Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuinka vähäisillä oireilla korvaushoitoa?

45vnainen

Postmenopaussi menossa. Pieniä hikikohtauksia tulee sekä päivisin että öisin, mutta ne eivät minua erityisesti vaivaa, koska olen aina urheillut ja hikoilen muutenkin paljon.

Lapsille ja miehelle olen ollut äkäinen jo pitkään. Hermostun helposti. Aamuyöstä herään, enkä saa enää unta tai valvon vähintään tunnin pari. Alapään tilanne on suht hyvä hormonikierukan ja Vagifemin ansiosta. Tosin hiiva iskee herkästi seksin jälkeen.

Gyne ehdotti, että voisin kokeilla pienellä annostuksella kuukauden verran geelimäistä hormonikorvaushoitoa ja sen voi lopettaa, jos ei auta oireisiin.

Kannattaako näin vähäisellä oireilulla kokeilla hormonihoitoa? Rintasyövän riski tietenkin pelottaa.

5

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parempiilman

      Miksi pitäisi hormonihoito aloittaa, jos ei oireita tai vähän joista ei vaivaa.

    • jhyt

      Minä olen 46-v ja kärsin ...onko nämä nyt ne esivaihtarit. Aloitin puolen vuoden tauon jälkeen uudelleen Qlaira-pillerit, jotka mulle pari vuotta sitten annettu epäsäännöllisiin ja välillä pois jääneisiin kuukautisiin sekä kuumiin aaltoihin (ovat siis yhdistelmäehkäisypillerit iäkkäämmille). Nyt kokeilin olla ilman, mutta ei siitä mitään tule. Kuumat aallot on kamalia, yhtäkkiä on kuin kekäle ja vaatetta heitettävä pois. Lisäksi eniten mua vaivaa yöllä noi kuumat aallot. Uni ollut jo pari viikkoa kateissa. Qlairoja reseptillä vielä joten aloitin ne uudelleen. Heti huomaa, että ekana nyt kuumat aallot loppui. Voihan sitä yrittää kärvistelläkin, siihen ei kuole mutta kun töissä täytyy kuitenkin jaksaa :D. Jos koko ajan nukkuu noin 4-5 tuntia ja pyöriin hikisenä ei siellä töissäkään kauaa jaksa. Kierukassa on vain keltarauhashormoonia ja nuo kuumat aallot johtuu nimenomaan estrogeenin puutteesta. Kokeile ihmeessä sitä geeliä, turvallisempaa se varmasti on kun nää mun ottamat pillerit. Mulla tosiaan kuukautiset kyllä tulee mutta kierto on vaihdelleen 20-50 päivää.

    • 45vnainen

      Väsymys alkaa olla nyt sitä luokkaa, että taidan kokeilla sen gynen suositteleman kuukauden kuurin geeliä pienellä annostuksella. Työnteko ei näin onnistu, aivot sumeana, eikä saa mitään aikaiseksi. Enkä halua olla tällainen hermoheikko huutaja lapsilleni.

      Meneekö nämä uniongelmat joskus ohi vai onko se tätä nyt loppuelämä?

    • sinunkroppasi

      Sinä itse päätät hoidosta! Se ei ole sinun terveytesi kannalta välttämätön, vaan tarkoitettu parantamaan vointiasi, jos sinun mielestäsi siinä on parannettavaa. Hormonihoito lisää tilastollisesti jonkin verran joidenkin sairauksien riskiä. Uniongelmat voivat hyvin olla vaihdevuosista johtuvia, tosin moni muukin asia niitä aiheuttaa.

      • juhtk

        Hyvin vähän lisää. Tilastoihin ei kannata takertua. Minun mielestä kannattaa kokeilla hänen tuota geeliä. Ei meidän kenenkään tarvitse esittää marttyyriä. Elämänlaatu ennen kaikkea. Varmasti jos nukkuu huonosti on silloin voinnissa parannettavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe