Yhdistysten hankalat henkilöt

Drelle

Olen miettinyt kuinka yleistä on, että vapaaehtoisuuteen perustuvassa yhdistystoiminnassa päätyvät jyräämään "hankalat" henkilöt, jotka lopulta lakastuttavat koko toiminnan? Meillä on ollut niin mukava porukka, mutta nyt yksi henkilö saa aikaan lannistavan ilmapiirin omalla aggressiivisella toimintatyylillään. Mitäpä tällaisessa tilanteessa voi tehdä? Porukasta on jo tippunut ihmisiä pois tilanteen takia :(

13

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehjä

      Onko vapaaehtoisuuteen perustuvassa yhdistyksessä Tasa-arvoa kunnioitavaa vetäjää.Yleensä siellä joo-joo väki äneestää omansa valtaan.Nyky yhdistyksissä
      valta pyrkii olemaan yrittäjä pohjainen,pyrkien keräämään pieniä ryhmiä puolelleen.Yhdistyksissä valtaa pitää valittu puheenjohtaja ja Joo-Joo kaverit istuu hallituksissa,päätökset tehdää hyvä-veli verkostoon nojaten.Vähemmistöön jäävät jäsenet kelpaavat vain maksajaksi tai niin sanotusti "Hankalaksi henkilöksi"

      • uroskirjuri

        Yhdistykset ovat yhtä kuin niiden jäsenistö. Viime kädessä jäsenistö päättää asioista yleisissä kokouksissa. Jos Joo-Joo kaverit valitsevat vääriä henkilöitä yhdistyksen toimihenkilöiksi, niin vika on koko jäsenistön eikä sille juuri mitään voi ennen seuraavaa valintakokousta, jossa henkilöitä voidaan vaihtaa.
        Yhdistyksissä vain tahtoo olla se vika, että enemmistö jäsenistä on passiivisia ja nämä Joo-Joo henkilöt nokkamiehineen ottavat niissä vallan.


    • organisaatiopsykologia

      Yleinen organisaatiopsykologiassa tunnettu tosiasia on, että noin 1% ihmisistä on todella hankalia. Yleensä liittyy narsismiin tai jopa sosiopatiaan. Henkilö on kyvytön arvioimaan suhdettaan ympäristöön, ja on omasta mielestään aina oikeassa. Tällainen ihminen myös usein vetoaa muihin sillä perusteella, että häntä vainotaan, usein tarkemmin määrittelemättömän ihmisryhmän toimesta.

      Tämän lisäksi 5% ihmisistä on heikkoja mielenterveyden häiriöiden, alkoholismin, korkean iän ym. seikkojen mukaan tuon narsistisen/sosiopaattisen prosentin vietävissä kuin lampaat teuraaksi. Tähän ryhmään liittyy myös usein pyrkimys hallitsemattomiin tunteenpurkauksiin, missä haukutaan kaikki ja ne muutkin.

      Pienehköissä, vain muutaman kymmenen ihmisen yhdistyksissä, seurakunnissa jne. saattaa huonolla tuurilla olla yksi hankala jäsen, ja puolenkymmentä perässähiihtäjää. Tyypillistä myös erityisesti naisvaltaisille työpaikoille. Tällaiset ovat johtajan painajaisia.

      • Anonyymi

        Tyypillistä myös erityisesti naisvaltaisille työpaikoille. Tällaiset ovat johtajan painajaisia.
        Olen miesvaltaisella alalla ja ihan tuttua juttua siellä


    • Sas1

      Esimerkkejä myös uhdistyksissä, missä vapaaehtoinen hallitus johtaa kiihkeästi palkattua porukkaa, mikromanageeraa, yritä siinä kehittää ja tukea toimintaa.

    • vanhalähteemopojää

      Nyt on korkea aika tehdä suunnitelma koska kaikenlainen yhdistystoimintahan lakastuu kesä ajaksi. Sitten syksyllä kun toiminnan pitäisi startata onkin ilmaantunut syksyksi yllättäviä esteitä osallistumiselle. Voi pohjustaa muutamalla jo tiedossa olevalla esteellä (kuten "just on syyskuussa emännän kaiman lomamatka ja vahditaan taloa") mutta tosiaan sitten syksyllä niitä yllättäviä saattaa ilmaantua toinen mokoma lisää.

    • Anonyymi

      Itse raakileina menin yksinäisyyten takia erän lähiön kerhoon itä-Helsinki.Jonka mottona :Joku älä jää yksin ,olemme tällä kaikkia varten! Siinä vasta sala seura. Vanhat kävijät tulokaalle sanoo,se se päivä on tarkoitettu vain tietyn typin henkilöille. Se ja se päivä vetäjä on meidät valinnut.Me sunitelemme retkiä. Suomeksi sinulla ei asiaa sinne. Vaikka paikka mainosta itä-Heslinki kaikille avoin kohtaamispaikka.On todella vaikeaa päästä jengin siälle.Kun muutamat pitkään käyneet naiset, eri päivinä,ei halua uusia naamoja joukoon ja ilmoittavat kysyessä:Koska kaikessa ovat tietävä ja vastaavat auliisti , ei sinne on ihmiset valitut.Perän kulutankin kaikkia Itä-Helsingin järjestöjä avoimuuten ja antamaan tulokaille enemän infoa.Saako heidän eri päivien toimintaan kaikki osallistua? Vai onko niin että pärstäkerta ratkaisee? uusille tulokaille käynti jää 1 kertaan! Tä-Helsinki .Kontula ..

    • Anonyymi

      Tämä on IHAN NORMAALIA. Yhdistykset ovat muutamien henkilöiden leikkikenttiä, johon ei muita päästetä. Sellaisia on ihan valtakunnallisiakin yhdistyksiä, tai siis valtakunnallisiksi itseään mainostavia. Saavat avustuksia ja muuta.

      Sitten kun hallinto on tottunut ilmaisiin retkiin yms ei saaliille haluta muita, Kaupunkien ja muiden tahojen pitäisi tarkastella asioita lähemmin. Esim. tiedotusvälineet menevät halpaan jatkuvasti, kun yhdistyksessä on vain pari ihmistä ja muka puhutaan laajojen ryhmien nimissä.

      Rahankäyttö olisi myös hyvä katsoa, sillä verottaja menettää noiden kautta paljon. Esim, tehdään talkoita ja raha menee muutaman jäsenen hyväksu verottomana.

      Samoin se, että järjestetään kokoontuminen jonnekin ja saadaan ravintolalta provikkaa.

    • Anonyymi

      Tämä ylös, näkyy olevan ajankohtainen.

    • Anonyymi

      Hyvin sanottu

    • Anonyymi

      Yhdistysten rahankäyttöä tulisi valvoa paljon tarkemmin kuin mitä nykyisin tehdään. Kaupungit, kunnat ja seurakunnat antavat suuria summia yhdistystoimintaan eivätkä tiedä yhtään, että mihin ne rahat käytetään.

      Rahat menevät usein aivan muuhun kuin mihin ne on tarkoitettu. Usein yhdistyksen pienen piirin käyttöön.

    • Anonyymi

      Syynä on näiden kurittomien ja autististen peruskoulukakaroiden mellastaminen vailla kontrollia. Tämä "koska minä haluan" joukkio karkottaa öykkäröinnillään mistä tahansa nakkikioskista asialliset toimijat, kaataen lopulta koko kusen polttaman liiterinsä. Esimerkkinä tällä palstalla ruodittu Suomen Radioamatööriliitto ry. Aiemmin tällä palstalla oli kirjoituksia helsinkiläisestä akvaariokerhosta, joka pyllähti samaan ilmiöön. Siihenkään ei tainnut tosiharrastajat enää palata.

    • Anonyymi

      Katselkaapa näitä rasioamstöörien kirjoituksia. Siellä kyllä hankalaa porukkaa tuntuu olevan et en ihmettele yhtään että on tuollaisten hueu-ukkojen hommaa…

      Tälläkin palstalla huutavat ja räyhäävät ja tuntuu muutama tyyppi hoitavan tämän räksytyksen

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe