Periksi en enää anna.

eienääperiksituumaakaan

Tässä kun taas huomannut tuon pakkoneuroosin hulluuden selvemmin.
Itse voin kehittää pakkoneuroosin lähes mistä vain.

Nyt olen päättänyt että kahden viikon ajan en tottele neurooseja, siis ahdistakoot tai tuntukoot miltä vain, pidän tästä nyt kiinni.
Kahden viikon jälkeen voin totella neurooseja jos siltä tuntuu.

16.10.16 kello 12.00 asti kaikki neuroosit ovat kiellettyjä.
-Jos on jotain pakko tarkistaa, teen sen vain kerran.
Myöskin pyrin toimimaan neurooseja vastaan.

Katsotaan kahden viikon kuluttua onko tästä mitään hyötyä.

9

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sistinasnight

      Kiitos hyvästä avauksesta. Tälläinen tsemppaa itseänikin.

      Mites on mennyt, mahdatko olla vielä linjoilla?

      • tuumajasitteneiyhtään

        Taisi mennä mönkään tuo yritys .

        Tosin nyt on uusi menossa ja tämä on mennyt paremmin, eihän se helppo aina ole.
        Tästä on ollut hyötyä , olen tehnyt selväksi jotta joulukuun 6.päivään asti neuroosit ovat kiellettyjä.

        Kannattaa tehdä luja päätös jonka pitää, muistuttaa itseään joka päivä mihinkä on sitoutunut. Voi ottaa jonkun korun tai vastaavan mitä pitää aina mukana, joka muistuttaa päätöksestä.


      • Sistinasnight
        tuumajasitteneiyhtään kirjoitti:

        Taisi mennä mönkään tuo yritys .

        Tosin nyt on uusi menossa ja tämä on mennyt paremmin, eihän se helppo aina ole.
        Tästä on ollut hyötyä , olen tehnyt selväksi jotta joulukuun 6.päivään asti neuroosit ovat kiellettyjä.

        Kannattaa tehdä luja päätös jonka pitää, muistuttaa itseään joka päivä mihinkä on sitoutunut. Voi ottaa jonkun korun tai vastaavan mitä pitää aina mukana, joka muistuttaa päätöksestä.

        No onnea sitten uuteen yritykseen ja kiitti neuvoista. Inspiroi itseäänkin kun on muitakin jotka ovat päättäneet laittaa kampohin!

        Koska on näin sitkeä tauti, niin periksi ei kannata antaa, ja usein kun tämä on oikein valtoimenaan päällä, niin on todella todennäköistä että tulee niitä mokia että antaakin tilapäisesti periksi. Niin kovin tuttua!

        Olen pari kertaa tämän selättänyt elämässäni, ja oikeastaan tämä tauti menee juuri tuolla "anna pikkusormi niin vie koko käden"-periaatteella, ja samalla periaatteella se taitaa sitten lähteäkin, mutta toki käänteisesti toteutettuna.


    • huokauss

      Toi alkuteksti ois voinut niin olla mun kirjoittama.
      Miten monta kertaa sitä onkaan tehnyt tuon päätöksen, mutta aina se alkaa alusta ja alusta... On se vaan niin haastavaa, kun aivoissa on se tietty hermorata niin sitä sitten vastustaa.
      Turhauttaa, kun kuitenkin tietää, että kyllä mä pystyn jos vaan vielä kovemmin yritän enkä anna periksi. Että kyllä mä pystyn olla antamatta periksi, mutta sitten kuitenkin antaa.

    • Älähaukkaaliianisoapalaa

      Varmasti turhauttaa! Toi keino vaikuttaa aluksi hyvältä ja yksinkertaiselta, mutta oot varmasti huomannut että MITÄ ENEMMÄN PAKENET JA TAISTELET NIITÄ VASTAAN, sitä kovempina ne hyökkää takasin: ts. Luodessasi jännitteen itsesi ja niiden välille, ne tulevat vain itsepintaisemmin päälle. Tästä seuraa epäonnistumisen kokemus ja turhautuminen. Koita sen sijaan lykätä niitä aina sillä hetkellä kun ne tulee, muutama minuutti! Tai laske vaikka kymmeneen hitaasti, sitten ne voi tulla rauhassa ja hyväksyt ne. Näin opit pikkuhiljaa HALLITSEMAAN niitä etkä pakenemaan ja kieltämään. Vaikeeta, ite oon käyny taistelua vuosia ja aloittanut aina alusta. Pieni lykkääminen on paljon helpompaa.

      • neurootikko

        Moi

        Pakko-oireita voi olla erilaisia mutta kyllä useampiin toimii juuri se ettei tottele "pakkoa" ja kestää sen ahdistuksen mitä tulee ja sitä kautta ongelma helpottuu.

        Jos taasen "pakkoa" tottelee niin ahdistus saattaa helpottua välittömästi hetkeksi mutta seuraava pakko tulee varmasti, siinä vain kaivetaan hautaa.


    • ajkdslöfj

      OCD:n hoito on Suomessa huonosti tunnettua (varsinkinkin jos on puhtaasti mentaalinen muoto ongelmaa), aivoissahan amygdala-niminen liskoaivojen osa syöttää aivokuorelle vaara-signaalia, aivokuorella signaaliin sekoittuu ajatussisältö ja näin muodostuvat ahdistavat ajatukset. Amygdala sinänsä on "tyhmä" osa aivoja, se syöttää vain signaalia ja reagoi sen mukaan kuinka voimakkaasti henkilö reagoi ajatuksiin, avain ratkaisuun on siis siinä että pyrkii mahdollisimman vähän reagoimaan (sekä mentaalisesti ja/tai fyysisesti) spontaanisti esiin nouseviin ajatussignaaleihin. Amygdalan näkökulmasta sellainen asia on tärkeä, johon henkilö reagoi voimakkaasti ja silloin amygdala jatkaa aktiivisesti signaalin syöttämistä, tämähän taas sitten ylläpitää tai jopa pahentaa ongelmaa. Epävarmuuden sieto on siten kaiken a ja o ja epävarmuutta pitää olla valmis sietämään useita kuukausia, ehkä pidempäänkin ja tässä tulee olla systemaattinen asenne. Useimmat psykiatrit ja monet psykoterapeutitkin ovat vähän pihalla OCD:n suhteen. Ulkomailla on ongelman hoitoon keskittyneitä erikoisyksiköitä, Suomessa ei taida pahemmin niitä olla. Tietoa löytyy kyllä esim. Youtubesta ulkomaisilta terapeuteilta ja Amazonista löytyy päteviä englanninkielisiä kirjoja. Kuunnelkaa Youtubesta esim. Ali Graymond -nimisen henkilön klippejä.

      • Sistinasnight

        Tää on tosi hyvä ohje. Minulla kanssa nuo lakot menevät aina lopulta siihen, että se pakkomielle tulee sieltä korkoineen kimppuun, ja olen huomannut että se toimii sillä periaatteella että jos annat pikkusormen se vie koko käden. Pitäisi ottaa pikku hiljaa, ja olla mindful koko ajan tilanteen suhteen ja tunnistaa kaikki epämääräiset ja häiritsevät ajatukset OCD:n kepposiksi. Yleensähän se on se, että pysähtyy ja jää kuuntelemaan niitä ja sitten se on taas menoa.

        Tässä on kanssa mielenkiintoisa tutkimus liittyen tuohon esim. amygadalan rooliin: http://eknygos.lsmuni.lt/springer/385/62-67.pdf

        Tuo Ali Graymond on hyvä myös!


      • klasksdjf

        Joo, pikku korjaus vielä nimeen eli tuo henkilö on Ali Greymond ja hän laittaa säännöllisesti sisältöä Youtubeen ja hänellä on erinomaisia ohjeita nimenomaan puhtaasti mentaaliseen pakko-oireisuuteen liittyen (= pure obsessional).

        Jos on tieteellisesti kiinnostunut miten aivoissa tuo pakko-oireisuus käyttäytyy niin Jeffrey M. Schwartz on huippuasiantuntija ja häneltä löytyy myös Youtubesta materiaalia ja tietysti kirjoja (esim. You are not your brain). Isossa roolissa on aivojen Error detection part, joka sijaitsee silmien yläpuolella olevassa etuaivojen osassa, sen lisäksi Amygdala on isossa roolissa (Flight or Fight - response). Kyseessä on ilmeisen monimutkainen juttu, mutta mindfulness on todella hyvä tapa vaikuttaa asiaan, pitkään harjoitettu mindfulness muuttaa aivojen toimintaa ihan fyysisesti. Eli jatkuvasti pitää olla valppaana omien ajatusten suhteen ja tunnistaa obsessiot ja todeta vain tyyliin, että nyt tuli taas mieleeni obsessio, mutta en välitä siitä ja sen jälkeen kohdistaa taas huomio muihin asioihin, samalla pitäen itsensä mahdollisimman rauhallisena, koska hermostuminen ruokkii OCD:ta. Tämä on aluksi hankalaa, jos on tottunut ottamaan omat ajatuksensa tosissaan. Täytyy opetella siisi sivuuttamaan omat ajatuksensa, vaikka mieleen tuleva obsessio olisi tosi voimakas.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe