Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pennun juoksuttaminen

kemppainen002

Hei. Kyselisin että kuinka paljon pystyy 7kk ikäisen pennun kanssa juoksemaan? En tarkoita pyöräilyä, vaan ihan perus juoksulenkkiä. Eli mikä olisi hyvä matka yhdelle kerralle ja monesti viikossa? Vai olisiko parempi odoittaa siihen asti, kun on täysikasvuinen. Eli mihin ikään?

20

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flick_

      Noin 3 km päivässä kolmisen kertaa viikossa, riippuen pennun peruskunnosta ja lihaksiston kehittyneisyydestä, pehmeällä alustalla eli esim. hiekkatiellä. Metsässä juokseminen kasvattaa lihaskuntoa, joten jos olet antanut pennun juoksennella vapaana metsässä nuorempana säännölisesti, tuo kilometrimäärä mielestäni olisi sopiva. :)

    • kemppainen002

      Okei. Kiitos vastauksesta! Joo on saanut pienempänä juosta paljon vapaana, ja on myös palloa jonkin verran noudettu, joten peruskunnon ei pitäisi ihan alhainen olla :)

    • Flick_

      Vielä lisäisin, että kannattaa ensin kokeilla ja seurata sitä, kuinka koira jaksaa, huomioida se, ettei niveliä saisi liikaa rasittaa kasvuikäisellä pennulla. Oma kohta viiden kuukauden ikäinen pentuni jaksaa kävellä reippaasti ja omasta halustaan noin 3 km lenkkejä eikä väsy niistä. Uskoisin, että tuossa parin kuukauden päästä voisi jo hiljakseen juoksuttaa eli hölkätä sen kanssa.

    • Mikäs siinä niin kauan kun pentua ei tarvitse patistaa, houkutella tai pakottaa. Kyllä pennut jaksaa ja paljon, mutta omalla tahdillaan, eikä väkisin.

    • JoukoMaaninkavaara

      70-luvulla pennut juoksivat kympin aamulla ja toisen illalla jo 3 kuukauden ikäisenä eli heti kun oppivat kävelemään.

    • koirallinenkin

      Onko välikuvat otettu? että tietää, missä kunnossa luusto on. Itse rupeaisin juoksuttamaan enemmän vasta sitten kun on virallisesti kuvattu.

    • sakuja10000vuotta

      Välikuvat, heh. Luuston kunnon näkee ilman kuvauttamistakin. Ota silmä käteen ja katso.

      • koirallinenkin

        Joo, ihan varmasti joku näkee ja mitä kauempaa katsoo sen paremmin näkee.


      • MNF

        No siis, kyllähän sen ao näkee. Jos pentukoiran leikkejä seurailee, näkee, kun painaa tuhatta ja sataa päihittäen kaikki muut lajitoverinsa vauhdissa, kääntäen suuntaa sadasosasekunnissa, voiko selkä olla rikki? Tai lonkat sökönä, kyynärät? Sitten jos pentu palautuu heti kotiintultua ja rauhottuu omalle paikalleen, sillä on hyvä ruokahalu eikä ilmaise esim. läähättämällä taikka hermostuneesti kävelemällä ympäriinsä kipua. Onko silloin koiran selkärangassa taikka muussa luustossa vikaa? Mikäli ei, voi antaa alle vuotisena juoksennella edelleenkin vapaana omalla tontilla valvonnan alla taikka sillon tällöin käväistä koirapuistoissa. Pyörällä en lähtisi juoksuttamaan.


    • MustanaamioFlick_

      Päivitystä pennun juoksuttamiseen/liikunnantarpeeseen. Nyt pentu on vähän yli 9 kk ikäinen ja ollaan koirapuistoiltu säännöllisesti, kuten myöskin harrasteltu remmilenkkeilyä, vaihdellen. Pari kolme kilometriä juoksee täysillä kaverien kanssa väsymättä parin tunnin ajan leikkien. Fysiikka kestää. Koiranpentu ei edes väsy. Kotiintultuamme tuo lelua vielä, mutta osaa rauhoittua lenkin jälkeenkin. Yöt nukutaan rauhallisesti.

      • halivilivoooo

        Kasvavaa pentua ei kannata leikittää tuntia toisten koirien kanssa, paitsi jos ne ei ole samanikäisiä ja suurinpiirtein samankokoisia. Liikunta muuttuu helposti liian rasittavaksi jos leikkikavereina on aikuiset ja kehittyneemmät koirat. Järki käteen.


      • MustanaamioFlick_

        Kyllä kannattaa. Kaikilla sakuillani AA/OO. Järjellä on menty. Edelleen jatketaan samaan tyyliin.


      • fgfdsashggff
        halivilivoooo kirjoitti:

        Kasvavaa pentua ei kannata leikittää tuntia toisten koirien kanssa, paitsi jos ne ei ole samanikäisiä ja suurinpiirtein samankokoisia. Liikunta muuttuu helposti liian rasittavaksi jos leikkikavereina on aikuiset ja kehittyneemmät koirat. Järki käteen.

        Hei, koiranpentua ei leikitetä, vaan se leikkii itsenäisesti, ja kun ei enää jaksa leikkiä, lepäilee. Aikuisten koirien kanssa on pennun hyvä antaa leikkiä, tasapainoisen aikuisen koiran.


      • miekylläkeikitän

        Kyllä minä ainakin leikitän ja leikin oman pentuni kanssa, omistanut elämäni aikana 5 koiraa, niistä oli 2 sakuja, 1 sekarotuinen (emä bordercollie isästä ei tietoa), mäyräkoiran ja tämä nykyinen joka on viides on rodultaan irlanninsusikoira, joista jokaisen kanssa olen leikkinyt niiden ollessa pentu ja joka ikisestä kasvoi kunnon koirakansalainen. Jokainen sai myös leikkiä toisten koirien kanssa.


      • tarkennukseni

        Tarkoitin tuolla leikittämisasialla sitä, ettei pentua välttämättä tarvitse "leikittää", vaan pentu leikkii luonnostaan. Minäkin harrastelen leikkimistä pentuni kanssa, mutten silti sitä leikitä, vaan leikitään yhdessä.


    • pikkuhiljaaenemmän

      Kasvavaa pentua ei kannata juoksuttaa pitkiä lenkkejä. Pentu irti metsää juoksemaan, se on sille parasta jumppaa. Käy juoksulenkkisi yksinään. Ota koira mukaan lenkille kun on vähintään vuoden ikäinen.

      • kenenmailleluvalla

        Mites, kun ei ole metsää, omaa siis?
        Niin eihän se silloin onnistu kuin ptkällä liinalla, joka tod takertelee puissa.Missä saa juoksuttaa metsässä ihan virallisesti, luvalla?
        kun tiedän että ihan sakkojakin on saanut, kun toistuvasti vieraan metsässä ilman lupaa on juoksuttanut.Pentuakaan ei saa irti pitää kuulemma ilman sen maanomistajan lupaa.Sukulasilta ehkä voisin kysyä, kyllä metsää muutamilla on.


      • MustanaamioFlick_

        Meillä on. Omalla tontillaan saa pitää valvonnan alaisena koiran vapaana. Varsinkin, jos koira on todettu yhteiskuntakelpoiseksi eli on sosiaalinen kaikille ihmisille sekä toisille eläimille, lajitovereilleen. Minun koirani on.


    • Kävely

      30 km joka päivä. Kevättä kohti nosta 40 km.

    • puistoilija

      Hehhee. Onko saku koirapuistokoira?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2297
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1427
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe