Hakuprosessi vaihtoon

HommaToimiiNäin

Mikäli päädyt pelaamaan kallista arpapeliä nimeltä oppilasvaihto, niin valaistakoon hakuun liittyviä kuvioita ja annettakoon muutamia vinkkejä hakuprosessia varten...

Vaihto-oppilasjärjestöt järjestävät aluksi ns. haastattelun, jota varten saatetaan pyytää kirjoittamaan jonkinlainen esittely t. aine itsestä, miksi haluaa vaihtoon jne. Haastatteluun pyydetään usein tuomaan myös koulutodistuksia.
Monet jännittävät turhaan tätä yleensä ex. vaihtarien pitämää tilaisuutta, joka varsinkin huonomaineisilla järjestöillä on pelkkä läpihuutojuttu. Järjestöt saattavat markkinoida tätä hinnoittelemaansa tilaisuutta jopa ilmaisena tarjouksena, minkä tarkoitus on koukuttaa hakijaa.
Haastattelu on pelkkä muodollisuus ja toimii osana psykologista manipulointia. (Onhan kiva saada onnittelukirje, että juuri sinut on valittu vaihto-oppilaaksi..) Tarjoat järjestölle sievoista summaa rahaa, jota ahne järjestö ei todellakaan kieltäydy ottamasta vastaan! Ei, vaikka heillä ei olisi resursseja järjestää kielimatkaasi luvatulla tavalla, tai kunnollisesta isäntäperheestä ei olisi tietoakaan!!
Jokseenkin takuuvarmasti ainakin STS, Explorius ja EF tulee lähettämään sinulle onnittelukirjeen, että sinut on hyväksytty heidän vaihto-oppilaaksi!

38

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HommaToimiiNäin

      Loputon rahastus alkaa välittömästi!
      Saadessasi onnittelukirjeen valinnastasi, on samassa kuoressa yleensä mukana myös lasku vaihto-ohjelman ensimmäisestä erästä. Ja nyt tarkkana ja rauha!!! Ainakin STS sitoo sinut ohjelmaan ja katsoo sopimuksen syntyneen, kun ensimmäinen erä on maksettu!! Mitään allekirjoituksia ei siis tarvita, järjestö tulkitsee sopimuksen syntyneeksi tällä maksusuorituksella.
      Oletteko siis ensimmäistä erää maksaessanne selvillä KAIKISTA vaihtoon liittyvistä asioista?! Onko teille esimerkiksi toimitettu kaikki ehdot ja pelisäännöt? Onko tiedossa, järjestön velvoitteet? Onko kerrottu, että ilmoitettuun loppuhintaan saattaa tulla ylimääräisiä kuluja ja korotuksia vielä jopa 2.000€? Onko käyty läpi mahdollinen tilanne, ettei kunnollista isäntäperhettä koko vaihdon ajaksi ole löytynyt lähtöhetkeen mennessä? jne. -Tuskin!
      Kiire ja painostus järjestön puolelta alkaa tässä vaiheessa, ja maajohtaja muistuttelee, kuinka "emme voi taata haluamaanne vaihto-oppilaspaikkaa", ellei maksusuoritusta kuulu! Maksuohjelma on myös suunniteltu psykologisesti niin, että siihen on helppo tarttua.. -ja jäädä järjestön koukkuun.

      • Huomionarvoista

        Ennen ensimmäistäkään maksua järjestölle, on syytä selvittää hyvin tarkkaan mahdolliset muut rajoitukset esimerkiksi YHTEYDENPITO kotiin, jota järjestöt saattavat rajoittaa hyvinkin rankasti ja julmasti takavarikoiden jopa nuoren kännykän. Isäntäperhe saattaa olla vähävarainen, jolla ei ole varaa tarjota riittävästi ruokaa. Vaihtarin omatoimisesti hankkima lisäruoka ja -ravinto on jatkuvasti varoitusten aiheena ainakin STS:llä Exploriuksella ja EF:llä. Selvittäkää, onko se kielletty. Mikäli on tarkoitus harrastaa jotain tiettyä lajia vaihdon aikana, on syytä varmistaa sen toteutuminen kuljetuksineen! On valtavan paljon asioita, jotka tulisi osata ottaa huomioon ja varmistaa tässä vaiheessa. Kannattaa myös muistaa, että suullisia lupauksia ja sopimuksia ei järjestön kanssa käytännössä ole, koska niihin ei voi luottaa. Jokainen ymmärtää tämän viimeistään lukiessaan vaikkapa STS:n kuluttajariitalautakuntaan päätyneitä tapauksia!! Pyytäkää siis vastauksetja lupaukset maajohtajilta esimerkiksi sähköpostitse!
        Sanomattakin lienee selvää, ettei mitään jälkikäteen esitettyjä ehtoja tarvitse hyväksyä. Järjestöillä on tapana kiristää ehtoja ja luoda uusia määräyksiä vaihdon aikana. Saattaa tulla kirjallinen varoitus ja vaatimus sitoutua vain kerran kahdessa viikossa pitämään yhteyttä omiin vanhempiinsa. Suostuminen nuorelta saadaan pakkokeinoin esittämällä vaihtoehto: kotiinlähtö samantien.
        Selvittäkää KAIKKI teille tärkeät ja merkitykselliset asiat ennakkoon!!


      • WarningWarning

        Varoituksena voisi todeta, että loppupelissähän kirjallisilla sopimuksilla ja OPH:n suosituksilla ei ole mitään merkitystä. Järjestöt viittaavat kintaalla näille soppareille tietoisina ettei mikään taho Suomessa valvo toimintaa. Lisäehdoin ja varoituksin vaihtarista vanhempineen leivotaan syypää surkeasti hoidettuun kielimatkaan, joka todennäköisesti on keskeytynyt joko vaihto-oppilaan itsensä tai järjestön päätöksellä. Näin hoidetaan vilungisti rahat järjestölle kymmenien vuosien kokemuksella.Tämän seurauksena on tämäkin palsta saanut alkunsa.

        Kirjallisesti käydyillä keskusteluilla ja kuvatallenteilla asuinkelvottomista isäntäperheistä saatte toki eräänlaisia avaimia korvauksia ajatellen. Asioiden julkituominen on tärkeää muiden nuoren kannalta, vaikka järjestöt höpöhöpö jutuiksi ja trollaamiseksi ne leimaavatkin.


    • Koukutusta

      Vaihtarijärjestöt harrastavat psykologisia konsteja, jotka purevat seikkailunhaluisiin ja hyväuskoisiin nuoriin. Manipulointi käyttäen muita nuoria välineenä ja ilman merkittäviä kustannuksia toimii melko hyvin. Esimerkiksi kaikenlaiset korvausta (kielimatka) vastaan tilatut positiivisuusblogit ja nuoret, jotka on valittu kielimatkalle "omaksi toimittajaksi" raportoimaan säännöllisesti kielimatkastaan esim. järjestön fb sivuille. Kaikki julkaistava materiaali on luonnollisesti järjestön kontrollissa.
      Positiivista julkisuuskuvaa rakennetaan siis tietoisesti ja siksi järjestöille on tärkeää saada poistettua faktaa tältäkin foorumilta niin paljon kuin mahdollista. Koko aihealueen sulkemistahan järjestöt ovat jo pitkään vaatineet. Onneksi ylläpito on ajantasalla.
      Psykologisiin konsteihin lukisin myös nämä stipendeillä houkuttelut, joissa nuorien mielenkiinto saadaan herätettyä lupauksilla ennätysmäärin jaettavista stipendeistä ja myös yhteistyökumppaneiden jakamista stipendeistä. Kerrotaan, kuinka koko vaihto-ohjelman voi saada ilmaiseksi jne. Käytännössä homma toimii niin, että koko vaihto-ohjelma on maksettava kokonaisuudessaan ITSE ennen kuin stipendejä myönnetään. Myönnettävien stipendien määrää ei kerrota, ei myöskään nimetä näitä yheteistyökumppaneita...
      Maltti on valttia!

      • oleka

        Kerro miltä alalta tahansa yksikin yritys, joka ei pyrkisi rakentamaan positiivista julkisuuskuvaa!


      • EroaYritystoiminnassa
        oleka kirjoitti:

        Kerro miltä alalta tahansa yksikin yritys, joka ei pyrkisi rakentamaan positiivista julkisuuskuvaa!

        Muilla aloilla homma toimii vain niin, että julkisesta maineestaan kiinni pitävä yritys tuntee jonkinlaista vastuuta virheistään. Yritystoiminnassa yleensä ymmärretään myös luottamuksen ja sen menettämisen merkitys toisin kuin vaihto-oppilasyritykissä, joissa kaikki toiminta näyttää perustuvan rahastukseen, propagandaan ja asiakkaan syyllistämiseen.


      • Otaselvää2

        Näissä tapuksissa on kyse yrityksistä joiden toiminta kohdistuu nuoriin, usein alaikäisiin, ja toiminta ei ole kovinkaan valvottua. Sen takia esim valheellinen markkinointi jne on vähän vakavampaa. Tosi hyvää informaatiota siitä miten homma toimii.


    • HommaEteneeNäin

      Järjestön tulisi toimittaa KERRALLA ja ENNEN ENSIMMÄISTÄ MAKSUA eli sopimuksen syntymistä KAIKKI hakuun liittyvät lomakkeet sekä selvityspyynnöt. Järjestöjen tapana on kuitenkin lähettää ensimmäisessä vaiheessa pelkästään kouluarvosanoja koskeva tiedustelu, opettajan arviointia varten oleva lomake, hakukaavake ja erilaisia mainosluonteisia tiedotteita, joilla koukutus varmistetaan. Lasku on kuitenkin oheistettu em. "pakettiin" (STS).
      Vasta tämän jälkeen alkaa tulla allekirjoitettavaksi kaikenmaailman pelisääntöjä ja ehtoja. Samoin terveystietolomakkeet lisäselvityksineen ja rokotusasiat.
      Kyllä asianmukaiseen kaupankäyntiin millä tahansa alalla kuuluu, että ehdot ja sopimukset käsitellään kaikki ennen sopimuksen syntymistä!!!
      Tässä kohtaa maajohtajien tehtävänä on pitää innostusta yllä ja muistuttaa, kuinka on mahtavan upea vuosi tulossa ja on vain muutama paikka enää jäljellä jne. Mikäli asiakas haluaa harkinta-aikaa, alkaa painostus. Olemme lukemattomia kertoja kuulleet, kuinka painostusta tapahtuu niin puhelimitse kuin postitse. Järjestöllä on kiire saada sopimus tehdyksi. Sen jälkeen alkaa järjestön oman edun varmistaminen, mistä tarkemmin jatkossa. Millään muulla ei ole enää väliä.

      • SilkkaaRahastusta

        Huomatkaa vaihtovuoden maksuaikataulu!!
        Yleensä tämä ensimmäinen erä, jolla sopimus sinetöidään, on laskelmoidusti suunniteltu suuruudeltaan vain n. kolmasosaksi muihin eriin verrattuna. Näin järjestöt helpottavat ja nopeuttavat sopimuksen syntymistä! Tässä vaiheessa jätetään tarkoituksellisesti erittelyt muista pakollisista kuluista sekä yllättävän kallis lisälasku, joka lätkäistään vielä lopuksi ennen lähtöä valuuttakurssin muutokseen vedoten.. Ja entäpä huippukallis huuhaa vakuutus? Siitäkin omia keskusteluketjuja.


    • LaskelmoidutAjoitukset

      Järjestöt ovat hioneet hakuprosessinsa niin omaa päämääränsä ajatellen, ettei voi kuin ihmetellä kuinka helppoa ihmisten kusettaminen loppujen lopuksi on...
      Kaiken perustana on toimiva manipulaatio ja valheellinen mainonta, jolla vaikutetaan nuoriin. Järjestön saadessa ensimmäisen yhteydenoton, on kaikki tarkoin suunniteltua.
      "Onnittelukirjeellä" nuorelle on vahva psykologinen merkitys. On hienoa tuntea saavuttaneensa jotain ja tulla valituksi vaihto-oppilaaksi. Tämän kirjeen saatuaan nuori mieltää vaihtoon lähdön toteutuvan ja alkaa ajatuksissaan valmistautua lähtöön.
      Sopimuksen sinetöinnillä on kiire, siksipä järjestöt ovat tehneet sen helpoksi ilman papereita ja allekirjoituksia ja vieläpä erilaisin houkuttimin. Pikkusummalla, itseasiassa minimaalisella summalla koko vaihto-ohjelman kustannuksista, syntyy sopimus. Vasta tämän jälkeen alkaa varsinainen selvittely vaihtoon lähdön todellisista edellytyksistä.
      Otetaanpa tarkempi esimerkki vaikka STS:n hakuprosessista ja järjestön ajoituksista asioiden esille tuomisesta:
      Heti alkuvaiheessa toimitetun onnittelukirjeen ohessa STS toimitti laskun, henkilö- ja terveystietolomakkeita, kouluarvosanoja koskevia papereita ja hakulomakkeita joissa tiedusteltiin harrastuksista. Samassa kuoressa oli myös lisämainoksia "elämyksiä, kokemuksia uusia ystäviä" sekä kulttuurieroja käsittelevän kirjan mainos, jonka sai ilmaiseksi maksamalla ensimmäisen erän tiettyyn päivämäärään mennessä, eli tekemällä sopimuksen.
      Terveystietoja koskevan selvityspyynnön järjestö toimitti vasta useita viikkoja "hakupaketin" jälkeen. JA HUOM. STS toimitti vaihto-oppilasta vaihdon aikana koskevat säännöt allekirjoitettavaksi vasta liki pari kuukautta varsinaisen hakupaketin jälkeen jolloin STS oli jo laskuttanut ja eräännyttänyt kaksi erää koko vaihto-ohjelmasta ja sopimus oli jo syntynyt!!!!
      Ylihintainen pakkovakuutus laskutetaan vaihto-ohjelman viimeisessä erässä ja maksetaan siis vaihtojärjestön tilille. Esimerkkitapauksessa STS lupasi toimittaa "vakuutuskortin" lentokentällä lähdön yhteydesssä. Mitä sanookaan vakuutuslaki?? Mahtaako Mira Silvosella olla minkäänlaista käsitystä? Tai kiinnostaako lainkaan? Tiedämme, että STS:n epämääräiseen vakuutuskauppaan ovat useat eri tahot joutuneet puuttumaan mm. FINE. Kerrattakoon, että vakuutuslain mukaan vakuutuksen myyjän tulee toimittaa VAKUUTUSKIRJA välittömästi maksusuorituksen saatuaan. Kuinka toimikaan STS? Vakuutuskirjaa STS ei toimittanut koskaan ko. vuonna yhdellekään Pohjois.Amerikkaan lähteneelle vaihto-oppilaalle. Jonkinlainen kortti toimitettiin kentällä, yli kuukausi vakuutusmaksun jälkeen!
      Kaikesta päätellen ajoitus vakuutuskortin luovuttamisellekin oli suunniteltu... Lähtöhetkellä lastaan hyvästeleville vanhemmille ei tule mieleen tarkastella ja ihmetellä, kun ei saa mitään tietoja vakuutuksen myöntäneestä yhtiöstä, vakuutuksen voimassaoloajasta jne.

      Miten on, herättääkö toiminta luottamusta?
      Jatkossa lisää tietoa eri lomakkeista yms.

      • Onksjärkee

        Varsinaisten puliveivarien bisnes! Hyvin kerrotaan tällä palstalla mitä homma oikeesti on. Sts:n sivuilla sanotaan "Kun olet käynyt haastattelussa ja olemme saaneet sinulta kaikki hyväksymistä varten vaaditut dokumentit, saat tiedon onko sinut hyväksytty STS vaihto-ohjelmaan. Vahvistat paikkasi maksamalla ensimmäinen erän laskusta. Saat täytettäväksesi hakupaketin kohdemaahasi sekä säännöt ja ehdot sinun ja vanhempiesi allekirjoitettavaksi."
        Elikkä ensin ilmo, että on hyväksytty vaihto-ohjelmaan, sitten kiireellä lasku jolla vahvistetaan sopimus, minkä jälkeen täyttelemään hakupakettia. Myöhemmin sitten isketään nenän eteen säännöt!
        Mennään siis niin sanotusti perse edellä puuhun, mutta tällä konstilla saadaan rahaa järjestölle.


      • VilppiäVilppiä

        Vaihto-oppilaille ja kielikurssilaisille laadittujen määräysten ja "pelisääntöjen" sanotaan olevan oppilaiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta varten. Tosiasiassa näillä pelisäännöillä varmistetaan järjestön etu sekä rahat järjestölle ongelmatilanteissa.

        Kuluttajariitalautakunnissa on ratkottu valtavat määrät vaihto-oppilaiden kyseenalaisia erottamistapauksia, joissa järjestö on vedonnut nimenomaan sääntörikkomukseen. Mikäli vanhemmat saisivat jo alkuvaiheessa nämä järjettömät säännöt luettavaksi, uskoisin monen vaihto-ohjelman jäävän toteutumatta.

        Eli järjestöillä on syynsä, miksi näitä sääntöjä ja määräyksiä pantataan kunnes asiakas on saatu ansaan!

        Laitetaanpas loppuun esimerkki eräästä kuluttajariitalautakunnan ratkaisusta:
        "OPPILAIDEN ON KUNNIOITETTAVA KAIKKIA STS:n ja STS:n YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN EDUSTAJIA JA HEIDÄN TEKEMIÄÄN PÄÄTÖKSIÄ."
        "Yhdenkin säännön rikkominen voi aiheuttaa aikaistetun kotiinpaluun oppilaan tai huoltajan kustannuksella ilman ohjelmahinnan palautusta."

        Miltä kuulostaa?
        Ellei muita syitä vaihto-oppilaan kotiin lähettämiseksi tarvittaessa keksitä, käytetään yllä olevaa! Ja jatko kuuluu: "STS toteaa keskeyttäneensä x x:n vaihto-oppilasohjelman ERITYISEHTOJENSA MUKAISESTI ilman ohjelmahinnan palautusta."


    • TerveystiedotTäysiFloppi

      Vaihtarijärjestöjen terveystietolomakkeet ovatkin sitten se kaiken kruunu ja niiden käsittely ihan omaa luokkaansa...

      Hakupaketin yhteydessä oleva alustava terveysselvitys on todennäköisesti hieman muunnellen kopioitu jostain yleisestä terveysselvityksestä, joita käyttävät esimerkiksi vakuutusyhtiöt ja viranomaiset ajokorttien myötämiseen. Se onkin vielä ok mutta lisäksi kysytään tarkempia selvityksiä mahdolliseen sairauteen liittyvistä lääkityksistä ja hoidoista. Päivämäärät ovat jostain syystä erityisen oleellisia lomakkeen laatijalle. Se, että esimerkiksi allergiaan liittyen pyydetään päivämääriä milloin oireet imenivät edellisen kerran ja oireiden kestoa tunneissa, antaa jo viitteitä käsittelijöiden asiantuntemuksesta...

      Mikäli vaihto-oppilaaksi hakevalla on jokin perussairaus, pyytää järjestö lisäselvityksiä. Jatketaanpa allergian puitteissa, koska merkittävä osa suomalaisnuorista potee jonkinlaista allergiaa. Järjestölle ei riitä, että varsinaisessa terveysselvityksessä on ilmoitettu milloin allergia on todettu alkaneen, eritelty allergian aiheuttajat, sen ilmenemismuodot, ajankohdat ja lääkitykset. Järjestö pyytää täyttämään ns. lisäselvityksen "Additional Information From Allergic Students", joka on kyllä kaiken huippu. Tätä lomaketta ovat nauraneet niin terveydenhuoltoalan kuin lääketieteenkin edustajat.

      Lisäselvityksen vahvistat allekirjoituksin ja päivämäärin "I hereby affirm that all of the above information is true, complete and accurate to the best of my knowledge."

      Sitten kaavakkeeseen... Tuskin tarvitsee olla allergiaa poteva tai allergian perustietojakaan hallitseva, kun jo ymmärtää ettei seuraavanlaisiin kohtiin voi kukaan antaa pyydettyjä vastauksia:

      Can you live in a host hamily which has:
      - A dog kept in the home but which does not enter your room?
      - A dog that is only in the home at night?
      - A dog that is only occasionally in the home?
      - A dog that is kept exclusively outside?

      Can you control your symptoms through medication:
      - If the pet is not permitted in your bedroom?
      - If the pet is only occasionally in the home?
      - If the pet is exclusively outside the home?

      Kysymyksiin ei ole tarkkoja ja varmoja vastauksia, koska ympäröivistä olosuhteista ja siisteydestä ei esimerkiksi ole vielä mitään käsitystä. Eri koirarodut aiheuttavat myös eriasteisia oireita. Saattaa hyvin olla, ettei jokin rotu allergisoi lainkaan. Muilla samanaikaisilla allergisoivilla aineilla on myös vaikutusta eläinallergian oireiden voimakkuuteen. Siitepölyaikana myös eläinpöly aiheuttaa herkemmin oireita jne. Vastaavat kysymyssarja seuraavat kuitenkin toinen toistaan, koskien mm. mattoja ja tapetteja..

      Jokaiseen kohtaan tulee vastata kyllä tai ei. Varmasti moni on vastatessaan ajatellutkin, että onpas älyttömiä kysymyksiä, mutta "laitetaan nyt jotain, pääasia, että on täytetty." STOP!!!! Ajatellessanne näin, olette tekemässä kenties kohtalokkaan virheen. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun esimerkiksi STS:n maajohtaja Mira Silvosen sormi on osoittanut juuri tämän hölynpöly kaavakkeen kohtia hänen pyrkiessä todistelemaan sopimusrikkomusta.

      Harkitakaa tarkoin ja pohtikaa, mitä vastaustenne antaminen saattaa merkitä jatkossa ja miksi ylipäänsä vastaatte kysymyksiin, joihin vastaaminen edellytetyllä tavalla on mahdotonta?

      • VajakkienPuuhakerho

      • Hahhhahhahha

        Buaaaahhahhhaah!!!! Siis tää oli totta sittenkin! Kun luin tosta lomakkeesta en oikein uskonut sen kaikessa älyttömyydessään olevan edes totta, mutta nythän saatiin koko lomake nähtäville ihan autenttisena. Siinä sitä on STS ja Explorius bossit lyöny viisaat päänsä yhteen! Äly hoi älä jätä!


      • Voipyhäjysöys
        Hahhhahhahha kirjoitti:

        Buaaaahhahhhaah!!!! Siis tää oli totta sittenkin! Kun luin tosta lomakkeesta en oikein uskonut sen kaikessa älyttömyydessään olevan edes totta, mutta nythän saatiin koko lomake nähtäville ihan autenttisena. Siinä sitä on STS ja Explorius bossit lyöny viisaat päänsä yhteen! Äly hoi älä jätä!

        Eeeeeehheehheheeee😂Tuo lomake on kyllä vertaansa vailla oleva vajakkikomake!!!


      • Pomottakaisinkouluun
        VajakkienPuuhakerho kirjoitti:

        Edellisessä kommentissa käsitellään tätä lomaketta:
        https://csfessuomi.wordpress.com/2016/09/15/stsexplorius-additional-information-allergic-students/
        Varsin kyseenalaista puuhastelua vaihto-oppilaiden terveyden ja turvallisuuden kustannuksella!!!

        Vaihto-oppilastoimintaa mainostettaessa luvataan ammattitaitoa kymmenien vuosien kokemuksella. Anteeksi maajohtajat Silvonen ja Husu-Peltonen, mutta missä se näkyy? Jos tähän on tultu ja tämä on yksi esimerkki ammattitaidostanne niin STS:llä kuin Exploriuksella, niin toimintanne ei ole mistään kotoisin. Täysin ammattitaidotonta, edesvastuutonta ja tuomittavaa!


    • HUOMIOIKAA_TÄMÄ

      Onko lukijoilla käsitystä, kuka laatii ja käsittelee nämä vaihtoon hakevien nuorten terveystietolomakkeet? Mepä kerromme...
      Tämä on yksi asia, joka vaatisi ehdottomasti enemmän näkyvyyttä! CSFES??

      Tosiasiat tulivat ilmi STS oikeudenkäynnin yhteydessä, jonka pääkäsittelyssä heräsi kysymys kuka laatii vaihto-oppilasjärjestöjen terveystietolomakkeet, joiden laatijalla ei selvästikään ole minkäänlaista lääketieteellistä asiantuntemusta. Valaehtoinen todistus (nauhat kuunneltavissa) saatiin Exploriuksen maajohtajalta Anu Husu-Peltoselta, joka sai lopulta, useampaan kertaan toistetun kysymyksen jälkeen, änkytettyä että he maajohtajina tekevät itse lomakkeet. Todistelussa kävi myös ilmi, että niin STS:llä kuin Exploriuksellakin ainoastaan maajohtajat käsittelevät näitä nuorten terveystietoja, eikä heillä kummallakaan ole riittäviä edellytyksiä tällaisten tietojen käsittelyyn ja tulkintaan!!! Tarkennuksena kysyttiin vielä erikseen, eikö siis kukaan muu, edes sairaanhoitaja käy läpi näitä tietoja? -Ei käy.
      Tämä on ehdottomasti huomion arvoinen seikka, jos lapsellanne on minkäänlaista poikkeamaa terveystiedoissa! Jatkuvasti tulee esiin tapauksia, joissa maajohtajat eivät ole ymmärtäneet terveysselvityksissä annettujen tietojen merkitystä, tai ovat tehneet mielivaltaisesti omia ja täysin vääriä päätelmiä, jotka ovat johtaneet jopa vaihto-oppilaan erottamiseen vaihto-ohjelmasta kesken vuoden.

      • Asiat_valkenee

        Tämä selittääkin sen, miksi astmaattisia ja eläinallergisia vaihtareita laitetaan asumaan siivottomiin kämppiin, joissa on eläimiä ja niiden jätöksiä. Yleensä vielä tupakoidaan samoissa tiloissa.
        Terveystiedoilla ei taida olla paljon merkitystä, jos niitä lukevat ei ymmärrä höppäsen pöläystä asioista.
        Varsinaista puuhastelua ja rahankeruuta vaikuttaa olevan koko homma.


      • Vajakittekeebisnestä

        Eivät ymmärrä eivätkä välitä!!! Näin sitä ignorataan nuorten ihmisten terveys ja turvallisuus!!!
        Aikuisista vain vajakit toimii näin!!! Ei ole vastuuntunto lapsia ja nuoria kohtaan päässyt kehittymään.


    • VaihtarinEsittelyalbumi

      Haun yhteydessä pyydetään tulevaa vaihtaria tekemään itsestään eräänlainen esittelyalbumi, jossa hän kuvien kera kertoo itsestään, perheestään ja harrastuksistaan. Tähän maajohtajat kehottavatkin kovasti panostamaan ja tekoon annetaan kovasti ohjeita, kuinka tulee hymyillä pepsodent hymyä jne. Vanhempia pyydetään myös kirjoittamaan esittelykirje. Tämä osio saa hakuprosessissa kohtuuttoman paljon huomiota siihen nähden, mikä sen todellinen merkitys on isäntäperheen valinnassa. Saadaanhan tällä tottakai huomio pois oleellisimmista ja järjestön kannalta kiperimmistä kysymyksistä.
      Olemme haastatelleet useita vaihto-oppilaita ja heidän kertomansa mukaan isäntäperheet eivät olleet nähneet vilaustakaan kyseisestä huolella tehdystä esittelyalbumista. Poikkeuksiahan toki on.
      Mikä sitten on tämän albumin merkitys? -Psykologinen tottakai!! Kymmenien vuosien kokemuksella vaihtojärjestöt eivät jätä mitään sattuman varaan, vaan tälläkin seikalla hakuprosessissa on tietty merkitys:
      Albumin tekeminen itsestä on nuorelle lähtöön motivoivaa ja hän alkaa ajatuksissaan pohtia jo tulevaa isäntäperhettä. Sillä on myös tarkoitus vahvistaa sitä käsitystä, että nuoren intressit ja arvot kohtaavat isäntäperheen kanssa. Annetaan ymmärtää, että isäntäperheille esitellään nuorten esittelyalbumeja, joiden perusteella isäntäperhe valitsee ja haluaa juuri kyseisen nuoren!!! Pitääkö tämä paikkansa? -Yleensä EI.
      Tämän vaihe on suunniteltu luomaan kuvaa, että perheiden valintaan todella panostettaisiin ja valittu isäntäperhe olisi juuri se kaikkein sopivin. Nuorelle saadaan myös tunne eräänlaisesta kiitollisuudenvelasta isäntäperhettä kohtaan annettaessa ymmärtää, että perhe on valinnut juuri hänet useiden muiden nuorten joukosta.
      Totuus on kuitenkin valitettavan usein ihan jotain muuta... Sen tietävät hyvinkin tarkkaan ne lukemattomat nuoret, jotka päätyvät kohdemaahan ilman minkäänlaista isäntäperhettä. He, jotka päätyvät siivottomiin ja asuinkelvottomiin dumppeihin. He, jotka päätyvät viikkokausiksi aluevalvojan kellariin patjamajoitukseen useiden muiden vaihtarien viereen. He, joita pompotellaan welcome familystä toiseen, kolmanteen, neljänteen...

      • Hämmentynyt__ex_vaihtari

        Joo siis mun amerikkalainen isäntäperhe ei ollu nähny mitään kuvia yms. Mitä olin vaivalla liittänyt siihen hakupakettiin... Heitä oltiin vaan pyydetty viikkoa ennen minun saapumistani USA:an niin hostaamaan minua kun minulle ei oltu löydetty perhettä... Mutta onneksi minun tapaukseni kaikki meni muuten hyvin mutta tosiaan ihmetytti se kun hakupaketissa oli kaiken maailman kriteerit, että millaisia kuvia pitää olla.


      • TuurillaPerhe
        Hämmentynyt__ex_vaihtari kirjoitti:

        Joo siis mun amerikkalainen isäntäperhe ei ollu nähny mitään kuvia yms. Mitä olin vaivalla liittänyt siihen hakupakettiin... Heitä oltiin vaan pyydetty viikkoa ennen minun saapumistani USA:an niin hostaamaan minua kun minulle ei oltu löydetty perhettä... Mutta onneksi minun tapaukseni kaikki meni muuten hyvin mutta tosiaan ihmetytti se kun hakupaketissa oli kaiken maailman kriteerit, että millaisia kuvia pitää olla.

        Tapauksesi on erittäin tyypillinen.
        Usein tämä loppumetreillä värvätty isäntäperhe löytyy lopulta aluevalvojan ystäväpiiristä tai sen kautta.
        Jokainen voi arvata, miten järjestön ylistämä isäntäperheen valintaprosessi on näissä "pikavalinnoissa" toteutunut... Tuskin mitenkään!
        Useissa vastaavissa tapauksissa ei järjestöllä ole edes kohdemaassa tarkempia tietoja perheestä, kuvista puhumattakaan. Rikostaustatutkimuksia ei tehdä luvatusti, perheitä ei ehditä valmentaa luvatusti jne.
        Tuuripeliä! Kiva kuulla, että sinulla kävi tuuri ja kaikki meni hyvin!😊


      • KaikkiKelpaaPerheiksi

        Mitä lähemmäksi lähtöä perhetietojen saaminen viivästyy, sitä suuremmat riskit on saada epäkelpo isäntäperhe. Puhumattakaan welcome family tapauksissa...
        Järjestöillä on huutava pula kunnollisista perheistä, mutta vaihtovuodesta saaduista rahoista ei haluta luopua, siksi KAIKKI kelpaa -Ihan kaikki! https://csfessuomi.wordpress.com/2015/03/16/ise-placement/


      • Vältäriskejä

        Ihan varmaan riskit lisääntyvät. Asiat voi toki mennä kehnosti vaikka isäntaperheen saa ajoissa ennen matkaan lähtöa. Esimerkkinä tästä ruotsalaistyttö joka oli yrityksen (Explorius) mainosblogaaja. Hän on nyt sulkenut bloginsa. Hän sai perhetiedot tammikuusa 2015, lähti vaihtoon heinä-elokuussa 2015 ja palasi takaisin reilun kuukauden jälkeen. Ensimmäinen sijoitus aluevalvojan luona jonka mies taisi juoda aika paljon ja toinen kelvottamassa perheessä joka heitti tytön ulos. Sen jälkeen tyttö ei jaksanut enää mobilisoida voimiaan ja jäädä vaihtoon. Aluevaljoja oli varmaan sekaantunut asioihin ja piti silmällä että tyttöa kohdeltiin huonosti sekä uudessa perheessä että koulussa. Kun hän meni kouluun hänet pistettiin yllättäen arestiin koska hänellä oli sääntöjen vastaiset vaatteet päällä. Tosi karskia toimintaa.


      • Hämmentynyt__ex_vaihtari
        KaikkiKelpaaPerheiksi kirjoitti:

        Mitä lähemmäksi lähtöä perhetietojen saaminen viivästyy, sitä suuremmat riskit on saada epäkelpo isäntäperhe. Puhumattakaan welcome family tapauksissa...
        Järjestöillä on huutava pula kunnollisista perheistä, mutta vaihtovuodesta saaduista rahoista ei haluta luopua, siksi KAIKKI kelpaa -Ihan kaikki! https://csfessuomi.wordpress.com/2015/03/16/ise-placement/

        Joo mullakin siis oli just tämmönen welcome family, joka onneksi sattui olemaan todella kiva ja toimi isäntäperheenäni vuoden loppuun saakka. Vähän outoa varmaan sille mun perheelle jota pyydettiin pari päivää ennen mun saapumista niin hostata mua kun ne ei edes saanut nähä niitä kuvia musta... Mutta onneksi kaikki sattui menemään hyvin ja kemiat kohtasi :)


    • äitivm-67

      Kiitos kaikista näistä tiedoista. Tuli nämä tiedot meille yllätyksenä kuin faksi Jäätteenmäelle.Ollaan lievästi sanottuna järkyttyneitä.

    • Varallisuustiedot

      Vaihtariksi haun yhteydessä saattaa monille tulla myös yllätyksenä perheen varallisuustietojen urkkiminen haun loppuvaiheessa. Maajohtavat vaativat toimittamaan tiliotteet, joista käy ilmi vanhempien tilillä käytettävissä olevat varat. Myös verotuspäätöksiä pyydetään. Kuinka moni on halukas toimittamaan tällaisia tietoja miroille ja anuille?
      Varallisuusselvitystä perustellaan viranomaisvaatimuksella. Vaaditaan kuulemma selvitys, että kyetään vastaamaan nuoren kuluista vaihdon aikana??
      Viranomaismääräyksiin vetoomallahan on vilpillisesti myyty esimerkiksi kalliita pakkovakuutuksia. Tekemämme kantelun jälkeen kuluttaja-asiamies/FINE vaati STS:ää muuttamaan tämän kohdan sopimattomassa (=valheellisessa) mainonnassaan.

      • OnksJärkee

        Siis mistä kuluista vaihdon aikana?! Pitääkö varallisuustodistus esittää maajohtajalle todistaakseen, että kykenee toimittamaan taskurahaa lapselleen? Matkat on maksettu, perhe tarjoaa kolme ateriaa päivässä, koulu on ilmainen. Voi vaan kuvitella millasella luottamuksella näitäkin asioita toimistot pyörittelee!


      • Nälkavoitulla

        Meidän nuorelle sanottiin heti ensimmäisenä aamuna että hän saa itse ostaa ruokansa. Ehkä maahanjohtajat tietävät miten voi käydä. Hyvä on tilillä olla rahaa......


      • Nälkävoitulla

        mutta tilitiedot ei maahanjohtajille kuulu!


      • JulkeaaToimintaa
        Nälkavoitulla kirjoitti:

        Meidän nuorelle sanottiin heti ensimmäisenä aamuna että hän saa itse ostaa ruokansa. Ehkä maahanjohtajat tietävät miten voi käydä. Hyvä on tilillä olla rahaa......

        Tämähän on yksi näitä järjestöjen yleisimpiä rikkomuksia! Sopimuksen mukaan perheen tosiaankin kuuluisi tarjota kolme ateriaa vaihtarille päivässä, mutta näillä rahalla houkutelluilla onnettomilla perheillä ei ole rahaa edes omaan ruokaansa!

        Vaihtarin kertoessa, ettei saa riittävästi ruokaa isäntäperheessä, nousee järjestö vastarintaan ja nuori saa kuulla kunniansa kun ei kunnioita isäntäperhettään!!!

        Niin, ja ellei osoita riittävää kunnioitusta isäntäperhettä, järjestöä ja sen edustajia kohtaan, on se erottamisperuste jopa ilman ennakkovaroitusta!!! Rahat pitää järjestö.

        Tämä on normitoimintaa vaihtarijärjestöillä!!!


      • TodisteitaTallentamaan
        Nälkavoitulla kirjoitti:

        Meidän nuorelle sanottiin heti ensimmäisenä aamuna että hän saa itse ostaa ruokansa. Ehkä maahanjohtajat tietävät miten voi käydä. Hyvä on tilillä olla rahaa......

        Sopimus takaa vaihtarille kolme ateriaa päivässä. Jos isäntäperhe ei kykene sitä tarjoamaan, on vastuu järjestöllä!!!
        Annoksia vaan kuvaamaan!!!! Kyllä riittävän ja syömäkelpoisen ruoan saanti pitää olla taattu.


    • KysymyksiäPaetaan

      Vaihto-oppilasjärjestöt pyrkivät systemaattisesti salaamaan ala-arvoisen toimintansa. Tosiasiat kiistetään jopa naurettavuuksiin menevillä selityksillä, väläyttelemällä esimerkiksi huumeiden osuutta tämän palstan kirjoitteluun 😂😂
      Toivottavasti te vanhemmat, jotka suunnittelette lapsenne vaihtoon lähettämistä, jatkatte tietojen hankkimista tämän palstan kirjoitusten pohjalta esim. CSFES! Kysykää myös maajohtajilta ja vaatikaa vastauksia!!

      Järjestön järjestämä infotilaisuushan ei ole mikään info, ellei siellä saa esittää haluamiaan kysymyksiä. Puhumattakaan, ettei kysymyksiinsä saa vastauksia!
      Tiedossa on, että maajohtajat itse välttelevät näitä tilausuuksia hankalien kysymysten pelossa, vaikka infoissa pitäisi nimenomaan olla mahdollisuus keskustella vastuuhenkilön kanssa asianomaisen yrityksen toiminnasta!!
      Tosiasia on, että niin Explorius kuin STS on perunut viime minuuteilla julkisen infonsa saadessaan tiedon, että osa palstan kirjoittajista olisi osallistunut tilaisuuteen.
      Palstaa ollaan kyllä vaatimassa suljettavaksi, mutta selkärankaa ei löydy sen enempää Anulta kuin Miraltakaan tulla julkisesti keskustelemaan omiin tilaisuuksiinsa omasta toiminnastaan, josta tällä palstalla kerrotaan ja keskustellaan!!!
      Että semmoiset "kantrimanitzerit"!!

    • VaihtaritKertoo
      • TOP3ONGELMAT

        Järjestöstä ja kohdemaasta riippumatta toistuu näköjään nämä samat ongelmat, joista tälläkin foorumilla varoitetaan eli:

        1. Surkeat hostperheet, joilla ei edes ole mitään edellytyksiä ottaa vaihto-oppilasta omaan huusholliinsa (siivottomuus, varattomuus, mielenterveysongelmat, päihderiippuvuus, pedofilia...)

        2. Järjestöjen kylmä välinpitämättömyys ongelmatilanteissa.

        3. Vaihto-oppilaiden syyllistäminen ja uhkaileminen.


      • Hommathoitoon

        Ja samat ongelmat myös muista Pohjosmailta lähtevillä nuorilla. Tässä erään erään tanskalaisen vanhemman mielipiteitä "Trustpilot" (googlaa Trustpilot Explorius). "Flere havde fået meget dårligt stillede familier som ingen interesse havde I de unge. En ung fyr kom til en enlig alkoholiserert mor, vores datter kom til en familier hvor boligforhold var så ringe at forældrene sov I en meget lille stue på en madres på gulvet. Vores datter måtte ikke selv lave sin frokost (da hun så ville tage for meget mad) og fik ofte gammelt mad som deres egen datter havde haft med dagen før men ikke spist. Til morgenmad fik hun besked på at hun kun måtte tage en lille skål af noget morgenmadsprodukt da der skulle være 10 portioner i en lille pakke. Så vi har brugt rigtig mange ekstra penge på mad."


    • Karvaatkokemukset

      Ja ottakaa myös huomioon että matka tulee noin 20-30% kalliimmaksi niihin esitteiden hintoihin verrattuna. Itse nähtiin myös tämä muiden karvaiden kokemuksien lisäksi. Myös muut ovat reagoineet hintatietoihin. Truspilot 27 juni 2016. Tanskalainen isä kirjoittaa: "Jeg syntes, at man får det indtryk fra starten, at det koster x antal kroner, og ser slut opgørelsen som er blevet 30% dyere."(Googlaa: Trustpilot Explorius)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      10
      980
    Aihe