Antipsykiatria 2.0 - Jyrki Korkeila

fenetre

Lääkärilehdessä (http://www.laakarilehti.fi) etusivulla on viittaus Jyrki Korkeilan kirjoittaman artikkeliin:

"Antipsykiatria 2.0

Psykiatrian professori Jyrki Korkeila arvioi Peter Gotzschen kirjan Tappava psykiatria ja lääkinnän harha. Korkeilan mukaan teoksen valikoiva tutkimustiedon käsittely ja sisäiset ristiriidat heikentävät sen uskottavuutta."

Artikkelia ei kuitenkaan pääse lukemaan ilman tunnuksia. Onko kellään pääsyä lukemaan tuota artikkelia?

40

3956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Psykiatrian_korttitalo

      Cool. Tahtoisin päästä lukasemaan mitä bs:ää Korkeila keksii alansa puolustamiseksi.

      "Korkeilan mukaan teoksen valikoiva tutkimustiedon käsittely ja sisäiset ristiriidat heikentävät sen uskottavuutta."

      Yllätyskommentti Korkeilalta. Sitä, kun on kuset housussa koko alalla niin jotain kiertelyä pitää keksiä. Vain, jos psykiatrit pääsevät itse valitsemaan materiaalin se kelpaa heille. Psykiatreille luonnonlait ja muut faktat ovat aina väärin! Sääli.

    • Psykiatrian_korttitalo

      Toisekseen, mikä käy silmiin on miten Jyrki Korkeila raukkamaisesti leimaa kritiikin antipsykiatriaksi väheksyäkseen sitä kiihkoiluun verrattavaksi. Peter Gotzschen kritiikki on kuitenkin erittäin osuvaa ja totuudenmukaista. Toisaalta, kuten todettua ei psykiatria voi muuta kuin yrittää painaa piikkejä villasella sen minkä voivat. Ei heille ole esittää vastaan mitään tieteellistä todistusaineistoa.

    • lol--

      " valikoiva tutkimustiedon käsittely ja sisäiset ristiriidat heikentävät sen uskottavuutta." Hetkinen, puhuiko hän lääketutkimuksista... Eiku joo.

    • täystyöllisyys.suomeen

      "Tappava psykiatria ja lääkinnän harha."

      Haluan korostaa myös tämän palstan lukijoille, että miksi tuota vaarallista ja tappavaa psykiatriaa käytetään.

      Suomi on 5,5 miljoonan asukkaan valtio. Työikäisiä on 3,5 miljoonaa. Heistä kokoaikaisia palkansaajia on vain 1,4 miljoonaa. Loput yrittävät pärjäillä yrittäjinä, osa-aikaisina tai ovat pakotettuja elämään tukien varassa.

      Kokoaikaisten palkansaajien palkkakertymä vuodessa on 50-60 miljardia euroa!! Muille jää rippeet. 1,4 miljoonan ihmisen nykyinen palkkataso perustuu siihen, että työikäisistä jopa 1,5 miljoonaa on tulonjaon ulkopuolella.

      Köyhyys ja yhteiskunnan ulkopuolelle jääminen aiheuttaa ongelmia ja niiden hallitsemiseksi tarvitaan järjestelmällistä "psykiatriaa", jonka avulla yhteiskunnan huono-osaisia manipuloidaan uskomaan, että heissä itsessään on vikaa, ei sosiaalidemokraattisessa järjestelmässä. Psyykelääkkeitä syö joidenkin lehtitietojen mukaan jopa 700 000 suomalaista, ehkä enemmänkin, osana sosiaalidemokraattisen syrjintäyhteiskunnan järjestelmällistä medikalisaatiota.

      • Anonyymi

        Kysymys kuuluu, onko Suomi puolustamisen arvoinen maa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys kuuluu, onko Suomi puolustamisen arvoinen maa?

        Ajankohtainen kysymys. Seuraava kysymys on, että löytyykö ylipäätään sellaista puolustamisen arvoista maata?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajankohtainen kysymys. Seuraava kysymys on, että löytyykö ylipäätään sellaista puolustamisen arvoista maata?

        Aiheellisia kysymyksiä. Joiden jälkeen on kysyttävä: Jos puolustamisen arvoinen maa löytyy, niin mistä saadaan sellaisia maanpuolustajia, joiden aivotoimintaa somen käyttö ei ole kiihdyttänyt liikaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiheellisia kysymyksiä. Joiden jälkeen on kysyttävä: Jos puolustamisen arvoinen maa löytyy, niin mistä saadaan sellaisia maanpuolustajia, joiden aivotoimintaa somen käyttö ei ole kiihdyttänyt liikaa?

        Mutta eikö maan X puolustaminen, tarkoita myös maan X kulttuurin, mukaanlukien somekulttuurin puolustaminen. Tai onko muut kulttuurin alat niin paljon puolustamisen arvoisia, ettei se haittaa vaikka somekulttuuri ei olisikaan puolustamisen arvoista, jos kokonaisuus ratkaisee.


    • tottaon

      Psykiatria on tietyntyyppinen uskonto mutta eivät nämä uskonnon edustajat sitä halua myöntää, ainakaan suurin osa siihen kuuluvista. Jankkaavat vain että se on absoluuttinen totuus vaikka itse uskoisit ihan johonkin muuhun kuin psykiatriaan. Sitten jos et suostu uskomaan psykiatriaan leimataan sut sairaudentunnottomaksi tai sanotaan ettet ole "hoitomyönteinen" joka oikeastaan tarkoittaa ns. vaikeata potilasta. Olet vaikea potilas koska uskot johonkin muuhun kuin psykiatriaan? Suomessa ei ilmeisesti ole uskonnonvapautta? Tai oikeutta uskoa siihen mihin uskoo ja oikeutta ajatella niin kuin ajattelee. Psykiatria on paha.

      • Psykiatrian_korttitalo

        Olisihan se ristiriitaista, jos pappi toteaisi avoimesti ettei usko Jumalaan...

        Suomessa ei ole uskomusten vapautta mitä tulee psykiatriaan, sillä psykiatrialla on liitto valtion kanssa, kuten kirkolla oli ennen aikaan.


      • mkkolkjjjk

        Psykiatria on liian iso ja voimakas tekele kaatuakseen, tullakseen kyseenalaistetuksi tai jopa kritisoitavaksi. Kriitikot hiljennetään ja leimataan. Sillä on lääketeollisuuden tuki takanaan, jolla on suuri valta poliittisesti ja taloudellisesti. Miksi kukaan kritisoisi alaa ja instituutiota jolle kouluttautumiseen on vuosia käyttänyt elämästään ja josta tienaa hyvin leipänsä. Tottakai psykiatria jyrähtää kun joku astuu varpaille ja vielä kritisoi sen lääkehoitoja mihin sen koko hoito perustuu. Yleensä kritiikki leimataan epätieteelliseksi ja kun ei ole alan koulutusta niin ei voi edes kritisoida. Biologinen psykiatria on saanut vahvan otteen yhteiskunnassa mutta ennenkaikkea ihmisten mielissä tieteellisenä luotettavana tapana ratkaista mielen ongelmat ja kärsimys. Lehtien sivuilta voi lukea "kärsitkö sinä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöistä"-kyselyjä. Tiede on nykyajan uskonto tietyllätapaa. Lääketieteestä haetaan apua jopa omaan kärsimykseen diagnosoimalla ja lääkitsemällä se pois. Se lääkkeillä loppupeleissä mitään kunnon parantavaa vaikutusta, on toissijainen juttu. Tärkeää on että potilas luottaa lääkäriinsä ja lääkkeeseensä. Psykiatria tuo kontrollia ja helpotusta kun ongelmiin on tarjolla helppoja ratkaisuja, pillerit, jotka vie kärsimyksen pois "korjaamalla kemiallisen epätasapainon pois" tai millä lääkkeiden toimintaa nyt ikinä olikaan perusteltu psykiatrian hieman kyseenalaisten "teorioiden" mukaan, millä lääkäri perustelee miksi kannattaa lääkettä käyttää. Jos oma läheinen kärsii, niin psykiatria hoitaa hänet kuntoon, vaikka väkisin. Tämä helpottaa läheisten taakkaa.

        Tuo "antipsykiatriakin" on mielestäni huono nimitys ja tapa mitätöidä kritiikkiä. Vaikka jotkut kritisoivat koko lääketiedettä ei holistisesta tavasta katsoa sairauksia lääkekeskeisellä tavalla, millään muulla lääketieteen alalla ei ole omaa "vastajärjestöä" ja ihmisiä jotka kuvaavat itseään siitä selviytyneiksi.


      • Anonyymi

        Voisin sanoa sen verran että olen tavannut niin monia ihmisiä joilla on ollut lääkehoito psyykkisten sairauksiensa kanssa.
        Eikä ole mitään pahaa sanottavaa psykiatriasta eikä lääkityksestä . Moni on saanut elämänsä takaisin, ja jos on ollut placeboa niin pää asia että ovat tunteneet olevansa taas elämässä kiinni.
        Joten artikkelista mitä on Lääkärilehdessä ei pitäisi taitamattomien edes lukea , sillä niin usein tulkitaan ihan väärin lukemansa . Että ihan oikein ettei artikkelia näy,


    • fenetre

      Lääkäreiden ja psykiatrian kollegiaalisuudesta - Mukana Jyrki Korkeila, taas lääkärilehdestä.

      http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/ura-ei-lopu-oikeudenkayntiin/

      "Pöyryn mukaan rikostutkinnan kohteeksi joutuvan lääkärin kannattaa hakea myös juridista apua varhaisessa vaiheessa.

      – Yhteydenotolla tänne omaan liittoon on hyvä aloittaa. Voimme kartoittaa yhdessä tapahtunutta ja auttaa sopivan avustajan löytämisessä. Hän voi ­tulla mukaan jo poliisikuulusteluihin. Lisäksi on mahdollista oma-aloitteisesti hankkia asiantuntijalausuntoja ja muita todisteita kaikkien näkökantojen esille tuomiseksi.

      Viimeistään tuomioistuimessa on syytä käyttää juridiikan ammattilaista, sillä ensikosketus oikeuslaitokseen on lääkärille yleensä hämmentävä kokemus. Pöyry kertoo, että asioita tarkastellaan rikosprosessissa varsin toisin kuin lääkärit ovat tottuneet.

      – Esimerkiksi potilasvahinkojärjestelmässä katsotaan myös hoidon kokonaisuutta eikä yksilöidä nimenomaisesti kenenkään virheitä. Rikosprosessi sen sijaan pakottaa ihmiset puolustautumaan ja vierittämään syytä toisilleen, mikä ei totutusti kuulu kollegiaalisuuteen."

      • nllknnnnn

        Tämä kollegiaalisuus taitaa näkyä myös psykiatriassa niin että kollegan antamia diagnooseja ei kyseenalaisteta vaikka se olisi väärä.


      • Psykiatrian_korttitalo
        nllknnnnn kirjoitti:

        Tämä kollegiaalisuus taitaa näkyä myös psykiatriassa niin että kollegan antamia diagnooseja ei kyseenalaisteta vaikka se olisi väärä.

        Kritiikkisi pointti on absurdi. Miten kollegan antama "diagnoosi" voisi olla oikea tai väärä, kun kaikki perustuu psykiatriassa subjektiiviseen näkemykseen, käytönnössä mielipideasia.


      • mielivalta.koneisto
        Psykiatrian_korttitalo kirjoitti:

        Kritiikkisi pointti on absurdi. Miten kollegan antama "diagnoosi" voisi olla oikea tai väärä, kun kaikki perustuu psykiatriassa subjektiiviseen näkemykseen, käytönnössä mielipideasia.

        "kaikki perustuu psykiatriassa subjektiiviseen näkemykseen, käytönnössä mielipideasia. "

        Niin se pseudotieteessä menee. Huutoäänestys, jossa psykiatrit ja hoitajat voivat vedota "koulutukseen", "ammattitaitoon", "kokemukseen" tai "tutkittuun tietoon". Potilaalla ei ole huutoäänestysoikeutta. Eriävä mielipide on esimerkiksi "sairaudentunnottomuus".


      • tottaon
        mielivalta.koneisto kirjoitti:

        "kaikki perustuu psykiatriassa subjektiiviseen näkemykseen, käytönnössä mielipideasia. "

        Niin se pseudotieteessä menee. Huutoäänestys, jossa psykiatrit ja hoitajat voivat vedota "koulutukseen", "ammattitaitoon", "kokemukseen" tai "tutkittuun tietoon". Potilaalla ei ole huutoäänestysoikeutta. Eriävä mielipide on esimerkiksi "sairaudentunnottomuus".

        Sairaudentunnottomuus tai sitten olet vaikea potilas, vaikea ihminen, suorastaan rikollinen... Kyllä ne keinot keksii millä saa potilaan pidettyä kurissa.


      • Psykiatrian_korttitalo
        mielivalta.koneisto kirjoitti:

        "kaikki perustuu psykiatriassa subjektiiviseen näkemykseen, käytönnössä mielipideasia. "

        Niin se pseudotieteessä menee. Huutoäänestys, jossa psykiatrit ja hoitajat voivat vedota "koulutukseen", "ammattitaitoon", "kokemukseen" tai "tutkittuun tietoon". Potilaalla ei ole huutoäänestysoikeutta. Eriävä mielipide on esimerkiksi "sairaudentunnottomuus".

        Juuri näin. Psykiatrin lausunto siitä kuka on niin sanotusti mielisairas on yhtä tieteellisesti validi tai tieteellisesti epävalidi kuin papin lausunto siitä kenen sanotaan olevan riivattu. Vain psykiatri voi tietää kuka meistä on mielisairas. Vain pappi voi tietää kuka meistä on riivattu.

        Joten, jos uskomme mielisairauksiin tai demoneihin meidän maallikkoina on käännyttävä joko psykiatrin tai papin puoleen halutessamme tietää kuka on mielisairas tai riivattu. Me, jotka emme usko kumpaakaan, mielisairauksiin emmekä riivauksiin, ei tarvitse kääntyä yhtään mihinkään. Voimme selittää molemmat tapaukset sekulaarisin termein ja parhaan sekulaarisen ymmärryksemme avulla, jossa vain ymmärryskykymme ja halumme ottaa selvää ja tietää on rajana.


      • Anonyymi
        nllknnnnn kirjoitti:

        Tämä kollegiaalisuus taitaa näkyä myös psykiatriassa niin että kollegan antamia diagnooseja ei kyseenalaisteta vaikka se olisi väärä.

        Noinhan tuo kollegiaalisuus psykiatriassa tuppaa näkymään. Potilaiden kohtalo surettaa, kun väärän diagnoosin saaneet potilaat jätetään mieluummin vaikka heitteille - selviytymään omin avuin väärään diagnoosiin annetun väärän hoidon haitoista - kuin että puututtaisiin kollegan tekemiin diagnosointivirheisiin, eli autettaisiin väärän diagnoosin ja väärän hoidon vuoksi vaaraan joutuneita potilaita kuten terveydenhuollossa lain mukaan kuuluu tehdä. Toivottavasti Mediuutisissa uutisoitu (26.1.2022) "historian ensimmäinen Vuoden kehittäjäpsykiatri Tero Taiminen" keksii kehitellä menetelmän, jonka avulla tutkijoiden pöydälle tulee tietoa siitä, kuinka paljon Suomessa on potilaita, joille psykiatri on antanut väärän diagnoosin ja määrännyt väärät lääkkeet, jotka usein johtavat haittojen vuoksi työkyvyttömyyteen. Tällä tiedolla olisi terveydenhuollossa merkitystä, jos/kun halutaan auttaa kaikkia niitä potilaita, joille on psykiatrin antaman väärän diagnoosin vuoksi määrätty vuosikausia vääriä ja turhia lääkityksiä, joilla on aina haitallisia vaikutuksia potilaiden toimintakykyyn, terveyteen ja elämään. Turhat ja väärät lääkkeet ovat ns. tehokkaita vakavien haittojen aiheuttajina - tämän tietänee Jyrki Korkeilakin, monessa mukana olevana.


      • Anonyymi
        nllknnnnn kirjoitti:

        Tämä kollegiaalisuus taitaa näkyä myös psykiatriassa niin että kollegan antamia diagnooseja ei kyseenalaisteta vaikka se olisi väärä.

        Kannattaa lukea:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/2498585/laakari-valehtelee#comment-121276342


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HIeno valitus, niin pitääkin tehdä. Nyt sitten jäädään odottelemaan sitä itseään, että oliko virhe tapahtunut vai ei.

        Asiakkaan ja läheisten mielestä kyllä, virallisten tahojen mielestä, "yllätys yllätys", ei..


      • Anonyymi
        Psykiatrian_korttitalo kirjoitti:

        Juuri näin. Psykiatrin lausunto siitä kuka on niin sanotusti mielisairas on yhtä tieteellisesti validi tai tieteellisesti epävalidi kuin papin lausunto siitä kenen sanotaan olevan riivattu. Vain psykiatri voi tietää kuka meistä on mielisairas. Vain pappi voi tietää kuka meistä on riivattu.

        Joten, jos uskomme mielisairauksiin tai demoneihin meidän maallikkoina on käännyttävä joko psykiatrin tai papin puoleen halutessamme tietää kuka on mielisairas tai riivattu. Me, jotka emme usko kumpaakaan, mielisairauksiin emmekä riivauksiin, ei tarvitse kääntyä yhtään mihinkään. Voimme selittää molemmat tapaukset sekulaarisin termein ja parhaan sekulaarisen ymmärryksemme avulla, jossa vain ymmärryskykymme ja halumme ottaa selvää ja tietää on rajana.

        Mitäs silloin on vialla kun ihminen esim kertoo että hänen lapsensa ammuttiin eilen koulussa, ja sen kertoo ihan normaali ilme kasvoilla, joku joka ei tuntisi ihmistä uskoisi varmasti, niin vakuuttavalta osaavat.kertoa.
        Toinen joka naureskelee ihan itsekseen ja kertoo miten äänet puhuvat huvittavia tarinoita Eikö siinä jo ole sairautta kerrakseen , siis kukaan ei kerro ilman surua oletetusta kuolemasta toiselle, joka on ainoastaan aivojen aikaansaannosta, eikä kukaan naureskele kuviteltujen äänien kertomalla vitseille . Niin että kyllä ne tapaukset ihan vaan lasketaan miten sairaudeksi koska neurologi ei näe kuvauksissa mitään erikoista .
        Joku toinen kärsii vakavista pelkotiloista vaikka missään ei mikään uhkaa, ja paljon muita tilanteita missä mielentasapaino on täysin sekaisin , silti vaan eräät sanovat ettei sellaisia sairauksia ole olemassa .potilas ei aina ymmärrä itse että on sairas, eikä osaa selvitellä itselleen loogista selitystä, vaan tarvitsee hoitoa että mieliala palautuu normaaliin olotilaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs silloin on vialla kun ihminen esim kertoo että hänen lapsensa ammuttiin eilen koulussa, ja sen kertoo ihan normaali ilme kasvoilla, joku joka ei tuntisi ihmistä uskoisi varmasti, niin vakuuttavalta osaavat.kertoa.
        Toinen joka naureskelee ihan itsekseen ja kertoo miten äänet puhuvat huvittavia tarinoita Eikö siinä jo ole sairautta kerrakseen , siis kukaan ei kerro ilman surua oletetusta kuolemasta toiselle, joka on ainoastaan aivojen aikaansaannosta, eikä kukaan naureskele kuviteltujen äänien kertomalla vitseille . Niin että kyllä ne tapaukset ihan vaan lasketaan miten sairaudeksi koska neurologi ei näe kuvauksissa mitään erikoista .
        Joku toinen kärsii vakavista pelkotiloista vaikka missään ei mikään uhkaa, ja paljon muita tilanteita missä mielentasapaino on täysin sekaisin , silti vaan eräät sanovat ettei sellaisia sairauksia ole olemassa .potilas ei aina ymmärrä itse että on sairas, eikä osaa selvitellä itselleen loogista selitystä, vaan tarvitsee hoitoa että mieliala palautuu normaaliin olotilaan

        Millainen on mielen normaali olotila?
        Ei kaikkia ihmisiä voida vaatia samaan muottiin.
        Kuka määrittelee, kenen mieli on muka normaali, ja kenen ei?
        Pientä perustelua haluaisin saada tuohon väitteeseen mielialan normaaliudesta.


      • Anonyymi
        tottaon kirjoitti:

        Sairaudentunnottomuus tai sitten olet vaikea potilas, vaikea ihminen, suorastaan rikollinen... Kyllä ne keinot keksii millä saa potilaan pidettyä kurissa.

        Kuinka monen ihmisen täytyy sanoa että olet sairaudentunnoton, ennen kuin sairaudentunnoton sen uskoo?


    • fenetre

      Yritin etsiä kyseistä artikkelia internetin sokkeloista, mutta en onnistunut siinä. Minua kuitenkin kiinnostaa kyseinen artikkeli sen verran, että jos on sitä muuta reittiä löydä, niin kävelen sopivan yliopiston kirjastoon ja taltioin sen sieltä. Jouduin tekemään niin usein opiskeluaikoina. :)

    • Psykiatrian_korttitalo

      Olen nähnyt kyseisen kirja-arvostelun. Ihan humpuukia alusta loppuun. Ainoastaan yhdessä kohdassa voi sanoa Korkeilan kritiikissä olevan perää. Joskin koomisesti hän itse erehtyy siinä asiassa samoissa määrin kuin kritiikkinsä kohde professori Götzsche.

      • Anonyymi

        Se jokameimole työskennellyt näiden asioiden parissa ei ole mitenkään kelvollinen edes puhumaan niistä jos ei ole pienintäkään koulutusta alalla .
        Joten miksi yleensä otetaan tämäkin asia aina silloin sun tällöin tapeetille . En minäkään pysty keskustelemaan esim sähköalasta mitään kun en siitä mitään ymmärrä , samoin on näiden ihmisten kanssa jotka koko ajan pauhaavat vääristä hoidoista , kyllä nykyajan psykiatria hallitsee paljon tapahtumia mistä tavikset ei osaa edes kuvitella minkälaisia asioita heidän pöydällään on . Joten paras osoittaa kritiikki sinne missä on epäkohdan nähnyt, eikä setviä asioita palstoilla jossa kullakin on omat selityksensä .


    • Anonyymi

      Langan nosto! Jos tehokkaita hoitomenetelmiä "markkinoiva" Jyrki Korkeila haluaa pitää kiinni omasta uskottavuudestaan psykiatrian asiantuntijana, niin voiko hän olla muuta mieltä kuin mitä on Gotzschen kirjasta Tappava psykiatria ja lääkinnän harha.

      Vuodesta 2016 hyppy nykyaikaan, vuoteen 2022. Onko mikään muuttunut? No ei.

      Suomessa psykiatrisen hoidon laatua ja turvallisuutta edelleen heikentää psykiatreillemme tyypillinen valikoiva tutkimustiedon käsittely ja alan toimijoidemme sisäiset ristiriidat. Tämän seurauksena meillä on mielenterveysongelmista kärsiviä potilaita, jotka eivät ole saaneet, eivätkä saa, oikeaan aikaan oikeaa hoitoa. Niinpä potilaita joutuu työkyvyttömyyseläkkeelle myös siksi, että he eivät ole saaneet oikeaan aikaan oikeaa hoitoa.

      Ongelmana myös on, että kaikki psykiatrian asiantuntijat eivät erota sairauksien oireita annettujen mielenterveyshoitojen haitoista. Toivottavasti tämän alan tutkijat ja asiantuntijat näkevät moraalinkin merkityksen joskus niin, että kokevat tarpeelliseksi ottaa selvää, minkä verran Suomessa joutuu potilaita työkyvyttömyyseläkkeelle annettujen mielenterveyshoitojen haittojen vuoksi, eikä varsinaisen sairauden.

    • Anonyymi

      Psykiatria on yhteiskunnan yksi tiukimpia valtajärjestelmiä. Imee kaikkein eniten vallanhaluisia ihmisiä, koska kohteet ovat niin heikossa asemassa.

      • Anonyymi

        Totta. Psykiatria on valtajärjestelmä, joka perustuu nimenomaan heikommassa asemassa olevien hyväksikäyttöön. Venäjän valtajärjestelmää se muistuttaa vain sillä erolla, että psykiatrian valtajärjestelmä ei ole avoimesti kriminalisoitunut.


    • Anonyymi

      Juuri tänä vuonna ilmestyi taas Jyrki Korkeilan määritelmän mukaan yksi äärimmäisen valikoiva meta-analyysi yli sadasta meta-analyysista, joka käsitti noin 650 000 ihmistä. "Valikoiva" on varmaankin koodinimi psykiatreille tutkimusnäytöstä, joka ei miellytä lääkeyhtiöiden konsulttipalkkkioilla porsastelevia hyväksikäyttäjäsikoja, joita suurin osa heistä on. Meta-analyysi toisensa jälkeen osoittaa, että kaikkien psykiatristen hoitomuotojen, oli kyse sitten psykoterapiasta tai psykofarmakologisista hoitomuodoista, teho on lähes olematon suurimmassa osassa psykiatrisia häiriöitä etenkin silloin, kun otetaan huomioon tuloksia vääristävät tekijät kuten sidonnaisuudet, julkaisuharha ja tutkimusasetelmat, jotka liiottelevat tutkimustulosten efektikokoja.

      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35015359/

      • Anonyymi

        Tuntuu, että psykiatrisen tutkimuksessa ideana on vain mahdollisimman paljon vakuutella, kuinka tehokkaita heidän hoitokeinonsa ovat. Näistä tutkimuksista sitten iloitaan ja niitä halutaan levitellä mediaan. Muistan esim. tämän tutkimuksen jota muistettiin ihan huolella levittää pitkin mediaa kansainvälisestikin:
        https://yle.fi/uutiset/3-10086751

        Olisi kiva kun saataisiin enemmän niiden tutkijoiden tutkimuksia esiin mediaan ja vaikuttamaan Käypähoitoon,ketkä ei ole olleet lääkeyhtiöiden konsulttipalkkioilla ja jotka saattaisivat jopa jollaintapaa suhtautua kriittisesti biologisen psykiatrian paradigmaan eikä heillä olisi niin paljon sidonnaisuuksia tai haluja rakentaa tietynlaisia tutkimusasetelmia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuu, että psykiatrisen tutkimuksessa ideana on vain mahdollisimman paljon vakuutella, kuinka tehokkaita heidän hoitokeinonsa ovat. Näistä tutkimuksista sitten iloitaan ja niitä halutaan levitellä mediaan. Muistan esim. tämän tutkimuksen jota muistettiin ihan huolella levittää pitkin mediaa kansainvälisestikin:
        https://yle.fi/uutiset/3-10086751

        Olisi kiva kun saataisiin enemmän niiden tutkijoiden tutkimuksia esiin mediaan ja vaikuttamaan Käypähoitoon,ketkä ei ole olleet lääkeyhtiöiden konsulttipalkkioilla ja jotka saattaisivat jopa jollaintapaa suhtautua kriittisesti biologisen psykiatrian paradigmaan eikä heillä olisi niin paljon sidonnaisuuksia tai haluja rakentaa tietynlaisia tutkimusasetelmia.

        Kyseinen tutkimus oli korni esimerkki siitä, miten korruptoitunut lääketiede on ja miten valtamedia on oikeasti tuon korruptoituneen järjestelmän aisankannattaja, ei totuuteen ja riippumattomuuteen pyrkivä itsenäinen toimija. Tämän takia Ylekään ei tule koskaan uutisoimaan esimerkiksi Cohcrane-tutkijoiden tekemä uudelleenanalyysia, joka kritisoi kyseistä meta-analyysia ja jonka johtopäätöksissä todetaan, että tämä hullunkurinen todiste masennuslääkkeiden tehosta masennuksen hoidossa on lähinnä heikkolaatuinen systemaattinen tutkimuskatsaus ja meta-analyysi, jonka täydellinen toistaminen on mahdotonta siksi, että tutkimuksessa ei kerrottu riittävän yksityiskohtaisesti miten katsaus tehtiin ja mistä datasta se tehtiin. Lisäksi tutkimukseen liittyviä vinoumia ei arvioitu asianmukaisesti kuten tutkimuskatsauksissa kuuluu tehdä. Toistettavuus ja tutkimusten laadun asianmukainen arviointi ovat aivan keskeisiä asioita tutkimuskatsauksessa ja meta-analyysissa. Jos ne tehdään huonosti, niin koko tutkimuskatsauksella ei ole mitään arvoa koska se ei palvele ensisijaista tarkoitustaan.

        Korneinta ja hassuinta tutkimuksessa ja sen tulosten raportoinnissa oli sekin, että tulokset eivät mitenkään eronneet aikaisemmista ja paremmin tehdyistä meta-analyyseista, joiden mukaan ero plasebon ja masennuslääkkeiden välillä on keskimäärin 2 pistettä eli vaste on kliinisesti merkityksetön. Tuloksia ei vaan raportoitu samalla tavalla kuin esimerkiksi Irving Kirchin ja kumppaneiden meta-analyyseissa, vaan ensisijaisesti tutkittiin kuinka paljon masennuslääkitys nostaa riskiä että pisteet depressioskaalalla laskevat yli 50 % lähtötasosta. Heitä ei siis edes kiinnostanut kliininen merkitsevyys eli plasebon ja masennuslääkkeiden välinen ero, joka on keskeinen kun arvioidaan lääkityksen hyöty-haittasuhdetta.

        https://bmjopen.bmj.com/content/bmjopen/9/6/e024886.full.pdf


      • Anonyymi

        Anonyymi kirjoittaa:
        "Valikoiva" on varmaankin koodinimi psykiatreille tutkimusnäytöstä, joka ei miellytä lääkeyhtiöiden konsulttipalkkioilla porsastelevia hyväksikäyttäjäsikoja, joita suurin osa heistä on.

        That's the point,


    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?v=eEH1p5BMd9Q

      Korkeila selittää tuossa jotain omia psykiatrian höpötyksiä esimerkiksi 9:30 alkaen. "Näillä ihmisillä on suurempi risti sairastua muihin sairauksiin". Hän tosin lyhyesti mainitsee lääkkeistä, että ne voivat lisätä.

      "Sitten ajatellaan että psykoosin aikana hermoverkot voivat alkaa katkeilla" ja muuta sellaista, josta ei ole mitään oikeaa todistetta.

      Tuo Korkeilan oma puhekin kuulostaa siltä, että sieltä on jo vähän hermoverkkoja katkeillut tuossa iässä. Joka tapauksessa, hän puhuu paljon höpöjä, mutta ei vaikuta yhtä kauhealta psykiatrilta kuin esimerkiksi Jari Tiihonen.

      • Anonyymi

        32:00 alkaen kertoo noista puuteoireista. "On tahdoton, ei ilmaannu mitään motivaatiota. Seiraus on makoilu sängyssä." Eivätkö nuo oikeasti tajua, että neuroleptit salpaavat dopamiinia ja dopamiini ohjaa esimerkiksi nimenomaan motivaatiota. Sen vuoksi esimerkiksi opiskelijat käyttävät ADHD-lääkkeitä, jotka aktivoivat dopamiinia.


      • Anonyymi

        Jyrki Korkeila, sain psykoosi- ja skitsofrenia- diagnoosit Suomessa yli 15 vuotta sitten. Olin täysin työkyvytön sen hoitojaksojen johtuen antipsykoottisista (neuroleptisista) lääkkeistä. Ne tuhoivat täysin sekä fyysisen että henkisen terveyteni. Esimerkiksi lihoin 25 kg todella lyhyessä ajassa, tulin aivan zombiksi. Psykologit ja psykiatrit tekivät aika harhaisia kirjauksia potilaskirjauksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        32:00 alkaen kertoo noista puuteoireista. "On tahdoton, ei ilmaannu mitään motivaatiota. Seiraus on makoilu sängyssä." Eivätkö nuo oikeasti tajua, että neuroleptit salpaavat dopamiinia ja dopamiini ohjaa esimerkiksi nimenomaan motivaatiota. Sen vuoksi esimerkiksi opiskelijat käyttävät ADHD-lääkkeitä, jotka aktivoivat dopamiinia.

        Alkuun rauhoittavilla elämä sekaisin.
        Tarpeeksi sekaisin kun on, siihen neuroleptit.
        Neuroleptit lamaavat, ja yhtäkkiä onkin jo masennus.
        Masennukseen vauhtia antavaa lääkettä,
        ja vielä muita lääkkeitä tasaamaan tätä kaikkea.
        Että sellaiset cocktailit, eikä ole yhtään kivaa...


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe