PK-seudun lopettaneet tietokoneliikkeet

Historiaa_

Kootaan tähän nostalgian nimissä listaa lopettaneista pääkaupunkiseudun tietokoneliikkeistä, niiden sijainneista eri vuosina ja muistoja kaupoista, myymiään merkkejä jne.

Computeria - olikos tämä alun perin Konalassa siinä Konalantien varressa? Espoossa ilmeisesti oli myös liike jossain. Siirtyi sitten Makkarataloon. (97 - 07 taisi olla firma pystyssä)

Datadog - Töölössä jossain Tullinpuomin tienoilla Manskulla. Lupasivat vain vuoden takuun, eivätkä suostuneet osallistumaan tämän jälkeen takuiden hoitoon vaikka valmistajan takuu olisi ollut pidempi, joten ostot jäivät aika vähäisiksi.

Mikro-Apaja - alun perin Lauttasaaressa, myöhemmin jossain muualla? Taisi myydä Larun aikoina ainoana Asuksen emoja PK-seudulla.

BT-Mikro - olikos tämä se liike joka oli alun perin Munkkiniemessä, sitten Konalan teollisuusalueella, ja viimeisenä Pohjois-Haagassa? Alku oli jossain opiskelijoiden kimppatilausjutussa.

Iso-Roballa oli jokin putiikki 1990 tienoilla, mikähän oli nimi? Jotain kloonimerkkiä myivät, kuten tuohon aikaan puhuttiin. Jaa ettei olisi ollut Osborne-nimellä jo tuolloin?

Oulusta laajensi Stockaa vastapäätä putiikki, olikohan nimi PC-Express tjsp?

Mikromaja oli jossain, olikos tämä se Roihuvuoren putiikki, joka vaihtoi sitten tien puolta? Todella pitkät jonot kun putiikki taisi mennä kiinni olikos peräti klo 17 alkujaan, siis Roihuvuoren putiikissa, mikä nimi nyt olikaan.

1990 tienoilla oli Punavuoren tienoilla muutama putiikki, ja myöhemmin Mechelinin kadulla useampi. Mitä lie nimet. Ruskeasuolla oli joku kellariputiikki 90-luvun alussa. Tuolta moni osti 15-tuumaisen "halvan" monitorin (3000 mk), merkki alkoi A:lla..., joka oli edistystä aiemmista 14-tuumaisista.

Kuka muistaisi jotain 80-luvun tietokoneputiikkeja, tai jopa vanhempia, jos sellaisia oli? Missä myytiin ensimmäisenä erikoisliikkeenä PC-klooneja kuluttajille? Entä Commodoreja yms. kotimikroja - siis erikoisliikkeitä?

9

1543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joku ATK-Butique sijaitsi joskus Kampissa jossa oli törkeen huono palvelu luuria lyötiin korvaan jne.

    • Anonyymi

      Computerialla oli liikkeet Konalassa ja pieni eräänlainen noutomyymälä Mechelininkadulla. Samaisella kadulla oli myös Tietotasku. LJH Computersilla oli toimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Helsingissä toimi osoitteessa Kolmas Linja 17. LJH Computers fuusioitui myöhemmin erään toisen firman kanssa ja tästä muodostui Tietoasema. Tämä ketju alkoi kasvaa suht nopeasti. Liikkeitä oli monessa paikassa, Espoossa, Helsingissä, Vantaalla. Tuo taisi mennä ihan konkurssiin, koska laajeni liian nopeasti ja asiakkaita ei näemmä riittänyt samassa mittakaavassa. PC SuperStorella oli myymälä Mannerheimintiellä ja Konalassa. Liikkeitä oli muuallakin Suomessa. Tuon firman loppuvaiheet olivat lievästi oudot, ja taisi tuohon liittyä jotain talousrikollisuuttakin. Pohjoisella Rautatienkadulla oli kanssa eräs firma. Nimi ei vaan enää muistu. Oli lievästi outo putiikki. Tuo firma teki konkurssin eri yrittäjän toimesta kait useampaankin kertaan. Oli oman aikansa Jimms Pc Store, eli myi hieman erikoisempiakin osia. Mikroapaja on myös yksi tälläinen kadonnut firma. Myi kloonikoneita Meisaku -nimellä. Firma ajautui selvitystilaan vuonna 2000 ja muuttui samalla Merocompiksi. Merocomp roikkui kuvioissa 6 vuotta, kunnes meni nurin. Itäkeskuksessa oli ainakin myymälä. Liikkeitä oli myös Helsingin ulkopuolella, Vantaan Tikkurilassa oli yksi. Onhan näitä ollut ja mennyt.

    • Anonyymi

      Vantaalla Tikkurilassa oli Triosoft. Osoitetta en muista, mutta samaisessa talossa, missä on K-Supermarket Yliveto. Alkujaan ilmeisesti Tamperelainen firma. Toimii Tampereella edelleenkin. Nettisivu mainostaa yrityksen toimineen vuodesta 1985 lähtien. Tikkurilassa oli myös Datakuja Oy. Firma on periaatteessa edelleenkin olemassa, mutta toimii Datagroup -ketjun alla. Ilmeisesti keskittynyt nykyään pelkkiin yrityksille tarjottaviin palveluihin ja toteutuksiin. Järvenpäässä toimi aikanaan DataInfo. DataInfo -ketju myytiin Telialle. Osa tästä ketjusta irtaantui Teliasta ja muodostivat DataPro -ketjun. Pääasiallisesti tähtäin oli yrityksille tapahtuvassa myynnissä ja tukipalveluissa. Myivät myös yksityishenkilöille. DataPro myytiin useampi vuosi sitten, ja nimeksi tuli Canorama Oy. Canoraman osti Lounea, eli Lounais-Suomen Puhelin. Tämä tapahtui noin vuosi sitten.

    • Anonyymi

      Noita firmoja syntyi 90-luvulla ja vielä 2000-luvun alkupuolellakin suht paljon. Touhua ei monikaan saanut riittävän kannattavaksi, että yritystoiminnan jatkaminen olisi ollut järkevää. Jossain vaiheessa tietotekniikan myynti alkoi keskittyä muutaman ison toimijan käsiin, ja siinä leikissä eivät pienet pärjänneet mitenkään. Nämä isot toimijat ovat edelleenkin ne, jotka tätä leikkiä pyörittävät. Pienen yrityksen myyntivolyymi on auttamatta liian pieni, ja tavaran varastointimahdollisuudet hyvin rajalliset. Mobiililaitteet alkoivat kehittyä riittävän monipuolisiksi, että perinteisille pöytäkoneille ei monikaan enää nähnyt tarvetta. Moni alkoi tehdä hankintoja ulkomaisista nettikaupoista, koska niiden tarjonta oli paljon monipuolisempi, ja hinnat kilpailukykyiset verrattuna Suomen hintoihin.

      • Anonyymi

        Onhan pikkutoimijia vieläkin. Homma nykyään toimii niin, että netistä tilataan ja noudetaan liikkeet käyttää sama tukkuria ja sitten kilpailee hinnalla. Osalla ei ole noutopistettä tai se on pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Esimerkiksi Mikromafia Kampissa on tällainen pikkuliike. Sieltä on tullut ostettua ainakin yksi objektiivi.


    • Anonyymi

      Kaisaniemessä oli joskus MicroWarehouse niminen myymälä. Tuo oli osa brittiläistä ketjua, mikä kokeili, että pärjääkö Suomessa. Edusti useita eri tuotemerkkejä. Oli esillä hyvinkin näkyvästi 90-luvun lopun 2000-luvun alun messuilla. Liikkeen historia jäi täällä ilmeisen lyheksi, koska emoyhtiö ajautui konkurssiin 2003. Muistan joskus ohimennen käyneeni tuossa Kaisaniemen liikkeessä. Tavaraa oli paljon, mutta asiakkaita ei ehkä niinkään paljon. Hintataso oli kuitenkin suht korkea, ja ilmeisesti yrityksen pääasiallinen kohde olivat yritykset.

      • Anonyymi

        MicroWarehous on tuttu myös mulle, samoin PC Superstore, LJH Computers ja myöhemmin Tietoasema. Noissa kaikissa on tullut käytyä ostoksilla.

        Nykyään vaan Verkkokauppa.com ja Jimm's, Jimm'siltä olen ostanut mutta en ole koskaan kivijalassa käynyt, Verkkokauppa.comissa on tullut asioitua kivijalassa kerran ja verkossa montakin kertaa, jo silloin ekan kerran kun oli vielä nimellä Artecho ja firman omistaja oli vielä nuorukainen. :)


    • Anonyymi

      Datadog oy lopetti toiminnan vuonna 2007 omistajan sairastuttua.

    • Anonyymi

      Top Data tms. (uudenmankatu 6) taisi olla ihan ensimmäisiä 1980-luvun alussa. Muutti nimeä joskus 1980-luvun puolivälssä Tehomikroksi, asiaan kai liittyi joku konkurssi. Ostin sieltä modeemin 1987.

      Museokaudulla oli MicroGem ihan Kansallismuseon vieressä. Sieltä osin ekan PC:ni 1987. IPS -System (Koroistentie 3) toimi joskus 1990-luvun puolivälissä. Sieltä tuli ostettua uusi emolevy, kovalevy ja muistia. Liike oli vähän syrjässä, niinä JAS-Tekniikan kohdalla tien toisella puolella. Data Center Iso-Roballa aivan päässä, sieltä ostin PC:n 1991.

      PC-Superstore oli ensimmäinen iso liike, oli aluksi jossain Konalassa, sitten tuli Mannerheimintielle. Meni konkkaan 2005. Myöhemmin liikeessä Mannerheimintiellä toimi joku toinen, oliko Serv-IT.

      Commodoreja ja muita kotimikroja myytiin enemmän yleisliikkeissä, Akateeminen Kirjakauppa taisi olla ensimmäisiä, kun toi Vic-20:n myyntiin keväällä 1982.
      Toki oli Gaudeamus Data, oka aloitti 1980-luvun puolivälissä.

      Oli myös joku Game Center, joka erikoistui peleihin. Taisi myös avata Computer Centerin, jossa oli enemmän tietokoneita.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe