Riesana reissutyöläiset - taloyhtiön vastuu?

asunnonomistaja

Asun kerrostalossa, ja naapuriasuntoa on vuokrattu nyt vuoden alusta lähtien ulkomaalaisille reissutyöläisille. Vuokralaisista on ollut monenlaista häiriötä, ja lisäksi käynnissä näyttää olevan kierto, jossa asunnon kokoonpano vaihtuu muutaman viikon välein. Kun isännöitsijään ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan on otettu yhteyttä, vastaukseksi on saatu, että asunto on vuokrattu kuudelle tietylle henkilölle, jotka asuvat siinä. Sekä isännöitsijä että pj ovat vaikuttaneet haluttomilta selvittämään, ketä asunnossa oikeasti asuu ja katkaisemaan toiminta, joka muistuttaa välillä itäeurooppalaisten miesten vastaanottokeskusta.

Eikö isännöitsijällä ja taloyhtiöllä kuitenkin pitäisi olla velvollisuus tietää, ketä asunnoissa asuu - myös hätätapausten varalta? Ja onko tällainen asukkaiden kierrätys luvallista?

Mistä voisi saada lisää apua ja neuvoja tilanteeseen?

8

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhtiöllä on lakisääteinen oikeus saada tieto asunnossa asuvien henkilöiden lukumäärästä, ei asukkaiden henkilöllisyydestä.

      • nimet.kirjopissa

        Kyllä talokirjoissa pitää olla asukkaitten nimet, vieraat on erikseen.


      • Asunto-osakeyhtiölaki ei edes tunne koko talokirjan käsitettä. Ainoa seuraus siitä, että taloyhtiöllä ei ole tietoa asukkaan henkilöllisyydestä on käytännössä se, että asukas ei saa tilattua ovenavausta avaimen hukuttua tai jäätyä kotiin.

        Koko talokirjan pitäminen on juridisesti muutenkin haastava asia. Kyseessä on henkilörekisteri, joita koskeva lainsäädäntö on huomattavan tarkka. Valitettavasti on todettava, että 98 % taloyhtiöistä täyttää lainsäädännön asettamat vaatimukset tältä osin, toisaalta ilmoitus taloyhtiöllekin on vapaaehtoinen (vaikka useimmissa yhtiöissä annetaankin kuva sen pakollisuudesta).


    • VainLukumäärä

      "Sekä isännöitsijä että pj ovat vaikuttaneet haluttomilta selvittämään, ketä asunnossa oikeasti asuu"

      Taloyhtiöllä ei ole edes oikeutta saada tietää, ketä missäkin asunnossa asuu. Ainoastaan henkilöiden lukumäärä pitää olla tiedossa.

      Ja häiriöiden suhteen toimitaan kuten minkä tahansa häiriön suhteen.

      "Vuokralaisista on ollut monenlaista häiriötä"
      Minkälaista häiriötä?

      • asunnonomistaja

        Häiriötä on ollut mm. toiseen asuntoon ulottuva vesivahinko.


      • Vanha_täti

        Vahingot korvataan as.oy:n vastuunjaon mukaan. Ei ole väliä, että aiheuttiko vahingon reissutyöläinen vai kuka. Viimekädessä asunnon omistaja vastaa, jos ei saa vuokralaisen vakuutukseen menemään ja jos vahinko on osakkaan vastuulla.


      • amazim

        Taloyhtiö tietää vain osakkeen omistajien nimet, eikä vuokralaisten nimiä. Vuokralaisten nimiä ei normaalitilanteessa tarvitse tietää ja usein kun asukkaat näitä tiukkaavat takana on vain uteliaisuutta. Tätä perustellaan milloin milläkin legendalla pelastuslaitoksen vaatimuksesta tai talonkirjojen pakollisuudesta. Jos vuokralainen aiheuttaa esim. vesivahingon omalla toiminnallaan, vuokralaisen nimi saadaan osakkeenomistajan kautta selville. Jos osakkeenomistaja ei tätä tietoa osaa antaa, hän on syyllistynyt huolimattomuuteen ja joutuu itse vastaamaan vahingosta.

        Sen sijaan valitettavasti asunnon omistaja ei joudu vastaamaan vuokralaisen aiheuttamasta vesivahingosta, jos on noudattanut normaalia huolellisuutta. Näitä on ollut tapauksia paljonkin jossa suihkuun sammunut vuokralainen on aiheuttanut vesivahingon ja vuokralainen on todettu varattomaksi. Taloyhtiö jää nuolemaan näppejään vaikka asunnon olisi omistanut kaupunki tai rikas asuntosijoittaja, joilla olisi ollut varaa korvata.


    • eivastuuta.rahaa.tulee

      Ei auta muu kuin muuttaa pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe