Kissan hoito

Hei!

Kyselisin kissan ruokinnasta sitä että mitä suosittelisitte vanhemmille kissa tytöille (yli 5v.) syötettävän? Märkäruoka ja kuivanappula eri merkkejä olen katsellut ja miettinyt mutta en vielä silleinsä tiedä mikä olisi kaikkein parasta! ja sitten kissan hiekka,onko parempi jos on paukkuuntuvaa vai hienojakoista?

5

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkeakanssa

      Kissalle parasta ravintoa on raakaruoka. Kuten liha, maksa, sydän yms.
      Markettien raksut ym. hömpät pilaa hampaat ja kissan elimistön.

    • pohtinut

      jos vaan viitsii tehdä, niin olettaisin että ihan "tavallinen" kotiruoka, liha,-kala, ihan normaali kastike, peruna, keitot, puurot,-lähes kaikki muut, mutta ei makeaa (eikä kissa syökkään makeaa). Itse käytin lähes,- ja ainoastaan kissan valmisruokia, laatusellaisia??? Kissani kuoli 11 v. vatsasuolisto-syyt, ja nyt tässä paljon Googlettanut kissojen poismenosyitä, niin löysin melkoisen paljon juurikin noita suolisto-oireisiin menehtyneitä, noh. eihän sitä tiedä??
      Kissa kyllä oppii tavallisen kotiruoan, mikä sopii perheelliselle oikein hyvin, yksin asuva ei niin paljon niitä kotiruokia yleensä tee. p.s. kissalle aina tuoretta ruokaa !
      Vielä: kun yhden kerran antaa valmiskissan-ruokaa, niille ei sitten oikein mikään muu senjälkeen kelpaa !!

    • 1012

      Kommaan ylempää (kaikkeakanssa) Raakaruokinta!!! Munuainen, sydän, silakka, kala yleensä, lohi on ettei saa antaa..(kaloissa on se ruoto ongelma jos ei keitä ja kisu saattaa kakoa sitten ruotoja, jos hampaat huonossa kunnossa tai lyttänokka) sei keitettynä, raakaa nautaa. Keitettyä porkkanaa, parsaa, kaalia ja herneitä voi kokeilla sekoitettuna, pitää suolen hyvässä kunnossa ja saa vitamiineja. (tietenkin vitamiineja on erikseen eläimille myynnissä, kuten myös kaikkea mahdollista muutakin)
      Mustissa ja mirrissä pakasteena myydään raakaruokaa... se on sitten makuasia kelpaako neidille.
      Jos tosiaan on oppinut halppis kissanruokaan aika hankala joskus saada syömään muuta, vähän kuin läpivientipikaruokalapaikat tekee ihmiselle.
      Voi aloittaa naudanjauhelihalla (ei vakuumipakattua)!!!
      Toisinaan myös maksan,munuaisen ja sydämen maku voi olla liian karskia heti kättelyssä. Lihatiskiltä voi ostaa vaikka ihan mini annoksia ja kokeilla.
      Vanhemmat (huom:koirat) tykkäät keitetystä maksasta, mutta hajua ei kyllä kestä erkkikään!!!
      Venhemmille kissoille tarkoitettu laaturaksuja, mitkä ei sisällä viljaa (jota on ympätty lähes jokaiseen ruokaan) on hampaille hyväksi, ettei tule hammaskiveä. Jos antaa tutkia hampaat itse tosi hyvä tai ainakin opetella että tottuu siihen kun vanhenee. Laatukosteatruoat sisältää jo kaikki tarvittavat vitamiinit.
      Joskus voisi herkutella ..-ravuilla, mutta on huuhdeltava todella hyvin suola pois ja riskinä virtsakivet, että en voi suositella.
      Vapa käteen ja kalaan, isommat ja järvikalat tiettynä vuodenaikana kannattaa perata, no miksei pienetkin ja sitten hyvin pakastaa annospusseihin ja keittää tarvittaessa, ruodot kyllä helpompi poimia kun keitetty, voi siis jäädä jokin loinen, mikä tarttuu, mikä ei lähde kuin pakastamalla(valkoinen mato, mateissa ainakin on yleensä näin syksymmällä). En söisi edes itse matosia mateita.
      Raskaana oleva nainen ei sais sitten siihen ulosteeseen koskea...
      Ja muistettava vaihtaa säännollisesti hiekkalaatikko, jos käytössä kopallinen niin hyvä.
      Nyt huomasin että on tullut, vähän pelletin tapaista, jotain ruskeata puu rouhetta, joka varmasti tassuille ihanteellinen. Miksi ei desinfioitu rantahiekka kävisi myös.
      Henkilökohtaisesti en välitä tippaakaan paakkuuntuvasta, enkä savipohjaisista hiekoista, jos pissa osuu tassuun peittäessä se paakkuuntuu tassuun ja sitten on tassunjälkiä lattiat täysi. Kristallihiekka imee todella hyvin ja pitää hajut poissa aika rouhea tassuille. Pitää hajun todella hyvin. Se mitä kissa-neiti syö ja miten se voi sen haistaa virtsasta ja ulosteesta, kuten ihmisenkin.

    • 1816

      Meillä kissanhiekan sijasta on käytetty catwc kuiviketta joka on toiminut hyvin. Valintaan vaikutti kotinaisuus ja ekologisuus. Ruokapuolella viisari kääntyi clinivet kuivaruokaan. Valintaan vaikutti eläinlääkärin suositus antaa ruokaa mikä ehkäisee pissaongelmia.

    • kisskisskisss

      Kissalle voi fileerata kalat siinä, kuin itselleenkin, hyvää filerausharjoitusta! ;)
      Broisku on kanssa mieluista, ihan raakana vaan, kotimaisessa ei ole salmonellavaaraa. Laktoosittomia jogurtteja ja kermaa tykkää meitin katti myös välillä lipoa. Silloin tällöin laadukas märkäruoka purkista takaa vitamiinien saannin. Joku viisas on sanonut, jos kissalle syöttää kasviksia ja viljaa, se on sama, kun antaisi kanille makkaraa! Joten ei niitä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe