Chihuahua kävelee kolmella jalalla

huolestunut121

3,5vuotias chihuahuani on kävellyt jo pitkään suurimmaksi osaksi kolmella jalalla. ainoastaan sisällä käyttää kaikkia jalkojaan, ulkona yleensä nostaa toisen takajalan ilmaan. olen käyttänyt koiraa kahdella lääkärillä ja molemmat ovat tutkineet jalkaa ja sanoneet, että polvi on löysä ja menee välillä pois paikoiltaan. kuitenkin molemmat sanoivat, että kipuja ei ole ja leikkaus ei ole ajankohtainen.

en ymmärrä miksi koira nostaisi jalan ilmaan jos kipuja ei ole? kuulemma tunne voi olla epämiellyttävä, mutta jalka ei ole kipeä kun antaa sitä tutkia ja käännellä ja lonksutella polveakin. lenkkeilemme koiran kanssa paljon ja lääkärin mukaan se on vain hyväksi. luotanko nyt eläinlääkäreiden sanaan ja jatkan normaalisti vai pitäisikö asialle tehdä jotain?

koira on tehnyt tätä jo nuoresta iästä lähtien.

3

1148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ykskaassa

      Me saatiin ohjeeksi viedä koirien uimahallille,hierojalle ja doboa koiran mukaan. Lihas kunto on kuulemma kaiken a ja o. Saa myös magnesiumia ja MSM jauhetta ruuan mukana nutroliinien lisäksi.

    • yiooojhgbhgh

      Opettiko lääkäri laittamaan polven paikalleen? Koira varmaan nostaa jalkansa, koska kun se menee paikoiltaan, niin sen käyttö nyt luulisi olevan vaan mahdotonta kun se ei toimi?

    • OrtopedilleMars

      Pakko sanoa, vaikka en ell olekaan, käsittämätöntä että lääkäri on sanonut että kipuja ei ole koska antaa käsitellä jalkoja, EI PIDÄ PAIKKAANSA. Olen kanssasi samaa mieltä, ei voi olla kivuton jollei sitä käytä. :( Kivun näyttäminen on koiralle usein viimeinen keino viestittää avunhuutoaan, harva heittäytyy heikoksi omistajansa edessä. Meillä 3v chihusekoituksella molemmat polvet leikattuina ja niissä jo paha nivelrikko, ja koira antoi aina jo ennen diagnoosia niitä tutkia ja kopeloida urheasti, vaikka nyt tiedän että tuo nivelrikkokin jo itsessään aina kivuliasta! Kuvilla meille selvisi että vasen polvi on kroonisesti luksoitunut ja nivelpussissa nestettä ja tulehduksen merkkejä siis. (kuvista selvisi myös että koiralla D/E lonkat, joissa myös nivelrikkoa). Näistä olisin ollut täysin tietämätön, ellei koiran vasen jalka olisi alkanut pidemmillä lenkeillä viime keväänä jätättämään, eli vasemman jalan kynsien raahamisääni herätti minut. Kipujaan ei ollut vieläkään näyttänyt muutakun 12h leikkausten jälkeen sen muutaman itkahduksen verran..
      Oikeasti, sinuna ottaisin yhteyttä suoraan ortopediin, itse voin lämpimästi suositella Mikael Granholmia Evidensiassa (vastaanottaa ainakin hki ja tku). Tietysti täytyy muistaa että noita synnynnäisiä kehityshäiriöitä on eriasteisia, vakavimmat vain vaatinee leikkaushoitoa, kevyemmät häiriöt hoituvat useimmiten esim nivellisän/pistoksen ja kuntoutuksen muodossa :)
      Toivottavasti koira tulee kuntoon, ja saat tyytyväisen ja kivuttoman nelijalkaisen liikkujan <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2098
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1637
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1237
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe