Saako gimpin tulostaan rasterikuvia leserille?

Tahtossellasen

Onistuuko? väri laser...

5

85

  Vastaukset

  • Kysymys on outo, joten ei varmaankaan pahemmin saa vastauksia.
   Sama kysymys esitettynä toisin, Voinko tulostaa gimpillä mitään lasertulostimelle.?

   Eli aika ympäripyöreetä. a: Kaikki kotitulostimet tulostaa pelkästään rasterikuvia, koska muuta ei ole, riippumatta onko kyse mustavalko/väritulostimesta.
   Pääsääntöisesti kaikki kotitulostimet värilliset käyttävät Cmyk tekniikkaa.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasteri siinä teoriaa mikä on rasteri.

   Eli tulostuksen suorittamiseen ei vaikuta mikä tulostin on kyseessä, eikä sovellus, jolla se tulostetaan jos vain ajurit on koneelle asennettu ja tulostin tunnistuu. (Laatu asiat sitten erikseen)

  • Onkohan nyt termistö mennyt sekasin, vai halusitko vain yleisivistää lukijoita käynnistämällä keskustelun rasterimuotoisten kuvien käyttöön ja käsittelyyn anatomiasta.

   Rasteri kuvien (TIFF, BMP, CALS, JPEG) yhistäminen Vektori kuvaan (kartat, CAD) onnistuu joillakin ohjelmilla tai muuntimilla.

   Sitten kysymykseen, voisit ihan ite ottaa jonkun *.JPG kuvan ja kokeilla tulostaako. Tai windowsin oman BMP kuvan joka myös edustaa mainitsemaasi rasteri kuvaa.

  • Gimp tulostaa kaiken printtijonoon minkä osaa avata ruudulle ja itse tulostaminen tapahtuu käyttis tasolla eli ei mitään tekemistä soveluksen kanssa.

  • Ctrl+P näppäinyhdistelmä on Tulosta... Tiedosto valikosta löytyy. Ainakin ubuntussa osaa tulostaa, windowsista ei ole kokemusta.

  • Kysyjä ei ole tullut selventämään kysymystään, mutta olen huomannut, että PCL kieltä käyttävät kirjoittimet eivät suostu tulostamaan kaikkea niin kuin pitäisi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   266
   8202
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   110
   5560
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4980
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   108
   2747