Vinssien hankinta

kiitoskiitoskiitos

Tarvetta olisi vinnsiparille joilla skuutataan pääasiassa reilun 30m2 genoaa, vene on -70 luvun noin 30 jalkainen tukeva puoltonnari. ST vinnsit tulisivat kysymykseen ja oma arvioni haarukkaan 30-40 ja tietysti tuplanopeudella.
Löytyykö käytännön kokemuksia tämän päivän vinsseistä esim. Harken, Lewmar ja vaikka Antal. Mistä kannattaisi ostaa, periaatteessa uskaltaisi hankkia nettikaupasta, vaikka ulkomailtakin. Olisiko ehdotuksia ?

15

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puomukko

      Mulla on kaksinopeuksiset Lewmar 46 ST ja ne ei ole liian isot. Osta riittävät, ei me nuorruta.

    • seppomartti

      40 riittää hyvin 30m2 keulapurjeelle, jopa45 m2. Minulla on Harkenin 40, 40 radial ja vanhempi Lewmar 43. Ainoa tunnistettaa ero on radial- mallin rummun suurempi kitka, mitä spinnuskuutissa voi pitää haittankin.
      Muistelen nähneeni 40 suuruusluokan vinssitestin aika vasta ( die Yacht kevät 2016?), missä Antal menestyi parhaiten. Tuskin käyttäjä huomas eroja, mitätestilaitteilla todettiin.

      • seppomartti

        Jäi mainitsematta, että Marinean kivijalkakaupassa oli edullisempi hinta kuin netissä. Nyt punnan pudottua voisi yrittä löydön tekemistä briteistä


    • vinssejä.asentanut

      Kun katsoo vinssien sisään, on Antal parhaiten tehdyn näköinen. Harkenista en ole varma, mutta ainakin Lewmarin EVO-malleihin verrattuna Antal on myös mukavampi huollettava. Vanhemmat Lewmarit puolestaan paljon EVOa viheliäisempiä purkaa ja koota. Ne erot ovat sellaisia, jotka käyttäjäkin huomaa.

      • seppomartti

        Lewmarin rengassokkaa ja ehkä ST palikkaa tarkoitat purkuhankaluudella?. Se vaihe Harkenilla on helppo, vain ruuvin avaus.


      • vinssejä.asentanut

        Lewmarin EVOissa on sormin kierrettävä levy rengassokan tilalla. Mutta sen jälkeen on kaksi lukituspalaa pitämässä keskiakselin paikoillaan, jotka on kootessa mahdollista pudottaa vinssin pohjalle. Antalin taas saa kokonaan irti pohjalevystä.


    • Kiitoskiitoskiitos

      Löysin Harkenin 40.2st vinssin 6195kr/kpl benns.se ltä, olisi kokoluokassaan varmasti mukava, ja vielä kohtuu edullinenkin. Lewmareita olen pyöritellyt vuosia ja tietysti purkanutkin huollon merkeissä, toimivia ovat olleet. Antaleista ei ole kokemusta, mutta aika laadukkailta vaikuttaa ainakin purkuosa kuvien perusteella. Seldenin uusi sarja jää kokeilematta, vaikka pakkisysteemi vaikuttaisi hienolta. Sama pakkitoiminto oli yhdessä edellisessä veneessäni Setamar merkkisenä, ei tullut juurikaan käytettyä. Harken 40 vaikuttaa hyvältä, täytyy tutustua tarkemmin, olisiko kenelläkään käyttökokemusta näistä vinsseistä?

    • Puomukko

      Oma kommentti 46:sta liittyy tiukkaan ja jakuvaan skuutin kryssiin ähkimiseen. Avotuulille riittää 28:t.

    • Antersseenia

      Ootko kattelut Andersenin vinssejä? Omassa veneessä on sellaset ja ihmetyttää muuten paremmissa veneissä miksi niissä on huonommat vinssit.

    • seppomartti

      Tarkistin uteliaisuuttani hintoja. Jälleen Harken Radial 40.2ST Svb.de 1030€ ilman postikuluja. Sama Marinealla 779, Benn'sin listoilta en löytänyt samaa.

    • Kiitoskiitoskiitos
      • dsagfd

        Hjertmanssilla Ruotsissa on halvemmat toimituskulut kuin Bennssillä. Hinnat ovat yleensä muuten samat. Kampanjoista riippuen välillä halvimmat ovat Lewmarit ja välillä Harkenit. Anderssenit jonkun satasen kalliimpia. Ostin Hjertmanssilta aikanaan Lewmar evo 40:set. Aika paljon painavammat ja helpommat avata kuin vanhat alumiini Lewmarit. Harkenhan on myös kevyt.


      • vinssejä.asentanut

        Andersenit ovat myös noin insinöörin näkökulmasta hyvännäköisiä sisältä. Isommista Anderseneista ei ole omaa havaintoa muutoin niiden huollettavuudesta, pienemmät kohtuullisen ok.

        Harken on kevyt, mutta liittyykö siihen rajoituksia kestävyydessä, en osaa sanoa. Kilpailijat niin väittävät, mutta ne ovatkin kilpailijoita.


    • Onko kukaan muuten vaihtanut Lewmarin 16 vinssiä isompaan? Olen ajatellut vaihtaa toisen ruffivinsseistä. Pääsyynä se, että nykyinen ei ole ST ja siksi isoa nostaessa pitää koko ajan joko itse tai kaverin vetää köyttä. Vai olisiko niihin olemassa jotain muunnossarjaa, jolla ei-ST-vinssin voisi jalostaa?

      Olen vaan ajatellut, että voisi vaihtaa samantien isomman, jos yleensä käy vaihtamaan. Mutta erittäin suurella todennäköisyydellä ei mene vanhoihin reikiin...

      • uudet.reiät

        Edes Lewmarin EVOt eivät mene samoihin reikiin vanhempien samankokoisten Lewmarien kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      598
      4362
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      148
      3144
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      167
      2432
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2265
    6. 242
      1784
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe