Kiikarin suojaläpät?

Tikka_takoo

Terve,

Kiväärissä on vanha Weaver laajakulmainen kiikari ja sen suojaläpät ovat tulleet tiensä päähän. HAeskelin uusia suojuksia mutta nyt nuo näyttävät kaikki olevan pyöreille okulaareille. Onko heittää vinkkiä mistä voisi löytää tuollaiseen laajakulmaiseen versioon uusia suojaläppiä?

12

125

  Vastaukset

  • No kato kun wiiverillä on muutama eri mallinen tollanen tv-kiikari. Jos ymmärtäisit kertoa tarkemman mallin, niin joku saattas viitsiä kaivaa jenkkisaitilta, et saako noivin vielä läpsyttimiä.
   Tietenkin voisit myös itse KVG.

  • Joo, kgv-kortti käytettiin ensimmäisenä. Totta on tuokin että kiikarin malli helpottaisi osan metsästystä. Tässä kuitenkin kyseessä yli 30v vanha kiikari, mikä on ollut siis tositoimissa eikä koristeena asekaapissa tai sarvissa, niin tuota mallimerkintää ei enää erota kiikarista.
   Täytyy varmaan ottaa vaan tuo malli mukaan ja lähteä käymään noissa aseliikeissä penkomassa.

   • No kato, et sit ota siitä pari hyvää kuvaa, joista joku tietäjä sattus tunnistamaan mallin. Pistä kuvat johonkin ilmaisalbummiin ja linkki tänne. Laita ainaskin tarkat mitat linsseistä kun niistäkin voi olla apua.
    Kattelin huvikseni tv-wiivereitten malleja ja nykyisten läpsyttimien mittoja, mutta ei heti sattunut mitään joka vois iskeä kun ei tiedä asiasta enempää.
    Saattaapi olla mahdoton tehtävä, mutta ebay on sen verran ihmeellinen paikka, että sieltä löytää mahdotomia asioita. Itse löysin rullapyssyyn pikalatureta nipullisen vaikka kyseisiä laitteita on tuotu Suomeen takavuosina kymmenkunta ja valmistettukin jenkeissä vain muutama tuhatta.


  • Laita jotkut bikini-malliset kumisuojat, ovat paljon hiljaisemmatkin käyttää kuin muoviset läppäsuojukset joiden avaaminen pikatilanteessa saa riistan kaikkoamaan naapuripitäjään.

   • Tedätkö minkälaisesta linssin muodosta tv-wiiverissä puhutaan? Se ei ole pyöreä vaan enempi kantikas. En tiedä ainoatakaan bikiniä joka olisi muun mallinen kuin pyöreä.
    Kuinka sä oikein pikatilanteessa ehdit riisua bikinit? Aseen pitäisi nousta poskelle samantien ja laukauksen lähteä heti kun tähtäyskuva löytyy.
    Läppien avaaminen vaatii vähemmän liikettä kuin bikinien riisuminen eikä se äänikään mikää mahdoton ole. Käytännössä kun korkit aukeaa saan laukauksen lähtemään samantein. Bikineitten kanssa touhutessa toinen käsi räpeltää eikä eidi liipasta.
    Itse pidän myös bikinejä parempana, sillä en halua mitään ylimääräisiä kiinteitä läppiä risuihin tarttumaan.


  • Ihan sama onko pyöreä, kumi muotoutuu weaverin kantikkaaseen ihan ok.
   Jos bikinien kammen vastakkaisen ritsan kiinnittää kiinnittää etummaiseen jalkaan niin pois otto tapahtuu silmänräpäyksessä ja ennen kaikkea äänettömästi! Eikä tarvitse räpeltää.

   • Kuinka sä otat bikinit pois silmänräpäyksessä. Tukikäsi pitää kiinni aseesta ja toisen käden irrrotat kaulalta ja liipasimelta ja otat gummit pois. Sitten siirrät käden takaisin kaulalle ja liipasimelle. Ei hirveen nopeaa.

    Läpät lähtee auki irrottamatta käsiä tukista. Tulikäden peukalolla avataan etuläppä ja kaulalta toinen käden peukalo avaa samalla takaläpän ja etusormi pysyy koko ajan liipasinkaarella. Ase voi olla koko ajan poskella ja laukaus lähtee heti kun kiikarin läpi saadaan tähtäyskuva.

    Jos sitten vielä venyttää pyöreän kumisuojuksen kantikkaan putken päälle, niin homma hidastuu entisestään.


   • Minne sul on kiire? Jos riistalaukausta ei voi suorittaa rauhassa, on parempi jättää ampumatta. Jos kiikarinläpät noin jarruttaa.


  • Ihan vaan liipasinkäden peukalolla. Kun hallitsee tekniikan niin helppoa kuin heinänteko.

   • Mulla ainakin on bikinit sen verran tiukat, ettei ne ihan itsestään irtoa. Muutoinhan vesi ja lika pääsee suojien sisään. Eikö noita käytetä suojaamaan eikä vain näön vuoksi? Jos vielä olet venyttänyt kantikkaan weaverin putken päälle, niin ei lähde peukalolla lipsauttamalla.


  • Riippuu tietenkin vähän kiikarin pituudesta tuo tiukkuus. Itsellä kyllä tarvittaessa irtoaa erittäin äkkiä. Eri asia on milloin tuota pikairroitusta tarvitsee. Vähän heikompilahjaisella metsämiehellä noita pikatilanteita tulee jatkuvasti, kokeneempi osaa kyllä ennakoida tilanteet niin ettei suojat ole kiinni kun pitäisi jo paukkua!

   • Harvoin tosiaan äkkiä suojat tarttee saada pois päältä. Sadekeli on kyllä sellainen paikka, jolloin suojat pitää mahdollisimman pitkään päällä. Lisäksi kosteassa metsässä isokin otus pääsee liikkumaan tosi hissukseen. Ei paljon rasahtelut kuulu.
    Itse käytän bikinejä sen takia, etten tykkää ylimääräisistä läpistä kiikarin päällä. Ne jotenkin häiritsee nopeata nostoa. Toli tottumiskysymys ja olen molempien kanssa touhunnut ja toiset paremmaksi itselleni todennut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   289
   11635
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7123
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5577
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   4764
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3275