Kaloja taiston kaveriksi 60l akvaarioon?

Ummikko

Hei, olen perustamassa uutta 60l akvaariota, jonne tulisi ainakin koiras taistelukala asustelemaan. Lisäksi ajattelin hehkurasboa parvea ja pohjalle mahdollisesti pari piikkisilmää. Kuinka monta rasboaa uskaltaisi laittaa ettei tule ahdasta ja pärjäisikö vielä sukaravut edellä mainittujen kanssa? Tai olisiko muita ehdotuksia? Olisi kiva, että kaikki lajit olisvat Aasiasta.

1

53

  Vastaukset

  • Taiston seuraksi noin pieneen en suosittele mitään, vuosien kokemuksella. Jos parvikaloja otat, niitä on oltava väh.6-8 jotta ne menestyisivät, ja moinen vilinä saattaa olla aggressiiviselle taistolle liikaa. Taistohan pillastuessaan taistelee kunnes kuolee tai vastustaja kuolee. Ei huntupyrstöisiä kaloja nyt ainakaan taiston kanssa.

   Taisto viihtyy vedessä joka on lämpötilaltaan 28-30 astetta. Tämäkin asettaa rajoituksia, sillä moni muu fisu viihtyy viileämmässä ja virtaavassa vedessä. Taisto rasittuu virtauksesta, eikä rakenna liiaksi liikkuvaan veteen kuplapesää.

   Taiston veden pH:n tulee olla n.8, kovuuden 10-20 (jotkut esittävät että jopa pH 5 käy, mutta taistot saattavat viitosen vedessä näivettyä ja jäädä lyhytikäisiksi, sairastua ja kuolla ennen aikojaan).

   Jos muita kaloja taiston altaaseen laitat, ota kaloja joille sopivat sama korkea lämpötila ja samat vesiarvot. Ja - toivo parasta.. :) Jos otat taistisnaaraita, niitä on oltava 3 ja siihen altaasi on liian pieni.

   Muista järjestää mahd. tuleville kaloillesi paljon kasvillisuutta ja piilopaikkoja, varalta että taisto niitä ryhtyy tappomielessä jahtaamaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Testaa tietosi Putous Allstars -tähdistä! Ketkä kaksi näyttelijää ovat voittaneet kahdesti sketsihahmokisan? Missä ohjelmassa Pilvi Hämäläinen tuomaroi?
  • Miten käy Shirly Karvisen TTK-taiston? Sai vamman kylkiluuhunsa: "Pysyy vielä jotenkin rytmissä!"
  • Salatut elämät -tähti Hanna Kinnunen luuli koekuvauskutsua pilapuheluksi – nolostui tajuttuaan tilanteen: ”Pyysin nöyrästi anteeksi!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Missä aloitus Martinan uudesta miehestä?

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.
   110
   7005
  2. THL: Suomen tautitilanteesta huonoja uutisia - epidemia lähellä kiihtymisvaihetta - Kiitos Lintilä!

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvio
   Maailman menoa
   90
   2641
  3. Martinan uus äijä, turkkilainen miljonääri

   Joka asuu nyt Ruotsissa. 7 pvää. Aivan holtitonta toi meno. Ei kestä olla ilman äijää, ei kestä arkea, ei kestä olla pienten lastensa kanssa, tääkin
   140
   1633