Liian lihava lähihoitajaksi?

iso_mutta_ihminen

Unelmani olisi opiskella lähihoitajaksi, mutta emmin, kun aina sanotaan, että hakijalle on terveydellisiä vaatimuksia. Pitää olla lääkärintodistus.. Olen aika paljon ylipainoinen, mutta kyllä ihan pystyn kävelemään yms. Mietin olenko liian lihava ammattiin? Onko lh työ niin raskasta, ettei lihavan kannata haaveilla siitä? Inhottaa ajatus mennä lääkäriin todistusta hakemaan, ja jos lääkäri sitten sanoo että olet liian lihava.

17

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoit_su

      Uskotko pystyväsi kävelyn lisäksi kumartelemaan, nostelemaan tavaroita lattialta, ujuttautumaan vessassa seinän ja pöntön väliin auttamaan aamupesussa, pujottelemaan potilassänkyjen välissä yms. Harjoittelussa tulee vissiin joku päiväkotijaksokin, olettaisin ainakin että lasten kanssa istutaan paljon lattialla leikkimässä. Eihän se ylipaino sinällään este ole, mutta hankaloittaa työtä aika lailla. Pääosa päivästä ollaan kuitenkin jalan päällä, niin vaatiihan se fyysistä kuntoa.

      Pitäiskö kuitenkin ensin yrittää painonpudotusta, edes jonkun verran. Ja tietenkin se tärkein, että paljonko sitä ylipainoa on. Parikymmentä kiloa ei vielä hirveästi haittaa, mutta semmonen yli kolmenkymmenen kilon paino jo hankaloittaa.
      Toisaalta, ystäväni valmistui lastentarhanopettajaksi aikoinaan ja oli reippaasti ylipainoinen. Pystyi silti hoitamaan työnsä siihen asti, kuin tuli vaikeat nivelongelmat.
      Että tällaisia terveisiä täältä, hyvää lauantaita sinulle♥

      • Justjust----

        Liian lihava akateemiseksi, mutta juuri sopivan painoinen duunariksi?

        Eikö siis naiset saa kouluttautua ja tienata parempaa palkkaa?


      • hoit_su
        Justjust---- kirjoitti:

        Liian lihava akateemiseksi, mutta juuri sopivan painoinen duunariksi?

        Eikö siis naiset saa kouluttautua ja tienata parempaa palkkaa?

        Nyt en ymmärtänyt, avaatko vähän?


    • onniit

      Jos olet oikeasti todella lihava, lääkäri voi suositella pudottamaan painoa. Ei siinä sen kummempaa. Lihavuus ei estä hakemista lähihoitajan koulutukseen.

      Vaikea lihavuus on tietysti terveysriski joka tapauksessa.

    • dasdasdasdas

      Tietyt hommat, kuten edelläkin jo sanottu, voivat osoittautua oikeasti lähes mahdottomiksi tai ainakin äärimmäisen vaikeaksi, hankalaksi ja jopa vaaralliseksi toteuttaa työssä jos on liian paljon ylipainoa.

      Mutta, ei kaikki lähärit ole sellaisissa paikoissa töissä missä täytyy kumarrella, istua lattialla, ängetä pieniin rakoihin, kyykkiä siellä täällä ja olla muutenkin epäergonomisissa asennoissa joissa jokainen hajoittaa itsensä ennen pitkää, oli ylipainoa tai ei.

      Monet työskentelevät sellaisissa paikoissa missä ei juuri varsinaista perushoitoa ole. Ohjauksellinen työ, vastaanotoissa työskentely ym. ym.

      Eli hae vaan opiskelemaan.

      • iso_mutta_ihminen

        Huh kiitos.. Kiitos helpottavasta tiedosta.. Kiitos muillekin vastanneille.

        Kyllähän mulla sitä ylipainoa aika reilusti on. Olen yrittänyt pudottaa, mutta kesä ainakin meni ihan retuperälle kun koko ajan oli kaikkia grillijuhlia ja muita. :( Pakko nyt syksyllä sitten tsempata..

        Miten sellaiseen ohjaukselliseen lh-työhön voisi päästä?


      • dsfasd

        No se miten voi päästä niin sehän on sitten vaan tuurista kiinni tai miten sitä nyt ikinä töitä kukaan saa :)

        Mutta siis vanhusten päivätoiminta, kehitysvammaisten päivätoiminta (ainakin vähemmän hoidolliset paikat), autistien päivätoiminta ja mielenterveys/päihdetyö erilaisissa työpajoissa ja keskuksissa. Nuo nyt tulevat pikaisesti mieleen. Kannattaa selailla TE-toimiston sivua säännöllisesti ja katsella mitä paikkoja on avoinna. Kyllä sieltä rupeaa hahmottamaan sopivat työpaikat.

        Opiskeluiden aikana sitten haet itse harjoitelupaikat sen mukaan, että pääset vaikkapa tuollaiseen ohjaukselliseen harjoitteluun ja sitä kautta saat jo työkokemusta.

        Ne tietyt "vaatimukset" harjoittelupaikkojen suhteen pystyy kyllä kiertämään aika hyvin, kunhan pystyy perustelemaan asiat. Esim. se kasvuntukeminen ja ohjaus jakso ei tarkoita, että sinun pitää ehdottomasti mennä päiväkotiin. Ei tarkoita vaan sen voi suorittaa vaikkapa tuollaisessa päivätoiminta paikassa. Itse olin sen jakson vanhusten päivätoiminnassa.

        Kuntoutumisen tukeminen niin joku mielenterveys/päihdepuolen paikka ois ihan ok.

        Hoito ja huolenpito jakso menee melkein missä tahansa kunhan siellä nyt on vähän sitä perushoitoa.


    • lihavansairaanhoityttö

      Meidän kurssilla oli puolet lihavia. Yksi sai stipendin ja työskenteli vaikka missä. Ehkä potilaat pitää sua äidillisenä 😊.

    • Anonyymi

      160 / 134 kg lähihoitaja

      • Anonyymi

        Hyi hitto.


    • Anonyymi

      "Alalle on terveydentilavaatimukset". Mitenköhän näitä sovelletaan ja missä? Lähi- ja sairaanhoitajaksi opiskelemaan on päässyt puolisokeita, selkävammaisia, jalkavammaisia, huumeongelmaisia, jopa yksi kehitysvammainen. Kuultu ja nähty ihan käytännössä. Työkkärit työntävät alalle myös auliisti ja karenssin uhalla niitä, jotka eivät muualle pääse tai joita ei olla muualla pidetty. Jämäpalat siis. Lihavuus on siihen nähden aika pikku juttu.

    • Anonyymi

      Alalle ON terveydentilavaatimuksia, mutta ne ilmoittaa hakija itse koulutukseen hakiessaan - ja tuskinpa kovinkaan moni siinä vaiheessa kertoo olevansa psykoosissa tai päihteiden väärinkäyttäjä.
      Fyysisten rajoituksen ei tietenkään pitäisi olla este koulutukselle, jos vain kykenee eri tutkinnonsuoritusosioista selviytymään. Lähihoitaja kun voi toimia niin monenlaisissa erilaisissa työtehtävissä.

      • Anonyymi

        Jo olemassaolevat välilevynpullistuma, skolioosi ja scheuermannin tauti eivät ilmeisesti laajemminkaan työvoimaviranomaisten mielestä haittaa lähihoitajana toimimista. Eihän siellä tarvitse nostella pytylle kuin 80-120-kiloisia miehiä. Nosturilla kun ei joka paikkaan pääse. Myös vakuutuslääkäreiden mielestä mitään ongelmaa ei ole. Siitä vain uudelleenkouluttautumaan lähihoitajaksi jos selkä on jo paskana edellisestä työstä tai on synnynnäisesti ei niin kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo olemassaolevat välilevynpullistuma, skolioosi ja scheuermannin tauti eivät ilmeisesti laajemminkaan työvoimaviranomaisten mielestä haittaa lähihoitajana toimimista. Eihän siellä tarvitse nostella pytylle kuin 80-120-kiloisia miehiä. Nosturilla kun ei joka paikkaan pääse. Myös vakuutuslääkäreiden mielestä mitään ongelmaa ei ole. Siitä vain uudelleenkouluttautumaan lähihoitajaksi jos selkä on jo paskana edellisestä työstä tai on synnynnäisesti ei niin kunnossa.

        onko sinulla mahdollisuutta kouluttautua selaiselle alalle ja hommaan missä fyysiset rajoitteesi eivät ole esteenä. Luulisi nyt jotain mahdollisuuksia olevan ellei ihan heikkolahjainen ole.


    • Anonyymi

      Luulosairaana ainakin pääsee lähihoitajaksi. Mitään virallista diagnoosia somaattisista sairauksista kun ei ole. Huonompi juttu sitten kun on jo valmistunut ja yksityisellä puolella selviääkin ettei ollutkaan mikään luulosairas vaan ihan oikeasti sairas eikä kykene oikein tekemään lähihoitajan työtä mutta se ei ole työkkärille mikään selitys. Sekaan vain.

    • Anonyymi

      Lähihoitajia työskentelee mm. asiakaspalvelussa, ohjaajina, vastaanottotyössä, ajanvarauksessa... monissa kehitysvamma- ja asumisyksiköissä ei ole lainkaan fyysistä, hoidollista työtä.

      Koulutuksessa voidaan tehdä fyysiset rajoitteet ja sairaudet huomioonottaen koulutussuunnitelma.

      • Anonyymi

        Suurimmassa osassa kuntia tarjolla olevat työt ovat raskasta vanhustenhoitotyötä nosteluineen. Valitettavasti. Siinä ei työn järjestelyillä pitkälle pötkitä kun ei pysty järjestelemään niin että aina joku muu nostaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe