Ihana Kroatia :)

kike26

Palasimme juuri viikon reissulta Kroatiasta, tarkemmin Splitistä. Majoitus meillä oli Splitin pohjoispuolella ( olisko n. 10km) Kastela Luksicista, hotel Villa Zarcosta. Todella hyvä , pieni hotelli. Henkilökunta (niinkuin kyllä kaikki muukin palvelu ym, mitä saimme) todella ystävällistä ja auttavaista. Sieltä pääsi ihan mukavasti bussilla ( 17 kunaa/hlö) Splitiin, jossa kävimmekin kiertelemässä useana päivänä.
Merivesi upean puhdasta ja kirkasta. Tosin ne pikkukivirannat tuntuivat aluksi oudoilta :)
Yksi päivä vietettiin Hvarin saarella. Sieltä meinasi käydä pikainen paluu... menimme sinne katamaraanilla, joka oli perillä jotain 13.15. Menimme samointein Jadrolinijen toimistoon ostamaan iltalaivaan paluuliput, jolloin meille ilmoitettiin, että se on loppuunmyyty. Paikkoja olisi vielä ollut juuri takaisin lähtevään laivaan... jostakin kiltti kauppias kaivoi meille kuitenkin peruutetut piletit iltalaivaan eli ei ihan pikaisesti tarvinnut kääntyä. Hvarin saarella ihailtiin upeita luksusjahteja :)
Ruoka oli todella hyvää, yhtään kertaa ei vastaan tullut huonoa evästä.
Nautimme siitä seesteisestä ja kiireettömästä ilmapiiristä, jota juurikin tälle lomalle kaipasimme. Sekä myös siitä, ettei ollut niin tyrkyttäviä kauppiaita, sisäänheittäjiä ym, kuin esim kanarialla on.
Ei voi muuta kuin suositella, niin hotelliamme, kuin Kroatiaakin , mennään varmasti uudelleenkin :) Akut on nyt ladattu taas työrupeemaan :)

6

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eagleFamily

      Suosittelen Kroatiassa myös Brelaa idyllinen pieni kylä tai vieressä olevaa vähän isompaa Baska Vodan kalastajakylää. Sieltä pääsee myös retkille hyvin mm. merelle Hvariin ja Braciin. Makarskaan 10 km, jos jaksaa kävellä kuumuudessa bussipysäkille. Biokovovuoren äärellä. Toki taksilla, skoottereillakin pääsee. Ruoka maukasta ja ei sisäänheittäjiä.

    • Minarina

      Ruuan maukkaudesta voidaan olla montaa mieltä. Me olimme Baška Vodassa ja mielestämme ainoa hyvä "ruoka" oli Pek-Pek -nimisen pekara-vankkurin pizzaslicet. Muualla ruoka mautonta ja ne ainaiset vetelät ranskanperunat joka annoksessa. Kokeilimme useita vaihtoehtoja ja joka kerta eri ravintoloita, eri ruokia jne.

      • KaunisKroatia

        Tulin pari päivää sitten Kroatiasta. majoituimme Splitissä, mutta vietimme myös pari yötä Hvarin saarella. Matkakokemukseni oli yksi parhaista, kaikilta osin. Split ihana vanhakaupunkineen ja Hvarin hiljaisuus mykistävä pittoreskine satamineen. Tosin siellä oli viikonloppuna juuri Stari Gradin 2400-vuotisjuhla, joka oli mahtava kavalkaadi.
        Tuohon ruoka-asiaan haluan sanoa vahvan vastalauseen. Olen (myös matkakumppanini) todellisia gastronomeja. Olimme etukäteen selvittäneet prhaat ruokapaikat kummassakin kohteessa. Kokemukset olivat mahtavia viikon ajalta.Yksi ainoa pettymys ja sekin oli enemmän isännän tylyyden takia, kun kysyimme tarkennusta ruokalajiin.
        Ilma oli kaunis ja parhaina päivinä 28-29 astetta. Siis viime viikonloppuna. Sadekuuroja tuli muutamana iltana, mutta ne eivät härinneet, kun olimme jo sisäruokinnassa tai ainakin katoksn alla. Suosittelen!


    • splitsplat

      Hei Kike.
      Kiva, että teillä meni nappiin matka. Ja se on luksusta, että niitä kaupustelijoita ei ole koko ajan vaanimassa,,,,
      Me olemme ekaa kertaa menossa parin viikon pääsä.....
      MIten rahanvaihto - kannattaako vaihtaa vähän täällä ja sitten paikan päällä - vai kaikki täällä?
      Entä sää - ilmeisesti lämmintä vielä riittää parin viikon päähänkin, mutta oliko vaihtelevaa keliä - entä illalla, kylmeneekö keli silloin, että tarvii paksumpaa palttoota päälle?
      Jos vielä tulee joain kokemuksia/käytännön vinkkejä, niin laitatko tänne - juuri tulleena on tuoretta tietoa!
      Ja tietysti muutkin, kiitos...

      • kike26

        Meidän lomaviikolle sattui yksi sateinen ja hyvin tuulinen päivä. Kylmä ei kyllä ollut. Ei myöskään illalla. Baarin terassilla tarkeni ihan t-paidassa ja shortseissa.
        Rahanvaihtoon en perehtynyt, en viitsi alkaa niitä vertailemaan. Helsingissä kentällä vaihdettiin lähtiissä ja Splitissä hiukan lisää.
        Toivottavasti teidänkin loma onnistuu :-)


    • a-antti

      Morjens splitsplat,
      Tuo rahanvaihto kannattaa tehdä pitkäaikaisen kokemukseni mukaan järjestyksessä: Kroatiassa pakissa/postissa, turistitoimistossa, nostamalla automaatista, varsinaisella rahanvaihtajalla tai hotellissa. Jos ei ole Kunia matkassa kotimaasta, on hyvä nostaa edes vähän Kroatian puolen lentokentän automaatista sellaset 50-100ekee ~ 350-700 kunaa aloituskassaksi. Luottokorteillakin pärjää, mutta ruokapaikoissa on hyvä tarkistaa kelpaaminen etukäteen. Kurssi 9.9. 1€=7,48HRK. Suomessa ei juuri kannata vaihtaa, enkä vaihtaisi. Forexi on kallis, mutta saahan sitten jäljelle jääneet vaihtaa takaisin, kurssia en tosin tiedä, en ole koskaan käyttänyt. Jostain syystä pesämuna-kunat on aina kotona odottamassa seuraavaa reissua.
      Säät näyttäisivät olevan vähän sateisempia kuin keskikesällä. katsos vaikka tuota:
      http://www.accuweather.com/fi/hr/split/121161/september-weather/121161
      Hyvää reissua!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe