo kaverit istuu hallituksissa,päätökset tehdää hyvä-veli verkostoon nojaten.Vähemmistöön jäävät jäsenet kelpaavat vain maksajaksi tai niin sanotusti "Hankalaksi henkilöksi"

   • Yhdistykset ovat yhtä kuin niiden jäsenistö. Viime kädessä jäsenistö päättää asioista yleisissä kokouksissa. Jos Joo-Joo kaverit valitsevat vääriä henkilöitä yhdistyksen toimihenkilöiksi, niin vika on koko jäsenistön eikä sille juuri mitään voi ennen seuraavaa valintakokousta, jossa henkilöitä voidaan vaihtaa.
    Yhdistyksissä vain tahtoo olla se vika, että enemmistö jäsenistä on passiivisia ja nämä Joo-Joo henkilöt nokkamiehineen ottavat niissä vallan.


  • Yleinen organisaatiopsykologiassa tunnettu tosiasia on, että noin 1% ihmisistä on todella hankalia. Yleensä liittyy narsismiin tai jopa sosiopatiaan. Henkilö on kyvytön arvioimaan suhdettaan ympäristöön, ja on omasta mielestään aina oikeassa. Tällainen ihminen myös usein vetoaa muihin sillä perusteella, että häntä vainotaan, usein tarkemmin määrittelemättömän ihmisryhmän toimesta.

   Tämän lisäksi 5% ihmisistä on heikkoja mielenterveyden häiriöiden, alkoholismin, korkean iän ym. seikkojen mukaan tuon narsistisen/sosiopaattisen prosentin vietävissä kuin lampaat teuraaksi. Tähän ryhmään liittyy myös usein pyrkimys hallitsemattomiin tunteenpurkauksiin, missä haukutaan kaikki ja ne muutkin.

   Pienehköissä, vain muutaman kymmenen ihmisen yhdistyksissä, seurakunnissa jne. saattaa huonolla tuurilla olla yksi hankala jäsen, ja puolenkymmentä perässähiihtäjää. Tyypillistä myös erityisesti naisvaltaisille työpaikoille. Tällaiset ovat johtajan painajaisia.

   • Tyypillistä myös erityisesti naisvaltaisille työpaikoille. Tällaiset ovat johtajan painajaisia.
    Olen miesvaltaisella alalla ja ihan tuttua juttua siellä


  • Esimerkkejä myös uhdistyksissä, missä vapaaehtoinen hallitus johtaa kiihkeästi palkattua porukkaa, mikromanageeraa, yritä siinä kehittää ja tukea toimintaa.

  • Nyt on korkea aika tehdä suunnitelma koska kaikenlainen yhdistystoimintahan lakastuu kesä ajaksi. Sitten syksyllä kun toiminnan pitäisi startata onkin ilmaantunut syksyksi yllättäviä esteitä osallistumiselle. Voi pohjustaa muutamalla jo tiedossa olevalla esteellä (kuten "just on syyskuussa emännän kaiman lomamatka ja vahditaan taloa") mutta tosiaan sitten syksyllä niitä yllättäviä saattaa ilmaantua toinen mokoma lisää.

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687