onko kokemuksia Cosentyx 150mg biologisesta

ellibeth48

Kertokaa kyseisestä lääkkeestä jos on kokemuksia sen tehosta ja vaikutuksista selkärankareumassa..itse olen läpikäynyt monet biologiset pistokset ja aina jotain sivuoireita.

21

1105

  Vastaukset

  • Aloitin cosentyxen viime to ja siitä asti ollut korkea kuume ja hirveät yöhikoilut. Soitin juuri reumahoitajalle ja hän sanoi että kai joku infektio noussut esiin. Tällä vkolla ei saa pistää.

  • Minä aloitin nyt vuodenvaihteessa 2016-2017 Cosentyxin. Nyt on ollut kuivaa, kutittavaa yskää ja lievää kutiavaa ihottumaa. Pitää vielä vähän aikaa seurata tilannetta, ennen kuin otan yhteyttä reuma-sairaanhoitajaan. Jos nämä oireet vaikkapa laantuisivat...

  • Aloitettu 2017 alussa, ei sivuoireita. Vähän yli 3 viikon jälkeen kokemukset ovat melko positiivisia. Vaikka aivan kaikki selkärankareumakivut eivät poissa, on Cosentyxistä kuitenkin saanut selkeän helpotuksen ja parannuksen jo nyt. Kuulemma ensimmäisen 3kk:n aikana pitäisi parhaiten vaikuttaa, eli oletan että vielä parempaan suuntaan menee.

  • Mulla 5 ekaa piikkiä takana.. ei sivuoireita.. Labrat on hieman huonontuneet. Selkärankareumaan menee tämä lääke.

  • Cosentyx 150 mg aloitettiin tammikuussa 2017 , nyt on suuta vaivannu kirvely, kuivuminen ja ym. aloitettiin hiivahoito Fluconazol Orion napeilla. Hoito tehonnut jonkun verran, onko kellään vastaavia kokemuksia Cosesta?

   • Aloitin Cosentyxin loppuvuodesta 2016 ja siitä asti pelkkää positiviista sanottavaa. Kivut lähtivät jo ensimmäisen pistoksen jälkeen ja urheilu ja kaikki muukin sujuu taas loistavasti. Kokemusta myös Humirasta, josta myös samat kokemukset. Molemmat siis selkärankareumaan.

    Suosittelen kokeilemaan!


   • Pistän 2 piikkiä kerralla neljän viikon välein. Sivuoireina limakalvonen kuivuus ja jatkuva hiiva. Siltikkin pistän koska kivut on pienemmät, kuin ilman cosetyxia. Selkärankareumaan.


   • jonnas80 kirjoitti:

    Pistän 2 piikkiä kerralla neljän viikon välein. Sivuoireina limakalvonen kuivuus ja jatkuva hiiva. Siltikkin pistän koska kivut on pienemmät, kuin ilman cosetyxia. Selkärankareumaan.

    Sama juttu täällä. Puoli vuotta kärsinyt jatkuvasta hiivatulehduksesta, joka jo pahempi vaiva kuin itse reuma!


  • Mulla consentyx psorireumaan aloitettu viime syksynä. Hyvin meni noin puoli vuotta, mutta nyt lievää lämpöä ja niveliä turvonnut käsissä. Kivulias olotila.
   Saas nähdä, miten jatkossa.. ei ainaskaan mulla ole toiminut...

  • Ehdin käyttää n. 9kk, kunnes oli pakko lopettaa. Sain sivuoireena useita todella pahoja nielutulehduksia, jotka kestivöt viikkoja kerrallaan. En ollut koskaan ennen sairastanut mitään vastaavia infektioita. Cosentyx itsessään oli minulle hyvä ja tehokas lääke, niveloireet hävisivät 300 mg:n annoksella kokonaan. Mutta ei ollut noin rajun nielutulehduskierteen arvoinen siltikään.

  • Nielutulehduksia täälläkin ja ääni oli kokonaan pois viime joulukuu-2017 helmikuu. Nivelpsoriin oli määrätty. Nyt lopetettu. Ei auttanut niveloireesiinkaan mutta ihopsoriin kyllä.

  • Minulla aloitettiin consentyx viime syksynä ja keväästä lähtien kivulias ja monia niveltulehduksia, joihin kortisonipiikkejä tarvittiin. Lääkäri, siis reumatautien erikoislääkäri , vaihtoi takaisiin humiraan. Kertoi, että consentyx ei ole oikein lunastanut odotuksia.
   Joillekin ehkä sopii, mut minulle ei...

  • minä aloitin cosentyx hoidon huhtikuussa 2017 minulla vaikea psori ja reuma ,kaikki psori läiskät lähteneet mikään muu ei ole tehonnut(humira)olen sairastanut yli 20 vuotta olen todella helpottunut,niveliin ei kuitenkaan ole auttanut ,ps toivossa hyvä elää

  • Cosentyx alkoi vuosi sitten tasan. N. Kuukauden päästä nielu ja äänihuulet sekä kurkunpää tulehtui ja ääni pois kokonaan reilut 4 kuukautta. 5 kuukautta tauolla toukokuusta lähtien ja ääni palasi. Nyt alkoi juuri uudestaan lääkitys. Nivelpsoriin auttoi kyllä ja ihopsoriin tosi hyvin. Pahat sivarit on. Ehkä vaihto takaisin humiraan? Kaikki muut on jo kokeiltu ja kertaalleen merkitty toivottomaksi tapaukseksi.

  • 2016 syksyllä Cosentyx aloitettu ja lopetettu loppu kesästä 2017. Sammasta esiintyi riittävän monta kertaa. 2015-2016 Humira joka teki haavoja kurkun sisäpuolelle sekä toistuvia infektioita. 2017 alkusyksystä salazopyrin ja vatsa kiittää jälleen. Näistä pitäisi valita niin Cosentyx ja apteekista mustaa hiilihammas tahnaa niin pysyy suu ongelmat poissa.

   • Mielenkiintoisia kokemuksia... saas nähä kuinka mulla käy. Tänään pistin ekan kerran 150mg. Nivelpsorihin...


  • Minull aloitettiin cosentyx viime tammikuussa. Käytin sitä 10 kuukautta ja sinä aikana tuli monia niveltulehduksia ja kovat säryt. Lääkäri vaihtoi takaisin Humiraan ja nyt taas kunto ok.

   Huono lääke toi cosentyx.. reumalääkärikin kertoi, että huonoja kokemuksia on tästä lääkkeestä.

   Humira on hyvä lääke. Tehoaa taas, kun on ollut tauolla.

  • Minulla Cose ollut selkärankareumaan nyt 2,5 vuotta ja kokemukset erittäin positiiviset. Ennen lääkkeen aloittamista meni 3 x 800 mg buranaa ja 3 + 3 Salazopyrin 500mg /päivä. Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen sain jättää buranat ja vuoden jälkeen tiputettiin salazopyrin 2 + 2:een. Aiemmin tulehduksia kerran kahdessa kuukaudessa, lääkkeen aloittamisen jälkeen ei kertaakaan. Aluksi välttelin kaikkea urheilua ja muita ruumiillisia ponnistuksia, mutta turhaan. Kesällä 2017 aloitin erinäisiä urheiluharrastuksia ja "kotihommia" saanut tehdä ihan urakalla. Eli, voin suositella, mutta ei tietenkään sovi kaikille.

  • 5 pistosta takana. Alussa tuli jo hyvin lievää ihottumaa käsivarsiin ja sääriin. Nyt aurinko sitä pahentanut. Joten Cosentyx 150mg ja aurinko eivät sovi yhteen, minulla. ;(

   • Selkärankareumaan olen käyttänyt noin puoli vuotta 150 mg kerran kuussa ja 3 kuukautta 300 mg kuussa. Koska sain lopulta kuukauden kestävän nielutulehduksen/määrittämättömän keuhkokuumeen olen aikeissa lopettaa Cosen. Ei ole auttanut kipuihin. Takana usempi biologinen lääke, joten siirtynen toivottomien tapausten joukkoon.


  • Mulla 3 vuotta oli cosentyx käytössä nivelpsoriin. Hyvä lääke teholtaan oli aikansa. Haittavaikutuksia ei ollut. Nyt teho vaan loppui. Nyt on aloitettava ambivita lääkitys. Onko kelläkään kokemuksia tuosta lääkkeestä?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   194
   11534
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   2068
  3. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   214
   1869
  4. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   120
   1709
  5. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1546