Oikeudenkäynnistä

NaapurinPekkaa

Hei,

Kuinka se menee kun jos syytetty myöntää vaikka pienen osan hänelle esitetyistä syytöksistä niin on jo sen perusteella syyllinen?

Eli joutuuko jo tuon perusteella todennäköisesti korvaamaan toisen oikeudenkäyntikulut?

Eli oikeudenkäynnissä ei siten käsiteltäisi enään sitä että onko syyllistynyt johonkin vai ei vaan siihen että kuinka suureen osaan syytöksistä on syyllistynyt?

9

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11-11

      Ennen kuin rikoksesta epäilty on syytettynä oikeudessa, niin kyllä häntä on jo kuulustellut poliisikin.
      Syyttäjä laatii syytekirjelmänsä poliisin esitutkinnan perusteella. Oikeudessa on enää turha rypistellä, syytetylle esitetään siellä niin hankalia kysymyksiä, ettei valehtelu enää kannata. Tunnustaminen on yleensä rangaistusta lieventävä seikka.
      Pääsäätöisesti tuomittu maksaa vastapuolen kulut ja omansa, ellei ole saanut maksutonta oikeudenkäyntiä.

    • TulipahanvaanNytMieleen

      Eikös se syytetyn puolustajakin voi esittää asianomistajalle hankalia kysymyksiä tehdäkseen kaikkensa ainakin lieventääkseen syytetyn tuomiota?

    • EiOleKokemustaMutta

      Käsittääkseni asianomistajaakin saatetaan kuulla mutta ei välttämättä. Tarkoitan että asianomistajaa suoraan vai onko se lähinnä asianajaja joka puhuu päämiehensä puolesta.

      En ole varma että kohdistuuko asianomistajaan samanlaista "hiillostusta" kuin syytettyyn vai onko se lähinnä kommentointia joihinkin asioihin eli ei kuulustella. Luulisi että kuulustelut on kuulusteltu esitutkinnassa.

      Viisaamaat korjatkoot jos olen väärässä koska ei ole kokemusta oikeudenkäynnistä. Käsityksiä vain :)

    • gammalpha

      Aika vähän annat tietoa, että pystyisi vastaamaan järkevästi. Käytit sanaa "syytetty", joten voitaneen olettaa kyseessä olevan rikosasian, ei riita-asian. Mutta sekään ei kerro vielä paljoa, onko kyse asianomistajan ajamasta rikosasiasta, vai syyttäjän? Minkä tyyppisestä rikoksesta on kyse?

      Asianomistajan ajamassa rikosasiassa korvausvelvollisuudet menevät kuten riita-asioiden käsittelyssä, missä lähtökohtaisesti molemmat maksavat omat oikeudenkäyntikulunsa. Tilanteesta riippuen korvausvelvollisuus toisen osapuolen oikeudenkäyntikuluista yms. voi päätyä osittain tai kokonaan toisen maksettaviksi. Kyllä, myös asianomistaja voi joutua korvausvelvolliseksi, jos hän on syyllistynyt perättömään ilmiantoon, tai muutoin tahallaan aiheuttanut syytteen nostamisen. Jälkimmäisestä ei liene kuitenkaan kyse, kun syytetty ilmeisesti on myöntämässä ainakin osan syytteistä.

      Syyttäjän ajamassa rikosasiassa mennäänkin sitten toisella tavalla. Korvausvelvollisuus määräytyy tuomion vapauttavan tai langettavan luonteen perusteella. Jos tuomitaan rangaistukseen, lähtökohtaisesti tuomitun tulee korvata omat oikeusapukustannukset (jos niitä on valtion piikkiin), todistelukustannukset ja vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Näissä on kuitenkin kohtuullistamisperiaate, eli kaikkia kuluja ei välttämättä laiteta langettavassakaan tuomiossa syytetyn niskoille, jos se rikoksen laatuun, tai muuten henkilön omaan tilanteeseen nähden olisi kohtuutonta.

      • jurristi

        Täh, ei nyt olla missään oikiksen pääsykokeissa. Kyselijät ovat yksinkertaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä sen enenpää rikos-, kuin riita-asian eroista ja miten niitä oikeudessa käsitellään, tai miten korvaukset määräytyvät.
        Rikosasian ajaminen omalla syytteellä on erittäin harvinaista, vain jotkut kovakalloisimmat ovat sellaista yrittäneet. En edes muista, koska tällainen on oikeudessa menestynyt.


    • Joutuu!

      Esim Mika Turtiainen turun poliisita antoi mulle sakot 3 eri aiheesta

      1 Päätyi Paula Pajulan syyttämättäjättämispäätökseen

      2 Kaatui oikeudessa

      3 Kolmennesta tuli tuomio

      2/3 meni kumoon, silti oikeudenkäyntikulut (17€) jäi mun maksettavaksi

      • htrgf

        Mitenkäs se asia oikein kaatui oikeudessa, jos aiemmin tehtiin syyttämättäjättämispäätös? Entä missä "kolmennessa" se tuomio tuli? Lentääkömielikuvituksesi jo korkeimpaan oikeuteen asti?

        Nojoo, älä vastaa, ei siinä vastauksessa mitään järkeä kuitenkaan olisi saati, että totuuden siementäkään.

        Kenen kuvan tällä kertaa olet lainannut?


      • Mites sen nyt selittäisi että tyhmäkin tajuaa. Oikeudessa voidana puida montaa rikettä samalla kertaa

        Mika Turtiainen antoi sakon jossa rikoksina oli A B C

        A Kohta päättyi syyttämättäjättämispäätökseen

        B Kohta kumottiin oikeudessa

        C Kohta todettiin aiheelliseksi ja siitä tuli sakkoa

        SILTI jouduin maksamaan 17€ oikeudenkäyntikulut


    • paskaakokohomma

      Eräs kansanparantaja myönsi olleensa sukupuoliyhteydessä, mutta aikuisten naisten omasta tahdosta. Hän ei myöntänyt olleensa kuin kerran tai kahdesti kyseisten naisten kanssa, mutta oikeus antoi julkisessa selosteessa ymmärtää, että mies oli tunnustanut kaikki 1-30 eri kertaa per nainen. Ja oikeus myös tuomitsi tämän seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeuteen.

      (Lisäksi vielä tarvitiin tietysti väite yliluonnollisten kykyjen käytöstä, eihän aikuisten kesken muuten ole hyväksikäyttöä.)

      Vaikka siis edelleenkin kansanparantaja on tunnustanut vain hyvin pienen osan naisten syytöksistä ja nekin tapahtuivat naisten aloitteesta. (Tunnusti heti jo kuulustelussa, kun oli tyhmä ja ajatteli, että kyllä totuuden puhuminen aina kannattaa ja uskoi, että se, mitä oikeasti tapahtui, selviää oikeudessa.)

      Kannattaa olla tarkkana siitä, mitä tunnustaa ja tuoda selkeästi esille, että ei tunnusta kaikkea. Tämä on kyllä ihan arkipäivää oikeudessa.

      Mutta se, mitä jossain julkisessa selosteessa lukee, on ihan oikeuden kädessä. Siinä voidaan sanoa mitä vain. Jos oikeudenkäyntisi ei ole salainen, on asiasi helpompi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4187
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4036
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3049
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2538
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2538
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2416
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2299
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2255
    Aihe