Mihin sijoitan perinnön?

Kannattaako.sijoittaa

Eläkkeelle jään reilun kymmenen vuoden kuluttua, silloin rahoja alan käyttämään. Toki sitä ennenkin menee aika paljon sillä en minä eläkepäiviä ala odottamaan, sitähän voi kuolla ja kupsahtaa sitä ennen

Perintö on 200 tuhatta, tuosta on maksettu perintövero. Velaton asunto, ei mitään velkaa. Mihin kannattaa sijoittaa vai jättääkö pankkitilille?

37

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta.on

      Pidä pankkitilillä, osakkeissa rahat vain häviää.

    • riippuu_olosuhteista

      Jos asuisit täällä, sijoittaisin yksiöihin ja vuokraisin niitä.

      • nuormieli

        Ei ainakaan pääkaupunkiseudulla 200 tuhatta riitä moniin yksiöihin, korkeintaan kahteen ja vuokratuloista maksat veroa.


      • Ei.pankkiin

        PK-seudulta 200 tuhannella ei saa kuin yhden hyvän yksiön. Saa kaksi surkeaa yksiötä joihin on tulossa putki sun muuta remppaa, ei kannata. Vuokraamisessa on oma vaivansa eikä tuotto ole parempi kuin osake ja korkorahastoissa. Pankin rahastoissa kannattaa pysyä kaukana, ne ovat kalliita. Indeksirahastoja suosittelen.


    • kdfldkflödkfl

      Mene vaikka pankkisi sijoitusneuvojan juttusille, kumma etteivät ole yhteyttä vielä ottaneet. Ehdottomasti kannattaa sijoittaa, on melekeinpä velvollisuus.

      • Ei.pankkiin

        Huono ehdotus. Pankin sijoitusneuvoja kauppaa pankin kalliita aktiivisia rahastoja. Samaa tavaraa saa paljon halvemmalla eli sijoita rahat indeksirahastoihin tai indeksiosuusrahastoihin (etf). Osake ja korkorahastojen suhde oman riskinsietokyvyn mukaan.


      • mkkjkljkjkljkj
        Ei.pankkiin kirjoitti:

        Huono ehdotus. Pankin sijoitusneuvoja kauppaa pankin kalliita aktiivisia rahastoja. Samaa tavaraa saa paljon halvemmalla eli sijoita rahat indeksirahastoihin tai indeksiosuusrahastoihin (etf). Osake ja korkorahastojen suhde oman riskinsietokyvyn mukaan.

        Minkä verran ajattelit, että ap on asiaan perehtynyt? Ihan tästä syystä ehdotin toimimista asiantuntijan johdolla ja opastuksella, parempi sekin kuin rahan tilillä makuuttaminen.


      • flegmaatti

        Riippuu hekilösuhteista. Perausajataus kuitenkin on, että pankin ihmisen on ajateltava työnantajansa etua. Etua voi tarkastella lyhyellä täntäyksellä tai pitemmällä jolloin asiakkaan sitoutumisen osana ovat hänen saamansa hyvät palvelut kuten neuvot.

        Olen itse ollut turhan skeptinen. Aikanaan neuvoskelija kysäisi muun asian yhteydessä josko olen harkinnut sijoittamista Fortumiin. Epäilin enkä sijoittanut. Fortumin kurssi nousi vuodessa 70%.
        Toisen kerran naapurikaupungista tullut neuvoskelija piti profiiliani riskialtiina ja teki omia ehdotuksiaan mutta en uskonut.
        Elettiin vuotta 2008.
        Muutaman kuukauden kuluttua alkoi takkiin tulla niin perkeleesti.

        Toisaalta, eräällä matkallamme tutustuimme pikkukaupungin eläköiytyneeseen nimismies / pankkirouva pariskuntaan. Rouva sanoi, että jo aikanaan häntä säälittivät varsinkin vanhemmat asiakkaat joille oli myytävä pankin tuotteita vaikka hän tiesi ne kehnoiksi.

        Päättele nyt noista jotain!


    • qqqq4

      Minä laittaisin osan asuntoon ja osan osakkeisiin. Osakkeet on suhteellisen helppo muuttaa rahaksi jos tarvetta tulee.

    • Omat.kokemukset

      Sijoitin vuokra-asuntoihin 30 vuotta. Parikymmentä oli tosi kannattavaa, vuokralaiset maksoivat vuokran ja olivat muutenkin vastuullisia. Viimeisen 10 vuoden aikana vuokralaisen moraali muuttui, rahaa ei meinannut löytyä, selityksiä kyllä, parketti pilattiin kun vesi tippui siihen monta viikkoa, seiniin tuli kohtuuttomasti naulan reikiä. Myin viimeisenkin. Asunnot olivat edullisia, niin että mistään isoista rahoista ei ollut kyse, oli korkeintaan kaksi kerrallaan.
      Ostan ja myyn nettipankissa itse osakkeita. Mm. ostin UPMää pari vuotta sitten ja kun nyt hiljattain myin, sain 5000 euroa voittoa (siitä menee vero). Useimmat ovat plussalla, toiset reilusti, esim. Raisio (ostettu kauan sitten) ja Elecster. Nokiassa olen tappiolla, mutta nythän Nokia on tekemässä isoa kauppaa, joten ei huolestuta, kun ei ole pakko myydä.
      Rahastot eivät ole ikinä minulla toimineet, harmittaa se kun kulut otetaan pääomasta, joka näin vähenee koko ajan. Persnettoa ovat minulle tuottaneet.
      Joukkovelkakirjat ovat vähäriskisiä ja tuottavat ainakin enemmän kuin pankkitili.
      Säästötili on turvallinen ja vaikka tuotto ei ole hyvä, ei tarvitse pohtia, eikä ainakaan menetä pääomaa sataan tuhanteen asti.
      Pankin sijoitusneuvojaan ei tosiaan kannata luottaa, he laulavat leivän antajansa lauluja.
      Sen sijaan seuraan talouslehtiä ja käyn rahoitustapahtumissa kuuntelemassa talousguruja, jotka eivät ole pankin palveluksessa. Ja asiantuntijat esiintyvät joskus myös tvssä.

      • Ei.pankkiin

        "Rahastot eivät ole ikinä minulla toimineet, harmittaa se kun kulut otetaan pääomasta, joka näin vähenee koko ajan."

        Aktiivisissa rahastoissa vuotuinen hallinnointipalkkio on 1,5%-2,5% välillä mutta indeksirahastoissa 0.4%-0.6% luokkaa. 3-4 indeksirahastolla saa Yhdysvaltain, Euroopan, Aasian ja kehittyvien markkinoiden osakkeet salkkuun. Rahat ovat sadoissa osakkeissa, maantieteellinenkin hajautus tulee. Ei pelkästään Suomeen kannata sijoittaa. Rahastoissa osingot menevät uusiin osakkeisiin, ei tule veroseuraamuksia vasta sitten kun rahastot voitolla myy.


      • Omat.kokemukset
        Ei.pankkiin kirjoitti:

        "Rahastot eivät ole ikinä minulla toimineet, harmittaa se kun kulut otetaan pääomasta, joka näin vähenee koko ajan."

        Aktiivisissa rahastoissa vuotuinen hallinnointipalkkio on 1,5%-2,5% välillä mutta indeksirahastoissa 0.4%-0.6% luokkaa. 3-4 indeksirahastolla saa Yhdysvaltain, Euroopan, Aasian ja kehittyvien markkinoiden osakkeet salkkuun. Rahat ovat sadoissa osakkeissa, maantieteellinenkin hajautus tulee. Ei pelkästään Suomeen kannata sijoittaa. Rahastoissa osingot menevät uusiin osakkeisiin, ei tule veroseuraamuksia vasta sitten kun rahastot voitolla myy.

        Joo sijoitin Aasian rahastoon kerran, persuuksilleen meni, ovat sen verran suuri-riskisiä.


    • Hyvä rahasto pienillä kuluilla----tosin Suomessa niitä tuskin on.

      • Ei.pankkiin

        Suomessa voi ostaa indeksirahastoja joissa hallinnointipalkkio on vuodessa 0,4-0,6%. ETF on indeksiosuusrahasto niissä vuotuiset hallinnointipalkkiot ovat vielä pienempiä, 0,07-0,25% mutta koska niitä ostetaan ja myydään kuin osakkeita tulee siinä kaupankäyntikuluja. Kannattaa itse laskea kummat tulee edullisimmiksi.


    • Iloinenmummi

      En osaa sinua neuvoa kun olen ihminen, joka "kuluttaa kaiken, minkä tienaa" eli en säästä vaan nautin palkkarahani joka kuukausi eurolleen, tosin niin teemme myös puolisoni palkan suhteen. Elämme luultavasti siinä trendikkäässä hetkessä, jota nyt joka tuutista toitotetaan. Olemme huomanneet, että elämätön elämä ja se ikuinen säästäminen ei oikeastaan johda mihinkään, tai no, usein katkeraan vanhuuteen kun ei kerkiä niistä säästöistään nauttia jne.

      Me puolisoni kanssa olemme onnellisia ja tyytyväisiä ihmisiä, rahaperintöä ei paljoa jää mutta lapsemmekin arvostavat muita asioita kuin maallista mammonaan. Meillä on hyvät väit ja yhteisiä muistoja ja jokainen meistä tietää, että onnellisuus on korvien välissä ja kokemuksissa, ei lompakon paksuudessa tai pankkitilin saldossa.

      Ai niin...ne sijoitusvinkit. Sijoita minne haluat, mitä merkitystä ????

      • Apinan ohjeita!


      • Ei.pankkiin

        Apina voittaa aktiivisten rahastojen salkunhoitajat mennen tullen. Kun apina valitsee tarpeeksi monta osaketta tulee siitä indeksi ja indeksin voittaminen pitkässä juoksussa on äärimmäisen vaikeaa. Tätä on Nobel palkitut taloustieteilijät vuosikymmeniä Yhdysvalloissa tutkineet ja tulokset ovat hyvin selviä, fiksu sijoittaa indeksirahastoihin tai indeksiosuusrahastoihin (etf). Aktiivisten rahastojen hulppeat palkkiot ovat hukkaan heitettyä rahaa.


      • Ei.pankkiin

        "Me puolisoni kanssa olemme onnellisia ja tyytyväisiä ihmisiä, rahaperintöä ei paljoa jää mutta lapsemmekin arvostavat muita asioita kuin maallista mammonaan."

        Kyllä minä sen uskon että nyt olette onnellisia mutta entä sitten kun jäätte eläkkeelle ja tulot romahtaa 40%? Jokainen voi miettiä onko mukavampaa eläkepäiviä viettää persaukisena vai niin että on 100-200 tuhannen euron sijoitussalkku. Voi viettää talvet etelän lämmössä mutta kaipa jotkut pitää Suomen pimeästä ja kylmästä talvesta. Vettä, räntää, rakeita, lunta ja sitä helvetin pimeyttä, ei kiitos.


      • IloinenmummiI

        Tulot romahtaa 40 %, no sitten ne romahtaa ja elellään sen mukaanb. En usko, että onnellisuus olisi kiinni siitä, onko meillä joku sijoitussalkku (joka sinällään ilman realisointia, ei ole minkään arvoinen) vai ei. Ja sijoitussalkun omistamisen vastakohta ei ole persaukisuus. Moni viettää talvet etelän lämmössä (ja ottaa päälle avioeron) mutta tosi on, että esim. minä tykkäänSuomen talvesta ja erityisesti syksystä.

        Me olemme onnellisia ja lapsemme myös, tiedän että se ärsyttää kun tuota maallista mammonaa ei ole paljoa. Olen itse lähtöisin rikkaasta perheestä, rikkaasta ja onnettomasta, ja tiedän tasan tarkkaan, että raha ei tuo onnea vaan pitää olla muutakin.

        Sinulle meidän eläköityminen näyttäytyy persaukisuutena, meille keskiluokkaisuutena ja ihanana vapautena tehdä kaikkea puolison kanssa, moni haluaisi samaa, myös ne onnettomat salkunomistajat


      • RahaRatkaisee

        Raha tuo onnea. Aika harva persaukinen on onnellinen.


      • belåten

        Me olemme vaimoni kanssa ihmisiä jotka ovat aina kuluttaneet vain mahdollisuuksiensa, ja sittemmin vain omien tarpeidemme mukaan antamatta trendien tai muidenkaan ulkopuolisten vaikutteiden ohjata päätöksiämme.
        Tuolla periaatteella eläen on pienistäkin tuloista jäänyt jonkin verran käyttämättä kulutukseen.
        Marginaali on sijoitettu osakkeisiin ja rahastoihin, kahteen sijoitusasuntoon, ja jäätyämme pois työelämästä 5-kymppisinä, henkilökohtaiseen hyvinvointiin yksityisen terveydenhuollon ja kylpylöiden muodossa.
        Laiskistumisesta lähtien on matkustelu ollut suurin yksittäinen kulukohde.

        Olemme nyt 7:n kympin kahden puolen, toteutamme mielitekojamme ja olemme hyvillämme, ettemme aikanaan pakonomaisesti tärvänneet pieniä tulojamme lyhyen tähtäyksen oikkujen toteuttamiseen.
        Silloinkaan emme kokeneet pihistävämme mistään. Elimme tarpeidemme mukaan.

        Kukin tavallaan.


      • flegmaatti
        IloinenmummiI kirjoitti:

        Tulot romahtaa 40 %, no sitten ne romahtaa ja elellään sen mukaanb. En usko, että onnellisuus olisi kiinni siitä, onko meillä joku sijoitussalkku (joka sinällään ilman realisointia, ei ole minkään arvoinen) vai ei. Ja sijoitussalkun omistamisen vastakohta ei ole persaukisuus. Moni viettää talvet etelän lämmössä (ja ottaa päälle avioeron) mutta tosi on, että esim. minä tykkäänSuomen talvesta ja erityisesti syksystä.

        Me olemme onnellisia ja lapsemme myös, tiedän että se ärsyttää kun tuota maallista mammonaa ei ole paljoa. Olen itse lähtöisin rikkaasta perheestä, rikkaasta ja onnettomasta, ja tiedän tasan tarkkaan, että raha ei tuo onnea vaan pitää olla muutakin.

        Sinulle meidän eläköityminen näyttäytyy persaukisuutena, meille keskiluokkaisuutena ja ihanana vapautena tehdä kaikkea puolison kanssa, moni haluaisi samaa, myös ne onnettomat salkunomistajat

        Tulojen romahtaminen 40%?! Sehän riippuu työhistoriasta.
        Oma eläkkeeni perustuu 27:ään työvuoteen ja se lasketaan kaikkien työsuhteiden mukaan, myös alkupään pienipalkkaisten.

        Pelkästään vajaat työvuodet pudottavat laskentaa noin 60% ja pienituloiset vuodet vielä lisää. Totuus lienee, että eläkkeeni on jossakin 30%:n tasossa verrattuna viimeisen vakituisen työsuhteeni palkkaan.

        60%:n taso ei päde likimainkaan kaikkien kohdalla!


    • daognmdag

      Minä sijoittaisin suurimman osan viiniin, lauluun ja naisiin. Mitä jäisi jäljellä tuhlaisin turhuuksiin.

    • mitäkä.mies

      Summan kokoon nähden,aika ja määrä ei sijoittamalla eihdi paljon tuottaa,joten pitäisin vain turvallisesti korkotilillä.

      Kateellinen voisi todeta että kuollaan sitä vielä meillläkin ;)

      • Ei.pankkiin

        Jos rahat pitää pankkitilillä joka vuosi niitä syö inflaatio. Kymmenessä vuodessa inflaatio on syönyt 200 tuhannesta eurosta useita kymmeniä tuhansia. Kymmenessä vuodessa voi odottaa noin 50% tuottoa sijoitetulle pääomalle joten on valtava ero siinä pitääkö rahat pankkitilillä nollakorolla vai sijoittako ne osakkeisiin ja korkopapereihin. Jos osaat yhtään laskea tulet itsekin tähän johtopäätökseen.


      • Mitäkä.mies
        Ei.pankkiin kirjoitti:

        Jos rahat pitää pankkitilillä joka vuosi niitä syö inflaatio. Kymmenessä vuodessa inflaatio on syönyt 200 tuhannesta eurosta useita kymmeniä tuhansia. Kymmenessä vuodessa voi odottaa noin 50% tuottoa sijoitetulle pääomalle joten on valtava ero siinä pitääkö rahat pankkitilillä nollakorolla vai sijoittako ne osakkeisiin ja korkopapereihin. Jos osaat yhtään laskea tulet itsekin tähän johtopäätökseen.

        Näin on.Olet oikeassa.Voi odottaa että sijoitettuna tilillä on teoreettisesti 300 t mutta inflaatio syö yhtä lailla ja tulos on nähtävästi vähemmän.Jos hyvin käy niin voi saada voittoa ja olkoon vaikka 70 tonnia.Kymmenen vuoden kuluessa.Tai tulee takkiin ja voitto onkin huomattavasti vähemmän ja verojen kanssa lähes nolla.
        Kaikkihan tekisi rahaa jos se on noin helppoa.
        Parilla sadalla tonnilla ei rikastu,mutta miljoonalla ehkä,jos osaa.
        En ole koskaan ollut kiinnostunut oikeasti sijoittamisesta,en siten että voittaisin suuremman saldon.Nautin enemmän rahaa käyttäessäni kuin numeroita tuijotellessani.


    • Cloettaent

      Entäs jos vain nauttisit elämästä ja antaisit hyvän kiertää?

    • virkkailija2

      Älä missään tapauksessa usko pankkiin.
      Ennemmin anna rahat pois .
      Tai juo ne

    • nuormieli

      Minä kuuntelisin nimimerkki "Cloettaent" neuvoa matkustelisin maailmalla mielenkiintoisissa kohteissa, nauttisin elämästä ja ennenkaikkea antaisin hyvän kiertää niille jotka ovat syystä tai toisesta saaneet huonot lähtökohdat elämäänsä.

    • Jaottelija-guru

      "Eläkkeelle jään reilun kymmenen vuoden kuluttua, silloin rahoja alan käyttämään."

      Eka 100ke:
      Kantsii siis siirtää ainakin suurin osa varoista tilaan "pois silmistä". 100ke voisi laittaa Norwegian-pankkiin tilille (korko tällä hetkellä 1.75%, mutta se saattaa muuttua) tai vaikkapa jakaa tuo summa em. tilille ja sijoittaa toinen puoli debentuurilainoihin (esim. Aktian tuore 5v debentuuri 4/2016 antaa 2% vuosittaisen koron).

      Toka 100ke:
      Osakepuolellekin voisi vähän sijoittaa - vaikkapa 30-40% toisesta 100ke.stä 2-3 vuoden aikana ripotellen Nordnetin kuluttomiin Superrahastoihin (FIN, DEN, SWE, NOR) ja/tai liki (hallinnointi-)kuluttomiin S&P500- ja EuroStoxx50- tai suoraan WorldIndex-ETF.ään. Eiköhän niistä 7-10 vuoden säteellä jonkinlainen arvonnousukin kehity.

      Yhdellä kymppitonnilla (osuus tokasta "satkusta" 10% - ja varovainen 5% koko perinnöstä) voisi varovasti "harrastella ja hajautella" yrityslainoihin - vaikkapa Fundun tarjoamiin. Nämä kun kuitenkin ovat tavallisesti vain 6-24kk kestoisia, aiheuttavat seuraamista/lisähommia "vähän väliä". Korkolupaukset ovat 8-11%/vuosi -luokkaa, mutta riskitkin sen mukaiset eli korkeahkot...

      10-20% eli 10-20ke voisi myös sijoittaa suoraan laadukkaisiin kotimaisiin (osinko-)osakkeisiin, mutta tarkkailla samalla haluaako kuinka paljon päällekkäisyyksiä mahdollisen Nordnet-Suomi-Superrahaston kanssa.

      Pikkuosuudella (5%) voisi ostaa suomalaisia MidCap tai SmallCap -osakkeita (txt-tv.n sivut 177-178). Niistäkin löytyy hyviä, mutta seulonta kannattaa tehdä super-suurennuslasin kanssa.

      Pikavippiyritykset tarjoavat sijoittajille korkeahkoa tuottoa - usein monimutkaisen oloisella listaamattoman yrityksen osinkosysteemillä. Minun moraali sanoisi, että en laittaisi noihin rahojani, mutta nythän ei ole kyse minun rahoistani... :)

      Noin 25% tästä jää sitten vielä aloittajalle itselleen "päänsäryksi" mutta senkin osan voi laittaa rauhassa tuonne Ekan 100ke.n kohteisiin odottelemaan, jos ei kummempia keksi...

      200ke on iso raha, eikä sen hätiköity sijoittelu "nyt-tässä-ja-heti-paikalla" ole välttämättä järkevää.. ..kuulostele ympäristöä ja lue palstoja, esim. Kauppalehden keskustelupalstat ovat mukavahkoa luettavaa alan ammattilehtien ohessa... :)


      Miltäs kuulostais? ;)

      • Kannattaako.sijoittaa

        Kuulostaa monimutkaiselta, eikö sijoittaminen voi ja pidä olla mahdollisimman yksinkertaista?

        Pankkitilille jätän sen verran rahaa että vähintään viisi vuotta niillä pärjään, luultavasti pidempään. Ei siis ainakaan viiteen vuoteen tarvitse sijoituksia myydä.

        Kaikki loput laitan osakkeisiin. Eurooppa, USA, kehittyvät markkinat. Indeksirahastoihin tai indeksiosuusrahastoihin. Ostan ja pidän, en edes katso miten sijoitukset kehittyvät sillä enhän ole niitä myymässä kuin aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. Tuskin edes silloinkaan ja kun alan myymään niin 5% vuodessa neljässä erässä. Sijoitus siis riittää noin 20 vuotta, sitten olenkin jo valmis puupalttooseen. Luultavasti olen jo sitä ennen heittänyt lusikan nurkkaan.


    • lämpimästäpitävä

      Osta ulkomailta kiinteistö, voit nauttiakkin omaisuudestasi lämpimässä.

      • Parempi.vuokrata

        Miksi ostaa kun voi vuokrata kalustettuja huoneistoja? Jos ostaa on kiinni samassa paikassa, kun vuokraa voi joka talvi mennä uuteen paikkaan jos tahtoo. Jos/kun vuodessa on vain max. viisi kuukautta ulkomailla on asunto yli puoli vuotta tyhjillään.


      • flegmaatti

        Tuo on varteen otettava vaihtoehto. Riippuu tietenkin henkilön luonteesta ja tarpeista kuten harrastuksista ja reunaehdoista kuten kielitaidosta, "suomalaisrakkaudesta" yms.

        Talven mittaisia ja varsinkin pitempiä vuokrasopimuksia voi tehdän varsin edullisesti. Tietysti sittenkään ei asuminen ole aivan "oman" veroista mutta ehtii kotiutumaan ja katsomaan muita vaihtoehtoja.

        Kun me aikanaan vuokrasimme asuntoamme porteron välityksellä, niin tyypillisin vuokrasuhde oli syksystä kevääseen. Pisin sopimus oli 3,5:n vuoden mittainen. Nainen kahden alaikäisen lapsensa kanssa asukkeina.
        Ennen eläköitymistämme emme vuokranneet lyhyemmiksi ajoiksi.

        Ennen ensimmäistä sitoutumista kannattaa tutustua valitsemaansa alueeseen ja vaihtoehtoihin siellä.


    • Pitäiskö

      Muuta Ruotsiin sinne ne muutkin euro väki katoaa.
      2 miljoonaa kruunua tilillä,paina siellä 10 vuotta töitä,saat sieltä ja Suomesta
      eläkkeen.Hommaat vaan kaksoiskansalaisuuden/mitä vielä odotat.

    • menitoisinkuinluulin

      Valittavat, ett pankin tyyppi suosittaa pankin tuotteita vaikkei ne ole parhaita. Ehkä niin, mutt netistä löytyy kaikennäköistä. Voi joutua rahat hukkaan! Eli vaikka pankin tuotteet eivät tuota paljon, säilyy se raha kuitenkin melko turvassa.

      Parikymppisenä ajattelin, etten koskaan halua omaisuutta. Ostan korkeintaan asunnon ja jos jotain joskus jää kukkaroon, matkustelen. Elämä sitten pyöritti toisin, mutt hyvä niin. Nyt työttömänä ei uudesta työpaikasta ole oikein toivoa. Onneksi on tilillä jotain, voin vaikka opiskella omaksi ilokseni t. matkustaa! Tosin ei ole sitä passia nyt voimassa.

    • erikoisasiantuntija

      Anna rahasi minun sijoitettavaksi! Ostan puolestasi taidetta ja koruja, ainoat asiat joita ei vielä ole pakkososialisoitu. Rembrandia ja Picassoa liikkuu sopuhintaan eri puolilla Suomea, Pirkanmaalla erityisesti.
      Jos kiinnostuit, anna sp-osoitteesi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      331
      3106
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2298
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      197
      1631
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1417
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      56
      1293
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      158
      949
    Aihe