Tekeekö autismi suomalisesta rasisteja?

Infokki

12

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikinätykännymuutenkaan

      Yksikään minun tuntemani autisti ei todellakaan ole rasisti, ja minä tunnen monta. Tervo syyllistyy autistien leimaamiseen, vaikka koettaakin kiemurrella irti ilmoittamalla, ettei se ole tarkoitus.

    • Suomiukk0

      Tervo paljasti taas kuinka sydämetön, sivistymätön ja ahdasmielinen on. Haukkuu autisteja, todella fiksua käytöstä Jari Tervo?

    • Assiko

      Mutta Jari Tervohan kertoo itsekin olevansa autisti?

      • Assimaisesti

    • autistinenperustelee

      Minun näkökulmasta ajatus on aika hullunkurinen, sillä itse olen Asperger eli omaan autistisia ominaisuuksia ja sisäisesti kulttuurillisesti sekakirjavampaa henkilöä kuin minä saa hakea.
      Olen kulttuurillisesti liian sekakirjava, että minua oikein hyväksyttäisiin mihinkään ryhmiin.
      Ja minulla on tästä kaikesta aika paljon kokemusta.
      Meinaan sekin voidaan ymmärtää sosiaalisten taitojen puutteena, ettei kangistu kulttuurillisiin kaavoihin rajoittuneesti...vaan kameleonttimaisesti vähän niinkuin vaihtelee omaakin väriään milloin minkäkin kulttuuriseksi.
      Minun kohdalla tämä on ongelma, jotta minua voitaisiin sosiaalisesti ymmärtää.
      Tietyllä tapaahan tämmöinen vaatii vähän omissa maailmoissaan oloa.
      Eli sanoisin, että autismi helpottaa eri kulttuureihin eläytymistä koska logiikkani ei sitoudu johonkin tiettyyn sosiaaliseen ympäristöön, eikä päähäni muodostu tyypillistä kulttuurikuplaa, jonka ulkopuolelle olisi vaikea nähdä. Autistin pää menee kuplaan, kun se altistuu liian suurelle määrälle aistiärsykkeitä, mutta sen kuplan sisällä voi irrottaa itsensä tyypillisistä paikallisista kulttuurillisista rajoitteista, samalla kun joutuu kuplassaan irralliseksi ympäristöstään.

      Tämän tyyppinen autismi tekee enemminkin rasismin mahdottomaksi,

    • autistinäiti

      Jari Tervon mielipide on samaa tasoa kuin hänen puheensa uutisvuodossa. Asiatonta leimaavaa hölynpölyä ihmiseltä joka on eksynyt päätelmissään syvälle typeryyden suohon.

    • Sammakoita

      suusta pääsee autistilta helposti. Keskustelu osoittaa, että Jari on autisti, ja häneltä puuttuu sosiaaliset taidot. Niimpä ei ole ihme, että sanoo mitä ajattelee toisin kuin tavikset.

    • TervoMelkeinOikeassa

      Kyllä Tervo on oikeassa. Vaikka useammat autistit eivät ole rasisteja, niin moni rasisti omaa selkeästi autistisia piirteitä. Merkittävimpänä näistä kiinnostusten yksipuolisuus eli rasisti ei osaa eikä halua mitään muuta kuin vihata maahanmuuttajia. Lisäksi termejä "matu" ja "rajat kiinni" jankataan vähät väliä, sanavarasto tuntuu olevan äärimmäisen rajoittunut. Sosiaaliset taidot uupuvat täysin, koska rasisti ei kykene vihassaan hankkimaan kavereita edes muista rasisteista, vaan toistaa kaavamaisesti muiden rasistien käytösmalleja. Mihinkään rakentavaan keskusteluun rasisteista ei ole, koska he jyräävät rasistisilla mielipiteillään muiden yli ja kyky sietää kritiikkiä on täysin olematon.

    • Rasistien

      mestari on esimerkki tällaisesta on rasistista, jolla on selkeitä autistisia piirteitä

    • lerttu

      Taas näitä höpöhöpö juttuja.Suomalaisten muukalaisvastaisuuteen liittyy useita eri seikkoja,ei 1-5 vaan niitä riittää eri syistä.Muukalaisten on sopeuduttava meidän sääntöihimme,kerrostaloelämään,sosiaaliseen kulttuuriimme,toki on sivistyneitäkin mamuja mutta ei kannata lietsoa ihmisvihaa,tunnen kivoja mamuja ja ei kivoja Suomalaisakin joten fifty fifty ,ei mitään liioitteluja kiitos.

    • Pohjanäijä

      autistinen ei voi sietää etelän maitten siirtolaista vaikka on evakkopetsamolaisen sukua ittekin. Mutta peiliin katsominen voisi olla paikallaan. Kun ei mykkä lapin ämmää saa, Ja jo karkas kesken hiilan keruun kallis taimorsiankin jonka ostin verkkokaupasta. Yksin nyt kökötetetään pirtin nurkassa. Kai on tyytyminen yksin oloon kun kakaroitten perseen pyyhkijänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2132
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe