Mitä Jumalan valtakunta minulle merkitsee?

T_Iivistäjä

Olemme yhdessä kahden muun sisaren kanssa rauhanyhdistyksen keittiöllä valmistamassa lounasta. Ruoailun jälkeen istumme jakkaroilla. Kahvi houkuttelee, mutta mielessä on ajatus päästä seurasaliin kuuntelemaan alustusta aiheesta Jumalan valtakunta, Jumalan seurakunta.

Vielä alustuksen alkaessa raivaamme keittiötä. Puhujan sanat kuuluvat työn keskellekin. Alustaja esittää keskustelua varten kysymyksen "Mitä Jumalan valtakunta juuri sinulle henkilökohtaisesti merkitsee?"

Ajattelen, että se merkitsee kaikkea. Pian voin jättää esiliinan naulaan. Päätän arkivaatteissani rohjeta pyhäasuisten joukkoon. Istahdan penkkiin. Olen siirtynyt Jeesuksen jalkojen juurelle kuuntelemaan.

Uskonveljet käyttävät rohkeasti puheenvuoroja. Yksi määrittelee valtakunnan ja seurakunnan eroa. Jumalan valtakunta on ajaton ja ikuinen, hengellinen. Sen rajat kulkevat uskovaisten sydämestä sydämeen. Seurakunta taas on tässä ajassa olevat uskovaiset. Raamatun mukaan Kristus on seurakunnan pää, seurakunta on Kristuksen ruumis (Ef.1:22-23): niitä ei voi erottaa. Joka haluaa löytää Jumalan valtakunnan, hänen on löydettävä ensin Jumalan seurakunta.

Kaivan esiin muistivihon ja laitan ylös mieleen nousevia ajatuksia. Mitä Jumalan valtakunta ja Jumalan seurakunta minulle merkitsevät?

Koti. Se on ensimmäinen sana, joka ilmestyy vihon sivulle. Miltä tuntuikaan löytää koti ja valo – Äiti, Isä, siskot ja veljet – kun oli harhaillut vuosikymmenet yksin maailmalla ja hapuillut pimeässä. Sielunvihollinen saa epäuskoisen elämän näyttämään houkuttelevalta, mutta oman kokemukseni mukaan siinä ei ole mitään kadehdittavaa.

Isä tuli minua vastaan jo kodin ulkopuolelle. Aivan niin kuin tuhlaajapojan isäkin. Jumala tuli vastaan ja kertoi armon kuuluvan minullekin. Jumalan valtakunnan saarnassa sain omistaa tuon anteeksiantamuksen. Olin löytänyt seurakuntaäidin, ja saanut synninpäästön sanalla syntyä uudelleen.

Sen jälkeen minulla oli myös sisaruksia. Minulla oli aiemminkin ollut läheisiä uskonystäviä, kirkon raamattupiirissä käyviä naisia, mutta en ollut ajatellut heitä sisarinani. Ahtaasta portista käytyäni aloin nähdä samalla tavoin uskovat ihmiset heti sisarina ja veljinä.

Joukko, joka ulospäin oli vaikuttanut hyvin virheelliseltä ja halvalta, alkoikin loistaa silmissäni kauniina ja äärettömän rakkaana. Vasta nyt ymmärsin vertauksen peltoon kätketystä aarteesta (Mat.13:44). Aiemmin olin kyllä ymmärtänyt jotenkin sen aarteen, mutta peltoa en ollut ymmärtänyt. Tässä ihmisjoukossa oli nyt se halvannäköinen pelto, joka piti ostaa kokonaan, jos halusi saada aarteen omakseen.

Äiti. Seuraava sana. Kun olin löytänyt Jumalan valtakunnan ja saanut tuntea seurakuntaäidin helmassa rakkautta ja hoivaa, täydellistä anteeksiantamusta Jeesuksen nimessä, syntyi halu olla kuuliainen äidin opetuksille, neuvoille ja varoituksille – seurakunnasta kuuluvalle Isän äänelle, Pyhän Hengen äänelle. Syntyi sydämen halu saada säilyttää usko hyvässä omassatunnossa.

Seurapuheita kuunnellessani olen ajatelluyt: ”Tuo on tottan Noin sanotaan myös Raamatussa.” En ole kokenut, että joku kertoisi minulle ulkoapäin miten tulisi elää, vaan Pyhän Hengen mukainen opetus vastaa sydämessä asuvan hengen ääntä. Koska minussa yhä on myös vanha osa, ”liha”, joka ei ole tehnyt parannusta, koen tarvitsevani anteeksiantamuksen evankeliumia ja Jumalan sanan neuvoja.

Kertaakaan vuosien aikana ei ole mielessäni käynyt katumus kaidan tien valitsemisesta. Päinvastoin: en juuri mitään niin toivoisi kuin sitä, että olisin koko ikäni saanut vaeltaa armon alla Pyhän Hengen neuvojen mukaan. Ettei olisi tarvinnut maailmassa kolhia itseään jokaiseen kiveen, vaan olisi elää elämänsä saanut Jumalan tahdon mukaan.

Veljet puheenvuoroissaa sanoittavat ajatuksiani ja kirkastavat elämänkokemuksellaan ja Raamatulla Jumalan valtakuntaa: ”Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä!” (Ilm. 21:3.)

Lopuksi yksi sisarista muistuttaa, miten tärkeää on pyytää myös yksinäisiä ja muualta muuttaneita kylään. Ettei kukaan jäisi Jumalan joukon keskellä yksin. Yksin ei kukaan jaksa.

Viimeisessä puheenvuorossa muistutetaan, kuinka me uskovaisetkin olemme inhimillisiä, erehtyväisiä, syntisiä ihmisiä, jotka tarvitsevat anteeksiantamusta ja Jumalan sanan neuvoja. Tarvitsemme muistutusta käskystä: rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäsi.

Käteni ei nouse pyytämään puheenvuoroa. Mutta heikkona ja arkana se nousee pyytämään alustajan loppupuheenvuoron aikana evankeliumia omalle kohdalle.

Armosta saan olla tässä valtakunnassa omistamassa vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Vihkoni sivulle on kertynyt vain hapuilevia sanoja. Avuttomia yrityksiä. Kuinka kertoa savikielin? Viimeisellä rivillä lukevat sanat:

Peltoon kätketty aarre - suurin aarre, mitä voi omistaa.

”Ja saman aarteen myös muille soisin,
oi, kunpa heille sen antaa voisin,
niin ettei yksikään hukkuisi,
vaan taivaan autuuden perisi.”
(SL 61:5)
---
http://www.paivamies.fi/blogit/blogistit/blogisti_maarit-murtomaa/2305/

62

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iloa-pyhässä-hengessä

      Room. 14:17
      sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.

      • Niinpä_kyllä

        Välillä vain täytyy dyödäkin niin kauan kuin olemme täällä maassa ja ajassa.


      • Rajatovaltakunta

        Raamatussa on maininta, että Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä Näinhän se on. Se on valtakunta jossa ei ole maallisia rajoja vaan se ulottuu aina sinne missä herännyt kristitty on ja sen rajat on piirretty sydämmeltä sydämmelle. Jumalan valtakunan säännöt on kirjoitettu sydänten liha tauluihin. Voi sanoa, että Jumalan valtakunta on maailman laajuinen valtakunta.
        Kiitän aloittajaa hyvästä aloitus tekstistä!


      • Rajatovaltakunta

        Raamatussa on maininta, että Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä Näinhän se on. Se on valtakunta jossa ei ole maallisia rajoja vaan se ulottuu aina sinne missä herännyt kristitty on ja sen rajat on piirretty sydämmeltä sydämmelle. Jumalan valtakunan säännöt on kirjoitettu sydänten liha tauluihin. Voi sanoa, että Jumalan valtakunta on maailman laajuinen valtakunta.
        Kiitän aloittajaa hyvästä aloitus tekstistä!


    • Muistiinmekitty

      Voi että, kun kaunis kuvaelma keittiötalkoolaisen seurakokemuksesta ja mietteestä jumalanvaltakunnasta. Aivan toivoisi sen olevan totuudellisella pohjalla, sen että olisi olemassa hyvä, lämmin, aina rakastava, oikeamielinen ja oikeauskoinen jumalanvaltakunta. Mutta ei ole. Viittaan ja linkitän Omat polut -palstalla olevaan toisenlaiseen, mutta enemmän todelliseen elämään ja ihmisten raadollisuuteen liittyvään kirjoitukseen, samasta yhteisöstä.

      https://freepathways.wordpress.com/2015/01/27/hoitokokous-tornio/

      • Näillä_freepath-

        waysin kirjoittajilla on jo lähtökohtaisesti erilainen näkökulma ja suhtautuminen elämään ja uskonasioihin kuin Päivämiehen blogistilla. Päivämiehen blogistille riittää, että saa uskoa omat syntinsä anteeksi ja että silloin on Jumalan valtakunnassa hyvä olla ja viallistenkin ihmisten muodostama yhteisö on kallis ja rakas - se pelto, jossa on se aarre. Nuo toiset taas etsiskelevät vikoja ja virheitä kaikkialta ja niitähän toki löytyy :-), mutta heille se on ikään kuin pääasia. Kyllähän he hyvin järkeviä ovat ja maltillisestikin esiintyvät ja hyvin kirjoittavat, mutta usko Kristuksen sovitustyöhön näyttää siellä hämärtyneen.


      • Kyllähän_tuo

        Erkki Hurtigin tapaus kimurantilta vaikuttaa. Miksikähän Erkki Hurtigille on ollut tärkeää tehdä elämänsä pääasia siitä, että, joku lestadiolaisjohtaja jossakin asiassa on hänen mielestään menetellyt väärin? Antais olla.


      • SamojapaskojaKaikki
        Kyllähän_tuo kirjoitti:

        Erkki Hurtigin tapaus kimurantilta vaikuttaa. Miksikähän Erkki Hurtigille on ollut tärkeää tehdä elämänsä pääasia siitä, että, joku lestadiolaisjohtaja jossakin asiassa on hänen mielestään menetellyt väärin? Antais olla.

        Erkin typeryys ja sitä kautta tappio paljastui a-studio äänitteellä, vain äärimmäinen idiootti (yleensä kommarit) ryhtyy vastaavaan stalinistitoimittajien/tuottajan ohjailtavaksi.

        Muilta osin tavallinen hihhuli. kuten Pirikin...


      • Kun_tätä_Erkki
        Kyllähän_tuo kirjoitti:

        Erkki Hurtigin tapaus kimurantilta vaikuttaa. Miksikähän Erkki Hurtigille on ollut tärkeää tehdä elämänsä pääasia siitä, että, joku lestadiolaisjohtaja jossakin asiassa on hänen mielestään menetellyt väärin? Antais olla.

        Hurtigin tapausta lukee ajatuksen kanssa - ja on siitä aiemminkin tainnut olla keskustelua - niin ei voi välttyä ajatukselta, että Hurtig on havainnut Voittosen tehneen jonkin virheen. Varmaan hän on tehnytkin virheitä. Eihän hän saa tehtyä tekemättömäksi. Nyt Hurtig osoittaa, että kun Voittonen on tällä tavalla menetellyt virheellisesti, Voittonen sitten on kelvoton ihminen, kun taas hän itse - Hurtig - on täydellisempi kun ei ole syyllistynyt tällaisiin virheisiin. Eli Voittosen pää pölkylle.

        Päivämiehen blogisti Murtomaa taas antaa ymmärtää, että me kaikki olemme syntisiä ja kelvottomia ihmisiä. Siltikin meillä on tilaisuus turvata Jumalan armoon.

        Voittonen saarnasi Tornion suviseuroissa sunnuntain jumalanpalveluksessa. Jos joku osaa etsiä sen saarnan kesäseuraradion arkistosta niin linkittäisi sen tähän. Siinähän kaikui syntien sovituksen sana.


      • Muistiinmekitty

        Väärin.
        Tuossa linkitetyssä tapahtumassa nimenomaan SRK -henkiset etsimällä etsivät vikoja puhujasta ja suojelivat lasten hyväksikäyttäjiä, toisin kuin mainittu vastuuntuntoinen ja oikeaa uskoa ja rakkautta edustava puhuja urhoollisesti pysyi Jeesuksen viitoittamalla tiellä farisealaisuutta kavahtaen sankarillisesti suojeli pienimpiä ja kävi vääryyttä ja syntiä vastaan.

        Mutta tunnetusti sielunvihollinen laulaa satakielen lailla. Teitä tuntuu löytyvän lasten hyväksikäytön vähättelijöitä. Inhottavaa.

        Kyseisenlaisella toiminnalla ja suhtautumisella ei ole mitään tekemistä Kristuksen sovitustyön kanssa, vaan tarkoitus on peitellä kauhistuttavia asioita. Olisi aivan eri asia, jos SRK:n johto olisi välittömästi ja suoraselkäisesti tarttunut työhön pahuuden kitkemiseksi. Mutta ei, päinvastoin. Nyt SRK (ja sen henkiset) viestii toiminnallaan, että salattavaa on paljonkin. Aivan kuten hoitokokousaikoihin sekoitettiin politiikka ja usko, nyt käytetään taas Kristuksen sovitustyötä kilpenä pahuuden peittämiseksi.


      • Luulen_että
        Kun_tätä_Erkki kirjoitti:

        Hurtigin tapausta lukee ajatuksen kanssa - ja on siitä aiemminkin tainnut olla keskustelua - niin ei voi välttyä ajatukselta, että Hurtig on havainnut Voittosen tehneen jonkin virheen. Varmaan hän on tehnytkin virheitä. Eihän hän saa tehtyä tekemättömäksi. Nyt Hurtig osoittaa, että kun Voittonen on tällä tavalla menetellyt virheellisesti, Voittonen sitten on kelvoton ihminen, kun taas hän itse - Hurtig - on täydellisempi kun ei ole syyllistynyt tällaisiin virheisiin. Eli Voittosen pää pölkylle.

        Päivämiehen blogisti Murtomaa taas antaa ymmärtää, että me kaikki olemme syntisiä ja kelvottomia ihmisiä. Siltikin meillä on tilaisuus turvata Jumalan armoon.

        Voittonen saarnasi Tornion suviseuroissa sunnuntain jumalanpalveluksessa. Jos joku osaa etsiä sen saarnan kesäseuraradion arkistosta niin linkittäisi sen tähän. Siinähän kaikui syntien sovituksen sana.

        suviseurateltan jumalanpalveluksen voi kuunnella tästä linkistä:

        http://vod.kepit.tv/kesaseuraradio.html

        "Kuin mainen kulta puhdistyy
        liekissä polttavassa
        niin uskommekin kirkastuu
        vain vaivain valkeassa..."


      • Siinä_on_vain
        Muistiinmekitty kirjoitti:

        Väärin.
        Tuossa linkitetyssä tapahtumassa nimenomaan SRK -henkiset etsimällä etsivät vikoja puhujasta ja suojelivat lasten hyväksikäyttäjiä, toisin kuin mainittu vastuuntuntoinen ja oikeaa uskoa ja rakkautta edustava puhuja urhoollisesti pysyi Jeesuksen viitoittamalla tiellä farisealaisuutta kavahtaen sankarillisesti suojeli pienimpiä ja kävi vääryyttä ja syntiä vastaan.

        Mutta tunnetusti sielunvihollinen laulaa satakielen lailla. Teitä tuntuu löytyvän lasten hyväksikäytön vähättelijöitä. Inhottavaa.

        Kyseisenlaisella toiminnalla ja suhtautumisella ei ole mitään tekemistä Kristuksen sovitustyön kanssa, vaan tarkoitus on peitellä kauhistuttavia asioita. Olisi aivan eri asia, jos SRK:n johto olisi välittömästi ja suoraselkäisesti tarttunut työhön pahuuden kitkemiseksi. Mutta ei, päinvastoin. Nyt SRK (ja sen henkiset) viestii toiminnallaan, että salattavaa on paljonkin. Aivan kuten hoitokokousaikoihin sekoitettiin politiikka ja usko, nyt käytetään taas Kristuksen sovitustyötä kilpenä pahuuden peittämiseksi.

        se ongelma, että pahuus ei ole kitkettävissä Erkki Hurtigin voimin eikä oikein muillakaan voimilla. Mutta Erkki Hurtig toki halusi yrittää, koska hän oli mielestään oikeassa ja ainakin vähän parempi kuin Voittonen, joka selvästikin oli jossakin asiassa menetellyt väärin.


      • Ei_se_jumalanpalve-
        Siinä_on_vain kirjoitti:

        se ongelma, että pahuus ei ole kitkettävissä Erkki Hurtigin voimin eikä oikein muillakaan voimilla. Mutta Erkki Hurtig toki halusi yrittää, koska hän oli mielestään oikeassa ja ainakin vähän parempi kuin Voittonen, joka selvästikin oli jossakin asiassa menetellyt väärin.

        lus taida kuulua tuuosta linkistä, koska sieltä kuuluu muuta ohjelmaa. Jostakin se kuitenkin kuuluisi.

        Mutta Erkki Hurtigiin:

        Jos hänestä tällainen Jumalan valtakunta, jota blogisti Murtomaa esittelee, tuntuisi tärkeältä ja arvokkaalta ja kalliilta niin hänhän voisi taas mennä Torniossa seuroihin ja uskoa siellä OMAT syntinsä anteeksi ja sillä sipuli. Jos taas ei niin hänhän voisi perustaa OMAN JUMALAN VALTAKUNTANSA, jossa oli vain hänen kaltaisiaan parempia ihmisiä, jotka eivät tee virheitä niin kuin Voittonen.

        Heitä kutsutaan fariseuksiksi.

        Jossakin tämä Hurtig on harmitellut sitä, että hänet on erotettu ARVOSTETULTA puhujan paikalta. Kuka uskovainen haluaisi olla puhuja? Tuskin kukaan. Onhan se paljon helpompaa olla kuulijan paikalla niin kuin esimerkiksi blogisti Murtomaa.

        "Onnea oi verratonta
        Herran lasten kotona..."


      • Kiemis

        "Onnea oi verratonta
        Herran lasten kotona..."

        ei oikein hyvä valinta tähän keskusteluun


      • Se_vain_sattui
        Kiemis kirjoitti:

        "Onnea oi verratonta
        Herran lasten kotona..."

        ei oikein hyvä valinta tähän keskusteluun

        kirjoittaessa kuulumaan tuosta linkistä, joka oli edellä :-). Siksi.


      • Erkki_Hurtigillahan
        Kyllähän_tuo kirjoitti:

        Erkki Hurtigin tapaus kimurantilta vaikuttaa. Miksikähän Erkki Hurtigille on ollut tärkeää tehdä elämänsä pääasia siitä, että, joku lestadiolaisjohtaja jossakin asiassa on hänen mielestään menetellyt väärin? Antais olla.

        olisi aivan helppoa kun menisi taas vain seuroihin ja uskoisi omat syntinsä anteeksi niin kuin ennenkin ja kokisi Jumalan valtakunann niin töydellisenä ja ihanana kuin Päivämiehen blogisti.

        Se ei tietenkään onnistu, jos hän koko ajan ajattelee vain sitä, että hän on oikeassa ja Voittonen väärässä ja että koska hän itse ei ole tehnyt virheitä niin kuin Voittonen niin hän sitten on parmepi.


      • Onkohan_tuossa
        Muistiinmekitty kirjoitti:

        Väärin.
        Tuossa linkitetyssä tapahtumassa nimenomaan SRK -henkiset etsimällä etsivät vikoja puhujasta ja suojelivat lasten hyväksikäyttäjiä, toisin kuin mainittu vastuuntuntoinen ja oikeaa uskoa ja rakkautta edustava puhuja urhoollisesti pysyi Jeesuksen viitoittamalla tiellä farisealaisuutta kavahtaen sankarillisesti suojeli pienimpiä ja kävi vääryyttä ja syntiä vastaan.

        Mutta tunnetusti sielunvihollinen laulaa satakielen lailla. Teitä tuntuu löytyvän lasten hyväksikäytön vähättelijöitä. Inhottavaa.

        Kyseisenlaisella toiminnalla ja suhtautumisella ei ole mitään tekemistä Kristuksen sovitustyön kanssa, vaan tarkoitus on peitellä kauhistuttavia asioita. Olisi aivan eri asia, jos SRK:n johto olisi välittömästi ja suoraselkäisesti tarttunut työhön pahuuden kitkemiseksi. Mutta ei, päinvastoin. Nyt SRK (ja sen henkiset) viestii toiminnallaan, että salattavaa on paljonkin. Aivan kuten hoitokokousaikoihin sekoitettiin politiikka ja usko, nyt käytetään taas Kristuksen sovitustyötä kilpenä pahuuden peittämiseksi.

        farisealaista hapatusta:
        """""
        Väärin.
        Tuossa linkitetyssä tapahtumassa nimenomaan SRK -henkiset etsimällä etsivät vikoja puhujasta ja suojelivat lasten hyväksikäyttäjiä, toisin kuin mainittu vastuuntuntoinen ja oikeaa uskoa ja rakkautta edustava puhuja urhoollisesti pysyi Jeesuksen viitoittamalla tiellä farisealaisuutta kavahtaen sankarillisesti suojeli pienimpiä ja kävi vääryyttä ja syntiä vastaan.
        """""
        Eli Torniossa joku urhoollinen Hurtig on käynyt taisteluun ja päättänyt laittaa asiat kuntoon!


    • sssdfghj

      "" mutta usko Kristuksen sovitustyöhön näyttää siellä hämärtyneen. ""

      Mutta hyvänen aika! Melkein kaikkialla muissa herätysliikkeissä usko Kristukseen ja Hänen sovitustyöhönsä on säilynyt, mutta vanhoillisissä se on muuttunut seurakunnan julistamaan sovitustyöhön.

      • kissajahiirileikki

        Etkö voisi olla onnellinen itsesi puolesta?


      • Tooti

        Sellainen valtakunta.


    • lkjhgfr55e7

      olrtko uskontunnustuksessa luopunut?
      jos, niin olet ulkopuolinen:

      uskontunnustuksesta ja sen kaltaisuudesta...
      koskien myös pappislupauksen antaneita pappeja...

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalasta ja Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      ero JUMALASTA; herra saatanasta uusi jumala:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      Kristitty ei ole Jumalaa ja Jeesusta palveleva kristillinen.
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      HUOM!
      Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.
      Totuus ei muutu teutankaan valheilla!!!

      ---

      Kristilliset = Jeesuksen ja Jeesuksen opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.

      KRISTITYT, LOPETTAKAA NE SATOJA VUOSIA KESTÄNEET VALEHTELUNNE!
      ETTE OLE KRISILLISIÄ VAAN OLETTE saatanaa palvelevien paavalilais-luterilaisuuden herra jumalien ikuisia rikollisia/syntisiä kristittyjä!
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
      LUKEKAA TARKEMMIN uskontunnuksenne JA KUN JÄRKIINNYTTE, NIIN TULKAA SITTEN KERTOMAAN TOTUUS!

      Näistä, Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla verovapaan rahan keinottelijat.

    • Heinolalaiselle

      homolle Jumalan valtakunta ei ainakaan näytä merkitsevän yhtään mitään, koska hän nytkin jo kolmessa tai neljässä aloituksessaan haaveilee jonkun vanhemman herranmiehen Alpo Pikkaraisen minusta, hyi sentään.

    • Ketjussa_on_ku-

      vattu kahta erilaista näkökulmaa:

      1. Päivämiehen blogistin näkökulma. Hänellä on ihan hyvä olla Jumalan valtakunnassa, jossa hän saa uskoa omat syntinsä anteeksi.

      2. Freepathwaysin näkökulma keskittyy Erkki Hurtigiin. Hurtig on havainnut, että Olavi Voittonen on tehnyt virheitä. Hän itse ei ole tehnyt ainakaan yhtä pahoja virheitä. Tilanne Hurtigin mielestä olisi perusteellisesti selvitettävä. Selvitettävää riittänee? Hurtigilla ainakaan ei ole hyvä olo.

      • Yksin_armosta

        "Päivämiehen blogistille riittää, että saa uskoa omat syntinsä anteeksi"

        Se usko ei synny ihmisestä omasta itsestä. Synnit on jo anteeksi annettu Golgatalla. Jumala lahjoittaa uskon.


    • Kejusta_selvästi

      nähdään, että Erkki Hurtigissa on "täydellisen selvityksen henki". Heikki Saari ei taannoin keksinytkään tuollaista henkeä, jotenka Erkki paikkaa homman.

      Jos ei kerran Erkille kelpaa se halpa pelto Voittosen virheineen niin eihän sitä pääse nauttimaan Jumalan lapsen iloa, rauhaa ja vapautta. Onhan Erkki itsekin monta kertaa saarnannut tästä, mutta nyt taas välillä unohtanut sen. Joka vuosi monta kertaa pomppaa esille noita parempia uskovaisia.

      Päivämiehen blogisti on oivaltanut, että sen pellon täytyy kelvata sellaisenaan kun se on, jolloinka saa myös sen aarteen.

      • Mutta_mitä_ih-

        mettä se sinulle kuuluu.? Huolehtisit vain omista asioistasi.


      • En__ei_tar-

        vitse pelätä, että minulle kävisi niin kuin sinulle, Kale:

        http://i1.wp.com/asialehti.net/wp-content/uploads/2016/02/10400563_10153905840434836_1185883306439557322_n.jpg?zoom=1.5&resize=346,230

        Jos sinulla olisi vaimo tai tyttöystävä (hieman vanhempi kuin rakastamasi heinöhatut), sinähän voisit pyytää häntä pesemään tuon yäpaitasi, mutta kun sinulla ei ketään, sinun pitäisi pestä se itse, mutta ymmärrän, että ei sinulla ole aikaa päivisin, koska on tämä palstailu. Niinpä ehdotankin seuraavaa:

        Kun pilkkausvuorosi lähenee loppuaan klo 23.30, tempaiset yöpaidan päältäsi ja sullut sen keittiön tiskialtaaseen ja kuumavesihana auki. Sitten kiireesti kirjoittamaan viimeiset pilkkaviestit. Välillä lorautat Fairya altaaseen.

        Sitten laitat heinähattuvideon pyörimään ja runkkailet. Peset yöpaidan. Heität sen oven pälle kuivumaan. Otat pari Tenoxia (10 mg). Nukut klo 5.20:een saakka. Tempaiset ympaidan päällesi. Rukoilet kymmenen minuuttia entisessä asennossasi (Huom! Nyt ei ole paskatäplää näkyvissä!). Sitte aloitat urakkasi palstoilla ja jatkat klo 23.30:een saakka. Aamukahville ei tässä toikassa aikataulussa ole tietenkään tilaa.


    • evlut.pappi

      Olipa koskettavan lahjakas kirjoitus. En ymmärtänyt juuri mitään, mutta silti varsinkin tuo kieliasun kauneus kosketti, aina kylmiin ja kuumiin virtauksiin saakka.

      Jotenkin aloin miettimään, että voiko täällä roskan keskellä kokemani koskettava lukuhetkeni olla edes totta ? Ehkä se oli toiveajattelua, fantasiaa.

      • Kirjoitus_linkin

        takana on uskovaiselta suomen kielen ja kirjallisuuden opettajalta. Aloitustekstiin sitä on vähän tiivistelty, koska alkuperäisenä tekstinä se olisi ollut tälle palstalle liian pitkä.


    • sswdfghj

      Hyvä että on uskovainen kuten me muut vapaakirkolliset!

      • Tämä_rouva

        käy seuroissa rauhanyhdistyksellä. Hän kertoo osallistuneensa kirkon raamattupiiriin ennen kuin sai parannuksen armon.


      • Jos_et_pane

        pahaksesi niin kyisin, miksi sinä vapaakirkollisena olet tällä palstalla? Tietenkin saa olla. Täällähän on melko harhaista, koska yksi heinolalainen raiskaa kaikkea mikä liikkuu ja epäillään hänen raiskaavan kaikkea liikkumatontakin, mutta kempeleläisen taidokkaat voltit ovat sentään näkemisen arvoisia. Joskus harvoin täällä saattaa törmätä Jumalan lapsiinkin niin kuin tänään tuossa blogistin tekstissä. Luulen, että Jumalan lapset eivät useinkaan vieraile vapaakirkollisten palstoilla.


    • sswdfghj

      Meillä Vapaakirkossa on muutamia vanhoillisia, jotka käyvät kummassakin seurakunnassa. Meillä on sama usko Jeesukseen Kristukseen ja Hänen sovitustyöhönsä. Ei siinä ole ristiriitaa, koska Sovittaja on sama ja evankeliumi sama.

      • sivustakysäsen

        Onko heillä kansallispuku päällä?


      • Lueskelin_vapais-

      • Gaynkadunpiika

    • kauniisti

      kerrottu

    • Hienosti_kir-

      joitettu.

    • lahkoton

      En olisi uskonut, miten lahkolaiset ovat innokkaita johtajiensa seuraajia. Nyt uskon.

      • Blogikirjoittaja_ei

        kuitenkaan mainitse yhtään "johtajaa", jota hän seuraisi - paitsi tietysti Herran Jeesuksen Kristuksen, joka on valmistanut hänellekin pelastuksen.


    • Tässä_blogisti

      on hyvin oivaltanut pellon ja aarteen merkityksen. Vaikka uskovaiset ihmiset ovatkin syntisiä ja kelvottomia, he kuitenkin yhdessä ovat se PELTO, joka täytyy omistaa, jotta voisi saada omakseen AARTEEN, syntien anteeksiantamuksen, Jumalan lapsen osan.

      • 15x20

        Seuroissa opetetaan näistä asioista väärin! Olisi jokaisen uskovan hyvä tutkia mielessään minkä merkityksen Jeesus antoi pellolle.

        Matt. 13:38
        "Pelto on maailma. Hyvä siemen tarkoittaa niitä, jotka kuuluvat taivasten valtakuntaan, rikkavilja niitä, jotka ovat Paholaisen vallassa."

        Pelto on siis KOKO maailma jonne hyvä siemen kylvetään! Miljardien ihmisten joukosta löytyy uskovaisia jotka ovat ottaneet Jumalan sanan vastaan, he ovat "vaatteensa valaisseet Karitsan veressä" Tämä on Jumalan pojan usko, "hyvä siemen" joka kerran korjataan taivaan aittoihin.

        Kaikki vain ei ota sanaa vastaan, ja ne jotka ottavat, ottavat vastaan Kristuksen. Jotta aarteen voisi omistaa on luovuttava kaikesta vääryydestä ja omasta vanhurskaudesta ja turvattava yksin Kristukseen. Jeesus uskon, Jumalan sanan neuvojen avulla on löydettävissä vapaus ja rauha, ja edelleen uskovien yhteys. Tätä valtakuntaa ei voi kukaan temmata itselleen!!!

        "Siksipä jokainen lainopettaja, josta on tullut taivasten valtakunnan opetuslapsi, on kuin isäntä, joka runsaasta varastostaan ottaa esiin sekä uutta että vanhaa."


    • ccsderty

      Eikö kaikilla ihmisillä ole oikeutta omistaa syntien anteeksiantamus ja Jumalan lapsen osa vapaasti Jumalan sanan lupauksen mukaisesti uskosta Jeesukseen Kristukseen eli uskomalla Jeesukseen Kristukseen ja Hänen sovintotyöhönsä?

      • Kyllähän_se

        noin on. Usko vain lienee jotakin muuta kuin pelkkää totenapitämistä.

        Melko helppoahan on mielessään ajatella, että Jeesus on kärsinyt, kuollut ja ylösnoussut, jolla meilläkin olisi pelastua, ja mielessämme pidämme tätä totena. Riittääkö se? Jeesus on sanonut:

        Matt. 6:33

        Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.

        Ja toisessa paikassa Matt. 7:

        13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.

        Tästä voidaan päätellä, että pelastuvien Jumalan lasten joukko on pieni eli pelkkä totenapitävä usko ei siis liene riittävä. Siksi olisi tärkeää, että jokainen etsisi Jumalan seurakunnan.

        Se on löydettävissä rauhanyhdistykseltä. Joka viikko tuhannet ja tuhannet nuoret ja työttämät ja duunarit ja korkeakoulutetut kokoontuvat rauhanyhdistykselle seuroihin kuulemaan Jumalan sanaa. He ovat kuin yhtä perhettä ja elävät todeksi sen, että tässä on Jumalan joukko.


      • sjtdk
        Kyllähän_se kirjoitti:

        noin on. Usko vain lienee jotakin muuta kuin pelkkää totenapitämistä.

        Melko helppoahan on mielessään ajatella, että Jeesus on kärsinyt, kuollut ja ylösnoussut, jolla meilläkin olisi pelastua, ja mielessämme pidämme tätä totena. Riittääkö se? Jeesus on sanonut:

        Matt. 6:33

        Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.

        Ja toisessa paikassa Matt. 7:

        13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.

        Tästä voidaan päätellä, että pelastuvien Jumalan lasten joukko on pieni eli pelkkä totenapitävä usko ei siis liene riittävä. Siksi olisi tärkeää, että jokainen etsisi Jumalan seurakunnan.

        Se on löydettävissä rauhanyhdistykseltä. Joka viikko tuhannet ja tuhannet nuoret ja työttämät ja duunarit ja korkeakoulutetut kokoontuvat rauhanyhdistykselle seuroihin kuulemaan Jumalan sanaa. He ovat kuin yhtä perhettä ja elävät todeksi sen, että tässä on Jumalan joukko.

        Kyllä Raamatusta on mukavaa etsiä ne kohdat, jotka todistavat oman opin ainoaksi oikeaksi. Mutta todistuksen murtaa se tosiasia, että samalla jätetään huomiotta ne kohdat, jotka ovat omaa oppia vastaan.


    • drfeeert

      Olet nim. "ccsderty" aivan oikeassa!

      • butanillusion

        Väärällä tavalla oikeassa.


    • saarnaaja64

      ""Tästä voidaan päätellä, että pelastuvien Jumalan lasten joukko on pieni eli pelkkä totenapitävä usko ei siis liene riittävä. Siksi olisi tärkeää, että jokainen etsisi Jumalan seurakunnan. ""

      Sekoitatko nyt tahallasi uskon ja uskovien joukon? On myös syytä muistaa, että Jumalan valtakunta ei ole silmin nähtävissä olevana valtakuntana, vaan Hengen valtakuntana. Kirjoitat: "Siksi olisi tärkeää, että jokainen etsisi Jumalan seurakunnan. "Luuletko, että ei jokainen uskovainen olisi sitä etsinyt omaa seurakuntaansa ja uskovien yhteyttä?

      Edelleen kirjoitat: "He ovat kuin yhtä perhettä ja elävät todeksi sen, että tässä on Jumalan joukko." Samoin uskovat esikoiset omassa seurakunnassaan ja niinikään helluntailaiset omassa seurakunnassaan jne. Ei riitä tuollainen, ilman Raamattua-perustelu.

      Aito usko on uskoa Jeesukseen Kristukseen Herrana ja Messiaana , ei uskoa seurakuntaan ja aito seurakunta koostuu ihmisistä, joilla on edellämainittu aito usko.

      • Niin_Onhan

        siitä vängätty paljon ja edelleenkin vängätään. Voisimme katsoa vaikka tämän suviseuradokumentin:

        http://areena.yle.fi/1-2600953

        Nämä ihmiset ainakin ovat onnellisia löydettyöön syntiensä sovituksen.


    • mullemullejamiulle

      Isä meidän, joka olet taivaissa!
      Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
      10 Tulkoon sinun valtakuntasi.
      Tapahtukoon sinun tahtosi,
      myös maan päällä
      niin kuin taivaassa.

      Jeesushan tuossa pyytelee isältään valtakunnan tuleman maanpäälle.
      Oliko Jeesuksella valtakunta kuitenkin povessaan?

    • bbvffghjhk

      "Nämä ihmiset ainakin ovat onnellisia löydettyöön syntiensä sovituksen."

      Samoin on laita niitten ihmisten, jotka ovat olleet esikoisten, vapaakirkollisten, helluntailaisten jne kesäjuhlilla, tosi onnellisia löydettyään syntiensä sovituksen.

      • Mahtaakohan

        siellä esikoisten, vapaakirkollisten ja helluntailaisten tilaisuuksissa vaikuttaa Jumalan Pyhä Henki niin kuin Jumalan valtakunnassa?


    • elävääjumalanläsnäoloa

      iloa, rauhaa ja vanhurskautta pyhässä hengessä

    • jaunhoita

      ....."kuinka me uskovaisetkin olemme inhimillisiä, erehtyväisiä,
      syntisiä ihmisiä"
      -
      Miksi siis ei vl koskaan pyydä anteeksi varastamisiaan mm. oletko koskaan
      miettinyt koko asiaa. pyydetään ainoastaan toiselta vl anteeksi, mutta ei tavalliselta ihmiseltä.

      • Kyllä_olen_kuul-

        lut monestikin,että uskovainen pyytää anteeksi epäuskoiselta, esimerkiksi naapuriltaan tai työtoveriltaan, silloin kun on loukannut tms. Niin pitää tehdäkin. Se sellaien joskus saattaa puhutella voimakkaasti. Uskovainen näkee epäuskoisessakin lähimmäisensä.


      • Taalimas
        Kyllä_olen_kuul- kirjoitti:

        lut monestikin,että uskovainen pyytää anteeksi epäuskoiselta, esimerkiksi naapuriltaan tai työtoveriltaan, silloin kun on loukannut tms. Niin pitää tehdäkin. Se sellaien joskus saattaa puhutella voimakkaasti. Uskovainen näkee epäuskoisessakin lähimmäisensä.

        "Uskovainen näkee epäuskoisessakin lähimmäisensä. " Uskovainen saattaa nähdä, mutta lestadiolaisuususkovainen ei. Tuo lainattu lause sisältää nimittäin vastauksen itsessään. Lestadiolainen näkee "lähimmäisensä" epäuskoisina. Hän siis tuomitsee, vaikka ei tiedä miten lähimmäinen uskoo.


      • Eihän_se_mi-
        Taalimas kirjoitti:

        "Uskovainen näkee epäuskoisessakin lähimmäisensä. " Uskovainen saattaa nähdä, mutta lestadiolaisuususkovainen ei. Tuo lainattu lause sisältää nimittäin vastauksen itsessään. Lestadiolainen näkee "lähimmäisensä" epäuskoisina. Hän siis tuomitsee, vaikka ei tiedä miten lähimmäinen uskoo.

        kään tuomio ole, vaan itsestään selvään tosiasian toteaminen, että' se epäuskoinen naapuri on epäuskoinen. Ja sehän on rakkauden teko! Nyt kun uskovainen siis on erehtynyt vaikka vihapäissään potkaisemaan lommon sen epäuskoisen naapurin uuden auton kylkeen ja hän lompakko avoinna menee pyytämään naapuriltaan anteeksi ynnä korvaamaan vahingon niin se epäuskoinen saattaa hoksata, että tosiaan... tässä ollaan epäuskoisia, jotenka parasta kipin kapin kiirehtiä parannuksen askelille. Noin se menee. Ja kun se epäuskoinen naapuri on saanut parannuksen armon, kukaan ei enää sano häntä epäuskoiseksi, vaan uskovaiseksi. Tuliko tämä nyt varmasti seleväksi kaikille?


    • 2787

      Yksi psykopaatti, yksi tyhmä ja yksi mauton.

      Arvatenkin tämän viestin luettuaan psykopaatti avaa uuden ketjun Alpon munista.

    • dsertgh

      ""kiirehtiä parannuksen askelille. ""

      Mitkä ne parannuksen askeleet ovat? Onko ne kuten Jeesus sanoo: "Tehkää parannus ja uskokaa minuun!".

    • Nytparemmin

      Ainoastaan Hurtigin asenne sai ajattelemaan, että taitaa joukossa muutama viisas ja oikeudenmukainenkin ihminen olla. Turha tietenkin kaikkia leimata, mutta hiljaisuus joukossa suuressa, ei ainakaan auta siihen että osaisin olla leimaamatta. Tiedän itse lähipiiristäni ihmisiä, joita on lapsena hyväksikäytetty ja asia anteeksiannolla silloin kuitattu. Kuvottavaa toimintaa.

      Erosin liikkeestä juuri tämän tekopyhyyden vuoksi. Enkä osaa katua. Moralisointi ja tuomitseminen ovat niin arkipäivää heille, etteivät edes huomaa sitä tekevänsä. Ihmisinä mukavia siihen saakka, kun ei uskosta puhuta.

      Hurtigille voimaa jatkaa rehellisellä tiellä!

      • Kuka_se_tämä

        Hurtig on? Raamatussa ei mainita ketään sennimistä.


    • dswertyu

      Apua! Ei siellä ole Voittostakaan!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe