Perhehaaveet ja kärjistyneet riidat

epätoivoinenhaaveilija

Olemme seurustelleet avopuolison kanssa pari vuotta. Suhteeseen on mahtunut jos jonkinlaista draamaa, kummatkin olemme hyvin impulsiivisia ja jääräpäisiä persoonia. Nyt vyyhti tuntuu vain niin monimutkaiselta että pakko päästä jotain ulos purkamaan...

Minulla päällimmäisenä ristiriitana ovat keskenään vauvahaaveet ja valtavaksi paisuvat riidat, jotka usein lähtevät pienistä asioista. Tilanteemme on ollut monesti niin vaikea että suhteemme on varmaankin ns. "Tulehdustilassa" ja siksi riidat menevät helposti henkilökohtaisuuksiin.

Minulla todettiin endometrioosi muutama vuosi sitten, ja se on edennyt siihen pisteeseen että joko leikataan (riskeeraten että osutaan lastenteon kannalta tärkeisiin alueisiin) tai yritetään lasta heti. Aikamme juteltuamme päädyttiin yrittämään lasta, olen 27v. Mies ei ollut 100% varma että onko valmis, mutta totesi kuitenkin että yritetään.

Aloin haaveilla remontista, minne tulee lastenhuone, mitä täytyy tehdä että olemme mahdollisimman valmiissa ja stressittömässä ympäristössä kun vauvan aika on. Aluksi mies oli kaikkea muutosta vastaan (hänen talonsa), eikä halunnut ajatella mitään mihin rahaa menisi. Hänen harrastuksena vie paljon rahaa, eikä hän haluaisi käyttää rahaa "minun päähänpistoihin" jotka eivät ole hänen mielestään pakollisia. Sitten hän kuitenkin yks kaks innostui tekemään muutaman jutun, hän on etevä käsistään. Tuntui hyvältä, hän kuunteli myös minun haaveitani :)

Sitten jo huomasinkin olevani raskaana. Suhtauduin uutiseen melko hämilläni, koska se tapahtui niin nopeasti. Olin kuitenkin erittäin onnellinen asiasta, ja pesänrakennusvietti nosti entisestään päätään - hehkutin asiasta miehelleni. Hän kuitenkaan ei vaikuttanut järin innostuneelta, ehkä jopa välinpitämättömältä. Toki ymmärrän, että miehelle sulattelu vei kauemman aikaa, koska hän ei koe sitä omassa kehossaan.

Raskaus meni kesken rv 8. Olen edelleen surullinen, en oikein vieläkään käsitä sitä. Mies ei oikein osaa lohduttaa, on toki kuitenkin ollut tukenani kun olen purkanut tuntojani. Mies jatkaa remppaa, mutta on kokoajan vihainen ja äksyilee, kaikki on aina "tätäkin paskaa", "tämäkin paska", haluaisi vain paeta takaisin jokapäiväiseen harrastukseensa. Sitten päätin, että meidän täytyy lähteä viikonloppulomalle, pois kaikesta.

Lähtiessämme lomalle, mies edelleen vain äksyili. Meinasin aluksi lähteä yksin, koska halusin että siitä tulisi mukavaa ja rentouttavaa, sanoin etten halua moista negatiivisuutta lomalle. Tein ehkä liiankin selväksi että yksin olisi parempi lähteä - virhe. Sanoin maksavani puolet, katsovan hotellin ja aktiviteetit, olihan se minun ideani. Mies ei ilahtunut että puoliksi, koska minähän sinne halusin...olisi pitänyt maksaa kokonaan. En suostunut.

Mies oli hyvin vaisu koko reissun, ei juuri puhunut. Hotellissa meni ensimmäisenä makaamaan ja katsomaan tv:tä, ei innostunut oikein mistään, kaikesta ehdottamastani löytyi jotain vikaa. Lopulta sanoin lähteväni ulos, että en halua vain hotellissa katsoa kun toinen makaa ja nukkuu. Ollessani lähdössä hän tokaisi että mitä tekisi, yhdeltä yöllä lähtisi viimeinen juna kotiin vai tulisiko sittenkin mukanani. Sanoin että tule tai lähde mutta minä menen NYT. Hän tuli mukaani, eikä ollut ongelmia. Kuitenkin takaisin tullessa valitti koko reissusta, kuulemma taas saa tehdä viikon töitä tällaisen yhden yön takia. Minä lopulta hermostuin ja maksoin ihan kaiken tämän tilille, ja sanoin että nyt ei ole oikeutta valittaa. Sitten mies sanoi että minun pitää nukkua sohvalla..??

En enää jaksaisi tätä tunteiden ja tilanteiden myllerrystä. Mies vältellyt minua sohvalle käskemisen jälkeen, ei puhu ja pakenee harrastukseen, emme ole kahteen päivään vaihtanut sanaakaan. En vain aina haluaisi olla se ristiriitojen ratkaisija, sovittelija ja anteeksi pyytelijä.

Apua, kommentteja ja kokemuksia?

3

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopeasti-eroon

      Eihän tuollaiseen suhteeseen voi mitenkään jäädä! Eihän mies huolehdi sinusta alkuunkaan! Asiat vain pahentuvat lapsen myötä sillä sitten olet ihan rahaton ja mies laittaa sinut elämään kotihoidontuella... Tuki, rakkaus, turva puuttuu teiltä, ei tuo ole parisuhde!

      Kuulostaa siltä että ehkä mies on sinulle vain lapsentekovälinene? Pelkäät ettet ehdi löytää toista kun aika loppuu kesken? Älä huoli vaan jätä mies TÄNÄÄN ja etsi oma, se oikea kultasi. Olin yli 30v kun tapasin omani ja 5 kk myöhemmin olin raskaana.

    • Oppeliini1

      Viimeinen asia mitä tarvitsette on lisääntyminen.
      Laske ihmeessä mies menemään ja omilleen. Miksi vääntää elämäänne ongelmia oikein tietoisesti?

      Etsikä itsellenne sopivammat puolisot ja eläkää heidän kanssa rauhaisaa eloa, lasten kanssa tai ilman.

    • epätoivoinenhaaveilija

      Kiitos vastauksistanne. Onko muita vastaavassa tilanteessa olleita, saitteko asiat rullaamaan yhteisen päämäärän edessä vai kohtasitteko eron?

      Minulla on takana useita vuoden-parin suhteita, ja jos jonkun asian olen huomannut niin sen, että jokaisessa suhteessa on omat ongelmansa. Missä kohtaa ongelmat ovat liian suuria ylitettäväksi, riippuuko paljon luonteesta? Meillä on hyvinä aikoina mukavaa, mies kysyy haluanko sitä tai tuota, ja vilpittömästi haluaa minulle hyvää - laittaa esimerkiksi talvipakkasilla auton minulle valmiiksi kun hätiköin lähdön kanssa, ja osoittaa todella välittävänsä. Mietin että onko niin, että ei ole oppinut ns. "rakentavaa riitelyä" (kuten en varmasti minäkään), ja siksi negatiiviset tunteet tulee todella lapsellisesti esille.

      Olen ollut suhteessa, jossa olen ollut äärimmäisen, jopa pakkomielteinen rakastunut, ja voinut tehdä ihan mitä vain toisen eteen. Sitä myöten myös sietänyt hyvin paljon asioita, mutta tehnyt kaikkeni. Ja uskonut sen kestävän. Mies vain ei rakastanut minua takaisin kuin alkuhuuman hetket, ja minulta putosi maa jalkojen alta. Nykyisen kanssa on moni asia kuitenkin kohdallaan - hän ei ryyppää, ei polttele, on tunnollinen työssään, hyväkuntoinen, talous on vakaalla pohjalla ja oma koti, haluaa omien sanojensa mukaan perheen, ei petä (olen 100% varma), seksissä ei ole ongelmia (paitsi silloin kun ei haluta muiden ongelmien takia), mukavat vanhemmat ja perhe, ja osoittaa välittämisensä "kiukkukausia" lukuunottamatta pienillä teoilla. Nämä asiat ei ole monestikaan mitään itsestään selvyyksiä... toki totta sekin, että syvässä rakkauden tunteessa monia asioita pystyy katsomaan läpi sormien.

      -ap

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8721
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2613
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe