Sähköhoito

SähköäVaiEi

Lekuri ehdotti vaikean masennuksen hoitoon sähköhoitoa. Kieltäydyin ehdottomasti, mutta haluaisin nyt kuitenkin kuulla mielipiteitä, niin hyviä kuin huonojakin.

Lääkäri oikeastaan painosti mua ja se tuntui ahdistavalta. Tuli sellainen olo, että sen mielestä en halua parantua, kun en suostunut hoitoon. Noh, ongelma on ensinnäkin siinä, että mulla ei ole ketään, ketä pitäisi musta huolta hoidon jälkeen. Sen sijaan mun pitäis huolehtia sekä lapsista, että monisairaasta miehestä. Miehellä on muistiongelmia, sitten meitä olis kaksi muistiongelmaista. Onko mahdollista, että muistiongelmat sähköhoidon jälkeen jää pysyviksi? Se tietäis laitoshoitoon joutumista koko perheelle...

Onneksi seuraava psykiatrikäynti on vasta marraskuussa. Pelottaa mennä sinne, kun se ei varmaan luovu siitä sähköhoidon ehdottamisesta.

19

1350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dkflödkflöaskflö

      Niin, sulla varmaan on ihan oma tahto ja pää, jolla asiat päätetään. Tyhmää tulla tänne selittämään, että joku psykiatri/lääkäri painostaa potilasta johonkin. Sähköhoito ei ole yhteiskunnalle ilmainen trippi, ei sitä pahuuttaan suositella.

      Ei susta tarvitse kenenkään huolta pitää hoidon jälkeen, kunhan jollain himaan pääset ja joku tsiigaa sun perääs sen illan. Eikä sitäkään tarvitse.

      Ei tarttis ihan lapanen kuitenkaan olla. Sä teet ihan omat päätökses ja täältä löytyy aiheesta tietoa ja psykiatrilta roppakaupalla lisää.


      Toisaalta on oletettavaa, että sun kohdallasi masennus ei vaadi tota hoitoa, ottaisit, jos tuntisit että on viimeinen oljenkorsi.

      Niin ja ei kukaan sua marraskuussakaan ole pakottamassa sinne psykiatrille, sitä varten on puhelin ett sill voi skulata.

      • SähköäVaiEi

        No jaa, mä olen ollut tahdonvastaisessakin hoidossa. Sitä en enää halua, koska siellä ei enää kysellä omaa tahtoa. Psykiatri voi kirjottaa lähetteen ja taas sitä mennään. Olen vähän varovainen noiden lekureiden suhteen sattuneesta syystä.

        Psykiatri tulosti mulle Wikipediasta tietoa sähköhoidosta, ihan kuin en itse olisi osannut sieltä katsoa. Siinäpä lääkärin tiedot asiasta.

        Sitähän minäkin, etten ole ainakaan vielä niin pahassa jamassa, että sähköä tarvisin. Pakko sinne psykiatrille on kuitenkin mennä, kun tarvitsen lausuntoja ja sen sellaista, mikäli en ole työkunnossa vielä.


    • Kaatokänninen

      Mulle ehotettii sitä kans. Sanoin heti et ei käy. Katoin ku huonekaveri meni siihen. Sit ku käytii musahuonees mä soitin rumpui ja se istu pianon vieres. Se sano sori, emmä osaa enää...aika pelottavaa...
      ;>

      • röykkis

        Kyllähän se sähkö"hoito" toimii ku ei enää muista sen jälkeen mikä masentaa ku muisti menee.(eikä siinä sivussa muutamaa muutakaan juttua).


    • snowman79

      Sähkö"hoito"=aivovaurio, muisti menee ja ehkä vähän muutakin. Ei ehkä toimenpiteenä niin brutaali kuin ennen, mutta sähkö on aina sähköä eli ei se hyvää tee...

    • Ldkldi

      Ihan vasta sain kahdeksan kerran sarjan sähköhoitoa. Ei tullut muistiongelmia, mutta ei auttanutkaan. Moniahan se on varmasti auttanut kun sitä paljon käytetään ja suositellaan. Ei ole mielestäni silti asiallista painostaa siihen. Oma päätöshän se on jos ei ole pakkohoidossa!

      • hklljbkkk

        Käsittääkseni ect-hoitoon ei voi pakottaa Suomessa, ulkomailla tapauksia on. Sen sijaan ihminen voidaan pakottaa tahdosta riippumattomassa hoidossa kemikaaleihin, joista voi tulla myös vakavia haittoja ihmisen terveydelle ja elämänlaadulle. Eikä edes hyötyjä osalle ja vaan merkittäviä haittoja. Tätä osaa ei ole olemassa psykiatrien mielestä, sillä lääkkeiden haitathan ei ole olemassa, pitkäkestoisia tai henkilölle itselleen kamalia.

        Mitä kävisi jos pitäisi jotakuta vankina, pistäisit häneen kemikaaleja joilla lähtisi ainakin puolittain taju hänen tahtomattaan ? Ihminen saisi pahoinpitelysyytteen. Samanlaisia traumoja jää ihmiselle, on tekijänä "alan ammattilainen"(tai "ammattilaisia" retuuttamassa ihmistä) tai yksityishenkilö. Hoito ei ole hoitoa jos ihminen ei halua sitä eikä siitä hyödy tai jopa traumatisoituu siitä. On kyseessä sitten pakkosähköhoito tai pakkolääkintä tajuntaa lamaavin kemikaalein.


    • Mietihän_tarkkaan

      Tuolla on kaikki mitä sinun tai kenenkään muunkaan sähköshokkia harkitsevan tarvitsee tietää päätöksentekoon. Käytännössä lyhyesti tiivistettynä sähköshokittaminen perustuu aivojen vaurioittamiseen sähkövirran avulla.

      "Onko mahdollista, että muistiongelmat sähköhoidon jälkeen jää pysyviksi?"

      On, ja todennäköistä. Muistiongelmat eivät ole ainoa kognition vaurio, jota sähköshokittamisesta seuraa vaan mukana tulevat kaikki muutkin dementian perusoireet; keskittymis- ja hahmottamisvaikeudet, itseilmaisun vaikeutuminen ja niin edelleen. Voit luntata loput oireet vaikka muistiliiton sivuilta. Katso mm. mainitun sivuston (linkki alla) kohdat Cognitive Dysfunction ja Memory liityen pysyviin aivovaurioihin, jotka ilmenevtä kognition, mukaan lukien muistinongelmina.

      "Cognitive Dysfunction:
      This is a broad term that encompasses memory dysfunction function as well as impairment in learning new material, abstract reasoning, problem solving and other higher functions. Most ECT studies focus on memory loss but many also mention cognitive dysfunction. Check all the memory resources to get a full picture of broader cognitive dysfunction."

      "Memory:
      Many studies show varying degrees of permanent memory loss and dysfunction and often include more generalized cognitive dysfunction as well."

      http://www.ectresources.org/

      "ECT (electroconvulsive therapy) involves the application of two electrodes to the head to pass electricity through the brain with the goal of causing an intense seizure or convulsion. The process always damages the brain, resulting each time in a temporary coma and often a flatlining of the brain waves, which is a sign of impending brain death. After one, two or three ECTs, the trauma causes typical symptoms of severe head trauma or injury including headache, nausea, memory loss, disorientation, confusion, impaired judgment, loss of personality, and emotional instability. These harmful effects worsen and some become permanent as routine treatment progresses."

    • tällaisiaKokemuksia

      Ainakin nokialla pakotetaan sähköön, naapurikunnan aluesairaalasta sinne viedään potilaita yhtenään. Muisti ei hävinnyt välittömästi mutta vuosia hoidon jälkeen tulee yhä tilanteita, että ennen sähköä eletyn elämän tapahtumat ovat kadonneet. Näköhavaintoihin liittyvät paikat, kartat, maisemat yms ovat täysin poissa mielestä. Ne palautuvat mieleen kun ne uudestaan kokee.

    • ViisastuTaiKuolePois

      Vituttaa teidänlaiset idiootit jotka annatte lääkärin alistaa teitä. Seuraavalla kerralla huudat sille päin naamaa, että ei kukaan halua olla paranematta, koska se on epäloogista, tai ihminen on sillain sairas, että sillä tulee automaattisesti semmosia ajatuksia ettei halua parantua - josta olet automaattisesti syytön, eikä sinua voi siitä painostaa.
      VAIHDA LÄÄKÄRIÄSI SAATANAN IDIOOTTI, HEIKKO PASKA.

      • EipäMeeNiin

        Psykiatrit eivät ole lääkäreitä. Heille ei voi sanoa 'ei'. Psykiatreilla on pakottamisoikeudet niin kuin poliiseilla. Psykiatrinen alistaminen (psykiatrinen orjuus) on valtion hyväksymää, joten sitä vastaan on käytännössä mahdotonta protestoida niin kauan kuin psykiatrian ja valtion välillä vallitsee liitto (vrt. entisajan kirkon ja valtion väliseen liittoon).

        Et ole ymmärtänyt mitä psykiatria on ja miten se toimii.


      • jioiuiuiouiu
        EipäMeeNiin kirjoitti:

        Psykiatrit eivät ole lääkäreitä. Heille ei voi sanoa 'ei'. Psykiatreilla on pakottamisoikeudet niin kuin poliiseilla. Psykiatrinen alistaminen (psykiatrinen orjuus) on valtion hyväksymää, joten sitä vastaan on käytännössä mahdotonta protestoida niin kauan kuin psykiatrian ja valtion välillä vallitsee liitto (vrt. entisajan kirkon ja valtion väliseen liittoon).

        Et ole ymmärtänyt mitä psykiatria on ja miten se toimii.

        Ja oisko diagnoosina paranoidi skitsofrenia?
        Psykiatrit muuten ovat lääkäreitä, tosin erikoistuneita sellasia, eli semmoset kuusi vuotta siihen lääkärin koulutuksen päälle.


      • puoskareita

        Ovat toki lääkäreitä. Hoitavathan he mieliKUVITUSsairauksia.

        Psykiatreilla on sama asenne kuin sinulla: Käyttävät diagnoosejaan "lyömäaseena." Oikea lääkäri ei käytä diagnooseja lyömäaseena.


      • EipäMeeNiin
        jioiuiuiouiu kirjoitti:

        Ja oisko diagnoosina paranoidi skitsofrenia?
        Psykiatrit muuten ovat lääkäreitä, tosin erikoistuneita sellasia, eli semmoset kuusi vuotta siihen lääkärin koulutuksen päälle.

        Tapasi leimata minua psykiatrisesti, 'paranoidiseksi skitsofrenikoksi', on hyvä esimerkki siitä mistä psykiatriassa on todellisuudessa kysymys. Tarkoitus on leimata erilainen tai eri mieltä olevan ihminen 'sairaaksi' ja siten väheksyä, solvata tai jättää ottamatta tosissaan toisen näkemys, ihan niin kuin erilaisuus mitä tulee maailmankatsomukseen, tietotaitoon, asenteisiin tai arvoihin ja niin edelleen olisi jokin lääketieteellinen asia. Psykiatrinen leima oikeuttaa ihmisten kontrolloinnin ja rankaisemisen auttamiseksi, lääketieteelliseksi interventioksi, naamioituna.

        Psykiatri ei ole lääkäri sen enempää kuin posteljoonikaan. Psykiatreilla on, ainakin Suomessa, peruslääkärikoulutus, jonka jälkeen he erikoistuvat psykiatriaan, joka _ei_ ole lääketieteen haara vaan sosiaalikontrollin instituutio, joka on _naamioitu_ lääketieteeksi. Huomaa, että esimerkiksi posteljoonilla voi olla taustalla lääkärikoulutus, mutta toimiessaan posteljoonina hän ei harjoita lääketiedettä, hän ei ole lääkärin roolissa. Omata koulutus ja toimia jossain roolissa yhteiskunnassa ovat eri asioita.


      • EipäMeeNiin
        puoskareita kirjoitti:

        Ovat toki lääkäreitä. Hoitavathan he mieliKUVITUSsairauksia.

        Psykiatreilla on sama asenne kuin sinulla: Käyttävät diagnoosejaan "lyömäaseena." Oikea lääkäri ei käytä diagnooseja lyömäaseena.

        Juuri näin. Psykiatrit ovat tekemissä vain omien mieli(kuvitus)sairauksiensa kanssa, joista yhtenä mainittakoon juuri 'paranoidinen skitsofrenia'. Psykiatrinen leima ("diagnoosi") on nimen omaan lyöma-ase kohdetta vastaan. Se on täysin eri kuin lääketieteellinen diagnoosi, jonka tarkoitus on selittää mikä henkilöä vaivaa (esimerkiksi keuhkoputkentulehdus).

        Psykiatrinen leima ("diagnoosi") kuvaa henkilöä, hänen persoonaansa (poliittinen ideologia, asenteet, arvot, kaikki muut ajatukset, käytöstavat, tunteet). Lääketieteellinen diagnoosi kuvaa henkilön kehossa havaittavaa (fyysistä, mitä muutakaan...) poikkeamaa, ei hänen persoonaansa.

        Psykiatrian ja lääketieteen välillä on kanjonin mittainen ero. Niillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Psykiatrin toimi on yhtä lähellä lääkärin toimea kuin poliisitoimi. Poliisin työtä kuvaavaa sanastoa ei ole, ainakaan vielä, medikalisoitu. Emme puhu rikoksista sairauksina (paitsi psykiatriassa). Emme puhu rikollisista potilaina (paitsi psykiatriassa). Emme puhu vankilasta sairaalana (paitsi psykiatriassa). Emmekä puhu vanginvartijasta ylilääkärinä (paitsi psykiatriassa). Ja niin edelleen. Joskin jo oli äskettäin MTV3.n uutissivuilla miten muuan psykiatri sepitti, että vankiloissa on "mielisairaita" ja heidät pitäisi saada vankilasta psykiatriseen laitokseen "hoitoon".... laitokseen, joka on siis vankila sairaalaksi naamioituna ja, jonka "hoito" on kontrollia ja/tai rankaisemista lääketieteelliseksi interventioksi naamioituna.

        Miten tekopyhää pelleilyä. Mutta psykiatria on.


      • köljbbbbb

        Vielä 1970-luvulle asti oli eräitä hyvin harhaisia ihmisiä, jotka olivat vaaraksi toisille ihmisille. He uskoivat harhaiseen oppiinsa, mitä pitivät tieteenä.

        He silpoivat toisten aivoja ja muuttivat heidät pysyvästi ja jopa tappoivat jotkut lobotomioillaan. He luulivat, että heillä on eettisesti oikeus tehdä näin toisille ihmisille, vaikka toimenpide oli brutaali, epätieteellinen ja epäeettinen.


      • hauka.puunoksalla

        Viestipuuspede tuli möykkäämään...


    • Eisähköätoistaiseksi

      Meillä päin kuulemma pitää olla osastolla, kun saa sähköhoitoa. Kävin sen sijaan magneettipulssihoidossa, josta oli vähän hyötyä mutta ei haittaakaan. Sulla on potilaana oikeus kieltäytyä, kun et ole pakkohoidossa. Voi sanoa ihan asiallisesti, että mahdolliset sivuvaikutukset huolestuttavat. Lääkärillä on oma mielipiteensä mutta sinä päätät. Hyvä lääkäri osaisi keskustella noista mahdollisista haittavaikutuksista.

    • agirl

      En halunnut sähköhoitoa, enkä halua. Sitä riskiä en halua ottaa, että muistini heikkenisi tai tulisi muuta haittaa. Minusta koko asia tuntui todella pelottavalta. Onneksi saan päättää itse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2914
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      412
      2812
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      2014
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1834
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1785
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1602
    Aihe