Eilatista Aqabaan ja takaisin, tuleeko ongelmia?

dyykkiss

Ajatuksena olisi olla 2 viikkoa Eilatissa, mutta siitä osan aikaa myös Aqabassa Jordanian puolella. Viisumit saa raja-asemalta ja rahaa se vaan maksaa, mutta entä poislähtö Eilatin lentokentällä? Tuleeko ongelmia rajavartijoiden kanssa jos on ollut esim. 5 päivää Jordaniassa samalla reissulla?

7

1021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinikkäänsä

      Nykyään ei taida enää päästä rajan yli Jordanian puolelle ilman ennalta hankittua viisumia. Ennen vanhaan se onnistui helposti ja kivuttomasti, samoin paluu. Säännöt muuttuivat äskettäin.

    • Reppureissaaja1

      Olen käynyt Aqabassa Israelin puolelta . Viisumi tuli rajalta. Takaisin tullessa oli kyllä kova turvatarkastu ja samoin Oudan kentällä jouduin haastatteluun miksi kävin Jordaniassa ym.

    • HavaNagilaa

      Pöh,siellä rajallahan on pyöröovet suunnilleen kun turisteja ja juutalaisia lappaa rajan yli jatkuvana virtana molempiin suuntiin.
      Itse kun lomailen sielläpäin, otan edulliset lennot Tel Aviviin ja sieltä bussilla eilatiin josta menen rajan yli Jordaniaan aqabaan mistä saa viiden tähden hotellin samalla hinnalla kuin hostellin Eilatista.
      Rajamuodollisuudet eivät ole kummosia vaikkakin erikoisia mennen tullen, yhteen luukkuun maksat, toisesta luukusta haet leiman, kolmannessa katsotaan passi jne, ja kävelet rajan yli missä tarkistetaan vielä lopuksi passi ja sama ruljanssi toisella puolella, eli luukulta luukulle.
      Israelin puolelta kannattaa pyytää viisumi/leima erilliseen paperiin eikä suoraan passiin koska sen jälkeen jos passistasi löytyy Israelin leima, ei se enää välttämättä kelpaa seuraavalle reissullesi alanyaan tms.
      Kerran rajalla Israelin nuori sotilaspoju alkoi kiukutella siitä paperista ja käski mennä takasin luukulle leimaamaan passia ja kun menin takaisin ja kerroin passintarkastusemännälle että ei kelvannut, suuttui asiasta ja soitti checkpointtiin ja haukkui pojan ja kun menin takaisin rajalle niin oli pojilla korva punasena. Aina toivottaneet hyvää lomaa Jordanian puolelle ja kun tullut takaisin Israeliin,toivottaneet tervetulleeksi. Ja Petra on sitten se must see juttu jos menet Jordaniaan. Aqaban on muuten erillisalue missä myydään alkoholia vapaasti ja muutenkin ravintoloita ja diskoja, se kannattaa huomioida jos lähtee muualle maahan että tilanne on toinen.

    • aqaba

      Akabanlahti Jordania innokkaat runsaasti koralliriutat, ja pidetään kaunein ja asiantuntijat Alondergrd teksti viserrys paitsi alueella, mutta koko maailmassa, mutta se joutuu eri uhkien, kuten pilaantuminen.
      Environmental tutkimukset vahvistavat, että Persianlahden on perimmäinen pohjoinen laajentaminen koralliriuttojen maailmassa, jossa on noin 180 lajia koralli pehmeä, koralli ja kuvattu elämä itsessään on yksi tärkeimmistä Punaisenmeren rikkauksia.

    • JordanPass

      Eilatista ei pääse enää Aqabaan ilman ennakkoviisumia, homma muuttui jo yli vuosi sitten. Jos Jordaniaan menet, niin mene nyt hyvä ihminen Wadin autiomaahan ja Petraan äläkä jää käkkimään Aqabaan! Osta netistä Jordan pass, joka on viisumi ja jolla pääset Petraan. Toimi loistavasti eikä ongelmia kumpaankaan suuntaan (olin Jordaniassa 2vkoa ja ylitin rajan molemmilla kerroilla juuri Aqaba-Eilat ylityspaikassa).

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe