Tuoreita vinkkejä budabestiin?

pestiin

Edelliset keskustelut melko vanhoja. Löytyykö lähiaikoina Budapestissa käynyttä, joka voisi antaa matkavinkkejä eka kertalaiselle. Ihan kaikki neuvot tervetulleita, lentokentältä keskustaan menosta alkaen. Edulliset ostospaikat, ruokapaikat ja tonavan risteily mm. kiinnostaa.

27

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghi

      Hei!
      Olemme viimeksi olleet Budapestissä vuosi sitten ja lähdemme sinne taas muutaman päivän päästä.
      Kaupunkiin pääset halvimmalla 200 E bussilla, mikä vie lähimmälle metroasemalle. Viime vuona lippuja sai ostaa lentokentän aulasta.
      Takseilla emme ole kulkenee vuosiin, joten niistä en osaa sanoa mitään.
      Tonavan risteilyjä on monenlaisia, mutta siellä seilaa myös veneitä, mihin pääsee ns. yleistenkulkuneuvojen lipuilla (metro, ratikka, bussi)
      Ruokapaikkoja kannattaa katsastaa Tripadvisorista, mutta yhtä aina suositellaan, eikä suotta, on Trofea. Niitä taitaa olla ainakin 4 ravintolaa ympäri Budapestiä, eräs on Kilary utcalla.
      Tässäpä nyt edes jotain neuvoja, toivottavasti on mitään iloa.
      Pitäkää hauskaa!

      • Pestiin

        Juuri tällaisia asiallisia vastauksia odotin. Kiitos näistä! Oma matkani on vasta muutaman viikon kuluttua, joten jos matkalta palattuasi viitsit kirjoittaa vielä tuoreimmat vinkit. Missä kannattaa vaihtaa valuttaa ja mitä kannattaa shoppailla. Mukavaa reissua sinulle!


      • mikajones

        Palvelu heikentynyt turisteilekin EU tapahtumien myötä. Kaikki taksit eivät ota turisteja esim. Palvelu on joka paikassa kuivan asiallista, mutta siihen jää.


    • tästäalkuunohjeita

      Valuutanvaihtopisteitä on kaupungilla useita . Seuraa vähän kursseja. Lentoasemalla älä vaihda.
      Lentoasemalla lähtevästä bussista 200 E voit ostaa lippuja 450 HUF kappale.
      Fötaksi keskustaan maksaa noin 7000 HUF . Jos olet 65v täyttänyt , niin julkiset kulkuneuvot ovat Unkarissa ilmaiset

    • ettäsilleen

      Muuten nimi kirjoitetaan Budapest

    • Jtainkokemusta

      Lentokentällä on erityinen minibussipalvelu. Sillä pääsee hotellin ovelle saakka. Annat vain hotellin nimen ja osoitteen. Matkan voi ostaa meno-paluuna tai pelkkänä menona.

      Kun matkan ostaa, saa asiakasnumeron. Siellä kentällä on näyttöruutu, johon sitten tulee tieto, mihin minibussiin noustaan.

      Tonavan risteilyt ovat aika lailla yliarvostettuja. Itse olen ekalla kertaa sellaisella ollut. Siellä kökötetään jokilaivassa tietty aika ja kuunnellaan puhetta nauhalta. Toisissa puljuissa monikielisinä. Keskeisin info jokiristeilyistä. Info jonka kuulee:

      1. Margaretin saari on nimetty entisen kuninkaan tyttären mukaan, kun kunkku antoi tyttären palvelukseen kun Jumala esti tataarien tunkeutumisen maahan. Tyttö kuoli johonkin sairauteen saarella asuessaan.

      2. Vapauden sillan alkuperäinen nimi on Frans Joosefin silta.

      Ristelyveneet vievät Margaretin saarelle. Tosin sinne pääsee edullisemminkin esim metrolla (Saarella ei ole asemaa tosin.) Pysyisin itse poissa jokiristeilyiltä, kun en pidä niitä hinnan väärtinä.

      Kaupoissa hinnat ovat aika edullisia yleensä Suomeen verrattuna. Joitain hyviä diilejä tavaroita ostettaessa voi tehdä kun menee keskustan ulkopuolelle, mutta silloin kannattaa osata unkaria tai pitää opas mukana. Keskustan ulkopuolen liikkeissä ei välttämättä aina puhuta muuta kuin unkaria.

      Kylpylöistä: Olen itse käynyt Checnyillä, Kiralyssa ja Lukacsissa. Chechnyi on paras näistä. monenlaista kylpyä ja saunaa ja jopa kunnollinen uima-allas. Uima-altaaseen tarvii olla uimalakki (voi vuokrata tiskiltä). Lukacs oli tosi epämääräinen paikka oman kokemuksen mukaan. Kallis, mutta sisältyi Budapest-kortin tarjouksiin ilmaisena. Valtavan kokoinen paikka enkä löytänyt sieltä edes pitkän käyskentelyn aikana saunaa jossa voisi käydä lämmittelemässä. Olin vähän aikaa ulkoaltaassa ja häivyin sitten. Enkä mene takaisin.

      Kiraly on ok peruskylpylä. Siellä on suihkut, sauna ja altaat selkeästi löydettävissä ja hinta on kylpylöistä varmaan edullisin. Silti hinnoittelussa oli jokin kumma lisä kun viimeksi kävin. Siellä on tavallinen sauna (kaksi lämpötasoa) ja höyrysauna ja neljä allasta. Altaat eivät sovellu vakavaan uimiseen. Kiraly on aika syrjässä keskustasta, tosin ei niin kaukana kuin se karmea Lukacs.

      Isoja ostotkeskuksia on ainakin kolme. West End, joka on suht keskusta-alueella Nyugatin aseman vieressä. Iso valikoima erilaisia kauppoja. Toinen hyvä ostoskeskus on Budan puolella (Joen länsiranta) Alkotaci utin varrelta. MOM-kauppakeskus. Siellä on mm elokuvateatteri, mutta niin on tietenkin muissakin. Tropicariumin ostoskeskuksessakin kannattaa poiketa. Se ei taida olla ihan sillä nimellä, mutta itse kutsun sitä siksi kun siinä on tuo akvaario/eläintarha. Se kannattaa nähdä jos tykkää kaloista ja eläimistä. Mutta tämä ostoskeskus on vaikkakin syrjäinen (Sinne pääsee kyllä bussilla. Kannattaa selvittää reitit etukäteen. Itse päädyin vahingossa Kelenföldiin päin menevään bussiin. Onneksi tunsin jo Kelenföldin ja osasin sieltä keskustaan). Hösök Terin vieressä on tosin iso eläintarha myös. HT:lle johtavan Andrassy Utcan varrella on paljon kauppoja yms myös.

      Jos aiot olla useita päiviä Budapestissa ja vierailla paljon museoissa, kylpylöissä yms, kannattaa ostaa kolmen päivän (72h) Budapest-kortti (Lyh BK). BK:lla pääsee mm kansallisgalleriaan (Budan puolella) ilmaiseksi, samoin siihen karseaan Lukacsiin, Tropicariumiin saa alennusta ja julkiset bussit ja metrot ovat ilmaisia jne. Myös Budan ja Pestin kävelyretkille pääsee kortilla ilmaiseksi, olkoonkin että itse en näyttänyt oppaille tuota korttia eikä sitä kyselty.

      Ravintoloissa odotetaan tippiä, mutta jos palvelu on huonoa, ei kannata antaa.

      • Jtainkokemusta

        Muuten jos ostat BK:n, niin se pitää päivätä. Kirjoittaessasi siihen päivämäärän se aloittaa käyttöjakson ja vanhentumisen. Siis jos ostat sen vaikka 1.9. kolmeksi päiväksi ja päiväät sen 1.9. klo 18.00, voit käyttää sitä 4.9. klo 18.00 saakka. Sitä ei kannata päivätä ennen kuin käy ensimmäisessä paikassa, ainakaan jos on kaupungissa kauemmin kuin vanhenemisaika.

        Itse menin kortin mukana ilmaisena tulevalle kaupunkikävelylle Budan puolella päiväämättä korttia. Kukaan ei kysynyt, joten saatoin käyttää korttia hieman pidempään kuin muuten. Kortin ehkä voi optimoida hinta-laadun puolesta lyhyemmässä ajassa kuin kolmessa päivässä, riippuu miten ahkeraan haluat käydä kohteissa. Eläintarha muuten on korttialennuksen piirissä myös.

        Yksi syy miksi pidän jokiristeilyjä yliarvostettuina, on se, että niistä ei saa oikein mitään infoa mitä ei saisi kaupunkikävelyistä.

        Budapest on täynnä erilaisia ravintoloita, myös erikoisruokavaliolla oleville. Pelkästään Vaci Utcalla niitä on varmaan satoja. Halvimmalla ruokaa saa jos ostaa kaupasta valmiina tai jos hotellissa on mahdollista laittaa ruokaa. Muuten ravintoloita on kaikentasoisia.

        Ostoksilla kannattaa käydä myös Bartok Bela utcalla. Sitä pitkin pääsee kävellen Kelenföldin asemalle. Asemalta pääsee mm Balatonin suuntaan. Tuon kadun varrella on mukava virkistyspuisto, jossa on kilpikonnalammikko. Siellä tosiaan uiskentelee noin tusinan verran kilpikonnia.

        Jos liikut vapauden aukiolla päin, niin sinne johtavan Oktober 6. utcan varrella on erinomainen kirjakauppa, jossa on paljon englanninkielisiä kirjoja.

        Vapuden aukio on aika lähellä parlamenttitaloa (Országház). Kannattaa katsoa lipun lasku jos mahdollista.

        Muuten jos käyt Kalastajalinnakkeessa (Halaszbastya) niin sen yhteydessä oleva kahvila on vahvasti ylihinnoiteltu. Siinä lähellä muuten on Houdini Museo. Se ei ole useimmissa esitteissä eikä sisälly BK:hon, mutta siinä saa esittelyn (Budapestissa syntyneen) Harry Houdinin elämään ja taikuriesityksen.


      • Jtainkokemusta

        Muuten vielä jokiristeilyistä: Kannattaa huomata, että niitä järjestävät hyvin erilaiset puljut. Legenda-aluksen (Nimi tosiaan unkariksi on "Legenda") risteilyt ovat kalliimpia kuin muiden, mutta pidän niitä parhaina. Niihin saa alennusta BK:lla.

        Legendan risteilyhintaan sisältyy drinkki aluksella (useimmat muut myyvät ne erikseen), joka on lasikattoinen. Meno on mukavampaa sisustuksen puolesta kuin useilla muilla. Kuulokkeista saa esittelyn usealla kielellä, taisi olla jopa suomeksi. Legendalla taitaa olla kaupungin näteimmät tytöt tarjoilemassa drinkkejä. ;)

        Legendalla yms aluksilla pääsee poikkeamaan Margaretin saarella. Takaisin pääsee kyllä samalla lipulla. Saarella muuten on hyvä uima-allas, jos uimaan haluaa. Ja usein haluaa kun lämpötila voi olla kesällä 40 astetta. Saarella on myös erinomainen lenkkirata. Saarelle pääsee ilmaiseksi kun vain kävelee Margaretin siltaa pitkin.


    • Jtainkokemusta

      Kannattaa muuten pakata matkatavaroihin mukaan pari crokseja tai muita mukavia jalkineita jos menee kesällä kaupunkiin. Jos hyvin käy saat parin viikon sateettoman helleloman, mutta sateet voivat olla aikamoisia kaatosateita ja croksit ovat niihin hyvät jalkineet.

      Muuten kesällä on hyvä olla jokin päähine, lippis tai leveälierinen hellehattu. Kaupungissa myydään mm Vacilla ja linnakkeen vieressä noin 2 000 forintilla hyviä leveälierisiä hellehattuja. Ne on tehty punomalla ilmaviksi. Hyviä jos on hellekausi menossa.

      Jos muuten haluaa edullista ruokaa ja juomaa, niin kannattaa kävellä keräämässä Vacilla kuponkeja. Sain itse erääseenkin paikkaan alennukseen oikeuttavia esitteitä varmaan parikymmentä, kun kuljin päivittäin ohi pari viikkoa. Usein samoilta työntekijöiltä.

      Vacin päässä on iso kauppahalli, jota kannattaa käydä ainakin katsomassa. Siellä myydään kojuissa lihaa, juustoja, hedelmiä, vihanneksia jne. Siellä on myös paitoja yms matkamuistoja kaupan.

      Edullisia hedelmiä yms voi ostaa esimerkiksi Vacin lähellä olevilta pienemmiltä kaduilta. Samoin Bartok Belan varrelta.

      Nippelitietona: Jos haluaa kivoja Unkari-aiheisia tarroja matkalaukkuun kiinnitettäviksi tms niin sellaisia löytyy joistain kojuista Vacilta.

      Postikortteja ei kannata ostaa vain siksi että tarvitsee merkkejä. Jotkut puljut koittavat myydä kortteja merkkien kanssa pakkokauppana. Kannattaa ostaa merkit mieluummin vaikka postista. Konttoreita on ihan mukavasti. Tietty jos ostat kortteja niihin kannattaa ostaa merkitkin samalla.

      Postilla menee muuten aika kauan tulla Suomeen. Noin pari viikkoa.

    • Ei.sukulaiskansa

      Budapest on Euroopan rikos- ja huijaripääkaupunki.

      • Kukkumatti

        Esittäisitkö tilastot tukemaan tuota väitettäsi, kiitos? Niin kauan kuin esität sanon että se on täyttä kukkua.

        Tein vähän googletusta Euroopan kaupunkien rikollisuudesta ja vaikka tämä "ansiojärjestys" vaarallisempien kaupunkien välillä vaihteli hieman, niin ne näyttävät sijaitsevan seuraavissa maissa:

        - Bulgaria
        - Bosnia
        - Italia
        - Ranska (Marseilles oli useammassa mainittu)
        - Venäjä

        En löytänyt itse mitään missä Unkari ja budapest olisivat kärkipaikoilla mitä tulee rikostilastoihin.


    • hyvää.matkaa.budaan

      En osaa sanoa, kun sellaista kaupunkia ei ole olemassakaan. Mutta jos Budapestiin meinasit mennä, niin käy ihmeessä syömässä Trofea Grillissä ainakin kerran! Mielettömän hyvää safkaa eikä kallista! Kauppahallista mausteita ja palinkaa ja pelkästään nähtävyytenäkin hieno. Kosmetiikka ja apteekkituotteet halpoja. Metrolla ja sporalla pääsee helposti, nopeasti ja edullisesti joka paikkaan. Kannattaa suosia paikallisten käymiä mestoja, ettei vedätetä turistihintoja. Vanhemmat ihmiset ymmärtävät suomea, koska se on ollut joskus pakollisena kielenä koulussa. Ihania ja ystävällisiä ihmisiä! Ja kysymällä paikallisilta selviää moni asia. Ehdottomasti julkisilla kentältä hotelliin/hotelliin. Ei kannata suunnitella liikaa vaan mennä mihin huvittaa.

    • AY19851994

      Tässä kymmenen vuoden kokemuksella tietoa . Ensin kulku Ferihegy lentokentältä E200 bussilla päätepisteeseen ja sitten Metrolla Budanpestin keskustaan. Ja v.v. Palatessa takaisin Suomeen.Netistä löytyy edullisia vaihtoehtoja majoitukseen. Gödöllön kylästä löydät mm. Itävalta-Unkarin keisarinnan Sissin (Erzebethin) Suomeksi Elisabethin linnan jossa hän pääsääntöisesti vietti aikaansa. Itävaltalaisten harmiksi. On paljon katsottavaa ,niin halutessanne voitte kirjastoista saada oppaita matkallenne .Hyvää 😋 matkaa !!

    • ETTÄSILLEEN

      Bussi on muuten 200E ei E 200

      • pestiin

        Onko nuo bussit miten ahtaita, onko niihin helppo mennä matkalaukkujen kanssa? Entä jos taksin ottaa kentältä, niin onko kalliimpi kuin etukäteen varattu?


      • Munmielestänäinon

        Kentältä otettu taksi on kalliimpi kuin etukäteen varattu, koska kentällä olevat taksit joutuvat maksamaan siitä, että saavat olla oven edessä ja ottaa asiakkaita kentältä.

        Etukäteen tilattu taksi saa tulla vain parkkipaikalle. Aika paljon näyttäisi ainakin paikalliset suosivan etukäteen varaamista, koska näkee usein kuskeja lapun kanssa asiakasta vastassa.

        Lentokentältä lähtevään bussiin mahtuu hyvin matkalaukun kanssa, laukku pitää pystyä nostamaan kyytiin. Metroasemalla ja metrossa voi olla aamusta ja iltapäivästä ruuhkaa ja joillakin metroasemilla joutuu nousemaan portaita, jotta pääsee kadulle.

        Lentokenttäbussin pääteasema on puolivälissä matkaa keskustaan ja sieltä voi ottaa metron sijaan myös tavallisen taksin.


    • hyväälomaa

      Bussiin voi ottaa matkalaukkuja , Bussit on ns . nivelbusseja
      Uskon, että taksit on saman hintaisia lentoasemalta kuin tilatessa. Varo ns. huijaritakseja. Ota taksi ulkooven ulkopuolelta olevasta kopista Fötaksi, hinta luotettava,
      Itse kuljen bussilla ja metrolla ilmaiseksi

      • Kukkumatti

        Ihan kivaa niin kauan että tarkastaja osuu kohdalle. Sillä rahalla ostaisikin aika paljon lippuja.


    • ettäsilleen

      miten niinTARKASTAJA? Meille 65 v täyttäneille kun on ilmaista liikkua Unkarissa julkisilla kaikilla kulkuneuvoilla. Tosin ei lentokoneilla

    • Munmielestänäinon

      Tästä nyt voi tietysti olla montaa mieltä, mutta minun mielestä on mukavinta mennä lentokentältä kaupungille taksilla, jonka on varannut etukäteen. Varsinkin, jos on menossa ekaa kertaa. Kuski tulee lapun kanssa tuloaulaan vastaan ja sitten mennään. Ei tarvitse kentällä ensimmäiseksi jonotella, tinkiä tai miettiä tuleeko huijatuksi, vaan voi ottaa heti rennosti. Jos on useampi kuin yksi henkilö, niin ei tule edes kalliiksi verrattuna minibussiin. Tilatessa voi sopia, käykö eurot, yleensä käy, ja Pestin keskustaan pääsee noin parilla kympillä.

      Bussikortti kannattaa silti ostaa. Esimerkiksi kaikilla metroasemilla on automaatteja, joista saa ostetuksi lipun. Maksukortilla voi maksaa, ettei forintteja tarvitse sen takia vaihtaa.

      Rahaa on ekakertalaisen helpointa nostaa pankkiautomaatista. Siinä tiedät heti, paljonko tililtäsi veloitetaan ja voit luottaa että setelit on oikeita. Vaihtokojujen kanssa pitää olla tarkkana, koska osa on kyllä hyvinkin halpoja, mutta osalla taas on pienellä räntätty teksti vaihtopalkkiosta, joka tulee puun takaa, ja osa on ihan rahanpesupaikkoja.

      Pienimmällä budejtilla pärjää, jos vuokraa asunnon ja kokkaa ainakin osan aterioista itse. Kauppoja on paljon ja hinnat edullisia, ruokaa ei kannata ottaa Suomesta. Toinen melko hyväksi havaittu, kalliimpi mutta rennompi tapa, on ollut ottaa hotelli, jossa on buffetaamiainen, käydä päivällä kahvilassa ja illalla ravintolassa syömässä.

      Kivoja kohtuuhintaisia ravintoloita on paljon esim. VII. kaupunginosan keskustan puoleisessa päässä, Király utcan ja Rákóczi útin välisellä alueella. Nimeltä mainiten muutamia: Spinozan juutalainen ravintola Dob utcalla, Trofean buffa ja Belvárosi disznótoros eli teurastamon annostiskit Király utcalla, serbialainen Pola Pola Klauzál Térin kauppahallissa ja monia, monia muita.

      Kahviloista parhaita on minun mielestä Gerbeaud ja Szamos Vörösmarty térillä, Müvész ja Lotz hall Andrássy útilla, New York Kafé Dohányi utcalla ja Ruszwurm Budan linnan luona Szentháromság utcalla. Voivat olla jonkun mielestä kalliita, koska kyllähän kahvia toki halvemmallakin saa, mutta nämä on minusta hienoja paikkoja, joissa on nautinnollista käydä.

      Váci utcan kävelykadulla ja sen päässä olevassa suuressa kauppahallissa on melko paljon turisteja, samoin Budan linnavuorella ja Sankarten aukiolla, mutta kannattaa niissäkin pistäytyä, jos on ekaa kertaa Budapestissa. Ne ovat n.s. päänähtävyyksiä.

      Aika näpsäkkä tapa selvitä päänähtävyyksistä ja saada ajantasaiset vinkit reissulle, on ottaa pariksi tunniksi paikallinen opas. Sen saa yleensä noin parilla kympillä ja kierroksen aikana voi kysyä kaikki itseä kiinnostavat asiat, alennusmyynnit, sesonkitarjoukset yms. ja saada muutenkin vinkit juuri sellaisiin paikkkoihin joista itse on kiinnostunut. Oppaan hinta maksaa nopeasti itsensä takaisin, usein jopa moninkertaisesti.

    • ummkot

      Jos siis menee bussi metro systeemillä keskustaan, niin voiko molemmat liput ostaa lentoasemalta ja mistä sieltä. Onko helppo osata jäädä pois metron kyydistä oikealla pysäkillä?

      • ghi

        Lentokentällä, oikealla, kun tulette aulaan, on Bkv:n lippujen myyntipiste.
        Sininen metro, millä kuljetaan keskustaan, on aika ..hmm.. alkukantainen, siellä ei ole kunnollisia näyttötauluja, mutta ovien yläpuolella on pysäkkikartat, mistä voi seurata, mikä pysäkki on vuorossa. Toki metrossa on kuulutukset, mutta ainakin henk. koht. niistä oli vaikea alussa saada selvää.
        Kaiken kaikkiaan Budapestissä on helppo kulkea julkisilla.


      • ettäsilleen

        ensin bussilla ja sitten metrolla. Lippuja voi ostaa bussistakin


    • ummikot

      Karttoja taitaa löytyä myös lentoasemalta ??

      • SilverlineNow

        www.silver-line.hu/shop
        Vocher code for every single item: - 10 % discount online: with this code 7777


    • ettäsilleen

      Osta Bussista liput bussiin ja metroon jos haluat

    • Pitäkäähänhauskaa

      Vaikuttaa, että porukka on innoissaan matkustamassa bussilla ja metrolla lentokentältä hotellille matkalaukun kanssa. No, ei ole minun juttu, minä menen taksilla, mutta kukin tavallaan.

      Jos on liikkeellä pienellä budjetilla, niin tässäpä teille vielä vinkki halvimmista tavoista päästä seilailemaan Tonavalle.
      Duna Bella tekee kaupunkikierroksen kympillä: http://legenda.hu/en/duna-bella
      Silverline vie kympillä Szentendreen: http://www.silver-line.hu/budapest-szentendre-cruise/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe