Kyllästynyt /väsynyt alaani.

tämäonnähty

Hei. olen keski-ikäinen ja olen ollut tällä alalla sairaalatyössä kauan-liian kauan. Olen niin kyllästynyt meidän hoitajien ala-arvoiseen kohteluun potilaitten kuin johdonkin tasolta. Palkat ei kehity ja sitä ikuista perushoitoa eli takamusten eritteiden ja yms pyyhintää..Haluan pois sairaalatyöstä/hoivatyöstä..Työ ei tuo enää iloa.Mites teillä muilla? Onkos samoja ajatuksia?. Vai oletteko vaihtaneet alaa..?

15

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sillain

      TÄYSIN SAMAA MIELTÄ KANSSASI! Hoitakoon mun puolesta omaiset vanhuksensa ja sairaat tai johtoporras..päättäjiä unohtamatta. Tervetuloa kokemaan tämänhetken todellisuus tällä alalla..

    • jottain.muuta

      Olen tässä myös pohtinut, että mitähän sitä alkais tekemään... Pieni paikkakunta ja lähihoitajille ei ole mitään muuta, kuin vanhustyötä. Olen itse kotihoidossa, mutta meillä on niin pahoja ongelmia, että porukkaa yksitelleen jää pitkille sairauslomille työuupumuksen takia - itse mukaan lukien. Kukaan ei tee mitään, ei esimies, eikä kaupungin väestä mikään taho. Tuntuu, että kaikki näistä päättäjistä, työsuojelupäällikkö mukaan lukien, vaan nuoleskelee toistensa perseitä, eikä kukaan uskalla ottaa härkää sarvista ja tehdä jotain, vaikka asioita on yritetty selvitellä työterveyshuoltokin mukaan lukien jo toista vuotta. Avikin on nyt kutsuttu apuun, mutta se prosessi on vielä alussa...

      Mutta hassuinta tässä on se, että haluaisin kyllä tehdä hoitotyötä, mutta työolot on tällä hetkellä niin karmeat, että ei kohta ole muuta vaihtoehtoa, kun lähteä litomaan... Mutta sitten taas fysiikka asettaa aika paljon rajoituksia, mitä voin tehdä. Kothoidossa olen nyt pärjännyt tähän asti kremppojeni kanssa, mutta nyt alkaa kroppa sanomaan, että kiitos riittää tai pian ollaan mullan alla... Työtahti on niin järjetön jo, ettei kenenkään kroppa (eikä varsinkaan pää) enää kestä, vaikka tekis mitä.

    • potallapäähän

      Tuskin löytää paikkaa, jossa hoitajana pääsisi "helpolla". Suo siellä , vetelä täällä. Mutta työtä voi tehdä itseään säästäen, tai ainakin yrittää. Pitääkö aina tehdä parhaansa?

    • reflect

      Mitähän aloittaja on kuvitellut valitessaan alan? Sehän on ihmisläheistä työtä, jossa olet juuri niiden eritteiden kanssa tekemisissä. Itse inhoan niin paljon ihmiselämän realistisuutta eritteineen kaikkineen, että en ehdoin tahdoinkaan lähtisi hoiva-alalle.

    • Kotini_on_linnani

      Onko tulevaisuuteni vanhentuvana kansalaisena se, että jossain vaiheessa näen senkin päivän koittavan, jolloin hoitoala romahtaa lopullisesti.

      Ja kun itse olen liian vanha ja sairas pysyttelemään hoitolaitosten ulkopuolella, ei enää anneta muuta hoitoa, kuin eutanasiapiikki tai pilleri.

      Tällöin kodistani tulee linnake, jossa yritän pysyä ihan loppuun asti ja lähden kodistani mieluummin jalat edellä, kuin että joku muu tappaa minut piikillä tai pillerillä.

      Vai aletaankohan tulevaisuudessa jopa rynnäköimään vanhusten koteihin ja laittamaan miesvoimin pakolla eutanasiapiikki persauksiin, kun joku tietty ikäraja on ylittynyt.

      Onkohan tämä visio enää edes kovin kaukana todellisuudesta?

      Hoitoala pitäisi saada kuntoon ja epäpätevät johtohenkilöt pois hallintoelimistä, jos he eivät saa muuta kuin burnoutteja hoitohenkilöstölle aikaan.

      Vastaava omanlaisensa vaatimus luonnollisesti koskee myös alemmalla tasolla organisaatiossa työskenteleviä.

      Mitään työtä ei voi hoitaa aikaa kestävästi niin, että ajetaan henkilöstö loppuun.

      Eivät edes entisaikojen hyvät hevosmiehet ajaneet hevosiaan loppuun.

      Huonon ja halveksittavan hevosmiehen tunnisti siitä, että hän rääkkäsi liiallisella rasituksella hevosensa raakiksi tai kuoliaaksi.

      Resurssointi kuntoon!

    • dfsds

      Ongelma on nimenomaan näissä johtoportaissa ja lähiesimiehissä jotka ovat niin vieraantuneita todellisuudesta. Ehdotatpa mitä tahansa niin mitään ei tapahdu ja keskitytään epäolennaisuuksiin kuten vaikkapa paskapaperin väriin ja laatuun.

      Esimiehet huolehtii aivan epäolennaisista asioista ja sitten kun työtä pitäisi organsioida niin sitä ei saada aikaiseksi tai jos saadaan niin esimies nysvää sitä yksin kaikessa hiljaisuudessa ja julkistaa oman neroleimauksensa sitten kaikille.

      Lopputulos, että se ei toimi kun esimies ei kaikessa viisaudessaan ole kysynyt kenenkään mielipidettä joka käytännön työtä tekee.

      Kyllä on niin vitsi tämä sote puoli kaikenkaikkiaan ettei sitä moni usko joka ei tällä alalla ole.

      • Kotini_on_linnani

        Sote työ on ihan kärkipaikoilla kun listataan tärkeimpiä töitä yhteiskunnan kannalta.

        Ei ole oikein, eikä kenenkään yhteiskunnan jäsenen kannalta mitenkään järkevää, jos sote-organisaatioissa ei ole johtaminen kunnossa.


      • Enolepitänyt
        Kotini_on_linnani kirjoitti:

        Sote työ on ihan kärkipaikoilla kun listataan tärkeimpiä töitä yhteiskunnan kannalta.

        Ei ole oikein, eikä kenenkään yhteiskunnan jäsenen kannalta mitenkään järkevää, jos sote-organisaatioissa ei ole johtaminen kunnossa.

        Kaikki lähtee nykyisin säästöistä! Ns. johtajat ja esimiehet on laitettu ahtaalle, heidätkin. Tietyt tulostavoitteet täytyy täyttyä, heilläkin.

        Työntekijällä on asiakaskäyntejä työpäivän aikana esim. 14 ja suurin osa työajasta menee välimatkoihin, jolloin välitöntä asiakasaikaa tulee alle kolme tuntia, vaadittavan vajaan viiden tunnin määrästä ja joutuu puhutteluun, kun välitöntä asiakasaikaa on niin vähän. Esimies ei voi ottaa keikkalaista, kun vaadittava tuntimäärä ei täyty, vaikka työntekijät eivät ehdi syömään, eikä aina vessaankaan. Jos esimies yrittää "sääliä" työntekijöitä ja ottaa keikkalaisen, niin hän itse joutuu "puhutteluun".

        Nuoremmat työntekijät eivät halua ja vanhemmat työntekijät eivät jaksa nykyisenlaista orjatyötä tehdä. Ihan mielenkiintoista nähdä, mihin kaikki päättyy! Nykyinen systeemi on todella syvältä!


      • dasf

        Tuo esimerkki siis kotihoidosta, mutta osastoilla/yksiköissä on sellaisia esimiehiä jotka ovat aivan pihalla lähes kaikesta. Ei tunnuta osaavan mitään, ei olla ikinä paikalla tai käydään vain kääntymässä äkkiä paikalla siihen aikaan, kun tietää ettei henkilökuntaa ole paikalla ettei vaan joudu kenenkään kanssa juttelemaan.

        Kirveellä ois töitä monessa paikassa.

        Esimieheksi kelpaa kuka vaan pystymetsästä...kunhan vaan on ne tietyt koulutukset plakkarissa. Muusta viis, ihan sama oletko oikeasti pätevä johtamaan ihmisiä tai osaatko organisoida. Väliäkö tuolla, kun sulla on ne maisterin paperit.


      • dsdfsfdsf

        Tai ylempi Auta Mua Käytännössä käyty niin se se vasta johtajan tekee.


      • Enolepitänyt

        Minkälainen on "hyvä" esimies, joka jokaiselle työntekijälle kelpaa? "Ihan pihalla", mutta niinhän ne esimiehet ovat, kun ovat niin kauas menneet suorittavista työntekijöistä.


    • Kyllästynytväsynymyös

      Minä olen myös, vaikka olen alle 30-vuotias. Mutta se ei johdu työstä vaan työnantajastani. Vakituista työtä ei saa, vaikka kuinka tekee työnsä tunnollisesti ja hyvin. Ei ole sairaspoissaoloja, olen tehnyt aina niinkuin sanotaan, en valita, joustan kaikessa. Pidän työstäni paljon ja olen hyvä hoitaja. Monet meistä on tehnyt vuosia määräaikaisilla, vakinaistamista odotellen. Mutta ei sillä ole merkitystä vaan sillä, kuinka paljon voittoa yrityksen omistajille saadaan. Äskettäin meille ilmoitettiin, että vakituisia paikkoja ei tule ollenkaan, vaan otetaan vain hoiva-avustajia ja keikkatyöläisiä. Kaikille ei ole mahdollista lähteä työn perässä muihin kaupunkeihin, ei minullekaan, olen perheellinen ja mieheni työ on myös tässä kaupungissa. Orjia olemme ja työnantajan pelinappuloita. Ei se ole hyvä vanhuksillekaan, että hoitaja vaihtuu koko ajan.

    • 1015

      Ei se ole hauskempaa muuallakaan, tehdastöissä pitää tehdä laite tietyllä tapaa ja pysyä urakassa. Myyntihommissa pitää saada myytyä kiintiönsä verran ja enemmänkin, kun työnantajalla ei ole perskukkaroa josta palkata maksetaan, vaan palkat maksaa asiakas joka ostaa tavaran. Ennen kaikkea on menossa iso murros ja tuntuu katoavan viimeisetkin tavallisen tallaajan hommat.

      • Enolepitänyt

        Fyysiset ja psyykkiset vaatimukset lisääntyy! Liksa pienenee! Orjan duunia!


    • dbsvösbgvajouv

      Jaa-a...minä kouluttauduin vanhemmalla iällä terveyspuolelta sosiaalialalle. Selkä kun ei olisi enää kestänyt hoitotyötä. Nyt huomaan, etten halua tehdä KUMPAAKAAN työtä. Ja syy: ne ilkeimmät ja kummallisimmat työkaverit olen tavannut nimenomaan sote-aloilla. Todellakin haluan jo työskennellä ihan muissa hommissa- tavallisten mukavien ihmisten kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe