Mitä olympiastadionilla tekee

voisi.räjäyttää

Kaarteet ovat liian jyrkät esim yleisurheilun MM-kisojen pitämiseen ja futisstadioksi koko höskä on auttamattoman vanhentunut, edes kattaminen ei auttaisi koska etäisyyttä kentälle on kaarteista liikaa. Rakennus on helvetin ruma ja sitä ympäröi joutomaata sekä Mäntymäen kenttä suoraan 50-luvulta. Stadion tulisi purkaa ja rakentaa tilalle uusi kunnollinen. Sonera-stadioniin taas tulisi rakentaa alunperin suunniteltu toinen vaihe ja kattaa tuo noin 30 000 hengen stadion.

4

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4se34wa

      Olympiastadion on poikkeuksellinen kaunis stadionrakennus, joka sopii erinomaisesti ympäristöönsä. Jos joutomaa ja Mäntymäen kenttä ovat niin rumia, niin eikö niille pitäisi tehdä jotain, eikä sörkkiä alueen onnistunutta rakennusta?

      Miksi ihmeessä stadion, joka on konsertti- ja massatapahtumien järjestämiseen mitä mainioin, pitäisi pilata jalkapallon tai yleisurheilun takia, kun näiden lajien tapahtumille tarvitaan yli kymmenen tuhannen katsojan kapasiteettia korkeintaan pari kertaa vuodessa? Sama pätee vielä suuremmin Soneraan. Kuinka usein se on vuosittain loppuunmyyty? Tai kuinka usein se on ikinä ollut loppuunmyyty?

      Avaajan olisi ehkä parempi pysyä futisfoorum2:lla muiden suomalaisten "jalkapallofanien" eli keskiolutjuoppojen seurassa.

    • voisi.räjäyttää

      Jaa miksi sen tulisi toimia urheilunäyttämönä? Ehkä siksi, että on nimenomaan urheilua varten tehty. Synnyitkö 90-luvulla, kun miellät sen konserttiareenaksi?

      Futiksesta et selvästikään tiedä mitään. Saati siitä, että kun infraa mitoitetaan, mitoitus tehdään maksimitarpeen perusteella: eivät esimerkiksi kaikki moottoriyietkään ole aina täynnä ja jokainen parkkipaikka jatkuvasti varattu. Eivätkä kaikki konsertit aina loppuunmyytyjä. Eivät futismatsitkaan, joskin futiksen asiantuntijana tietänet, että Sonera-stadionin matsien katsojamäärät ovat keskimäärin viisinkertaiset muihin kaupunkeihin verrattuna.

      Arkkitehtuurista ymmärrät vieläkin vähemmän, joten tavaan sinulle: OLYMPIASTADION ON FUNKKIKSEN IRVIKUVA, MAHDOLLISIMMAN EPÄFUNKTIONAALINEN käyttötarkoitustaan silmälläpitäen. Se on enää ulkoilmamuseo. Eikä edes alkuperäisessä asussaan: alunperinhän sen kylki oli valkoinen ja rumat puuritilät lisättiin vasta 1952 olympialaisiin. Et voi tosissasi väittää, että rakennus olisi kaunis. Ja mihin ympäristöön se siis mielestäsi sopii? Mäntymäen asvalttikenttään?

    • mutta_ei_räjäytetä

      Meneillään olevassa uudistuksessa stadionille rakennetaan kaikki kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n ja FIFAn ja UEFAn vaatimat kenttä- ja pukuhuonejärjestelyt, katsomon penkit vaihdetaan, koko katsomo katetaan, poistumisportaita, wc-tiloja ja ravintolatiloja tulee yleisölle lisää, yhteydet stadionin ympäri paranevat, sen lähiympäristöä kehitetään muuksi kuin joutomaaksi ja kaikki tekniikka ja logistiikka siirtyy maan alle. Olympiastadion on hybridistadion, joten katseluetäisyydet kaarteista eivät ole futikselle optimaalisia, mutta eivät kuitenkaan ylitä sallitun etäisyyden maksimia edes yläriveillä. Se on totta, että stadion oli kauneimmillaan ja selkeimmillään alkuperäisessä kokovalkoisessa funkisasussaan, mutta en sitä nyt rumaksi kutsuisi nykyäänkään. Tässä remontissa monessa rakennusvaiheessa syntyneitä sumppuja ja epäjatkuvuuskohtia selkiytetään ja vanha kauneus kaivetaan esiin. Lisää tietoa täällä: http://www.stadion.fi/prostadion

    • AjanHenki2016

      Suomenlinnan voisi myös purkaa.

      Edustaa 1700-luvun linnoitustekniikkaa. Auttamattoman vanhentunut. Täysin käyttökelvoton maanpuolustuksen kannalta.

      Ja ruma kuin mikä! Harmaita ankeita muureja. Pimeitä kosteita sisätiloja.

      Purkuun!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4187
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4036
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3049
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2538
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2538
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2416
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2299
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2255
    Aihe