Pitäis hirttää kaikki jotka käyttävät sanaa

HERMOTMENEE

"pääte" kun puhutaan tietokoneesta. Joka kerta kun näen lauseen "päätteen ääressä" kun tarkoitetaan tietokoneen äärellä työskentelyä saa vereni kiehumaan!!!

OPETELKAA SE SAATANAN ERO!!!

10

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adsf22

      Pääte on elektroninen tai sähkömekaaninen syöttö- ja näyttö- tai tulostuslaite, jolla käytetään tietokonetta, etenkin monen käyttäjän käyttöjärjestelmää ajavaa keskustietokonetta.

      Pitäisi hirttää tollaiset idiootit jotka eivät ymmärrä yhden sanan voivan tarkoittaa useaa eri asiaa. Taisi jäädä peruskoulu kesken?

    • Nykyään tietotekniikassa on käytännössä joko palvelimia tai sitten päätteita joissa tekniikkaa siihen, että sovellusten käyttöliittymäosaa voidaan ajaa näissä.

      Ennen vanhaan päätteet eivät sisältäneet juurikaan tekniikkaa vaan sarjaporttia pitkin meni merkit mitä näppäimistöltä painoi ja kuva tuli suoraan keskuskoneelta ruudulle ja mitään koodia ei suoritettu päätteessä.

      Nyt päätteet tosiaankin päätteet ajavat niitä käyttöliittymiä ja palvelimen ja päätteen välillä menee kyselyjä "Luo uusi kenttä, etsi tietoa, muuta vanhaa tietoa, poista tietoa" jne. ja pääte voi itsenäisesti hoitaa sen käyttöliittymä puolen ja ei tarvitse verkkoa kuormittaa turhalla.

    • päätettähakkaan

      Kyllä se päätetyöskentely on arkipäivää monilla isoilla työpaikoilla nykyäänkin. Itsekin käytän läppäriä käytännössä päätteenä, eli ohjelmisto pyörii jossain pääkaupunkiseudulla ja itsellä on vain yhteys ja ikkuna siihen ohjelmistoon. Jos etäkone tilttaa ei läppärillä pysty jatkamaan itsenäisesti hommia firman oman ohjelmiston kanssa, Excelit tms. tietysti toimii edelleen
      Aiheuttaako tämäkin verenkiehuntaa, kun päätetyöskentelystä ainakin minun mielestäni on kysymys?

      • Kyllä tuo joissakin aiheuttaa kun täällä on hölmöläisiä jotka kuvittelee, että käyttöliittymäosa ja tallentava osa pitää olla samassa laitteessa ja jostain käsittämättömästä syystä ajattelee, että sen pitäisi olla näin.

        Toinen vastaavantason typeryys on siinä, että täällä porukka yrittää väistämättä tunkea aina kaikki munat samaan koriin. Siinä kun on olevinaan jokin ongelma hankkia riittävä määrä laitteita millä homma toimii mutta täällä sitten porukka asentaa ja kytkee kaiken mahdollisen samaan lankkuun.


    • kovova

      Minulla nostaa verenpainetta kiintolevyjen kutsuminen raudaksi. Kovo ja kova ovat täysin eri asioita.

    • eimuuta

      Olet vaan väärässä.

    • sanankalpa
    • henskelimies6

      kyllä siinä lökäpöksypiltiltä hermot meneekin, kun ei ymmärrä mitä pääte ja päätetyöskentely on....M-kar kertoi oikein ja osuvasti mitä se on!

      • VELMIESJABRU

        Meillä on tuvassa näyttöpääte.Aina kun emäntä lypsää navetassa litran maitoa,hän siirtää helmitaulussa yhden helmen,ja narun päässä olevasta pienemmästä helmitaulussa nään heti tuvassa,että taas on tullu litra maitoa tähän mualimahan ! Näin pysyn aukottomasti ja suoraan perillä maailman tapahtumista.


    • järjen_pääte

      Tietokone on monille järjen pääte, loppu. Monet luulee tietokonetta tai älypuhelintaan älykkääksi vaikka niillä ei ole pätkän vertaa älykkyyttä.

      Oman järjen käyttö päätyy tietokoneen ja älypuhelimen "päätteeseen". Miksi emme puhua asiasta oikealla nimellä eli järjen päättymisestä teknolelupäätteessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe