Hiekanpään kouluhankkeen erityistilintarkastus

Syksynmerkit

Savon sanomat 13.9

"Uutta kilpailutusta erikoistilintarkastuksesta ei tule, sanoo Pieksämäen kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Mikko Laakso (sinivihreä kok.).

– Tarkastuslautakunnan päätös erikoistilintarkastuksen tekijästä on lainvoimainen."

Taloushallinon ja sivistystoimen madonluvut ovat alkamassa.

158

2303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tilikirjat

      Kaupungin kamleerilla on hikiset ajat tiedossa. Tilikirjat tutkitaan pohjamutia myöten.

    • TyhjäKumi

      Tiedä hikisistä ajoista jos sama yritys tekee erikoistilintarkastuksen kuin tilintarkastuksenkin, tuskinpa lähtevät oman yrityksen työtä moittimaan. Väitän ettei aivan puolueeton läpikäynti ole. Foliohattu päähän ja väitän myös ettei isot kirjanpitoyritykset lähde mielellään tutkimaan toistensa tekemisiä, siitä johtui ettei muut tarjonneet erikoistilintarkastusta.

    • seniorauditor

      Miksi tarjouksia erityistilintarkastuksesta ei tullut kuin yksi, sekin ainoa nykyiseltä kaupungin tilintarkastajalta?

      Yksi syy saattaisi olla se, että tarjouspyynnössä ei yksilöity riittävästi mitä palvelua nyt halutaan. Itseään kunnioittavat ja mainettaan varjelevat valtakunnalliset tarkastusyhteisöt eivät jätä tarjouksia epämääräisiin tarjouspyyntöihin. Miksi näin? Syitä on monia, suurin ehkä epämääräiseen vastuuseen joutumisen välttäminen, toisena ehkä että työ voisi olla mittava saatuun ansioon nähden. Erityistilintarkastusyhtiöt ovat muutenkin täystyöllistettyjä.

      Toinen syy saattaa olla se, ettei tarjouspyyntöjä lainkaan lähetetty niille yhtiöille, jotka nimenomaan ovat erikoistuneet erityistilintarkastuksiin. Kaikki alalla toimivat ammattilaiset tietävät, että Suomesssa on ehkä vain pari huippuyhtiötä, joka nimenomaan ovat näihin erikoistuneet. Lähtikö niihin tarjouspyynnöt?

      En tunne tarkastuslautakunnan jäseniä, mutta rohkenen olettaa ettei sen luottamusmiesjäsenissä ole yhtäkään tilintarkastuksen ammattilaista. Ei ainakaan sellaista ammattilaista jolla on alan knowhow ja nykykokemusta erityistilintarkastuksista. Ja miten voisi ollakaan, kun melkein kaikki alan ammattilaiset ovat pääkaupunkiseudulla. Huippuosaajien piiri on pieni ja kaikki tuntevat toisensa. Joten, jos ja kun tarkastuspyynnöt ovat lähteneet kaupungin viranhaltijoiden ohjeiden mukaan, en yhtään ihmettele, ettei vastauksia tarjouspyyntöihin tullut.

      Tämän ketjun aloittaja toteaa tarkastuslautakunnan päätyneen nykyisen kaupungin tilintarkastajayhteisön käyttöön myös erikoistilintarkastuksessa. Päätös voi olla lainvoimainen, mutta ei osoita tarkastuslautakunnalta pätevyyttä luottamustoimessaan eikä täytä demokratian läpinäkyvyyden määrettä. Nykyisen kaupungin tilintarkastajayhteisön käyttö erityistilintarkastuksessa on jokseenkin hukkaan heitetty kuluerä jota voi verrata kaupungin oman virkamieskunnan omista toimistaan tekemään selvitykseen: "ei huomautettavaa".

      Tarkastuslautakunta 2013-2016 pieksamaki.fi nettisivut:
      Mikko Laakso (pj. Kok.)
      Mauri Kietäväinen (vpj. SDP)
      Sakari Nenonen, Kesk.
      Tarja Varonen, Kesk.
      Anneli Järvinen, PS

      • kuittikaupat

        Mikko Laakso taisi kuulua iglukoulun toimikuntaan ja opettaja? Taitaa olla tarkastuslautakunnan jäsenet asiassa jääviä. Valtuuston pitäisi määrittää erityistilintarkastusalueet ja laki määrittää kyllä erityistilintarkastuksen rajat. Ammattitaitoaan kunnioittava auktorisoitu tilintarkastajan täytyy hoitaa asianpuolueettomasti, muuten hän tulee menettämään tilintarkastusoikeutensa. Veronmaksajalla on oikeis tehdä tarkastuslautakunnasta kantelu hallinto-oikeuteen, mikäli eivät noudata hyvää ja avointa taloushallintoa. Kantelu, kun ei maksa kovinkaan pajon.


      • seniorauditor

        Kuten arvata saattoi. Kun erityistarkastuksen suoritti varsinainen tilintarkastaja: "Erityistarkastus ei löytänyt isoja puutteita" (Savon Sanomat 16.12.2016 s. A6

        Aikaisemminhan kaupungin johtoryhmä tutki omia tekemisiään samoin tuloksin: "Ei huomautettavaa."

        Sen sijaan viisijäsenisen tarkastuslautakunnan (Tarkltk 91§ 15.12.2016) kolme jäsentä Mauri Kietäväinen (sd.), Tarja Varonen (kesk.) ja Anneli Järvinen (ps.) löysi pitkän rivin, 11 kohtaa, jotka heidän mielestään olivat erityistarkastuskertomuksessa tarkennusta vailla ja moitittavia. Esimerkiksi: vietiinkö toteutusta ennen päätöksentekoa, valintaryhmät vailla valtuutusta, kustannusten hyväksyntä ilman oikeutta, normaalin laskukäsittelykäytännön ohittaminen, ylitettiinkö toimivallan rajat, onko hyvän hallintotavan mukaista, muistioiden allekirjoittamatta jättäminen jne.

        Tarkastuslautakunnan kaksi jäsentä (Mikko Laakso, pj. (kok.) ja Sakari Nenonen (kesk.) hyväksyivät ilmeisesti tarkastusraportin huomautuksitta (tarkastuslautakunnan kokouspöytäkirjoja ei edelleenkään löydy kaupungin nettisivuilta).


    • kivakivakiva

      Tarkastuslautakunnan pöytäkirjoja ei löydy pieksamaki.fi ktwebistä sepä sattukin sopivasti ei luulis että koko lautakuntaa on olemassa kiva kiva!!!

    • Raitio_Turunen_Koistinen
    • jälkiistuntoa

      Kaupungin hallituksella ei ole mitään vastuuta kouluhankkeesta? Miten olisi ryhmäkanne asiasta, jotta äänestäjille tulisi selvyy asiasta ennen vaaleja?

    • Rollalaatorit

      Huruakat ja -ukot eivät kouluja tarvitse. Sosiaali- ja terveyspalveluja he käyttävät. Vaivasiksi ja sairaiksi ovat tulleet ja elämä on heillä ehtoopuolella. Avustajat he tarvitsevat päätöksiäkin tehtäessä.

    • artojapaavo

      Kruunukihloilla yhteen kun ovat niin erottamattomat toisilleen. Rekisteröitykää.

    • poskensoittoa

      Vaalien yli mennään erityistilien tarkastusasiassa, että heilahtaa. Ei politikot itseä vaalien alla ryvetä. Äänestäjillä on oiva tilaisuus ilmaista kopissa kantansa asioiden hoidosta.

    • sinu-puna-puusilmät

      Kokoomus tukee demareiden vanhoillisten vesiiirron. Saakohan Skyttäkin oman asfaltoidun veturitorin autoilleen. Jaana sai jo oman huomenlahjan veturitorilta. On siinä kaupungin rotaryt, Lions club ja kepun Sepponen ja SDP Karvinen tehnyt osansa. Likaista peliä yhden rakennusliikkeen pussiin. Tyhjät liiketilaikkunat kalkittava valkoisiksi että veronmaksaja näkee miten paljon on tyhjää tilaa. Nykyisin on aivan sama mitä Naarajärvellä, Jäppilässä tai Virtasalmella ajatellaan asioista.
      Pieksämäen kunnallispolitiikassa otetaan malli saapasmaan mafiasta. Kummisetiä ei tarvitse enää ilmoittaa. Ne näkyy videoituissa valtuuston kokouksissa istumassa salin oikeassa laidassa. Ne on kaikkien tiedossa. Mafian laki on tullut Pieksämäelle.
      Hatunnosto niille jotka yrittivät rehellistä peliä. Väisäläntieltä välähti.
      Pieksämäen johtomiehet ajaa omia etujaan. Ei työnantaja veronmaksajan.
      Miten tärkeää on pelastaa kaupunginjohtaja, rakennusmestari Ra ja koulutoimenjohtaja satojentuhansien virkavirheeltä.

      • jypyttäjät

        Siinäpä sen sanoit, mutta ajojahti päättyi virkahenkilöiden voitoon 100-0. Eipä tullut potkuja kenellekkään. Kouluhankkeen alulle panijat ja sen eri vaiheita esiteltäessä kaupungin luottamushenkilöille, kukaan ei vastustanut. Virkahenkilöiden ja konsulttien vika ei ole, jos valtuutetuilla pyydetään, vastuu on aina päättäjillä. Mopolla päin seinää ja vikaa haettiin moposta? Se pitää suut supussa ja raportit koukeroisina tosiaisioden edessä, kun voi käydä, että valtuutetut joutuukin virkavastuuseen. Kunnia meni, mutta maine kasvoi, kuin aitassa hurmiossa kesäyönä.


    • ByeBye_Kanttitalot
    • Whiewall

      On siinä firmalla tosipieni liikevaihto. Ettei yrittäjä astu liian suuriin saappaisiin.
      27k 2014, 32k 2015.

      Tuossa Oulun asemassa on suorakulma jiirit vedelle. Pieksämäellä muoto on kuin hanhenselkä väärinpäin.

      • Yrittäjäköyhät-khall

        Pieksämäellä VR eläkeläiset tienaa tuon 32000€ vuodessa kevyesti. Parhaat veturinkujettaja eläkeläiset yli 60000€ vuodessa ja ovat taatusti SDP jäseniä.


    • Kaupvaltuusta240117-1800

      Kepuloisten takin Arto kääntää ma 23.1 klo 18 Kanttilassa kokoushuone 3.

    • ruikulikännikalat

      Kyläkoulut olisivat pärjänneet konsultin palkkiolla vuosikausia pystyssä. Oppilaat olisi voitu kuskata, vaikka Varkauteen. Pieksämäellä on vietetty jo kolme vuotta hölmöläiskoulun aloitusta. Mikä on susi jo syntyessään, on susi käytössäkin. Kaupungin hallituksella ei ole selkärankaa, vaan homma jatkuu loputtomiin.

      • 10-19

        Eikä sinne riitä oppilaitakaan.

        Vuodenvaihteessa on useita lapsiperheitä lähtenyt kaupungista.


    • PehkosenKarisanoi

      Kaupunginhallituksen rupikulkuset. Mutta kun ei edes stondaa.

    • seisoosesittenkin

      Historiantutkija, dosentti Teemu Keskisarja kirjoitti eläimiin sekaantumisesta vuonna 2011 ilmestyneessä kirjassaan Kyynelten kallio (Siltala).

      Eläimiin sekaantuminen oli 1600-1700 -luvuilla yleistä ja ankarasti rangaistua Ruotsissa, jonka osa Suomi oli.

      Keskisarja muistutti ihmisten eläneen tuolloin samoissa asumuksissa kotieläinten kanssa hyvin lähellä toisiaan ja yhteistä lämpöä jakaen.

      Eläimiin sekaantujia, renkejä ja isäntiä, ei pidetty Keskisarjan mukaan mielisairaina, vaan aivan tavallisina ihmisinä. Harrastus kiinnosti myös murrosikäisiä.

      Esivalta suhtautui eläimiin sekaantumiseen ankarasti ja antoi pakkotyön lisäksi kuolemantuomioita. Ankaruutta perusteltiin sillä, että teko oli moneen kertaan kielletty Raamatussa, ja pelättiin myös sekasikiöiden syntymää.

      Keskisarja oli kaivanut arkistoista tapauskuvauksen, joka viime yön sikaepisodin tavoin sijoittui maantieteellisesti Oulun poliisilaitoksen eteläiselle alueelle.

      Liminkalaisen Junttilan talon isäntä Antti Junttila jäi verekseltään kiinni nautaan sekaantumisesta, kun hänet yllätti navettaan johtaneita tuoreita lumijälkiä seurannut oma piika.

    • kulkusennyöri

      Ala-arvoisuueen huippuko on saavutettu juuri Pieksämäellä? Ei ole enää muuta suuntaa kuin ylöspäin seuraavalla valtuustokaudella uusilla henkilöillä.

    • SepalusaukiKanttilaan

      Katsomaan huomenna 24.01.2017 kenen muroihin kaupunginjohtaja Turunen, Jaana Leskinen, Erkki Huupponen, Arto Sepponen ja Paavo Karvinen kusee. Tuhkamunat kusee housuunsa. Antaa Raution huutaa tuskaansa se menee videolle ennen julkista syyllisen lynkkausta.

      • Politbyroossa-Haisee-P

        Miksipä vaivautua paikalle!'

        Siellä taas väitellään lillukan varsista ja asian vierestä, eikä mitään oikeita päätöksiä saada aikaan.

        Ei mitään järjestelmällisyyttä ja pitkänäköistä visiota kehityksestä. Vain tasalaatuista paskaa ja puolueiden välistä nokittelua mihin täällä ollaan jo niin kyllästytty!


      • viturallaan

        Sivistystoimi pesee kaupungin johtajan selän. Ja koulukeisarin tilipussiin rahaa lisää, niin homma etenee. Saatiin koulukeisarille uudet "vaatteet" miljoonalla. Tilitkin täsmäsivät, mutta koulusuunnitelmat ovat alkutekijöissä.


    • Linkki-ytimeen
    • Kaupinjoht-erottaminen

      Esityslistalla seuraavaksi Kaupunginn johtajan erottaminen, kiinteistö Raution erottaminen ja Koulumies Koistisen Kuopion homppelin erottaminen ja vahingonkorvaus miljoona euroa vaatiminen virkavirheestä. Erkki Huupponen 100000€ rikoksensen suosimisesta. Jaana, Heikki, Heikki,Johanna, Hanna, Hannu, rikoksen suosimisesta 20000€ per nenä.

      • rimanalitus

        Virkahenkilöt sai puhtaa paperit erityistilin tarkastuksessa? Kaupungin hallitus vastaa hankkeesta sivistyslautakunnan kanssa. Koko pelin henki on, että asia siirtyy seuraavalle valtuustokaudelle, koska luottamushenkilöiden luottamus mitataan kuntavaaleissa. Tämä valtuustokausi soudetaan ja huovatan yhteisesti sovitussa tahdissa.


      • pavi

        Kaikki asiaanliittyvät soutaa-huopaa-päätökset on tehnyt kaupunginvaltuusto ja kantaa niistä vastuun


      • paxromana

        Höpöhöpö. Paljon on tehty päätöksiä kaupunginvaltuuston selän takana ja ihan laittomasti.


    • tutkikovaakamaaWOW
    • kaakaakalatehtnorge

      Jalkapannat kaupungin johdolle

    • Lundenlunden
    • kädetsavessa

      Osataan sitä muuallakin? Kuinka moni on asia jäävi kaupungin päätäjistä. Osa on ja on ollut kaupungin palkkalistoilla mm. sivistystoimessa. Pieksämäki taisi tehdä itselleen Kittilät.

      http://yle.fi/uutiset/3-9414343

      • käsittelyyn

    • Tapsasanoitunnelinpäässä
    • TurunenUlos

      Lundenin kanssa tehdyt sopimukset esiin. Lienevät julkisia, koska kaupungin sopimusten salaamiselle on aina oltava hyväksyttävä syy. Katsotaan kenen nimet alla ja katsotaan onko valtuuksia ylitetty.

      Perussyy ajaa Lundenia suunnittelijaksi on piilottaa aiemmat virheet ja toimivallan ylitykset.

      • Valitettavasti_Näin_On

        Kyllä ne tekijät ovat olleet jo pitkään eläkkeellä ja espanjan auringon alla siinä vaiheessa kun nimet tulee julki.


      • Ettäs_Kehtaavat
        Valitettavasti_Näin_On kirjoitti:

        Kyllä ne tekijät ovat olleet jo pitkään eläkkeellä ja espanjan auringon alla siinä vaiheessa kun nimet tulee julki.

        Tänään Pieksämäen lehden sivuilla syylliset hymyilivät hivenen vaivautuneen näköisesti.


    • Veteenkirjoitettunimi

      Etelä-Suomessa oli vastaava tapaus. Suunnittelutoimisto määrättiin palauttamaan rahat tekemättömästä työstä. Sitten se firma olikin varaton ja meni konkkaan. Suunnittelufirmaan vakuudet oli jäänyt tilaajalta tarkastamatta.

    • Valtuustontulee

      Olla hyvin kiltti ja nöyrä muuten Tapio ja Koistisen setä suuttuvat ja pahimmassa tapauksessa lähtevät pois, miten meidän sitten käy?

    • Pensselisudit

      Miksi aloittelevan arkkitehdin pitää saada vaativia töitä Pieksämäeltä? Avustavana arkkitehtinä ja lasten leikkipaikkoja suunnitelelleen henkilön kokemus ja kelpoisuus vaativiin hankkeisiin eivät ole riittäviä. Oikotietä tuttavien ja suhteiden kautta ei ole osaamiseen, vaan se saavutetaan asteittain vuosien saatossa.

    • Homoturunen

      Tuo Turunen on homo

    • TapsaTurunenSussarihomo
    • Vetäkääkäteeen

      Saku. Erkki. kakkosen aminporopanopoika. Jaanat. Kaikki lapsettomat kaupungin valtuuston tuhkamunajätkät ja naimattomat pikkupillut lapsettomat akat. Kun kerran antaisitte mihelle tai naiselle tietäisitti mitä on hetro seksi elämä. Kaupinjohtaja pesettää nahkahuilunsa kaupinkintalolla sihteerillään ettei sormiin tartu home käytönpuutteessa. nytse tapsan pili joutuu kapakalojen kuivatus orsille.

    • HÖNNÄ-Kankaanpäästä-

      Iglukoulun suunnittelu nieli lähes miljoonan Pieksämäellä – vuosien työ torpattiin

      Pieksämäen kaupunginvaltuusto ei halua jatkaa yhteistyötä iglun muotoisen koulun suunnitelleen arkkitehdin kanssa. Valtuusto on päättänyt järjestää uuden tarjouskilpailun koulun suunnittelusta.
      Pieksämäen kaupunginvaltuusto ei halua jatkaa yhteistyötä iglun muotoisen koulun suunnitelleen arkkitehtitoimiston kanssa, vaikka arkkitehti Eero Lundén olisi ollut valmis muuttamaan rakennuksen ulkomuotoa. Hiekanpään yläkoululle etsitään nyt suunnittelijaa avoimen tarjouskilpailun avulla.
      Takana on jo vuosien valmistelu- ja suunnittelutyö, joka on tuonut kunnallispolitiikkaan värikkäitä käänteitä. Eniten keskustelua on herättänyt uudisrakennuksen ulkomuoto. Porinaa on aiheuttanut myös se, miten tieto hankkeen etenemisestä on kulkenut kuntapäättäjille.

      Yläkoulurakennuksen suunnitteluun on vuosien varrella käytetty jo 800 000 euroa. Paikallislehden mielipidepalsta on pursunnut poliittista vääntöä asiasta eikä kuntapäättäjienkään välillä ole vältytty sanan säilän käytöltä.

      Haaveet uudesta Hiekanpään oppimiskeskittymästä saivat vauhtia, kun vuonna 2014 Pieksämäellä järjestetyn ideakilpailun Elämänkaarikylästä voitti Eero Lundénin suunnitelma. Myöhemmin syntyi suunnitelma rakennuksesta, jonka paikalliset ovat vuosien varrella nimenneet igluksi. Työnimenä suunnittelussa oli HÖNNÄ.

      – Kun teimme suunnitelmia opettajien ja muiden toimijoiden kanssa, nousi esiin
      sana HÖNNÄ, joka tarkoittaa SAVOKSI jonkin sorttista majaa, sympaattista rakennelmaa, ja sitä ruvettiin käyttämään työnimenä.
      Se on positiivinen nimi, ja myös tuo iglu on, kertoo arkkitehti Eero Lundén.

      Valtuusto päätti vuoden 2016 huhtikuussa, että iglun muotoisen koulun suunnittelussa otetaan aikalisä. sen. Syksyllä 2016 käynnistyi myös erityistilintarkastus, joka koskee yläkouluhankkeen valmistelua. Matkan varrella myös esimerkiksi asiaa valmistellut rakennustoimikunta lakkautettiin.

      Arkkitehti Eero Lundén kertoo, että oli valmis muuttamaan rakennuksen ulkomuotoa pieksämäkeläisten toiveiden suuntaisesti. Valtuuston päätös uudesta tarjouskilpailusta harmittaa arkkitehtia.

      – Harmillinen päätös kaikin puolin, sanoo Lundén. Valtuuston tahto eri kuin hallituksen

      Valtuusto valitsi tiistaina niukalla äänestystuloksella päinvastaisen linjan kuin kaupunginhallitus, joka olisi jatkanut suunnittelua nykyisen arkkitehtitoimiston kanssa.

      Valtuutettu Risto Ockenström (kesk.) teki esityksen, että yläkoulun suunnittelusta järjestetään uusi tarjouskilpailu. Ockenström perusteli esitystään sillä, että hankkeen laajuus on muuttunut alkuperäisestä suunnitelmasta, jonka mukaan piti rakentaa yläkouluun lisäosa.
      Ockenström totesi, että valtuusto ei ole myöntänyt rahoitusta iglun muotoisen koulun suunnitelmille ja myös opettajakunta on kirjelmöinyt aiempien suunnitelmien sopimattomuudesta.

      Ockenströmin esityksestä äänestettiin, ja äänin 23-19 tämä jäi valtuuston päätökseksi.

      Valtuuston päätös johtaa siihen, että kaupungin virkamiesjohto purkaa arkkitehtitoimiston kanssa tehdyn sopimuksen. Tästä seuraa kaupungin ja yrityksen välinen neuvottelu, joka johtaa jommankumman korvauksien maksuun.

      – Todennäköisesti joku joutuu maksamaan vahingonkorvausta sopimuksen irtisanomisesta. Jos emme pääse sopimukseen, asia voi edetä käräjäoikeuteen, arvioi kaupunginjohtaja Tapio Turunen.

      • MaksajaLöytyyAina

        "– Todennäköisesti joku joutuu maksamaan vahingonkorvausta sopimuksen irtisanomisesta. "

        Se joku on kuntalainen veronmaksaja!


      • Nimikaivataannaskalilla

        Kuntalaisten mielestä sen maksaa kaupunginjohtaja, kiinteistöpäällikkö, ent koulutoimenjohtaja, kh puheenjohtaja tai joku kenen nimi on Lundenin maksumääräyksissä hyväksyjänä. Voihan se olla vaikka tuo Ulla Nykä tai Jukka Salo tai Ari-Jouni Viro tai Tapio Mähö tai Seppo Kakko. Kaupungilla on kymmenittäin työntekijöitä jotka eivät katso mihin paperiin nimensä laittaa Tapsan mieliksi. Afrikassa siihen riittäisi kaupungin lakaisukoneenkuljettaja.


      • Lotto_voitto

        Mihin se miljoona meni?
        Taivaantuuliinko?
        Ja ihan vaan veronmaksajien rahoja?!


      • että-sillai
        Nimikaivataannaskalilla kirjoitti:

        Kuntalaisten mielestä sen maksaa kaupunginjohtaja, kiinteistöpäällikkö, ent koulutoimenjohtaja, kh puheenjohtaja tai joku kenen nimi on Lundenin maksumääräyksissä hyväksyjänä. Voihan se olla vaikka tuo Ulla Nykä tai Jukka Salo tai Ari-Jouni Viro tai Tapio Mähö tai Seppo Kakko. Kaupungilla on kymmenittäin työntekijöitä jotka eivät katso mihin paperiin nimensä laittaa Tapsan mieliksi. Afrikassa siihen riittäisi kaupungin lakaisukoneenkuljettaja.

        Ei muuten maksa!

        Suomessa kun pääset julkisyhteisölle töihin, eli kaupungille tai valtiolle, niin olet käytännössä vastuuvapaa kaikista vahingoista joita aiheutat.

        Kaikenlaiset virkavastuut ja muut ovat vain kansalaisten hämäykseksi luotuja tyhjiä sanoja paperilla. Todellisuudessa virkamies ei joudu vastaamaan mistään.


      • v_a_s_t_u_u
        Nimikaivataannaskalilla kirjoitti:

        Kuntalaisten mielestä sen maksaa kaupunginjohtaja, kiinteistöpäällikkö, ent koulutoimenjohtaja, kh puheenjohtaja tai joku kenen nimi on Lundenin maksumääräyksissä hyväksyjänä. Voihan se olla vaikka tuo Ulla Nykä tai Jukka Salo tai Ari-Jouni Viro tai Tapio Mähö tai Seppo Kakko. Kaupungilla on kymmenittäin työntekijöitä jotka eivät katso mihin paperiin nimensä laittaa Tapsan mieliksi. Afrikassa siihen riittäisi kaupungin lakaisukoneenkuljettaja.

        Toivoisi avointa keskustelua siitä mihin lähes 900000 tuhatta meni. Ja miksi rahat käytettiin turhaan suunitteluun joka ei johtanut mihinkään???


      • Kaup-Johto-vetää-käteen

        Kun ne ei ole saanut kunnon kiihkeää naista koko elämänsä aikana. Koistinen, Raitio, Mähönen, Ulla Nykänen, Arto Sepponen, Paavo Karvinen


      • Kunhan-Kysyn
        Kaup-Johto-vetää-käteen kirjoitti:

        Kun ne ei ole saanut kunnon kiihkeää naista koko elämänsä aikana. Koistinen, Raitio, Mähönen, Ulla Nykänen, Arto Sepponen, Paavo Karvinen

        Naisia koko rahalla?


      • t-u-l-e-v-a-i-s-u-u-s
        MaksajaLöytyyAina kirjoitti:

        "– Todennäköisesti joku joutuu maksamaan vahingonkorvausta sopimuksen irtisanomisesta. "

        Se joku on kuntalainen veronmaksaja!

        rahoilla olisi palkattu päätoiminen asiantuntija hoitamaan kaikki kaupungin kehittämiseen kuuluvat työt


      • törpöttäjät
        t-u-l-e-v-a-i-s-u-u-s kirjoitti:

        rahoilla olisi palkattu päätoiminen asiantuntija hoitamaan kaikki kaupungin kehittämiseen kuuluvat työt

        Keinoelintoimistossa juonitaan uusia hönniä


      • Näin_Siinä_Aina_Käy
        törpöttäjät kirjoitti:

        Keinoelintoimistossa juonitaan uusia hönniä

        Kun pitäisi suunnitella tuottavia projekteja uusien paikkakunnalle sijoittuvien yritysten kanssa, niin täällä suunnitellaan vain kustannuksia aiheuttavia kunnallisia rakennuksia joita ylläpidetään veronmaksajien rahoilla.


      • Valitettavasti_Näin_On
        Näin_Siinä_Aina_Käy kirjoitti:

        Kun pitäisi suunnitella tuottavia projekteja uusien paikkakunnalle sijoittuvien yritysten kanssa, niin täällä suunnitellaan vain kustannuksia aiheuttavia kunnallisia rakennuksia joita ylläpidetään veronmaksajien rahoilla.

        Sitä se sosialismi aiheuttaa. Eletään toisten rahoilla niin pitkään kuin ne riittävät. Mutta ei osata itse luoda lisää rahaa tuottavaa toimintaa.


      • Koulukupla
        Valitettavasti_Näin_On kirjoitti:

        Sitä se sosialismi aiheuttaa. Eletään toisten rahoilla niin pitkään kuin ne riittävät. Mutta ei osata itse luoda lisää rahaa tuottavaa toimintaa.

        Sosialismi ei aiheuta mitään vaan laiskuus ja vanhempien oman arvontunne. Omista lapsista kaikkien pitäisi olla "Johtajia". Hesan ja ulkomaiden alipalkatut työt "kiinnostavat" enemmän, kuin kotipaikkakunnan työpaikat. Lapset on pitänyt saada pois silmistä, että voi "kehua" meidän lapsi on töissä muualla.

        Kolme istuu elinkeinotoimistossa päällikköä juonimassa "kaupungin projekteja".


    • Mikä-on-HÖNNÄ

      sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009
      HÖNNÄ? MIKÄ SE ON?
      CITYHÖNNÄ JA MUUTA JÄNNITTÄVÄÄ

      Imatralla Saimaan Ammattikorkeakoululla kuva-artesaanien ympäristötaiteen kurssin opiskelijat toteuttivat pienoislinnoja savesta ja tuntolaattoja materiaaliharjoitteluna.

      Kaikki ideoivat yksin tai ryhmissä asunnottomille tilapäis-suojan eli HÖNNÄN.
      Vilkas keskustelu syntyi sanasta Hönnä - kukaan ei tiennyt mitä se tarkoittaa. Minusta on itsestään selvää, että sana tarkoittaa huteraa, hutjua , tilapäis-suojan tapaista majaa , rakennelmaa, veneen alla-asunnon tapaista.Taitaa olla savon kielen herkkuja suomen kielessä.
      Kaikille tuli Hönnä selvitettyä.
      Ei muuten tiennyt kirjaston johtajakaan tuota sanaa.

      Vilkaan kielikeskustelun jälkeen jatkoimme työskentelyä aiheesta HÖNNÄ.
      Ideasta tehtiin pienoismalli ja valittiin yhdessä mielenkiintoisin ja toteuttamiskelpoisin suunnitelma.

      Ajoimme koulun pikkubussilla Lappeenrantaan tutustumaan kierrätyskeskukseen , HYÖTYHALLIIN.Se oli oikein tavarataivas ja hinnat olivat 20centistä 15 Euroon !Todella halvalla ehjiä, siistejä retrokalusteita, Muuramea, teaktasoja ,pöytiä.
      Ajelkaa ostosreissulle sinne Ikean sijasta!

      Moninkertaisesti edullisempaa kuin Jyväskylässä tai Imatralla- Jossa kierrätyskeskus on pieni ja valikoima ei ollut niin mielenkiintoista kuin Lappeenrannassa.
      Ja kaikki oli Lappeenrannassa hienosti järjestetty, kengät, lelut, takit.
      Huonekalut , elektroniikka ja ilmaisia hyviä esim kuvanveiston kirjoja , taidekirjoja !
      Missään ei haissut vanha lika eivätkä tavarat olleet epämääräisissä läjissä.
      Tila oli niin iso, että henkilökunta ajeli polkupyörillä osastolta toisille.
      Ja siis esim kauniit virkatut pannulaput olivat 10 kpl yhteensä 15 centtiä.
      Kun yleensä ovat euron.
      Ja mitä mainioita pehmoleluja , ihan oltiin lätkässä siellä ja juututtiin jo niin pitkäksi aikaa ,että tilan esittelijä alkoi vilkuilla kelloaan.

      No otettiin HÖNNÄÄ varten nukkamumakäyttöön kelpamaattomia superlonpatjoja, joustinsängyn jouset, tyynyjä, ja koska Hönnä aiottiin kattaa takeilla otettiin turkkeja erilaisia ja nahkatakkeja noin 25 , oltiin laskettu pinta-ala hönnälle ja sen mukaan otettiin katetta.
      Sisätilan oppilaat aikoivat vuorata pehmoleluilla ja turkeilla
      Kierrätyksen työntekijät tulivat katsomaan lastauslaiturille kun pakkasimme autoa ja kyllä heillä oli hauskaa kun sulloimme auton perään patjarullia ja säkkejä jalkatilatkin täyttyivät esim silityslaudoista-ilmaisista vanhoista, joista tulisi hönnän runko-osa.
      Kaikki oppilaat eivät mahtuneet paluukyytiin, joten ajoimme pätkän laittomasti sylikkäin ylilastissa linja-autoasemalle , jossa pari oppilasta hyppäsi pois ja meni seuraavalla bussilla Imatralle.

      Onneksi lama on vienyt rekkajonot mennessään Lappenrannan tosi kapealta tieltä.Olisi ollut matakanteko kierrätykseen hidasta ja olisimme joutuneet ehkä rakentamaan tilapäismajamme tien poskeen parhaassa tapauksessa.
      Meno oli villeimpinä rekkajonoaikoina ollut hurjaa. Siellä oli kuulemma ollut 50 kilometrin pätkälle yksi bajamaja !No WC –tilana ja roskiksena olivat toimineet molemmat tien pientareet.Kaikenölaista lieveilmiötä oli syntynyt tietenkin vuorokausien seisokkiaikana.

      Saimme tavarat koululle, joka sijaitsee vanhassa peruskorjatussa navetassa , samassa talossa toimivat grafiikan ja kuvanveiston opetustilat ja projektiopetustilat . Lisäksi on tietotekniikalla ja isolla näytöllä varustettu luentoluokka.

      Alkoi Hönnän rakentaminen ja oppilaat testasivat rakenteita ja puistelivat päätään ,kun ei heti alkanut onnistua .
      Puutuin rakentamiseen vain kun oppilaat tarvitsivat uskon vahvistusta ja muistutin että rakennelman tulee olla turvallinen , koska Hönnä menee Imatran kaupunginkirjastoon esille ja Hönnässä saa vierailla.
      Oppilaat löysivät yhteisen sävelen ja tilapäissuoja alkoi muovautua.

      Aamulla oli tarkoitus viedä osissa Hönnä kirjastolle.

    • höpöartesaani

      Kuoluhanke taitaa täyttää petoksen tunnusmerkit, kun rahalla ei ole saatu mitään näkyvää. Tavarantarkastajan lausiunto tehdyistä töistä ja niiden todelliset arvot ja asia oikeuteen. Kaupungilla on vastuuvakuutukset, joilla voi käydä oikeutta ja pyytää ulkopuolisen arviot asiasta, kun maksaa omavastuun.

      Miksi päättäjät kiertää asiaa?

      • k-a-i-v-o-o-n

        Miten "uusi" suunnitelma onnistuu kun ei edellinenkään - meneekö taas miljooona taivaan tuuuliin???


      • Loputon-Kierre
        k-a-i-v-o-o-n kirjoitti:

        Miten "uusi" suunnitelma onnistuu kun ei edellinenkään - meneekö taas miljooona taivaan tuuuliin???

        No uuteen suunnitteluun on varattu sellaiset 800 000€.

        Jos valmista joskus tulee, niin tuolla kaksinkertaisella suunnitteluhinnalla olisi saatu kaksi koulua tai kaksikertaa suuremman koulun kuin mitä nyt saadaan.


      • m-u-u-t-t-o

        niinpä, luulisi veronmaksajien kiinnostuvan mihin rahat menevät


    • Valitettavasti_Näin_On
      • Rupuarkkitehdit

        On aika siirtää nämä haihatteija-arkkitehdit rahojen haaskauksesta pois. Koulu on tilauksessa, eikä taideteosta. Finlandia taloonkin meni 50-vuotta ennen kuin haihattelija-arkkitehdit sai vaihdettua marmorilattojen vaihdon suunnittelusta pois.


      • Viisivuotissuunnitelma
        Rupuarkkitehdit kirjoitti:

        On aika siirtää nämä haihatteija-arkkitehdit rahojen haaskauksesta pois. Koulu on tilauksessa, eikä taideteosta. Finlandia taloonkin meni 50-vuotta ennen kuin haihattelija-arkkitehdit sai vaihdettua marmorilattojen vaihdon suunnittelusta pois.

        Kekkoslovakiasta hyvää iltaa!
        http://www.leminkirjava.fi/wp-content/uploads/2010/06/arvi.jpg
        Tänään taas kolhoosissa yhtä harmaata kuin eilenkin.


      • rupuarkkitehdit

        Valitettavasti oman arvonsa nostattaja arkkitehteja ei tarvita sekundaa tekemään. He saavat sukella ankkalammessaan. Ala-asteellakin oppilaat saa piirrettyä paremmat luonnokset koulusta "jalostaja" hernekeiton voimalla.


      • musiikkitalo

        Tuo puu sisäänkäynti on pelottavan näköinen, niin kuin asema tunneli.
        Liian paljon puuta.
        Muuten miten voi suunnittelu ja piirtäminen maksaa Lundeenilla
        noin paljon, kun isompienkin rakennusten piirtäminen on halvempaa.


      • Improvement
        musiikkitalo kirjoitti:

        Tuo puu sisäänkäynti on pelottavan näköinen, niin kuin asema tunneli.
        Liian paljon puuta.
        Muuten miten voi suunnittelu ja piirtäminen maksaa Lundeenilla
        noin paljon, kun isompienkin rakennusten piirtäminen on halvempaa.

        No eipä tuo nyt niin paljon eroa Oulun uudesta rautatieasemasta.
        http://www.iltalehti.fi/asuminen/201701202200056802_an.shtml

        Tai Helsingin uudesta keskuskirjastosta.
        http://kilpailu.keskustakirjasto.fi/wp-content/uploads/2012/11/KAANNOS.jpg
        http://hs11.snstatic.fi/webkuva/taysi/700/1305922473331?ts=535
        http://keskustakirjasto.fi/files/2013/11/Keskustakirjasto-parveke.jpg


    • Hyvästä_kannattaa_maksaa

      Konnakopla touhuaa ja Iglua tuodaan takaisin jotain kautta - se on selvä.
      Nyt on todistettavasti jo maksettu 660 000 Eur näistä ainutkertaisista suunnitelmista; ja sitten 90 000 vahingonkorvaukset.

      Sen jälkeen uusi valekilpailutus ja valtuustolle tuodaan valinta yhden ainoan tarjoajan kesken. Huvittavaa on se että jopa paikallislehdessä jaetaan avoimesti disinformaatiota jossa väitetään että hankinta on tehty kilpailulakien mukaisesti. Jos tutustuu virkamiesten sorvaamiin papereihin niin huomataan että kilpailulakeja on tarkoituksella yritetty kiertää. Lopputulos tosin on niin lapsellinen että kuka tahansa kyllä tajuaa mistä on kyse.

      Nyt on kova tarve saada kaikki näyttämään siistiltä ettei kuntalaiset vaan huomaa että miljoona verorahaa on mennyt ja vastineena on pelkkä pinkka arvotonta paperia.

      Törkeää on se että lisähintaan 350 000 Eur olisi nyt tarjolla uudet kuvat vaikka jo tähänastikin on maksettu rahassa n. kuuden (6) koulun kuvista

      Oikeudenmukaista olisi jos Lunden piirtää yhden asialliset kuvat ja pikemminkin maksaa kunnalle rahaa takaisin n. 800 000 Eur. Tällöin kuvat maksaisi kuntalaiselle 200 000 Eur joka sekin on tietysti selkeästi ylihintaa.

      Kuka tahansa näkee että hankintalain kynnysraja on 60 000Eur on ylitetty kymmenkertaisesti. Aikanaan Lundenilta saaduissa papereissa ei missään ole mainintaa että kyseessä on tarjous. Sen lisäksi valtuusto oli antanut luvat selvitellä yläkoulun lisäosaa eikä mitään elämänkaarikeskusta, josta Lundenin lähettämissä papereissa oli puhuttu. Tämä tarkoittaa että kyseessä on ollut selkeästi laiton kilpailuttamaton hankinta. Ja nyt kun ollaan hankkimassa yläkoulua niin se taas on aivan eri asia kuin mitä kumpikaan edellisistä em kohteista. Jo edellisten lisäksi - tämäkin tarkoittaa sitä että on hankintalain vastaista yrittää valita Lunden.

      Tässä on jokamiehen silmille nähtävillä mainio esimerkki niistä koplauksista joita paikkakunnan vakiintuneen tavan mukaisesti täällä ollaan totuttu tekemään. Kuntalaisen rahaa palaa satojatuhansia eikä kukaan ole vastuussa mistään.

      Asukkaiden olisi syytä etsiä itselleen lakimies joka valvoo kaikkea viranhaltijoiden toimintaa

      • Sisältääkö

        Onko ALV- vielä päälle?


      • köyhät_maksaa

        Radiosta kuulin ko. asiasta. Miten on mahdollista että veronmaksajien maksettavaksi lankeaa melkein 900 000 euroa (ja sillä saadaan vain ilmaa?)


      • hyvättoverit
        köyhät_maksaa kirjoitti:

        Radiosta kuulin ko. asiasta. Miten on mahdollista että veronmaksajien maksettavaksi lankeaa melkein 900 000 euroa (ja sillä saadaan vain ilmaa?)

        Onkohan tahtunut petos? KRP tutkimaan?


      • harmaatataloutta

        Suuren luokan rahan pesuako Pieksin hankkeen ympärillä?


    • silkkiäsilkkiä

      Paras olisi vaihtaa rahakirstunvartijat vaaleissa. Ei virkahenkilöistä löytynyt erityistilintarkastuksessa vikaa. Kaupunginhallitus vastaa valtuustolle rahojen tuhlaamisesta. Iltasaduksi voisi kaupunginhallitus lukea sadun keisarin uudet vaatteet. Keisarit ovat olleet tyytyväisiä kuosiinsa. Hovihankkijoille on maksettu vuosien ajan yli tuhannen euron kuukausilisät.

      Keisarit voi vaihtaa oman tahtonsa mukaan koko virkahenkilöstön ja maksaa vain lisää hovihankkijoille, että saadaan uudet vaatteet. Lasku ei ainakaan pienene asukkailla.

    • Painetaan_villaisella

      Kuntalaiset tietysti ihmettelee silmät suurina näitä uutisia; voiko edes olla tottakaan..

      Erikoista tässä on se että puolueryhmät ovat olleet näistä tietoisia KOKO AJAN. Se on ollut normaaleja paikallisia kuvioita joissa sisäpiirit pyörii ja luottamuselinten ääniä haalitaan mm. subventoimalla yritystoiminnan vuokria kunnan omistamissa kiinteistöissä.

      Nyt tästä on tullut ongelma mutta ei siksi että ollaan "sovellettu lakia" vaan siksi että mukana on niin monia kyseenalaisiin toimiin osallistuneista luottamuselimistäkin ja yläkouluprojektin yhteydessä asia on noussut noussut esille myös tavallisen kuntalaisen tietoisuuteen.

      Pieksämäellä jopa tarkastuslautakuntakin on otettu käyttöön päättävänä elimenä. Ja kuin pisteenä ii:n päälle, tarkastuslautakunnan suorittama erityistilintarkastuksen "kilpailutus" päättyi niin että oli vain yksi tarjoaja jonka kesken tehtiin "valinta". Toisinsanottuna ylin kunnan toimintaa valvova elin itse toimii hankintalain vastaisesti. Ehkä tämä parhaiten kuvastaa tilanteen vakavuutta.

      Kuntavaalitkin lähestyy ja nyt on tullut hoppu saada koko juttu siloiteltua ikäänkuin kaikki olisi mennyt pykälien mukaan eikä miljoona Eur kuntalaisen rahaa olisikaan palanut taivaan tuuliin.

    • höpsäkät

      Valheiden valkoisiksi puhujia rittää. Erityistilintarkastuksen tehtävänä oli tarkistaa tilit, mutta sen tehtävänä ei ole itse toiminnan tarkastaminen. "Jarrutusjälkien" mittaamisella saatiin tulos, että "renkaat" ovat olleet hyvä laatuiset.

    • Audiator

      Valmistuttuaan erityistilintarkastus tuli valtuuston päätettäväksi. Tällöin valtuusto päätti että... Hetkinen; mitäs se valtuusto päättikään ?

      Itse asiassa näyttää siltä että valtuusto ei päättänyt mitään. Raportti "on tiedoksi saatu" ja tarkastuslautakunta ilmoittaa lisätoimista, joista ei ole kuulunut mitään enää sen jälkeen ( eletään toivossa että kukaan ei huomannut mitään ).

      Näin ollen tämä tarkoittaa että koko asiasta seurasi ei yhtään mitään.

      Tässä jälleen malliesimerkki tavasta jolla Pieksämäellä pyykit pestään. Kuntalaiselle tuli nyt tunne että asiat on laitettu kuntoon. Todellisuudessa tarkastuksen teki sama firma joka muutoinkin tarkastaa kaupungin tilit. Näin ollen tarkastus on kaikkea muuta kuin riippumaton. Tarkastuksen kohdehan on firman vakioasiakas.

      Tarkastuksessa oli otettu kirjausten tarkastelurajaksi 3000 Eur jolloin tarkastus ei kohdistu mihinkään alle 3000 Euron tapahtumiin. Tämä mahdollistaa kymmenien tuhansien kirjaukset jotka ei näy missään tarkastuksessa. Tämän vuoksi tarkastuksella ei käytännössä ole mitään merkitystä. On ennenkuulumatonta että tilintarkastuksessa käytettäisi tällaisia rajauksia.

      Tässä on siis triplavarmistettu että asiasta ei seuraa mitään. Näin meillä tehdään tilintarkastukset :)

    • Riionolympialaiset

      Jaettiin 500000 kondomia ja kaikki jarrujäljet on kunnossa.

    • MuurariMuurasiKoulua
      • pönöttäjät

        Jalostajaherhekeittoa ja karjalanpiirakoita Pieksämäkeläisille. Ankkalammikossa uiskentelevia isien arkkitehtitekeleitä, joilla ei riitä osaaminen toteuttamaan edes leikkikentää suurempia kohteita pääkaupunkiseudulle. Piti jostakin saada kohde järjestetty, jotta pääsisi piireissä muualla patsastelemaan. Pieksämäki voisi ottaa Tampereelta makkara Tapolan " tytön" seuraavaksi suunnitelemaan koulua.


    • Tästä_ei_sitte_puhuta

      " Hannu Lundén johti perheyritystään määrätietoisesti ja menestyksellä. Hän osallistui sen lisäksi Suomen suurimman perheomisteisen leipomon pieksämäkeläisen Moilas Oy:n hallitustyöskentelyyn. "

      Eiköhän siellä ollut useampi muukin yritys, muurarit, kauppakamari, ym hyvä-veli kuviot. Ja tietty lupaus että Kauppakeskus saadaan jos poika pääsee piirrustelemaan jonkin tekeleen josta tulee messevä referenssikohde tyhjän piirtelijän meriittilistaan..

      Nyt kaikki osalliset koittaa suojata toistensa selustaa ja kaikki ovat hiljaa, liikkumatta - jospa kuntalaiset ei ole huomanneet mitään :)

    • pelkopäällä

      Pappa betalar hela lust. Pieksämäen päättäjät nöyristelee ja tekee itsestä typeryksiä.

    • totuusjulkijakorvauksia

      Tulihan ne isommat kalat ylös vaaleja. Onhan ne ollut sisäpiirin tiedossa koko ajan.

    • vaalimajuri

      Betonimyllärin kupru 800 000 € ja unelmahöttöä kaupungin valtuustolle.

    • HHarjulavuodeneläkkeellä

      Kuntaliiton lakimies Heikki Harjula on ollut lähes vuoden eläkkeellä. Tällä eläkeläisellä ei ole mitään tekemistä virallisen Kuntaliiton kanssa. Kaupunginhalituksen puheenjohtaja käyttää samaa taktiikkaa kin Raideammattilaiset 48000€ maksaneella SDP välikysymyksellä VR Yhtiöittämisessä.. Kuvioon kuului että ostettiin selvitys tuntemattomalta konsultilta jossa torpattiin Bernerin esitys VR yhtiöittämisstä. Harjula ei varmasti tule Kuntaliiton nimissä antamaan lausuntoja. Lakimieheksi kannattaa varoitettujen ottaa Aarnion tai Nissisen lakimies. Noilla palkoilla kantajilla on rahaa ja vapaa-aikaa käräjöidä juttua vähintään 5 vuotta. Silloin se koulukin on jo valmis. Alle 2000€ kerrosneliömetri.
      Näille heeboille pitäisi opettaa seuraavassa lm koulutuksessa lähdekritiikkiä.

    • VaiKuntaliitonlakimiesPA

      Sepposen mukaan on kuntalain vastaista kytkeä henkilöstöhallinnollinen kurinpitotoimenpide tilinpäätöksen vahvistamisen ehtona.

      Samaa mieltä Sepposen kanssa asiasta on kuntaliiton johtava lakimies Heikki Harjula.

      Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksymien ja vastuuvapauden myöntäminen on valtuuston käsiteltävänä 13. marraskuuta.

    • Oikeastioppinut

      Mielenkiintoista: Savon sanomat 18.10.2017; ” Pieksämäen johto pohtii poliisiasiaa.
      Koulukiista: Viranhaltijat pitävät varoituksiaan laittomina”.

      Lähtökohta on kuitenkin se, että julkista valtaa käyttävillä on kuitenkin velvollisuus tehtävää hoitaessaan sietää mm. valituksia, kritiikkiä, yms.

      Olkoon esimerkkinä samassa tämän päivän Savon Sanomissa s. A4 oleva artikkeli:” Poliisi ei aloita tutkintaa valtuutettujen toimista”.

      Kyseessä on naapurikunnan Suonenjoen tiettyjen valtuutettujen asianmukaisesta toiminnasta valtuutettuna. Tietyt Suonenjoen kunnan edustajat katsoivat näiden kunnanvaltuutettujen toimineen mm. kunnan mainetta pilaavaa toimintaa, tekevän turhia kanteluja, työpaikkakiusaamista.
      Itä-Suomen poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

      Joten, antaahan vaan Pieksämäen tiettyjen johtavien virkahenkilöiden vaan rauhassa ”harkita tekevänsä tutkintapyyntöä poliisille.....”

      Heh heh....

      • kukotjakanat

        Kittilässä on parhaat kuntakarkelot menossa ja kriisikouksia pidetään.


    • Lunden-voitti-pisteellä
    • Jippii.eros.center
    • Rajansa.kaikella

      11.12.2012 23:54
      Kaupunginjohtaja pyytää anteeksi lausuntoaan "h**vetin tyhmistä luottamusmiehistä"

      Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen pyytää anteeksi lausuntonsa aiheuttamaa mielipahaa.

      –Jos yhdessä asiassa tehdään minusta tyhmä päätös, sen perusteella en väitä, että kaikki luottamusmiehet ovat tyhmiä. Pyydän anteeksi sen jutun aiheuttamaa mielipahaa, Turunen sanoi ennen Pieksämäen kaupunginvaltuuston kokouksen alkua tiistai-iltana.

      Turunen sanoo jättäneensä asiasta vastineen Pieksämäen Lehteen.

      Valtuustosalissa Turusen anteeksipyyntöä ei kuultu. Niinpä heitto "helvetin tyhmistä luottamusmiehistä" kuumensi tunteita.

      –Ensimmäisen kerran olen tilanteessa, että päätösten jälkeen päätöksentekijät on leimattu julkisuudessa helvetin tyhmiksi. Se on niin voimakas alilyönti, etten ymmärrä sitä, Alpo Salo (sd.) sanoi.

      –En sano, että pitäisi erottaa kaupunginjohtaja, mutta haluan valkaista, miten aralla alueella liikutaan. Mikään ei onnistu ilman kaikkien osapuolten sitoutumista. Demokratian pelisääntöjä on noudatettava.

      Valtuusto hautasi odotetusti Turusen ajaman sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamissuunnitelman. Asian jatkovalmistelusta luovutaan.

      Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Anja Manninen (kesk.) esitti, että ulkoistamisen valmistelua jatkettaisiin samalla, kun tehdään selvitys oman palvelutuotannon kehittämisestä. Mannisen esitys hävisi äänin 32–13.

      • Johanjotakin

        "-Varoituksilla ei mielestäni ole mitään vaikutuksia." näin toteaa kaupunginjohtaja Turunen(SS 18.10.2017.) . Tätä mieltä on siis kaupunginohtaja....


    • Eero-kaupunki-kavareita
      • mykysoppa

        Piirrakat, hernekeitto ja Hiekanpään kouluhanke, mitä näillä on yhteistä? Kyselevät turilla ja toreilla. Soppahan siitä syntyi.


    • Eläke-heti-5500ekee-kk

      Tapio Turunen (s. 1954) on Pieksämäen kaupunginjohtaja. Pieksämäen kaupunginvaltuuston valitessa johtajan elokuussa 2002 hän voitti Janne Laineen äänin 22-13.[1] Sitä ennen hän toimi Kankaanpään kaupunginjohtajana noin neljä vuotta.[2]

    • huonoajohtamista

      Edellisen valtuustokauden kaupunginhallituksen asioiden hoito oli Pieksämäen historian pohjanoteeraus. Samat jatkaa edelleen ja veroeuroja palaa. Johtavat viranhaltijat on asetettu syntipukeiksi ja kaupunginhallituksen politikot yrittävät peitellä epäonnistunutta kouluhankekoijarointia.

    • Uppiniskainen

      Eikös hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus ole kaupunginjohtajan
      esimies, jolla on valtuudet nuhdella jo siitä, jos ei tulla viralliseen kuulemistilaisuuteen.
      Kaupunginhallitus päättää, miten kuuleminen järjestetään, jos aiotaan
      antaa suullinen puhuttelu tai kirjallinen varoitus viranhaltijalle.

      • törölakimies

        Miten toinen osapuoli voi antaa varoituksen kuulemisen jälkeen? Kaupunginhallituksen tulisi jäävätä itsensä asian käsittelystä. Keskinäiset kytkökset estävät puolueettoman asian käsittelyn. Kuulemistilaisuus on toisen osapuolen pyykinpesua, joka ei kuulu oikeusvaltion periaatteisiin. Kaupungin hallituksella ei ole oikeutta antaa varoitusta. Tarvitaan ulkopuolinen sovittelija tai tuomioistuimen päätös asiaan.


      • EeroLundensopankeitti

        Olikohan noissa Arto Sepposen kahdessa esityksissä muuta kuin yksisuuntaista puolueellista. Arto Sepponen tietää Moilasen Leipomon irtisanottuna entisenä toimitusjohtajana että virhe tai epäkunnioitus palkanmaksajaa kohtaan tehdään vain kerran suuntansa.


      • HPvi
        törölakimies kirjoitti:

        Miten toinen osapuoli voi antaa varoituksen kuulemisen jälkeen? Kaupunginhallituksen tulisi jäävätä itsensä asian käsittelystä. Keskinäiset kytkökset estävät puolueettoman asian käsittelyn. Kuulemistilaisuus on toisen osapuolen pyykinpesua, joka ei kuulu oikeusvaltion periaatteisiin. Kaupungin hallituksella ei ole oikeutta antaa varoitusta. Tarvitaan ulkopuolinen sovittelija tai tuomioistuimen päätös asiaan.

        Miten kävi Heimo Polvelle. Kaupunginhallitus edustaa työnantajaa kaikkine oikeustoimivaltuuksineen. Valitettavasti.


      • Laillisuus
        EeroLundensopankeitti kirjoitti:

        Olikohan noissa Arto Sepposen kahdessa esityksissä muuta kuin yksisuuntaista puolueellista. Arto Sepponen tietää Moilasen Leipomon irtisanottuna entisenä toimitusjohtajana että virhe tai epäkunnioitus palkanmaksajaa kohtaan tehdään vain kerran suuntansa.

        Virkavastuulla toimivan virkamiehen esitys hallitukselle. Löytynee virkamies, joka ei ole esteellinen.
        Hallituksen tehtävä päättää virkamiesesittelystä. Arto Sepposen turha sotkea asiaa.


      • tiukillemenee
        HPvi kirjoitti:

        Miten kävi Heimo Polvelle. Kaupunginhallitus edustaa työnantajaa kaikkine oikeustoimivaltuuksineen. Valitettavasti.

        Johtavilla virkahenkilöillä on vastuu vakuutukset ja työnantajalla myös. Mutta onko kaupunginhallituksen jäsenillä vastuuvakuutta? Nahkurin orret häämöttää..


      • Petyinkerran

        Vastuuvakuutus ei kata kaikkea. Kokemusta on.


      • LagmanUSA
        Laillisuus kirjoitti:

        Virkavastuulla toimivan virkamiehen esitys hallitukselle. Löytynee virkamies, joka ei ole esteellinen.
        Hallituksen tehtävä päättää virkamiesesittelystä. Arto Sepposen turha sotkea asiaa.

        Kaupunginhallituksen päätökset tulisi tehdä vain virkamiesesittelystä, koska virkarikoksesta voidaan tuomita vain virkamies, mutta ei esimerkiksi toimenhaltijaa.


      • Johtajasopimus

        Johtajasopimuksessa lukee että jos kaupunginjohtaja on eri mieltä kuin kaupungin päättävät elimet eikä sopua löydy kaupunginjohtaja eroaa. Irtisanomisajat ja korvaukset on määritelty myös sopimuksessa. Yleensä irtisanominen tulee voimaan heti.


      • asiapuidaan
        LagmanUSA kirjoitti:

        Kaupunginhallituksen päätökset tulisi tehdä vain virkamiesesittelystä, koska virkarikoksesta voidaan tuomita vain virkamies, mutta ei esimerkiksi toimenhaltijaa.

        Luottamushenkilöt eivät useinkaan ymmärrä, että heillä on myös virka vastuu. Luotamushenkilön viranomaisvastuuu on silloin, kun hän toimii päätökenteossa viranomaisroolissa. Kaupungin hallitus tekee usein päätöksiä, joista on virka vastuu ja se koskee kaikkia kaupungin hallituksen jäseniä, jotka ovat päättämässä kokouksissa. Luottamushenkilö ei voi mennä virkahenkilön selän taakse päätöksistään. Vastuu on kannettava viranomaisena. Useissa lainkohdissa on, että viranhaltija ei voi tehdä päätöstä, vaan usea jäseninen kunnan toimielin. Suomen laki ajaa ohi kaupungin johtosäännöt ja politikoinnit viranomaispäätöksiä tehtäessä.

        Kaupunginhallitus ei voi tehdä poliittisia päätöksiä mm. henkilöstöasioissa, eikä hankinta-asioissa.


      • Bemböle

        Luottamushenkilön on jätettävä eriävä mielipide virkamiehen päätösehdotukset, jotta vapautui vastuista.
        Luottamushenkilön syytteeseenjoutumiskynnys korkeampi kuin virkamiehillä.
        Luottamushenkilöitä harvoin tuomittu virkarikoksista. Kittilässä katsotaan, mitkä ovat luottamushenkilöiden ja virkamiesten rikosoikeudellisen vastuut


    • Suunnittelukilpailu

      Rakennusprojekti 13 miljoonaa ja suunnittelu 800 000 euroa. Kuka järjesti
      virallisen suunnittelukilpailun ja hyväksyi alustavan suunnitelman?
      Vastuullisuus,

      • hokkuspoks

        Luottamushenkilöt sen hyväksyi, kun se esiteltiin valtuustolle. Kukaan ei vastustanut ja keskeyttänyt suunnittelun etenemistä. Kouluhanke eteni hyvässä myötätuulessa kaupunginhallituksen johdolla ja hanke rysähti karille, kun kuntalaiset alkoivat kyselemään milloin maailman ääristä bussilasteittain ihmisiä saapuu katsomaan ihmettä. Keisareilla ei ollutkaan vaatteita.


    • Valtasuhteet

      Onko kaupunginjohtajan Savon Sanomien haastattelu luettavissa uhkauksena esimiehelle, eli
      Kaupunginhallitukselle.

      • Kuntalaki

        Tietääkseni kuntalain mukaan kaupunginjohtajan on nautittava hallituksen ja valtuuston luottamusta, jos ei ole.Pikalähtö. Valtuustolle ero vasta seuraavien vaalien jälkeen, jos ei tule vaalimenestystä.
        Johtajasopimus pakollinen nykyisen kuntalain mukaan


      • tietääkseni
        Kuntalaki kirjoitti:

        Tietääkseni kuntalain mukaan kaupunginjohtajan on nautittava hallituksen ja valtuuston luottamusta, jos ei ole.Pikalähtö. Valtuustolle ero vasta seuraavien vaalien jälkeen, jos ei tule vaalimenestystä.
        Johtajasopimus pakollinen nykyisen kuntalain mukaan

        Kuntalaki on yleislaki ja se päde henkilöstöasioissa. Pieksämäellä riita ei ole poliittinen kuntalain mukainen tilanne. On poikkeuksellinen tilanne, että useita virkahenkilöitä on syytettyjen penkillä., Asia on kärjitynyt henkilökohtaiseksi henköstöasiaksi. Tällaisessä tilanteessa työtuomioistuin tekee päätöksen ja luottamushekilöille voi tulla seuraamuksia. Veroeruoilla ei joudon ja luottamushenkilöiden kärhämiä makseta oli tuomia millainen tahansa. Tilanne on erittäin vakava ja valitettava.


    • Perinteetkunniaan

      Niin se lähti Heimo Polvikin Eino Törrösen ja toverit sotaoikeuden pikapäätöksellä.
      Lukekaa kaupunginjohtajan kirja johtaja demareiden kusitolppana.

    • VirkamiesontunteetAnneNy

      Kaupunginjohtovirkamiehet itki krodiilin kyyneleitä kun kyläkoulut lakkautettiin. Kylä ja Tahinniemen-ja koulut Raitio tarkasti ammattitaitaitoisesti homepaskoiksi. Siinä meni kokoontumistilat Nenonpelto ja Virtasalmi ja meni moni moni muu ja kaupungin virkamiehet itki vuolaasti. Osalta virkamiehistä meni meni yöunet ja seksuaalinen kyky koti kotosängyssä. Ainut missä onnistui oli Tahinniemen thai naisissa.
      Voi miten kaupungintalolla itkettiin kun terveydenhuolto ja kunnan peruspalvelut hävitettiin Jäppilästä, Naarajärveltä ja Virtasalmelta.
      Mutta voi niitä riemukkaita tunteenpurkauksia virkamihillä kun hävitettiin 8 miljoonaa euroa rahaa Rusasen bulvaaninapesulassa taivaan tuuliin.
      Siihen virkamiehet melkein tukehtui nauruun kun tallikankaalla löyhkättiin yhdestä hieromalaitoksesta 15 miljoonaa euroa.
      YIT olisi rakentanut 35000 m2 kauppakeskuksen mutta kun se ei käynyt suuruudenhullulle kaupunginjohtajalle joka tukehtui nauruun.
      Hymy hyytyy vielä perusturvalautakunnan puheenjohtajalta kun selviää ettei kaveriverkostot ole enää pankin velkatiskin yritysasiakkaita joiden oli pakka pokkuroida.

    • helvetintyhmätlm
      • tyhmyystiivistyy

        Miten asia liittyy Pieksämäen tilanteeseen? Poliittiset näkemyserot ja linjanvedot ratkaistaan kuntalain johtamissopimuksilla. Kittilässä erottivat kunnajohtajan kuntalain mukaan, joka on todettu korkeimmassa oikeudessa laivastaiseksi, koska kyseessä ei ollut poliitinen asia. Pienissä piireissä, joissa ovat samat tahot vallassa kaun,, tulee valtasokeus.


    • tiivistyyyyy

      Olen samoilla linjoilla kuin korkeimmanoikeuden päätöksessä sanotaan.

      http://www.kho.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/06/khokittilankunnanjohtajanerottamisessatehtiinmenettelyvirhe.html

      • Kittilää

        Kuulemisasiat ongelmana sekä kunnan päätöksenteossa että demarien erottamissotkuissa Pieksamäellä ja Kittilässä


      • tatittuvassa

        Kyllä sotku haisee navetalle, hernekeitolle ja piirakoille. Ottakaa rosvot kiinni! Havu on vahvaa, että pikut pysyy pytyssä ja luottavaisen mielin ollaan. Asiat ovat olleet viturallaan jo useita vuosia kouluhankkeen ympärillä. Nykyinen toimikuntakin on halvaantuneessa tilassa.


    • ankeetkouluolot

      Minkä ihmeen vuoksi te pmäen junttiurpot kohkaatte niin kovasti jostakin kouluhankkeesta. Ainoa pmäellä tarvittava koulu on apukoulu, ehkä ne teidän fas-kakaranne sellaisessa saattaisivat oppia kirjoittamaan nimensä ...toimeentulotukihakemuksen alle. Vanhempiensa elämäntyyliä kunnioittaen ja jatkaen. Muuta oppia kakaranne eivät ikinä tule elämässään tarvitsemaan.

      • häntäjouhet

        Asian ei pitäisi kutittavan hanuria? Asialla taitaa olla ajuri, jolle Pieksämäen tammat hännällä huiskii kusta naamalle.


      • Kakkia-Kanssa
        häntäjouhet kirjoitti:

        Asian ei pitäisi kutittavan hanuria? Asialla taitaa olla ajuri, jolle Pieksämäen tammat hännällä huiskii kusta naamalle.

        Kaupungintalolla rapsutellaan hanuria ja kaivetaan nenää sillä samalla sormella vuorotellen ja sitten ihmetellään lopputulosta.


    • kakspluskaks

      Kovin on kaksisuuntaista kaupunginjohdon tointa. Kun katsoo nauhoituksia valtuuston kokouksista niin välillä päälekäyvää.
      Oikeat kaksi SDP valtuutettua etupenkissä eivät tosiaan puhu ikinä muuta kuin paikalla.

      • tyhjätpäät

        Kaksilla rattailla ajeltiin ja hameen helmat hulmusivat roiskeräppinä, kun isännät hulppeata koulua jälkikasvulle maalikylään lähtivät pystyttämään. Sontalavalla kotia palailivat markkinoilta ja vallesmannin tuomiota välttelevät.


    • ErkkiHPartaharjusta

      Maatalonpoikia suurinosa Pieksämäen Sosiaalidemokraareista. Naisasioissa ajelevat SDP kaksilla ,kolannella tai neljännellä rattailla. Antti Rinteen opin mukaan Audi mies (OOOO neljännen kerran naimisissa) alkaa vaimo olla nuorempi kuin ensimmäisen avioliiton nuorin oma tyttö.

      • vesiliirtoa

        Isännillä on eukot nyrkin ja hellan välissä, ettei sukutila menisi. Kyvyttömät isännät käyttää eukkoaan MTK-n laivaseminaareissa vieraassa hytissä, jotta saa taloon isännän alun. Halkopinon välistä käyvät murheisiinsa ottamassa huika.

        Se mentävä niillä eväillä, joita. on ollut jaossa.


      • Rakastanrakastan
        vesiliirtoa kirjoitti:

        Isännillä on eukot nyrkin ja hellan välissä, ettei sukutila menisi. Kyvyttömät isännät käyttää eukkoaan MTK-n laivaseminaareissa vieraassa hytissä, jotta saa taloon isännän alun. Halkopinon välistä käyvät murheisiinsa ottamassa huika.

        Se mentävä niillä eväillä, joita. on ollut jaossa.

        Kyllä tällä palstalla näkyy selvästi Törrösläiset demarit ja tyhmät maajussit rakastaa toisiaan Pieksämäen kunnallispolitiikassa. Kokoomus on lähellä Törrösiä nyky agendallaan.


      • oppionpahasta
        Rakastanrakastan kirjoitti:

        Kyllä tällä palstalla näkyy selvästi Törrösläiset demarit ja tyhmät maajussit rakastaa toisiaan Pieksämäen kunnallispolitiikassa. Kokoomus on lähellä Törrösiä nyky agendallaan.

        Palvelutaloja nousee harjakorkeuteen joka vuosi? Pieksämäellä on katuja, joista ei lähde kouluun yhtään oppilasta ja töihinkään ei lähdetä, koska kaduilla asuu ainoastaan eläkelläsiä. Pieksämäen suurin puolue on eläkelläiset ja pienin puolue on lapsiperheet. Nykyiset koulut mädätettiin 15 vuodessa karsimalla korjaus- ja hoitokulut minimiin ja uutta ei ole tarkoitustakaan rakentaa. Näkeehän tämän poliittisen iltalypsyjen iltalypsyn sokea Reetakin. Tässä pelissä ei vaan katokorvauksia saa veronmaksajat ja lapset.


      • lumihanki
        oppionpahasta kirjoitti:

        Palvelutaloja nousee harjakorkeuteen joka vuosi? Pieksämäellä on katuja, joista ei lähde kouluun yhtään oppilasta ja töihinkään ei lähdetä, koska kaduilla asuu ainoastaan eläkelläsiä. Pieksämäen suurin puolue on eläkelläiset ja pienin puolue on lapsiperheet. Nykyiset koulut mädätettiin 15 vuodessa karsimalla korjaus- ja hoitokulut minimiin ja uutta ei ole tarkoitustakaan rakentaa. Näkeehän tämän poliittisen iltalypsyjen iltalypsyn sokea Reetakin. Tässä pelissä ei vaan katokorvauksia saa veronmaksajat ja lapset.

        Kittilän Reeta näkee huonosti?

        https://yle.fi/uutiset/3-9909977


    • Pölhöttt

      Ei voi muuta sanoa kuin että hölmöt on huokeita. On näköjään kaupungilla ylimääräistä rahaa työtä kaiken maailman arkkitehdeille ilman mitään vastuuta. Pieksämäki voisi muuttaa nimensä hölmöläksi,se sopisi paremmin. Aivan Pimeetä sakkia.

      • sunpienipieksämäkesi

        Pieksämäki? - Synonyymi sanoille peppu, ahteri, takamus, perse.


    • LexKittilä

      Lex Kittilä valmistellaan ministeriössä LexPieksämäki kun ei aikuiset ihmiset tee muuta kuin tuijottaa omaan napaansa ja kikka kolmosia.

    • Heikillä-on-P-lluviisari

      Talous- ja hallintopäällikkö Heikki Mäyräsen selvityksen mukaan Eskelinen on kuitenkin ilmoittanut työnantajalleen ja kertonut myös Facebookissa asuvansa Mikkelissä.
      Mikkelin osoite on myös Eskelisen kaupparekisteritiedoissa.
      Mäyräsen tiedot perustuvat muun muassa Pieksämäen asunnon isännöitsijän ja asunnon omistavan yhtiön toimitusjohtajan lausuntoihin, joiden mukaan Eskelinen ei asu talossa.

    • konkurssiin

      Miksi tilinpäätöstä 2016 ei ole vieläkään hyväksytty? 2015 tilipäätöskin on hyväksymättä. Mitään seuraamuksia ei ole tullut kennelleekään ja pattitilanne jatkuu. Milloin selvitysmies tulee hoitamaan kaupungin talousasioita?

    • Bensaaliekkeihin

      Heikki heittää bensaa liekkeihin Tapsan tahdeissa. 2020 ei kumpaakaan naisten naruttamaa kukaan muista Pieksämäellä.
      Kohta roihahhahtaa

    • Hessuheiseuraavaksi

      Selvitä monellako virkamiehelle on asiakassuhde muuttunut parisuhteessa.
      Selvitä moniko kaupungin johtava viranhaltija asuu samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.
      Em asiat vaikuttaa esteellisesti sote asioihin.

    • Luemiettienmikäettei
    • valedi

      Lehdessä oli kirjoitus, että nyt kouluhankeen vetäjänä on lakiopintoja suorittanut diplomi-insinööri? Lehden yleisöosaston kirjoitus ei taida pitää paikkaansa.

    • Hyvätyyppiaina

      Meriitteja Pieksämäellä töiden perusteella vaikka tekniikan tohtori. Ainut Pieksämäen virkamiehistä joka ei ole sortunut kuormasta helmasyntiin ja hoitanut aina pyyteettömästi veronmaksajien etuja.

      • hyvävelijärjestelmäkö

        Missä koulu viipyy? Horsmaa kasvaa tontti ja hyvästä virkamiehestä puheet ovat kuin pappien puheet sureville leskille. Urakkatarjouksia ei ole saatu ainuttakaan, kun lehdistössäkään ei ole ollut juttua. Meriiteillä ei kouluja rakenneta, vaan osaamisella. Koulu siirtyy seuraavaan valtuusto kauteen ja henkilöt vaihtuu.


      • FgHjKlÖ
        hyvävelijärjestelmäkö kirjoitti:

        Missä koulu viipyy? Horsmaa kasvaa tontti ja hyvästä virkamiehestä puheet ovat kuin pappien puheet sureville leskille. Urakkatarjouksia ei ole saatu ainuttakaan, kun lehdistössäkään ei ole ollut juttua. Meriiteillä ei kouluja rakenneta, vaan osaamisella. Koulu siirtyy seuraavaan valtuusto kauteen ja henkilöt vaihtuu.

        Suunnittelu menossa. Rakentaminen alkaa sulan maan aikaan.


      • jarruporukka
        FgHjKlÖ kirjoitti:

        Suunnittelu menossa. Rakentaminen alkaa sulan maan aikaan.

        Suunnitelu on ollut jo käynnissä kaksi valtuusto kautta ja aloitus sulan maanaikana yhtä kaun. Sellaisia ne ovat meriiteillä ja lehtien palstoilla pastattelevien herrain kiireet. Rahoo ei oo, ei voida tehdä ja muut hoittaa, kun pitäisi alkaa oikeisiin töihin.


    • Stagekia-uusiks

      Presidentti ehdokas Matti Vanhanen sanoi juuri radiossa että esimerkiksi kepulainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja käyttää aikansa muutaman tonnin rahasotkun selvittämiseen kun pitäisi olla kyynärpäitä myöten Hiekkiksen koulukampuksen rakentamis töissä.
      Ja kaupunginjohtajan rouva ajelee 350 4 matic leasing Mersulla kauppastoksilla. Mitäs se maksaa.

    • perälautamies

      Rahat eivät riitä ja kustannusaviot eivät pidä, koska ladan hinnalla ei mersua saa. Jos koulua aletaan tänä vuonna rakentamaan, urakkatarjoukset pitäisi olla päätöksenteko elimissä. Tätä ennen pitäisi valtuuston hyväksyä koulun suunnitelmat. Ennen käsäkuuta asian valmistelu ei ehdi valtuustoon mitenkään. Sitten alkaa virkahenkilöiden kesälomat. Urakkatarjouksien käsittely menee syksyyn. Alkaa valituskierros, koska aikaisempi hankintasotku ei ole loppuun käsitelty. Missä se pyyteetön virkavirkamies piileskeli kouluhankkeen edellisellä kierroksella? Haiskahtaa jäsenkirja tyypille.

    • KerroMartikainenHlisää

      Edellisellä kierroksella kaupunginjohtaja, rakennuspäällikö, koulutoimen johtaja, lipsasen bulvaani kokoomus, Turusen bulvaani demarit lensivät taikamatolla. Niin korkealla ja kovaa että vain Alpo sai kiinni sen nurkasta. Vaikka valtuusto vaihtui matto jatkaa näkymättomä. Se on sadusta Keisarin uudet vaatteet.

      • wcpöntöstäalas

        Perälautavirkamies tiputtaa kuormasta tavaraa minkä kerkiää, jotta saadaan ruutupaperille piirustettu koulun tekele valtuustossa varattujen määrärahojen alle. Kun jää maton altavetäjä bulvaaniporukka jää jäljelle, tulee jäsenten välinen sopupeli. Loput rahat lisätöillä kierrätetään sivu bulvaanin kautta korkoineen veronmaksajilta. Suhmuroinnissa poltetuilla rahoilla koulun seiniä jo rakennettaisiin. Matolla lentäjillä ja maton alta vetäjillä ei kaupungin luottoluokitus parane piiruakaan paremmaksi.


    • Kultainenkädenpuristuson

      Pieksämäki asunnot - 3.8%, Mänttä Vilppula Turusen lempilapsi - 2.2%. Turunen ärähti radiossa että panettelua ja katsotaan kahden vuoden päästä. Kovaa puhetta mieheltä joka on kahden vuoden päästä varmasti eläkkeellä.

    • Alaskirjatut

      Pärälautamielle ja keulamiehelle on pyhällä Pietarilla taivaanportilla kirjurin paikat varattuna. Jatkoajalla palannut kertoi , että taivaan portille oli ollut pitkä jono ja Pyhän Pietarin avustaja oli tullut sanomaan etä palaa takaisin aikasi ei ole vielä. Toinen vähän aikaa lakimiehenä toimineesta henkilöstä oli ollut myös jonossa. Hänelle Pyhän Pietarin avustaja oli sanonut, että jonon ohi Pietarin puheille. Tästä huomiosta lakimies oli ollut tyytyväinen , kun pääsee ohi jonon taivaaseen ja oli kysynyt Pyhältä Pietarilta kiitollisena saamastaan huomiosta.. Pyhä Pietari oli sanonut, että kaikki on kirjattu kirjoihin ja olet veloittanut tuntitöilläsi asiakkaitasi niin paljon, että ikäsi pitäisi olla 204 vuotta. Synnit pitää sovitella ja tavaanportin kirjurin paikka on sinun.

      Sitten oli ollut iso joukko johtavia Pieksämäkeläisiä politikoita jonottamassa taivaaseen. Pyhän Pietarin avusta oli sanot, että jonon sivuun siitä. Politikot olivat olleet murheesta murtuneina ja olivat kysyneet avustajalta, miksi siirettiin sivuun. Pyhä Pietari harkitseen ja ilmoittaa voiko teitä edes laittaa helvettiin pirun luokse, koska piru voi tulla helvetistä pois.

    • koulukiima

      Lähti lapasesta edellinenkin koulu yritelmä ja uusi viritelmä on nostettu telakalle ennen neitsyt matkaa. Mitään järkeä ei ole tehdä isoa koulurakennusta, joka on lähes tyhjillään muutaman vuoden päästä. Suomessa on tuhansia lopetettuja kouluja ja Pieksämäelläkin useita oppilaskadon ja muuton seurauksena. Muutos kiihtyy entisestään soten seurauksena. Pieksämäelle täytyy rakentaa Hiekanpäähän kaksi tai kolme rakennusta eli porrastaa edessä oleva opetustilojen tarve. Rakennukset pitää olla vähintääkin muunnettavissa toisellaiseen käyttöön. Paras vaihoehto on opetuskäyttöön suunniteltujen rakennusten siirettävyys muualle ja rakennukset pitää olla maakunnallisen tai valtakunnallisen kiinteistöyhtiön omistuksessa ja sivistystoimi vuokralla niissä.

      Vanha ja kankea Reetakin näkee, että miljoonien eurojen kuppaus veron maksajien piikkiin on parhaillaan menossa ja rahojen hukkaaminen.

    • Kaikki-torille-toimimaan

      Kaupungin yrittäjät ja nuorkauppakamariosasto kiittää ennakkoon SAK:ta. Ei tarvitse hävetä. Tomintapäivä täyttää torin, kauppaliikkeet, baarit ja kaupungintalon.
      Lisää tälläisi kerran kuussa tilipäivän jälkeen. SAK :n ekoteko.


      SAK on järjestämässä poliittisen mielenilmauksen 2. helmikuuta työttömyysturvan aktiivimallin vuoksi. Järjestö vaatii hallitusta perumaan aktiivimallin.

      Tätä ennen SAK:n liittojen johtoa on kutsuttu koolle ensi viikolla pohtimaan tilannetta.

      SAK:n hallitus on ollut aamupäivällä koolla käsittelemässä kuumia tunteita herättänyttä aktiivimallia. Tänään koolla on myös STTK:n hallitus, jossa aktiivimalli on yhtenä keskustelun aiheena.

      Aktiivimallia vastustava kansalaisaloite on kerännyt nopeasti jo lähes 130 000 allekirjoitusta.

      – Kansalaisaloite ansaitsee eduskunnassa huolellisen käsittelyn. Liittojen hallintojen tapaamisessa käymme läpi, miten voimme vauhdittaa aloitteen etenemistä, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta järjestön tiedotteessa

      • veteraanimarssijat

        Etsiviä työttömien hakijoita edellinen hallitus suosi. Homma on saanut jatkoa aktiivimallina, jossa työttämän on itse kannetava vastuuta. Aloitteella ei taida olla juurikaan merkitystä, koska pitäisi esittää kokeiltujen mallien korvaaja tai vaihtoehto. Jos on mennyt työhalut tai kyky työn vastaan ottoon, ihminen siirtyy vain luukulta toiselle luukulle.

        Kukaan työantaja ei laita työpaikka ilmoituksia näkyviin, koska on satoja hakijoita, jotka hakee työtä pakotettuna. Kukaan työnantaja ei ota töihin kotoa hyyssäättyä ihmistä, jotka palkatut etsivät tarjoaa.

        Passivoituneita työnhakijoita on varmaan 130 000 - 150 000 kpl. Työtön ei ole ammattijärjestöjen asialistalla palkkaneuvotteluissa. Ei löydy mallia, jossa työttömiä saataisiin palkkatöhin. Ammattijärjestöt ei edes valvo minne palkoista perittävät työllistämisrahat käytetään.

        Eli kouluhanke saa jäädä herrojen haltuun, kun on muutakin puuhaatelua toreilla ja turuilla.


      • Background-Complainer
        veteraanimarssijat kirjoitti:

        Etsiviä työttömien hakijoita edellinen hallitus suosi. Homma on saanut jatkoa aktiivimallina, jossa työttämän on itse kannetava vastuuta. Aloitteella ei taida olla juurikaan merkitystä, koska pitäisi esittää kokeiltujen mallien korvaaja tai vaihtoehto. Jos on mennyt työhalut tai kyky työn vastaan ottoon, ihminen siirtyy vain luukulta toiselle luukulle.

        Kukaan työantaja ei laita työpaikka ilmoituksia näkyviin, koska on satoja hakijoita, jotka hakee työtä pakotettuna. Kukaan työnantaja ei ota töihin kotoa hyyssäättyä ihmistä, jotka palkatut etsivät tarjoaa.

        Passivoituneita työnhakijoita on varmaan 130 000 - 150 000 kpl. Työtön ei ole ammattijärjestöjen asialistalla palkkaneuvotteluissa. Ei löydy mallia, jossa työttömiä saataisiin palkkatöhin. Ammattijärjestöt ei edes valvo minne palkoista perittävät työllistämisrahat käytetään.

        Eli kouluhanke saa jäädä herrojen haltuun, kun on muutakin puuhaatelua toreilla ja turuilla.

        Kyllä ihmiset tekisivät työtä mielellään jos siitä maksettaisiin käypää palkkaa jolla voi elää. Mutta miksipä kukaan palkkaisi ketään kun firmat saavat ilmaistyövoimaa kuntouttavan työtoiminnan muodossa soittamalla vain työkkäriin.
        Se että pienillä paikkakunnilla pakotetaan sadat työttömät hakemaan viikoittain yhä uudestaan ja uudestaan sitä kourallista avoimia paikkoja, ei lisää työpaikkojen määrää mitenkään. Se ainoastaan ärsyttää ja turhauttaa sekä yrittäjiä että työhakijoita.

        Ongelma ei ole työttömissä, vaan palkan maksajissa. Kyllä moni työtön haluaisi pois Kelan luukulta saamaan oikeaa palkkaa. Mutta sen palkan pitää olla parempi kuin työttömyysturva.


      • Kokkareet-Ei-Jatkoon
        Background-Complainer kirjoitti:

        Kyllä ihmiset tekisivät työtä mielellään jos siitä maksettaisiin käypää palkkaa jolla voi elää. Mutta miksipä kukaan palkkaisi ketään kun firmat saavat ilmaistyövoimaa kuntouttavan työtoiminnan muodossa soittamalla vain työkkäriin.
        Se että pienillä paikkakunnilla pakotetaan sadat työttömät hakemaan viikoittain yhä uudestaan ja uudestaan sitä kourallista avoimia paikkoja, ei lisää työpaikkojen määrää mitenkään. Se ainoastaan ärsyttää ja turhauttaa sekä yrittäjiä että työhakijoita.

        Ongelma ei ole työttömissä, vaan palkan maksajissa. Kyllä moni työtön haluaisi pois Kelan luukulta saamaan oikeaa palkkaa. Mutta sen palkan pitää olla parempi kuin työttömyysturva.

        Kokoomuksen johdolla on luotu tähän maahan tällainen köyhä orjaluokka ihmisiä joille ei makseta käypää palkkaa ja joita ei palkata normaaliin työsuhteeseen koskaan.
        Yritykset korjaavat voitot tästä yhteiskunnan maksamasta ilmaistyövoimasta ja kokoomuslaiset yritysten omistajat nauravat koko matkan raahatessaan firmansa rahasäkkiä pankkiin.


      • 1918sortotoistuu

        Kokoomuksen syyllistäminen realisoituu. Seppnen,Ojala, Huupponen ja Turunen ei enää tervehdi kokoomus sortaja J Leskistä. Edellisen kirjoittajan toive toteutuu.


      • Ero_Tuli_Turuselle
        1918sortotoistuu kirjoitti:

        Kokoomuksen syyllistäminen realisoituu. Seppnen,Ojala, Huupponen ja Turunen ei enää tervehdi kokoomus sortaja J Leskistä. Edellisen kirjoittajan toive toteutuu.

        No nythän se Turunen sitten eroaa virastaan.


    • hallintojumppa

      Pitää olla anaioitunut sosiaalisesti, että,pääsee tukitöihin. Yrittäjille tukityöllistetyt ovat usein taakka, koska se sitoo varsinaisen työntekijän työnohjaajaksi ja neuvojaksi. Tavallinen työtön on verkostojen ulkopuolle, joka kerryttää työvoimatoimiston virkailijoille pisteitä hakemuksia täyttelemällä. Virkailijat saavat provikat henkilökohtaisena pakkan korotuksena. Työvomahallinnon täppätädit ovat työllistettyjä itsekkin ja heitä ei korotukset koske vaan johtajatasolla pitää kerätä noppia, kun TE-keskukset siirtyy maakuntahallinon alle. Sillä johtajat käyttäytyvät kuin koirat, jotka merkkailee jo reviireitään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe