Virolaiset ja maaorjuus

KeimoKoponen

Kysyisin mitä mieltä virolaiset ovat maaorjudesta; lähinnä orjan asemasta tarkastellen? Valko-Venäjän presidentti ehdotti noin kaksi vuotta sitten maaorjuuden palauttamista maahansa ja on mahdollista että läheisten suhteiden takia myös Putin on pohtinut samaa asiaa. Asia voi kuulostaa nykyaikana täysin absurdilta, mutta kaikki on mahdollista historiallisen Venäjän kulttuuripiirissä. Maailma voi olla tältäkin osin aivan erilainen vuoden päästä.

6

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 222333

      Tekninen kehitys ja tehokkaat koneet ovat jo ajat sitten tehneet maaorjuuden tapaisen taloudenpidon mielettömäksi. Ei edes renkejä ja piikoja enää paljon maatiloilla tarvita, kun tehokkailla koneilla ja laitteilla hommat hoidetaan. Toki tähän kehitykseen liittyy myös se, että ihmisiä syrjäytyy työmarkkinoilta ja yhteiskunnasta muutenkin, siksi kun yhä harvemmat pystyvät työt tekemään yhä tehokkaammilla koneilla. Eikä syrjäytyneenä jollain pienillä toimeentuloavustuksilla eläminen sekään välttämättä ole entisaikojen orjan asemaa parempi, ei ainakaan joka suhteessa.

      • KeimoKoponen

        Hyvä pointti. En tiedä Valko-Venäjän presidentin vaikuttimia ehdotuksen takana, mutta raakaa miestyövoimaa ei nykyaikana enää tarvita. Kaikki raskaat työt tehdään koneiden avulla joka vastaa useiden ihmisten työpanosta.


    • Anonyymi

      Yllättävän ajankohtainen aihe, vaikkei suoranaisesta orjuudesta voidakaan puhua.. Perinteiset ja historialliset neuvostokansat halutaan taas saada isällisen ikeen alle.

      • Anonyymi

        Perinteiset ja historialliset neuvostokansat..mitäkö ne ovat? Venäjän historiaan tutustumisen voi aloittaa Nestorin kronikasta, sitä vanhempia teoksia tiettävästi ei löydy. Teos on jopa suomennettu.
        Niin läntisen Euroopan kuin Venäjänkin "kansat" ovat hämmästyttävän nuoria, yhtään niistä ei ollut vielä esim. tuhatkunta vuotta sitten, oli vain heimoja, klaaneja, ryhmittymiä tms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteiset ja historialliset neuvostokansat..mitäkö ne ovat? Venäjän historiaan tutustumisen voi aloittaa Nestorin kronikasta, sitä vanhempia teoksia tiettävästi ei löydy. Teos on jopa suomennettu.
        Niin läntisen Euroopan kuin Venäjänkin "kansat" ovat hämmästyttävän nuoria, yhtään niistä ei ollut vielä esim. tuhatkunta vuotta sitten, oli vain heimoja, klaaneja, ryhmittymiä tms.

        Tarkoittanee tässä niitä kansoja, jotka ovat kuuluneet Neuvostoperheeseen lähes koko sen olemassaolon ajan, esimerkiksi baltit ja moldavialaiset.


    • Anonyymi

      En ymmärrä, mistä kysyt. Ilmeisesti määritelmät ovat sekaisin.
      Lisäksi en usko, että virolaisten näkemys sodasta eroaa suomalaisten näkemyksestä.

      - Maaorjuus on nimitys myöhäisantiikissa, keskiajalla ja uuden ajan alussa vallinneelle yhteiskunnallisen järjestelmälle, jossa maata viljelevä väestö ei ollut itsenäinen. Viljelijät eivät hallinneet maata perinnöllisesti talonpoikina, vaan he viljelivät maaherran omistamaa maata alustalaisina ilman muutto-oikeutta, ”turpeeseen sidottuina”:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Maaorjuus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4540
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3948
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2501
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1503
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1188
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1183
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe