Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Marsun hilseily

Mamsu1234

Miten hoitaa hilse marsusta? Ja mistä hilseily johtuu? C-vitamiiniä saanut säännöllisesti joka päivä, joten sen puutos tämä ei ole

14

2503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisätietojatarvitaan

      Minkä rotuinen marsu on (jollei ole rotumarsu, niin kuvaile turkkia)? Mitä se syö?

      Ja oletko nyt ihan varma, että kyse on aivan satavarmasti hilseilevästä ihosta eikä esim. hilsepunkista?

    • Marsu1234

      Lemmikkieläin liikkeestä ostettu marsu, myyjä ei muistanut rotua joten en sitä osaa varmaksi kertoa. Pidempi karvainen tämä on, edestä lyhyt karva, peräpäästä pidempi karva. Toinen marsu joka tämän kaverina niin on rusetti marsu. Meillä marsut syö kuivaa heinää, pellettiä joissa on C-vitamiinia, salaattia, porkkanaa, ulkonta nyhettyä tuoretta heinää ja lisäksi vielä C-vitamiinia rakeina jota ripottelen tuoreen puoliksi leikatun kurkun päälle.
      Rusetti marsulla ei ole minkäänlaista hilsettä mutta tällä pidempi karvaisella marsulla hilsettä on takapäässä, puolesta selästä perskannikkaan asti. Olen tämän illan opiskellut C-vitamiinin puutteesta marsupunkkiin saakka netistä, jos marsupunkkia vähänkään epäilee ei pidä tätä öttiäistä kastella, silloin se ihon sisällä oleva loinen menee syvemmälle ihoon. Mistä nämä hilse ongelmat voi paljaalla silmällä erottaa ?

      • lisätietojatarvitaan

        En uskalla näillä tiedoilla marsua itse näkemättä luvata, että kyseessä on vain kuivan ihon hilseily, joten minusta sinun kannattaisi käyttää sitä eläinlääkärillä, joka ottaa tarvittaessa marsusta raapenäytteen. Pahimmillaan tuo voi viitata esim. niihin hilsepunkkeihin, kapiin tai sieni-infektioon eikä niitä paljaalla silmällä näe.

        Pienimmillään kyse on kuivasta ihosta, johon voi syöttää helokkiöljykuurin (saa apteekista). Joillain marsuilla on silloin tällöin hilseilyä (useinmiten talvisin) ja todella usein se liittyy tiheään ja mahdollisesti pitkään karvaan, jonka alta iho ei pääse hengittämään. Myös liian vähäinen rasvan saanti saattaa hilseilyä aiheuttaa. Ehdottaisin, että pitäisit marsun turkin lyhyenä ja harjaisit sitä silloin tällöin vastakarvaan. Esim. rexeille ja teddyille tuo vastakarvaan harjaaminen on vakiotoimenpide juurikin siksi, että turkki on niin tiheä, ettei iho muuten pääse hengittämään tarpeeksi. Kysyisin vielä sen verran, että minkä nimistä pellettiä syötät ja kuinka paljon siinä on pussin mukaan rasvaa?

        Sitten ihan by-the-wayna: älä anna porkkanaa kovin usein, sillä niissä on paljon sokeria. Perussalaatinkaan syöttämisessä ei ole juuri järkeä ja kurkun syöttämisessä vielä vähemmän. Luonnonsapuska on mitä oivallisinta, mutta sitten kun joudut tyytymään pelkkään kaupan hevi-osastoon, niin suosi mahdollisimman tumman vihreitä kasviksia. Esim. sieltä salaattihyllystäkin löytyy tumman vihreitä salaatteja, esim. lehtikaali on hyvää. Basilika ja persilja ovat myös ravintoarvoiltaan marsujen superfoodia ja maistuvat marsuille hyvin. Toki sitä sokeripitoista porkkanaa ja vaikka hedelmiäkin voi syöttää joskus herkkuina, mutta vältä antamasta koko ajan diabetesriskin takia. Lisäksi suosittelen maistamaan itse sitä c-vitamiinijauhetta, joka on itseasiassa askorbiinihappoa. Nimensä mukaisesti se maistuu todella happamalle, joten kehoitan aina antamaan sen mieluummin juomaveden mukana kuin sellaisenaan tuoreruoan lisukkeena.


    • Marsu1234

      Huomenna soittelen eläinlääkärille asiasta, tänään ei ollut paikalla kun soitin. Voin ilmoittaa mitä hän sanoi ja käytän toki myös näytillä siellä. C-vitamiinin antamiseen on moni neuvonut juuri tuon kurkun tai salaatin päällä antamisen, pilaantuu nopeasti siinä juomavedessä ja toki pitää päivittäin vaihtaa. Mielipiteitä on varmasti yhtä monia kuin ihmisiäkin. Jos hilsepunkista olisi kysymys niin eikö pitäisi olla silloin myös tällä toisella marsulla? Sehän tarttuu. Pelletin rasva pitoisuudesta en osaa sanoa nyt mitään, lemmikkieläin liikkeestä ostettua ruokaa joka on marsuille tarkoitettu. Sitä saa itse kauhoa siitä saavista pussiin sen minkä ostaa. Ja mites toi lehtikaali? Eikö se ole kaalia? Ja kaaliahan ei saa marsuille antaa?
      Mutta huomenna olen tämän hilse ongelman kanssa viisaampi kun paikallinen eläinlääkäri on töissä.

      • marsumuikkunen

        C-vitamiini tuhoutuu ihan missä tahansa muodossa lämmön ja valon kanssa kosketuksissa ollessaan, joten sen suhteen ei ole mitään väliä miten sen tarjoaa. Sen aikaa siitä kyllä on hyötyä, että marsut saavat sitä taatusti tarpeeksi juomapullosta ja kasviksista. Joten samaa mieltä olen minäkin: maista sitä itse, niin katsotaan vieläkö haluat antaa sen "raakana" tuoreruoan päällä. ;) Samaa mieltä olen myös siitä, että salaattia ja/tai kurkkua ei kannata antaa kuin erittäin harvoin.

        Mitä tulee kaaliin, niin ei sinun pidä säikähtää sanaa "kaali" automaattisesti. Jopa keräkaalia voi hyvin antaa ihan pieniä määriä, mutta vaikkapa lehtikaalissa ja parsakaalissa ei ole mitään rajoituksia. Ne ovat todella hyviä tuoreita marsuille, toisin kuin vaalealehtiset salaatit ja kurkku.


      • marsumuikkunen

        Ai niin, piti vielä sanomani, että hilsepunkki voi olla täysin oireetonkin. Sillä perusteella et siis voi mitään päätellä, ettei toisessa marsussa mitään ole. Mutta noudata sinulle annettuja ohjeita ja klippaa marsu, vaikka kysymyksessä olisi vain kuivan ihon hilseily.


    • Marsu1234

      Eläinlääkärissä ollaan molempien marsujen kanssa, saavat strongholdit molemmat viikon antibiootti kuurin. Tämä eläinlääkäri ei ole asiantuntija marsuissa, sanoi sen jo heti kättelyssä. Sieni infektio tai hilsepunkki kyseessä, ei tutkinut millään mikroskoopilla asiaa

      • ihanjärkyttävä

        Herra jumala sentäs. Mihin se tuon antibioottikuurin määräsi?Turhia antibiootteja ei missään nimessä saa syöttää, joten sen määräämiselle pitää olla ihan vissi syy, jonka taustalla on TUTKITTUA tietoa.

        Ymmärsi se lekuri marsuista jotain tai ei, niin sienen ja hilsepunkin se kyllä mikroskoopissaan tunnistaisi riippumatta siitä, mistä elikosta ovat peräsin. Vaikuttaa siltä, että eläinlääkäriä ei vain kiinnostanut kun kyseessä oli "vain" marsut, joten sinuna antaisin tulikivenkatkuista palautetta ja VAATISIN raapenäytettä.

        Sinuna soittaisin vielä toiselle lekurille ja kysyisin tuosta shampoosta ja varsinkin siitä antibioottikuurista. Jos kyse on sienestä, niin sillä antibioottikuurillako se lekuri kuvitteli sen häätävän? Jösses sentäs... Se lekurihan pitää eläinten versiota arvauskeskuksesta, joten turhaan hänelle maksoitte tekemättömästä työstä.


    • Marsu1234

      Mitä mieltä olet marsun pesusta hilse shamppoolla? Ihan apteekissa myytävänä olevista nitcoral/konact shamppoista? Olisiko apua marsulle? Eläinlääkäri ei osannut vastata siihen mitään

    • Marsu1234

      Marsun iho on tulehtunut, joten siihen tulee se antibiootti! Stronghold hoitaa loiset pois. Millä marsun hilsepunkki tai sieni sitten hoidetaan??

      • nohaloo

        No etpäs kertonut, että ihon on todettu olevan tulehtunut. Aikaisemmin puhuit myös erehdyttävän kuuloisesti niin, että molemmat saavat sen antibioottikuurin??

        Ei hyvää päivää... Loiset hoidetaan loislääkkeellä ja sieni sienilääkkeellä. Eri ihan eri asia ovat ihan eri hoidoilla. Jos lekuri antoi vain jotain arvailunsa jälkeen, niin juttu meni vain hyvällä tuurilla heti oikein tai sitten annettiin turhia lääkkeitä. Hilsepunkit ja sienet kuka hyvänsä lääkiksen käynyt edelleenkin tunnistaa mikroskoopissa, joten surkeaa palvelua saitte, vaikka itse olisit tyytyväinen.


    • Marsu1234

      Olin vielä elukkalääkärin vastaan otolla kun tuota näpyttelin odotellessa tänne. Molemmat marsut sai strongholdit niskaan, tämä joka hilseilee ja ihossa tulehdusta sai viikon antibiootti kuurin. Jos ei parissa päivässä tule paranimesen merkkejä aloitetaan pesu resepti shamppoolla sienen hoitoon. Ja kyllä, olen varsin tyytyväinen tähän saamaanme hoitoon vaikka sinä et sitä mieltä asiasta ole. Jos näillä hoidoilla ei marsu parane niin sitten uudelleen lääkäriin. Ja häkit, kupit, koppa ja kaikki on desinfioitu puhtaaksi. Ruokinta kunnossa. Että näillä mennään.
      Kiitos vinkeistä ja neuvoista.

    • Marsu1234

      Ja lisäksi mikroskoopilla katsoi karva ja iho näytteen ja siinä ei loisia näkynyt. Minusta tässä kaikki mahdollinen tehtiin.

    • Marsu1234

      Marsu saanut nyt perjantaista alkaen antibioottia 2xpäivässä, lisäksi olen ruiskulla antanut tupla C:tä suoraan suuhun. Iho on alkanut parantua, hilse vähentynyt huomattavasti. Virkeä ja syö hyvin. Hoito alkanut tehota!
      Verkon s:llä (myydään apteekissa) desinfioinu häkin ja muut tarvikkeet. Hiton hyvä aine, suosittelen! Lisätietoa siitä löytyy kun googlettaa. Imaverol (reseptillä eläinlääkäristä saatava) sienishamppoo, sitä ei ole vielä käytetty kun näyttää paranemisen merkkejä jo nyt. Mutta sillä pestään sitten jos tarvetta, antibiootti kuuri jatkuu vielä 5päivää. Hyvälle näyttää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe