Onko kph remontti rakettitiedettä?

jannnna

omakotitalon yksi kylpääri pitää remontoida, siellä on kosteutta.
Olen nuorempana laatoittanut (tosin lattiaa), ja mietin että onko tuo remontointi niin rakettietiedeettä ettei sitä voisi tehdä tavallinen maija meikäläinen. siis netistä tarkjkaan ohjeet ja sit itse tekemään. En siis ole ammattilainen mutta en pelkää myöskään tarttua hommiin. Vesieritysasialla pelotellaan aika lailla mutta myös erilaisia ohjeviedoita tms näyttää olevan. mutta putki/sähkötöitä en pysty tekee. kannattaako teettää siis kaikki jollakin firmalla vai osittain itse?
kun tiedän että rempassa eniten aikaa tulee menemään siihen että odotellaan sen lattian kuivumista ja siitä ei viitsisi maksaa.

14

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainahan voit hoitaa purkutyöt ja kuivaamisen itse. Sen jälkeen onkin aika ottaa ammattilaiset hoitamaan valutyöt ja kosteuseristykset, laatoittaa voit toki itsekin edellyttäen, että olet varma osaamisestasi. Itse en lähtisi purun ja kuivatuksen lisäksi tekemään mitään, virolaiset firmat tekevät hyvää jälkeä korkealla työmoraalilla ja edullisella hinnalla (toisin kun useimmat kotimaiset puolijuopot huijarit).

      • jannnna

        mietin tuota itsekin, eli tekisi osan itse. kaadot on nykyisessä kylppärissä päin sanonko mitä, joten olen supertarkka, että nyt tulisi hyvää jälkeä. kai sitä pieni naisihminenkin pystyy purkuhommiin..?


    • Raketti-insinööri

      Korjataanpa yleisiä väärinkäsityksiä:

      1) Rakettitiede ei ole mitenkään vaikeaa. Riittävällä voimalla kaikki lentää. Pakonopeuden saavuttava esine voidaan siirtää avaruuteen. Hyvin helppoa, jos on riittävästi rahaa.

      2) Kylpyhuoneen voi remontoida itse.

      3) Sähkötöihin tarvitaa luvat, mutta putkitöihin ei. Sähkötöitä ei tarvitse tehdä, jos vedot ovat jo vanhastaan oikeilla kohdilla.

      4) Jos käyttövesiasennuksia lähtee itse tekemään, niin suosittelen Uponorin Quick and Easy -järjestelmää, koska sen putkiremontin voi sitten myöhemmin tehdä helposti hanakulmasta sisäputken vaihtaen. Lisäksi PEXin yhdistäminen on helppoa, tulitöitä ei tarvita.

      5) Vesieristys on helpointa tehdä kankailla, ei suinkaan teollisuuden kauppaamilla litkuilla. "Lateksit" eivät oikeasti toimi, vaikka litkun läträäjällä olisi vaikka minkälainen VTT:n sertifikaatti. Kaksikomponentit toimivat, mutta työaika on amatöörille hankalan lyhyt. Varsinkin ne tuotteet, jotka toimivat sekä liimana että vesieristeenä vaativat nopeaa laatanlatojaa.

      6) Laatoitus onnistuu ämatööriltäkin, jos käyttää riittävästi ankkureita. Ihan suoraan seinään voi toki tehdä narulla ja risteilläkin. Lattian suhteen on syytä katsoa, että kaato toimii.

      7) Saumaa aina aamupäivisin, koska puhdistus ja sauman tasoitus vievät aina enemmän aikaa kuin kuvittelet. Jos olet ammattisi puolesta tarkkakätinen, esim hammaslääkäsi, niin voi käyttää kaksikomponenttisaumoja. Poropeukalo tekee enemmän sutta kuin saumaa. Työaika on erittäin lyhyt, jote 2-komponenttia tehdää kupillinen kerrallaan.


      Jos joku kohta tuntuu ylivoimaiselta, niin teetä se sellaisella alan ammattilaisella, jonka työn jälkiä olet itse nähnyt. Huhupuhe hyvästä ei tarkoita mitään. Kummin kaima ei ole suosittelija.

    • tiedettäjataidetta

      Ellet ole rakennusalan ammattilainen, niin ei kannata tehdä yksin . Ei rakentaminen rakettitiedettä ole mutta opettelu vie kuitenkin vuosia. Ensin aina yhteys sellaiseen henkilöön joka osaa nämä työt. Hän voi kertoa mitä voit tehdä itse ja mitä kannattaa teettää vierailla. Ja pidä tä'tä henkilöä valvojana, äläkä maksa vieraalle ennenkuin valvoja antaa luvan. Jos palkkaat ns. halpamiehiä, niin tee valv. kanssa työsopimus kaiken varalta. Joskus asukas maksaa moneen kertaan teetetyn rempan.
      Tässä tärkeimpiä ohjeita.
      Olen ollut näissä töissä jo 80-luvulta asti, joten jo pientä kokemusta karttunu.

    • ressi1

      Rautakaupasta löytyy muutamassa tunnissa laatoitusvalmiiksi kuivuvia tasauslaasteja, kysy sieltä niitä. Kosteussulku ohjeen mukaisesti ja läpivienteihin löytyy tiivistekankaita. Sitten vain huolellinen laatoitus. Saumauksessa kulmiin silikonit. Omaan taloon saa tehdä itse, asunto-osakeyhtiöissä pitää olla märkätilasertifikaatti.

      • näin_

        Lattia kaivoon pitää kankaan asentaa tiivistys renkaalla painaen


    • ressi.tulee.varmasti

      Jos ei ole kuullut koskaan sanaa vedeneristys niin kannattaa tarjota asiantuntemustaan vaikka virkkauspalstoille. Tulee vähemmän vahinkoa.

    • nälkälakkoon

      Ei pitäs olla,,,mutta näin vaan kävi että ennen minulla oli erittäin toimiva kylpyhuone,,,ei ole enää,,,putkiremontin yhteydessä urakoitsija teki hirvittäviä virheitä,,,VRJ tuhosi kaiken..mikään ei toimi...juu laskutus kyllä toimii....78.000 euroa. Voi helvetti..osakkaana et voi paljon tehdä näitä sikoja vastaan.

    • xnxx

      """eniten aikaa tulee menemään siihen että odotellaan sen lattian kuivumista ja siitä ei viitsisi maksaa."""

      Ne ukot lähtee muihin hommiin kuivatusten ajaksi, ei siitä mitään tarvi maksaa. Meillä kesti kuivatukset 3 viikkoa.

    • lweeqr

      omakotitaloon jos itse tekee ja sattuu jokin vesivahinko tai muu onnettomuus,
      niin vakuutusyhtiö on hyvin kiinnostunut kuka työt on tehnyt ja jos ei löydy sertifikaatteja esim. vesieristyksistä, niin voipi korvaukset jäädä samatta
      (puhutaan tämänpäivän remonteista)

      kyllä sitä vanhoja omakotitaloja katsellessa monia "viritelmiä" löytyy

      • NickNailer

        Ei kiinnosta vakuutusyhtiötä lainkaan.

        Vakuutus korvaa vain yllättävän, onnettomuuden kaltaisen tapahtuman. Työvirhettä vakuutus ei korvaa, vaikka eristyksen olisi tehnyt VTT:n sertifioima Ukko Ylijumala.

        Eristäjät taas tuppaavat olemaan pienyrittäjiä, joiden korvauskyky on varsin rajallinen ja halu siihen olematon.

        Jos osaa, tekee itse.


      • tail15

        juurikin näin, jos asuu ok-talossa ja ei osaa tehdä remontteja, niin kannattaa muuttaa kerrostalokolhoosiin
        kaikki "säädökset" voi jättää omaan arvoonsa kun itselle tekee
        ja jos joskus myy asuntonsa ja paljastuu jokin lapsus - smör, smör


      • NickNailer
        tail15 kirjoitti:

        juurikin näin, jos asuu ok-talossa ja ei osaa tehdä remontteja, niin kannattaa muuttaa kerrostalokolhoosiin
        kaikki "säädökset" voi jättää omaan arvoonsa kun itselle tekee
        ja jos joskus myy asuntonsa ja paljastuu jokin lapsus - smör, smör

        Ns. "ammattilaiset" ne vasta smör smör laatua tekevätkin. Katselin grynderin puuhastelua työmaalla, jonne hän rakennutti armon vuonna 1998 valesokkelitaloja ja mm. laatoitutti kylpyhuoneiden kaakelit suoraan gyprocille liimalla.

        Hetken jutustiltiin ja sain seuraavia valaisevia lisätietoja: kyllä hän tiesi, että valesokkeli on ns. p... ka rakenne ja että se tulisi uudenvuoden jälkeen kielletyksi ja sama koski vesieristämättömiä kylpyhuoneita. Kato, kun ei vielä tarvi ja kestää se kymmenen vuotta kuitennii, oli vastaus.


      • pol15

        nimenomaan tässä kiteytyy suomalaisen rakentamisen laatu, kaikenmaailman grynderit, "pienyrittäjät" ja tee-se-itse-miehet ovat tehneet ja tekevät vieläkin pelkkää sutta
        mihinkään ei kannata luottaa suinpäin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      336
      3173
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1662
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1456
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1323
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1083
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      164
      998
    Aihe